Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
«

Slováci v NHL

Demitra pri návrate bodoval, Handzuš strelil gól

Pavol Demitra sa vo štvrtok vrátil do základnej zostavy Vancouveru a hneď sa zapísal do kanadského bodovania. Celkovo sa odohralo osem zápasov, v ktorých sa predstavilo päť Slovákov.

Pavol Demitra sa po štyroch vynechaných zápasoch pre zdravotné problémy manželky vrátil do akcie a hneď sa zapísal do kanadského bodovania, keď v stretnutí proti Los Angeles zaznamenal dve asistencie. Z víťazstva sa však netešil. Radosť z neho mal Michal Handzuš, ktorý prispel jedným gólom k víťazstvu Kings 8:3. Prvou hviezdou zápasu bol domáci kapitán Dustin Brown, ktorý strelil hetrik a pridal aj jednu asistenciu. Strelecky sa presadili aj Alexander Frolov, Anže Kopitar, Jarret Stoll a Justin Williams. Handzuš v 56. minúte uzavrel skóre stretnutia. Roberto Luongo inkasoval všetkých osem gólov a zaznamenal 21 zákrokov. Z jeho spoluhráčov sa našli dvaja, ktorí prekonali Jonathana Berniera. Ten zaznamenal 27 zákrokov, no na dva góly Kylea Wellwoodea a gól Ryana Keslera nestačil. Demitra ho ohrozil troma strelami a na ľade strávil 15 a pol minúty. Handzuš na ľade odkorčuľoval 17 a pol minúty. Okrem gólu zaznamenal päť streleckých pokusov. Na vhadzovaniach mal 72% úspešnosť.

Boston na domácom ľade zakopol s Floridou a v tabuľke Východnej konferencie je s rovnakým počtom bodov ako majú Philadelphia a Montreal na ôsmej pozícii. Vo štvrtok Bruins prehrali tesne 0:1. Boli strelecky aktívnejší, no nedokázali sa presadiť. Scott Clemmensen zaznamenal 36 zákrokov a vychytal svoj piaty shutout v kariére. Jediný gól zápasu strelil Keith Ballard, vďaka ktorému Panthers ukončili štvorzápasovú sériu prehier. V akcii nechýbali ani Slováci v službách Bostonu. Kapitán Zzdeno Chára patril s piatimi strelami k najaktívnejším strelcom. V zápase odohral 25 minút a zaznamenal aj jeden mínusový bod. Miroslav Šatan odohral niečo cez 14 minút a Clemmensena ohrozil dvakrát.

Obranca Andrej Sekera nechýbal v zostave Sabres, no z bodov svojich, ani z bodov tímu, sa netešil. V zápase proti Torontu odohral 14 minút a 44 sekúnd, počas ktorých zaznamenal jeden mínusový bod. Buffalo prehralo 2:4. O víťazstvo Maple Leafs sa zaslúžili strelci Viktor Stalberg, Garnet Exelby, Luke Schenn a Fredrik Sjostrom. Jean-Sebastien Giguere zaknihoval 22 zákrokov. Jeho náprotivok, Ryan Miller, zastavil 30 pukov. Z jeho spoluhráčov sa presadili Derek Roy a Steve Montador. Sabres neboli s výsledok stretnutia spokojní, pretože stále bojujú o divízny titul a lepšie umiestnenie v play-off. A proti Torontu sa im v sezóne doteraz body zbierali ľahšie.

Článok pokračuje pod reklamou

Tomas Holmstrom a Pavel Dacjuk zaznamenali gól a asistenciu a Detroit zvíťazil po siedmykrát v rade, keď vo štvrtok zdolal Columbus pomerom 3:2. Víťazný gól vsietil Todd Bertuzzi, ktorému najskôr hlavní rozhodcovia gól neuznali, no videorozhodca povedal, že gól platí. Bertuzzi po zápase priznal, že puk do brány korčuľou úmyselne nedopravil. Jimmy Howard zaznamenal 20 zákrokov. Prekonali ho Andrew Murray a R.J. Umberger.

V ďalšom súboji dvoch tímov z Centrálnej divízie porazil Nashville St. Lous pomerom 3:2. Steve Sullivan strelil víťazný gól a tri asistencie zaznamenal Patric Hornqvist. Presadili sa aj Dustin Boyd a Colin Wilson. Pekka Rinne zaznamenal 31 zákrokov a inkasoval len góly od Alexa Steena a Andyho McDonalda. Blues na začiatku druhej tretiny vyhrávali 2:0.

Ottawa urobila zo zápasu, v ktorom si zabezpečila účasť v play-off, pre domácich divákov drámu. Erik Karlsson svojim druhým gólom v zápase vynútil pár sekúnd pred koncom predĺženie a Alex Kovalev a Jason Spezza sa presadili v samostatných nájazdoch, aby rozhodli o víťazstve Senators 4:3 nad Hurricanes. Ďalší gól vsietil Anton Volchenkov. Z hráčov Caroliny sa presadili Jamie McBain, Chad LaRose a Brandon Sutter.

Matt Bradley strelil svoj deviaty gól v sezóne, ktorým rozhodol o tesnom víťazstve Washingtonu nad Atlantou. Capitals porazili hostí 2:1. Prvý gól vsietil Nicklas Backstrom a Simeon Varlamov inkasoval gól z hokejky Tima Stapletona. Inak zaznamenal 19 zákrokov. Ondřej Pavelec zaknihoval 22.

Philadelphia vyhrala nad Islanders posledných 15 zápasov a o túto výbornú sériu prišla v najmenej vhodnom čase, v ktorom stále bojuje o účasť v play-off. Islanders vyhrali 6:4. Dva góly strelil Blake Comeau, no presadili sa aj Frans Nielsen, Sean Bergenheim, Trent Hunter a Jon Sim. Martin Biron zaznamenal 31 zákrokov a puk vyťahoval z brány po góloch Arrona Ashama, Jamesa van Riemsdyka, Dannyho Brierea a Darrolla Poweho.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Zdeno Chára (BOS) 25:10 0 0 0 -1 5 0
Miroslav Šatan (BOS) 14:18 0 0 0 0 2 0
Andrej Sekera (BUF) 14:44 0 0 0 -1 0 0
Pavol Demitra (VAN) 15:28 0 2 2 0 3 0
Michal Handzuš (LAK) 17:23 1 0 1 0 5 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Dôvod na obavy: Je na tom hviezdny Matthews horšie, ako tím hovorí? NHL naživo: Dallas vo vedení? Koniec pre kráľov?Expert o Slafkovskom: Patrí mu uznanie. Už si vôbec nemyslím, že sú jeho slová prehnané Mešár bol miernym sklamaním. Profesionálny hokej by mu však mohol sadnúť viac Generálny manažér Capitals: Voči Ovečkinovi to nie je fér. Verí Rus, že má stále na Gretzkého rekord? Nemcov tréner je v kontakte s kanadským tímom. Oslovili Devils vedenie Pittsburghu?Sharks majú pri hľadaní nového trénera špeciálnu požiadavku Kedy príde Mičkov do NHL? Mohlo by sa tak stať pred koncom jeho zmluvy v KHL! Obranca Capitals ukončil asistenčný program. Oshie dúfa, že bude v budúcej sezóne schopný hrať Hviezdu Senators čaká operácia, z ktorej sa bude zotavovať dlhšie Slovenský reprezentant prispel k dôležitej výhre. Siaha už na finále! Blues podpísali zmluvy s dvoma Švédmi z elitnej SHLDevils podpísali nové zmluvy s dvoma útočníkmi. S jedným spoluprácu predĺžili Dva tímy zdramatizovali série, dva postúpili ďalej! Hrdinom aj syn slovenských rodičov Slafkovský do Žiliny nedorazil. Asistent trénera hovoril aj o ČernákoviPoznáme finalistov Calderovej trofeje: Je medzi nimi obranca DevilsHrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies