Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
«

Slováci v NHL

Halák udržal druhý shutout v rade, Šatan rozhodol o výhre Bruins

V jedenástich sobotňajších dueloch NHL sa predstavilo aj šesť Slovákov. Najviac sa darilo brankárovi Jaroslavovi Halákovi, ktorý druhýkrát v rade vychytal shutout, tento raz proti Buffalu.

Včera proti Philadelphii chytil slovenský gólman Jaroslav Halák všetkých 35 striel a vychytal štvrtý shutout v tejto sezóne. V noci zo soboty na nedeľu nastúpil proti Buffalu a opäť vychytal shutout, tento raz zlikvidoval 29 striel. Montreal nakoniec vyhral 3:0. O góly sa postarali Ryan O'Byrne, Tom Pyatt a Sergej Kosticyn. V bráne Buffala nastúpil Ryan Miller, ktorý čelil 38 strelám. Canadiens sa v tabuľke Východnej konferencie držia na šieste pozícii so ziskom 86 bodov. Do konca základnej časti odohrajú ešte tri duely. Buffalo je vo Východnej konferencii tretie. Halák sa po zápase stal prvou hviezdou stretnutia.

Útočník Miroslav Šatan hrajúci za Boston Bruins strelil v noci proti Torontu dva góly a výraznou mierou dopomohol svojmu zamestnávateľovi k tesnej výhre v pomere 2:1 po predĺžení. Kanadský bod si pripísal aj obranca Zdeno Chára, ktorý v predĺžení nahral Šatanovi na víťazný gól. Jediný presný zásah Toronta strelil bitkár Colton Orr. Chára strávil na ľade takmer 33 minút, počas ktorých získal aj dva plusové body. Šatan hral vše devätnásť minút a získal aj dva plusové body. Po zápase bol vyhlásený druhou hviezdou stretnutia a prvou hviezdou večera. K výhre pomohol aj gólman Tuukka Rask, ktorý chytil 27 striel. Bostonu patrí v tabuľke Východnej konferencie siedma priečka. Postup do play-off stále nemá istý. Toronto je vo Východnej konferencii posledné.

Z víťazstva sa tešil aj útočník Marián Gáborík, ktorý nastúpil za Rangers proti Floride Panthers. Tá vyhrávala po dvoch tretinách 1:0, keď sa v 27. minúte zapísal do streleckej listiny Keith Ballard. No v tretej časti hry excelovali najmä „jazdci“. Tí strelili štyri góly a radovali sa z výhry 4:1. Gáborík strelil jeden gól (do prázdnej brány) a získal aj jednu asistenciu. Ďalšie góly Rangers strelili Marc Staal, Brandon Prust a Chris Drury. „Gabby“ strávil na ľade vyše 23 minút a nazbieral aj tri plusové body. S ôsmymi strelami bol najaktívnejším strelcom „jazdcov“. Vďaka dôležitej výhre môže manhattanský tím stále postúpiť do play-off.

Článok pokračuje pod reklamou

Derby videli diváci v Los Angeles, kde proti domácim Kings hrali Ducks z Anaheimu. V jednom i druhom drese malo zastúpenie Slovensko. Za Kings hral útočník Michal Handzuš a za Ducks obranca Ľubomír Višňovský. Víťazmi sa stali „káčeri“, ktorí zvíťazili 2:1 po trestných strieľaniach. V normálnej hracej dobe skóroval za Ducks Saku Koivu, ktorý sa presadil aj v nájazdoch. Jediný presný zásah Kings zaznamenal Jack Johnson. Handzuš odohral 21 minút, počas ktorých sa do bodovania nezapísal. Na vhadzovaniach mal 50 % úspešnosť. Višňovský odohral takmer 25 minút a trikrát ohrozil Jonathana Quicka, brankára Kings.

Jordan Leopold strelil v 63. minúte víťazný gól a Penguins sa radovali z výhry nad Atlantou v pomere 4:3. Ďalšie tri góly „tučniakov“ dosiahli Jevgenij Malkin, Tyler Kennedy a Sergej Gončar. Sidney Crosby, kapitán Pittsburghu, nazbieral tri asistencie. Za Atlantu skórovali Maxim Afinogenov, Tim Stapleton a Rich Peverley. Pittsburgh je vo Východnej konferencii na štvrtej priečke. Postup do play-off má istý, no ešte bojuje o prvé miesto v Atlantickej divízii. Atlanta je momentálne deviata so ziskom 81 bodov. Za Philadelphiou, ktorá je ôsma, má stratu len jeden bod. Do konca základnej časti odohrajú Thrashers tri duely.

V predĺžení sa rozhodol aj derby zápas medzi Detroitom a Nashvillom. Stretnutie vyhrali Predators v pomere 4:3. V predĺžení sa presadil Ryan Suter a v základnej hracej dobe ho napodobnili Shea Weber, Martin Erat a J.P. Dumont. Za „červené krídla“ skórovali Brian Rafalski, Nicklas Lidström a Pavel Daciuk. Pre Detroit je to prvá prehra po siedmich výhrach v rade, Predators vyhrali druhý raz za sebou. Postup do play-off má zatiaľ z tejto dvojice istý iba Nashville.

Dylan Reese strelil víťazný gól a brankár Martin Biron zaknihoval 28 úspešných zákrokov, aby sa Islanders radovali z výhry 4:1 nad Ottawou Senators. Ďalšími úspešnými strelcami „ostrovanov“ boli John Tavares, Jack Hillen a Sean Bergenheim. Autorom jediného presného zásahu „senátorov“ bol Matt Cullen, ktorý skóroval až za stavu 4:0 pre tím z Long Islandu.

Martin Brodeur chytil v noci proti Caroline všetkých 26 striel a radoval sa z 109. shutoutu v Národnej hokejovej lige. V aktuálnom ročníku vychytal už ôsmy. Devils aj vďaka nemu porazili Hurricanes 4:0. Strelcami gólov boli Dainius Zubrus, Patrik Eliáš, Zach Parise a David Clarkson (prázdna brána).

Columbus hral pred svojimi divákmi proti Washingtonu, ktorí prestrieľal 36:27, no z výhry sa tešili Capitals (3:2). Víťazný gól dal Mike Green a za „Caps“ Skórovali aj Alexandr Siomin a Tomáš Fleischmann. V drese Blue Jackets sa presadil len Antoine Vermette, ktorý dal oba góly. K výhre pomohol aj gólman Jose Theodore, ktorý chytil 34 z 36 striel.

Tesným výsledkom skončil aj duel medzi Blues a Stars. Z výhry 2:1 sa tešili „bluesmani“. Víťazný gól zaknihoval obranca Carlo Colaiacovo a z jeho spoluhráčov skóroval aj T.J. Oshie. Autorom jediného presného zásahu „hviezd“ bol Brenden Morrow. Kari Lehtonen (brankár Stars) zlikvidoval 21 striel. Jeho náprotivok, Chris Mason, chytil 24 pukov.

V poslednom dueli na seba narazili Coyotes z Phoenixu a Oilers z Edmontonu. Víťazným mužstvom sa stali Coyotes, ktorí vyhrali 3:2 po nájazdoch. Víťazný gól strelil útočník Matthew Lombardi, ktorý sa presadil v ôsmej sérii. Ten istý hráč sa presadil aj v normálnej hracej dobe a spolu s ním aj Daniel Winnik. Dva góly „olejárov“ zaznamenali Ryan Jones a Dustin Penner.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Jaroslav Halák (MON) 28/28 - - - - - -
Ľubomír Višňovský (ANA) 24:46 0 0 0 0 3 0
Miroslav Šatan (BOS) 19:14 2 0 2 +2 3 0
Zdeno Chára (BOS) 32:53 0 1 1 +2 1 0
Marián Gáborík (NYR) 23:12 1 1 2 +3 8 0
Michal Handzuš (LAK) 21:02 0 0 0 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Expert o Slafkovskom: Patrí mu uznanie. Už si vôbec nemyslím, že sú jeho slová prehnané Mešár bol miernym sklamaním. Profesionálny hokej by mu však mohol sadnúť viac Generálny manažér Capitals: Voči Ovečkinovi to nie je fér. Verí Rus, že má stále na Gretzkého rekord? Nemcov tréner je v kontakte s kanadským tímom. Oslovili Devils vedenie Pittsburghu?Sharks majú pri hľadaní nového trénera špeciálnu požiadavku Kedy príde Mičkov do NHL? Mohlo by sa tak stať pred koncom jeho zmluvy v KHL! Obranca Capitals ukončil asistenčný program. Oshie dúfa, že bude v budúcej sezóne schopný hrať Hviezdu Senators čaká operácia, z ktorej sa bude zotavovať dlhšie Slovenský reprezentant prispel k dôležitej výhre. Siaha už na finále! Blues podpísali zmluvy s dvoma Švédmi z elitnej SHLDevils podpísali nové zmluvy s dvoma útočníkmi. S jedným spoluprácu predĺžili Dva tímy zdramatizovali série, dva postúpili ďalej! Hrdinom aj syn slovenských rodičov Slafkovský do Žiliny nedorazil. Asistent trénera hovoril aj o ČernákoviPoznáme finalistov Calderovej trofeje: Je medzi nimi obranca DevilsHrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Pekarčík skóroval, Kmec asistoval, Urban podržal svoj tím v bráne + video Experti navrhli posily pre útok Montrealu. Žiadne veľké hviezdy, ale mladíci Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies