SlovakNHL.sk

Jiříček je frustrovaný a nerozumie vedeniu: Som hráčom NHL. Pozrite sa na Nemca!

Mladý obranca David Jiříček nerozumie krokom vedenia tímu Columbus Blue Jackets a svoju frustráciu daj otvorene najavo Aaronovi Portzlineovi z The Athletic.

„V NHL som hral dobrý hokej. Som teraz hráčom NHL. To je môj názor: Mal by som byť práve teraz v NHL,“ povedal Jiříček.

Dvadsaťročný Čech bol draftovaný v roku 2022 z celkového šiesteho miesta a za Columbus odohral v tejto sezóne 36 zápasov so ziskom gólu a ôsmich asistencií, no 18. januára bol poslaný do Clevelandu z AHL.

Jiříček pritom poukazuje na dvoch obrancov z jeho draftovej triedy, Šimona Nemca z New Jersey a Kevina Korchinskiho zo Chicaga, ktorí dostali príležitosť, akú by rád dostal aj on v Columbuse.

„Vidím hráčov z rovnakého draftu, ako sú Šimon Nemec a Korchinski, ktorí dostávajú šancu na presilovke. Hrajú v NHL tony minút. Sú to iné tímy, iné situácie, ale môžem sa s nimi porovnávať. Len chcem šancu tak hrávať,“ poznamenal Jiříček.

Nemec od povolania do NHL hrával 20 minút a 46 sekúnd na zápas, pričom v 26 zápasoch nazbieral 13 bodov. Korchinski nazbieral deväť bodov v 44 stretnutiach, pričom hráva necelých 20 minút na zápas. Jiříček hrával necelých 15 minút na zápas, ale v presilovke odohral dokopy len 25 sekúnd, kým Nemec takmer 35 minút a Korchinski cez 102 minút.

Poslaniu Jiříčka na „farmu“ predchádzal pobyt na tribúne v troch zápasoch po sebe.

„Povedali mi, že posledný zápas nebol dosť dobrý. Povedal som im, že si to nemyslím, ale je to ich názor. Následne som už nebol v zostave,“ povedal Jiříček.

Hlavný tréner Blue Jackets Pascal Vincent verí, že poslanie do AHL bolo najlepšie rozhodnutie pre ďalší rast mladíka: „Snažíme sa vybudovať obojsmerného obrancu, elitného obrancu, ktorý bude hrávať ťažké minúty proti top súperom. Aby sme to dosiahli, potrebuje prax. Aby si rozvíja tieto zručnosti, najlepšou cestou je momentálne AHL.“

// Publikované: 29. 01. 2024
 

Posledný zápas

16. 04. 2024
CBJ 
-
 CAR

6:3

(3:2, 1:1, 2:0)

Nasledujúci zápas

MIN 
-
 CBJ
10. 10. 2024 -

Novinky z tímu

04. 10. 2024 - Tím Columbus Blue Jackets oznámil, že center Gavin Brindley bol umiestnený na listinu zranených hráčov. Brindley, ktorý zažíval vydarený kemp a reálne bojoval o miesto v otváracej zostave, si zlomil prst v utorkovom prípravnom zápase proti St. Louis. Absentovať by mal štyri až šesť týždňov.
02. 10. 2024 - Brankár Columbusu Elvis Merzlikins bude mať na svojej maske v tejto sezóne číslo 13 na počesť zosnulého spoluhráča Johnnyho Gaudreaua. Číslo sa bude nachádzať na prednej časti pod priezorom.

19. 09. 2024 - Hráči tímu Columbus Blue Jackets budú počas sezóny nosiť na svojich prilbách špeciálnu nálepku na počesť zosnulých Johnnyho a Matthewa Gaudreauovcov. Nálepka obsahuje priezvisko GAUDREAU, pod ktorým sú čísla bratov 13 a 21, medzi ktorými sú dve holubice. Na dresoch bude nášivka s číslom 13. Tú dostanú aj fanúšikovia, ktorí prídu 15. októbra na zápas proti Floride. Blue Jackets budú mať aj moment ticha pred prvým prípravným zápasom 25. septembra. Klub tiež plánuje prispieť Nadácii Johna a Matthewa Gaudreauovcov.

Aktuálne v diskusii


Vújtek (03.10.2016 - 08:14:40):
môze byt Brigant nie, napr. Jakubech áno ... ale vzdy si to Hapal logicky obháji a hned sa k tomu aj musel v médiach vyjadrovat zatial čo Ernie by musel vzdy obhajovat tak 1/4 zostavy minimálne a ked sa ho na to niekto z tých pár novinárov opýta tak ešte sa cíti podráždený, akoby nemali ani právo.... na druhu stranu aspon sa nám tu kazdý rok stará o hlavnu tému. Fakt sa teším uz o mesiac na turnaj do Norska koho zoberie. :-D

peto10 (03.10.2016 - 01:29:04):
Ale páni už dosť!!! Toto je téma o MSJ a nie o futbale, našej lige alebo o projekte. O tom môžte diskutovať v príslušných témach. Toto je téma čisto o nomináciách a o samotných majstrovstvách.

Slováci v tíme

V súčasnosti v tíme nepôsobí slovenský hráč. V minulosti obliekal dres Blue Jackets Andrej Nedorost, Radoslav Suchý, Milan Jurčina, Marián Gáborík a Marko Daňo.

Reklama

O tíme v kocke

Columbus Blue Jackets

Vznik: 2000
Aréna: Nationwide Arena (kapacita: 18 136)
Adresa: Nationwide Arena, 200 W.Nationwide Blvd., Columbus, Ohio 43215
Oficiálny web: www.bluejackets.com
Farma(AHL): Springfield Falcons
Najväčšie úspechy: účasť v play-off (2009)
Vyradené čísla: 99 (W.Gretzky)
Slováci v tíme: Andrej Nedorost, Radoslav Suchý, Milan Jurčina, Marián Gáborík, Marko Daňo, Samuel Kňažko