SlovakNHL.sk

Chára: Prezidentova trofej nie je náš cieľ

V utorok sa uskutočnil prvý zápas medzi Bostonom Bruins a Chicagom Blackhawks v TD Garden od pamätného šiesteho zápasu finále Stanley Cupu, ktorý v minulom roku nepotešil domácich divákov. Tí sa však vo štvrtok tešili z výhry 3:0, ktorá však podľa kapitána Zdena Cháru neodzrkadľovala vyrovnanosť duelu.

„Povedal by som, že to bol vyrovnanejší zápas, ako možno ukazuje výsledok. Naozaj sme sa snažili sústrediť na našu obranu a nedávať im veľa priestoru. Samozrejme, taký tím s takými hráčmi si šance vytvorí. Ale väčšinou sme urobili naozaj dobrú prácu v tom, aby sme hrali pevne v defenzíve a nedávali im veľa príležitostí počas presiloviek a podobne. Väčšinu zápasu sme hýbali nohami a boli sme bližšie k puku. Myslím, že sme robili dobré rozhodnutia,“ zhodnotil Chára.

Po víťazstve má Boston na konte už 106 bodov, len jeden bod za lídrom Západnej konferencie, St. Louis Blues. Okrem nich prekonali hranicu 100 bodov už len San Jose a Anaheim. Tieto tímy budú do konca základnej časti bojovať o Prezidentovu trofej, ktorej však Bruins neprikladajú veľký význam napriek tomu, že sa z nej naposledy tešili v ročníku 1989/90.

„Je to niečo, na čo sa nepozeráme tak, že je to náš cieľ. Naším cieľom je hrať našu hru v každom zápase až do konca sezóny. Keď to urobíme, veci sa postarajú samé o seba, ale nie je v našich hlavách to, že po nej chceme ísť. Ak budeme hrať dobre, hrať dostatočne dobre, potom sa tak stane. V tomto bode sa snažíme sústrediť na našu hru na ľade,“ povedal Chára.

Cieľom Bostonu je zisk Stanley Cup a momentálne hrajú svoj najlepší hokej v tejto sezóne a možno i v posledných pár rokoch. Minulý rok boli vo finále, no niektorým hráčom už dochádzali sily. Patrí medzi nich aj Chára. Ten sa však teraz síce cíti dobre a venuje svoju pozornosť tomu, aby v play-off neprišiel opäť podobný útlm. Stále sa však diskutuje o tom, či nebude lepšie, ak mu tím dopraje viac voľna na tréningoch i v zápasoch.

„Ak sa bude z toho dať niečo navyše vyťažiť, tak potom to bude očividne rozhodnutím trénerov alebo manažmentu. V tomto čase sa snažím naozaj starať o moje telo a pripravovať sa vždy na hru najlepšie, ako viem,“ skonštatoval Chára.

Vo štvrtok vyhrali Bruins len po deviatykrát v klubovej histórii svoj 50. zápas v jednom ročníku a hoci v mysliach fanúšikov i hráčov sa pomaly objavuje obraz play-off, tím nechce situáciu podceňovať a bude hrať naplno v každom zo zostávajúcich zápasov základnej časti. Aj napriek tomu však tím nechce riskovať zdravie svojich hráčov, a tak niektorých bude pravdepodobne čakať v posledných dueloch voľno. Hráči sa s tým stotožňujú.

„Keď hráte dobre a získate také vedenie v tabuľke, môžete si dovoliť niektorých hráčov nechať oddychovať, ale v rovnakom čase nechcete byť príliš uvoľnení a posielať správu: Hej, sme v pohode, teraz by sme to mali brať zľahka. Myslím si, že to by bola veľká chyba. Nemyslím si, že sa to v tomto tíme stane. Musíme držať hore intenzitu a hrať ostro, emocionálne byť na tom tak, ako keby sme bojovali o play-off,“ dodal Chára.

// Publikované: 28. 03. 2014
 

Posledný zápas

14. 05. 2024
FLA 
-
 BOS

1:2

(0:1, 1:1, 0:0)

Nasledujúci zápas

BOS 
-
 FLA
17. 05. 2024 -

Novinky z tímu

14. 05. 2024 - Kapitán Bostonu Brad Marchand v pondelok korčuľoval po prvýkrát od tretieho zápasu série druhého kola play-off proti Floride, v ktorom utrpel zranenie hornej časti tela. Následne vynechal zápas číslo štyri, po ktorom majú Panthers v rukách postupový mečbal za stavu 3:1 na zápasy. Bruins budú v akcii v utorok a nie je známe, či hviezdny útočník bude hrať. Generálny manažér Don Sweeney povedal, že sa jeho stav stále posudzuje denne.
11. 05. 2024 - Fanúšikovia Bostonu vybučali hráčov svojho tímu na konci druhej tretiny piatkového domácom zápasu proti Floride. V tom čase už Bruins prehrávali 0:3, keď od Panthers inkasovali v rámci celej série deväť gólov po sebe. Na bránu pritom za 40 minút hry vyslali len osem striel. Bučanie tím nakoplo, ale Florida si výhru ustrážila a nakoniec zvíťazila pomerom 6:4, aby sa ujala vedenia v sérii 2:1 na zápasy.

Sumár noci: Oilers zavŕšili v predĺžení obrat, Bruins sa pri ďalšej jasnej prehre zranila hviezda

09. 05. 2024 - Kapitán Bostonu Brad Marchand sa už v úvode druhého zápasu série druhého kola play-off proti Floride prezentoval bodyčekom, ktorým poslal k ľadu hviezdneho útočníka Matthewa Tkachuka. Znemožnil mu tým dokončiť svoju útočnú akciu. Bruins sa v prvej tretine ujali vedenia, ale nakoniec prehrali 1:6, aby bol stav série vyrovnaný 1:1.

Aktuálne v diskusii


Vújtek (03.10.2016 - 08:14:40):
môze byt Brigant nie, napr. Jakubech áno ... ale vzdy si to Hapal logicky obháji a hned sa k tomu aj musel v médiach vyjadrovat zatial čo Ernie by musel vzdy obhajovat tak 1/4 zostavy minimálne a ked sa ho na to niekto z tých pár novinárov opýta tak ešte sa cíti podráždený, akoby nemali ani právo.... na druhu stranu aspon sa nám tu kazdý rok stará o hlavnu tému. Fakt sa teším uz o mesiac na turnaj do Norska koho zoberie. :-D

peto10 (03.10.2016 - 01:29:04):
Ale páni už dosť!!! Toto je téma o MSJ a nie o futbale, našej lige alebo o projekte. O tom môžte diskutovať v príslušných témach. Toto je téma čisto o nomináciách a o samotných majstrovstvách.

Slováci v tíme

charaZdeno
CHÁRA

obranca
#33, C

Reklama

O tíme v kocke

Boston Bruins

Vznik: 1924
Aréna: TD Garden (kapacita: 17 565)
Adresa: TD Garden, Suite 250, Boston, MA 02114
Oficiálny web: www.bostonbruins.com
Farma(AHL): Providence Bruins
Najväčšie úspechy: 6x Stanley Cup (1929, 1939, 1941, 1970, 1972, 2011)
Vyradené čísla: 2 (E.Shore), 3 (L.Hitchman), 4 (B.Orr), 5 (A.Clapper), 7 (P.Esposito), 8 (C.Neely), 9 (J.Bucyk), 15 (M.Schmidt), 16 (R.Middleton), 24 (T.O'Reilly), 77 (R.Bourque), 99 (W.Gretzky)
Slováci v tíme: Jozef Stumpel, Milan Jurčina, Zdeno Chára, Miroslav Šatan, Andrej Meszároš, Peter Cehlárik