SlovakNHL.sk

Chicago vyrovnalo klubový rekord, nový môže vytvoriť už dnes

Päť zápasov novej sezóny odohraných a Chicago je stále bez prehry. Blackhawks v sobotu v Nationwide Aréne porazili Columbus Blue Jackets 3:2, aby vyrovnali klubový rekord v počte víťazstiev v sérii od začiatku sezóny.

Tím z „veterného mesta“ nepodal proti Blue Jackets svoj najlepší výkon, no napriek tomu sa mu podarilo vyrovnať zápis tímu z ročníka 1971/72, ktorý tiež vyhral úvodných päť zápasov v rade a jeho rekord môže byť už čoskoro pokorený.

„Bol to jeden z tých zápasov, kde sme možno nehrali náš najlepší hokej, taký ako sme videli v posledných zápasoch, ale to až tak nevadí, pretože ako tím sa v prvom rade musíte snažiť nájsť spôsob vyhrať. A to sme urobili,“ povedal kapitán Jonathan Toews, ktorý bol autorom víťazného gólu.

Ďalší solídny zápas ma za sebou aj brankár Corey Crawford, ktorý urobil 24 zákrokov a medzi nimi bolo aj niekoľko dôležitých.

„Cítim sa dobre, som koncentrovaný. Práve teraz pre mňa puky vyzerajú dosť veľké. A tiež sa aj spoluhráči snažia v defenzíve. Ukazuje sa to už v prvých zápasoch – chlapci sa vracajú, aby pomohli obrane a to nám potom tiež pomáha dostávať sa do útokov,“ skonštatoval Crawford.

Columbus sa v zápase snažil, bol strelecky o čosi aktívnejší a robil Blackhawks značné problémy. V závere znížil na 2:3 a snažil sa o vyrovnanie, čo sa mu nakoniec nepodarilo.

„Nájsť spôsob, ako vyhrať zápas, je dôležitý. Nebudete hrať skvelo každý večer. Columbus odohral zápas, v ktorom pracoval veľmi tvrdo, tvrdšie ako my. No, Crawford urobil pre nás niekoľko kľúčových zákrokov a to nám pomohlo,“ povedal tréner Joel Quenneville.

Dalo by sa povedať, že Blackhawks k vyrovnaniu rekordného zápisu pomohli aj rozhodcovia. Tí totiž neuznali jasný gól Dericka Brassarda, ktorý mohol vyrovnať na 2:2 a zostávajúci vývoj zápasu mohol byť úplne iný.

Vytvorí tím nový rekord v derby?

Chicago by mohlo nový klubový rekord vytvoriť už v nedeľu, kedy na domácom ľade privíta hokejistov Detroitu Red Wings. Tí sa po slabom začiatku ročníka konečne rozbehli a svojmu rivalovi sa budú snažiť za každú cenu prekaziť zápis do histórie organizácie.

Pre oba tímy to bude prvé vzájomné meranie síl v tomto ročníku, pričom celkovo sa v ňom stretnú štyrikrát. Vlani boli úspešnejší hráči Chicaga, ktorí vyhrali štyri dueli zo šiestich a bodovali vo všetkých, keďže dva zápasy prehrali až po predlžení.

Kto podľa vás duel vyhrá?

// Publikované: 27. 01. 2013
 

Posledný zápas

18. 04. 2024
LAK 
-
 CHI

5:4 PP

(0:1, 3:0, 1:3, 1:0)

Nasledujúci zápas

Žiadne zápasy nie sú naplánované.

Novinky z tímu

09. 03. 2024 - Útočník Chicaga Andreas Athanasiou by mohol odohrať svoj prvý zápas za ostatné štyri mesiace už v sobotu proti Washingtonu. Athanasiouu utrpel 9. novembra zranenie slabín, ale už od 10. februára korčuľuje. Vrátiť by sa mohol aj obranca Nikita Zajcev, ktorý nehral od januára pre poranenie kolena. Tréner Luke Richardson povedal, že sa o štarte oboch rozhodne v deň zápasu.
07. 02. 2024 - Očakáva sa, že v dnešnom zápase Chicaga proti Minnesote bude hrať aj útočník Tyler Johnson. Ten v pondelok trénoval po prvýkrát od zranenie pravej nohy, ktoré utrpel 31. decembra. V utorok povedal, že sa mohol vrátiť už pred prestávkou, ale viac zmyslu dávalo využiť voľné dni na ešte lepšie zotavenie. Hrať by mal vo formácii s Lukasom Reichelom a MacKenziem Entwistlem.
20. 12. 2023 - Devätnásťročný obranca Kevin Korchinski sa v utorok pripojil k Blackhawks na dopoludňajšom rozkorčuľovaní, ale vo večernom zápase ešte nehral po tom, čo absentoval pre úmrtie jeho päťdesiatdeväťročného otca. Podľa trénera Lukea Richardsona bude nováčik potrebovať ešte nejaký čas, kým bude pripravený na opätovné hranie zápasov. Korchinski v prvých 25 dueloch vyprodukoval dva góly a päť asistencií.

Aktuálne v diskusii


Vújtek (03.10.2016 - 08:14:40):
môze byt Brigant nie, napr. Jakubech áno ... ale vzdy si to Hapal logicky obháji a hned sa k tomu aj musel v médiach vyjadrovat zatial čo Ernie by musel vzdy obhajovat tak 1/4 zostavy minimálne a ked sa ho na to niekto z tých pár novinárov opýta tak ešte sa cíti podráždený, akoby nemali ani právo.... na druhu stranu aspon sa nám tu kazdý rok stará o hlavnu tému. Fakt sa teším uz o mesiac na turnaj do Norska koho zoberie. :-D

peto10 (03.10.2016 - 01:29:04):
Ale páni už dosť!!! Toto je téma o MSJ a nie o futbale, našej lige alebo o projekte. O tom môžte diskutovať v príslušných témach. Toto je téma čisto o nomináciách a o samotných majstrovstvách.

Slováci v tíme

jurcoTomáš
JURČO

krídleník
#13

Reklama

O tíme v kocke

Chicago Blackhawks

Vznik: 1926
Aréna: United Center (kapacita: 20 500)
Adresa: 1901 West Madison Street, Chicago, Illinois, U.S
Oficiálny web: www.chicagoblackhawks.com
Farma(AHL): Rockford IceHogs
Najväčšie úspechy: 6x Stanley Cup (1934, 1938, 1961, 2010, 2013, 2015)
Vyradené čísla: 1 (G.Hall), 3 (K.Magnuson, P.Pilote), 9 (B.Hull), 18 (D.Savard), 21 (S.Mikita), 35 (T.Esposito), 81 (M. Hossa), 99 (W.Gretzky)
Slováci v tíme: Stan Mikita, Ivan Droppa, Milan Bartovič, Michal Handzuš, Peter Bondra, Marián Hossa, Tomáš Kopecký, Marko Daňo, Richard Pánik, Tomáš Jurčo