SlovakNHL.sk

Bude ďalšia pomsta? Prout dostal prednosť v zostave Flames

Tímy Calgary Flames a Vancouver Canucks sa po troch dňoch opäť stretnú. V stredu sa pritom dali základy celkom zaujímavého predstavenia. Potenciálne totiž hrozí pomsta Flames obrancovi Canucks Erikovi Gudransonovi.

Mnohí o tom začali mať jasno, keď tréner Bill Peters zaradil do základnej zostavy pre sobotný zápas tvrďasa Daltona Prouta. Kormidelník však tvrdí, že ho do nej zaradil výhradne z toho dôvodu, že je jednoducho ďalším obrancom v hierarchii a v zostave len zapláta miesto vzniknuté zranením Travisa Hamonica.

Mnoho ľudí však tomu neverí. Tím povolal do prvého tímu šikovného mladíka Rasmusa Anderssona, ale Prout je od neho fyzicky tvrdší hráč a v očiach mnohých bude zameriavať svoju pozornosť aj na Gudbransona, ktorý sa v stredu prezentoval nekompromisným zákrokom na Dillona Dubeho a následne sa pobil s Hamonicom, ktorému úderom do tváre privodil zlomeninu.



Na pomstu v zostave Flames nenájdeme vhodnejšieho kandidáta. Prout sa už trikrát pobil s Milanom Lucicom a v životopise má aj bitky s Chrisom Neilom, Chrisom Stewartom, Shawnom Thorntonom, Tomom Wilsonom, Jasonom Chimerom, Patom Maroonom či Ericom Boultonom. V 242 zápasoch sa pobil dokopy 21-krát a raz sa bil už aj so samotným Gudbransonom.

„Je absolútne fér, že si to ľudia myslia (že sa postará o revanš, pozn.red.),“ povedal Prout usmievajúc sa. „Keď tento tím stojí chrbtom k stene, má v šatni dostatok charakteru, aby sa hráči navzájom o seba postarali a aby sa podporili. Vždy, keď sa vám zraní spoluhráč, všimnete si to. Ak máte šancu dokonči bodyček, hrať tvrdo, hrať fyzicky, znepríjemniť za neho súperovi život, urobíte to.“

Gudbranson si je sám vedomý toho, že jeho zákrok na Dubeho bol pochybný a že si zaň vylúčenie zaslúžil. Očakával aj odplatu a ocenil krok Hamonica, hoci mu bolo ľúto, že ho zranil. Aj Prout vyzdvihol krok svojho spoluhráča, ktorý sa bez váhania postavil za nováčika.

„Urobil tú správnu vec pre tím. Položil tím na prvé miesto. Urobil tú správnu vec, pokiaľ ide o jeho blaho? Očividne nie. Má však nekončený rešpekt u každého v našej šatni. Je to skutočný profík, odohral v tejto lige veľa zápasov a urobil tú správnu vec,“ skonštatoval Prout.

// Publikované: 06. 10. 2018
 

Posledný zápas

18. 04. 2024
CGY 
-
 SJS

5:1

(2:0, 3:0, 0:1)

Nasledujúci zápas

Žiadne zápasy nie sú naplánované.

Novinky z tímu

14. 05. 2024 - Prezident a výkonný riaditeľ tímu Calgary Flames, John Bean, odstupuje zo svojich pozícií a počnúc 3. júnom bude v tíme plniť len poradnú úlohu. Bean strávil v materskej spoločnosti Flames posledných 14 rokov, pričom spomínaných funkcií sa chopil krátko pred smrťou Kena Kinga v roku 2020. Novým prezidentom a výkonným riaditeľom Calgary Sportsnet and Entertainment Corporation sa stal Robert Hayes. Operačným riaditeľom zase Lorenzo DeCicco.
19. 04. 2024 - Slovenský útočník Martin Pospíšil bodoval po jednozápasovej odmlke, keď prihrával na štvrtý gól Calgary v poslednom zápase sezóny proti San Jose. Jeho autorom bol Kevin Rooney, ktorý v 26. minúte zvyšoval na 4:0. Pospíšil bodoval v treťom zápase z posledných štyroch a išlo jeho 16. prihrávku a 24. bod v sezóne. Bodovo sa tak vyrovnal Tomášovi Tatarovi, ktorý však strelil o gól viac.

15. 04. 2024 - Slovenský útočník Martin Pospíšil bodoval v druhom zápase po sebe, aby opäť pomohol Calgary k výhre, tentoraz 6:5 nad Arizonou, keď mal prsty v kontaktnom góle Andreja Kuzmenka na 1:2. Išlo o jeho 15. asistenciu v sezóne a s 23 bodmi sa opäť bodovo dorovnal Tomášovi Tatarovi a pre nižší počet odohraných zápasov (61 vs. 68) ho nahradil na druhom mieste slovenského bodovania.

Aktuálne v diskusii


Vújtek (03.10.2016 - 08:14:40):
môze byt Brigant nie, napr. Jakubech áno ... ale vzdy si to Hapal logicky obháji a hned sa k tomu aj musel v médiach vyjadrovat zatial čo Ernie by musel vzdy obhajovat tak 1/4 zostavy minimálne a ked sa ho na to niekto z tých pár novinárov opýta tak ešte sa cíti podráždený, akoby nemali ani právo.... na druhu stranu aspon sa nám tu kazdý rok stará o hlavnu tému. Fakt sa teším uz o mesiac na turnaj do Norska koho zoberie. :-D

peto10 (03.10.2016 - 01:29:04):
Ale páni už dosť!!! Toto je téma o MSJ a nie o futbale, našej lige alebo o projekte. O tom môžte diskutovať v príslušných témach. Toto je téma čisto o nomináciách a o samotných majstrovstvách.

Slováci v tíme

V súčasnosti v tíme nepôsobí slovenský hráč. V minulosti obliekali dres Flames Ronald Petrovický a Róbert Dome.

Reklama

O tíme v kocke

Calgary Flames

Vznik: 1972
Aréna: Scotiabank Saddledome (kapacita: 19 289)
Adresa: Scotiabank Saddledome, P. O. Box 1540 Station M, Calgary, Alberta T2P 3B9
Oficiálny web: www.calgaryflames.com
Farma(AHL): Abbotsford Heat
Najväčšie úspechy: Stanley Cup (1989)
Vyradené čísla: 9 (L.McDonald), 12 (J.Iginla), 30 (M.Vernon), 99(W.Gretzky)
Slováci v tíme: Ronald Petrovický, Róbert Dome, Marek Hrivík, Adam Ružička, Martin Pospíšil