SlovakNHL.sk

Yzerman je pripravený vymeniť Drouina. Za každú cenu to však neurobí

Generálny manažér Tampy Bay Lightning Steve Yzerman v sobotu povedal, že útočníka Jonathana Drouina vymení len v prípade, ak tým zlepší svoje mužstvo. Za každú cenu teda k výmene nepristúpi.

Drouin prostredníctvom svojho agenta požiadal ešte v novembri vedenie Lightning o výmenu, ale Yzerman ju nechce zrealizovať len preto, aby uspokojil túžbu hráča. Chce za neho získať minimálne mladého hráča s porovnateľnou hodnotou.

„Som pripravený urobiť výmenu, ale výmenu, ktorú urobím, musím považovať za dobrú pre tím Tampa Bay Lightning. Draftovali sme ho z tretieho miesta z nejakého dôvodu a stále veríme, že bude veľmi dobrým hokejistom v tejto lige. Je pre našu organizáciu dôležité, aby sme za neho získali rovnakú hodnotu. Tá sa dá merať rôznymi spôsobmi. Jonathanovi sme už povedali, že ho nevymeníme len preto, aby sme ho potešili. Musí to byť niečo dobré pre náš tím,“ povedal Yzerman pre CBC.

Dvadsaťročný Drouin, ktorý momentálne zarezáva v nižšej AHL, zaznamenal gól a päť asistencií v prvých piatich dueloch sezóny, ale vynechal 19 zápasov pre zranenia a v posledných 14 dueloch zaznamenal len dva body.

Podľa Elliotta Friedmana by Yzerman rád získal niekoho ako je Robby Fabbri zo St. Louis Blues. Už sa špekulovalo o výmene medzi klubmi, ktorá by zahŕňala aj obrancu Kevina Shattenkirka. Taký typ výmeny je však vzhľadom na dvojmiliónový priestor pod platovým stropom Lightning nepravdepodobný.

Výmena jedného mladíka za druhého by však bola bezproblémová, keďže obaja zaťažujú platový rozpočet tímu rovnako. Je však otázne, či by Blues chceli o Fabbriho prísť.

// Publikované: 10. 01. 2016
 

Posledný zápas

29. 04. 2024
FLA 
-
 TBL

6:1

(0:0, 2:1, 4:0)

Nasledujúci zápas

Žiadne zápasy nie sú naplánované.

Novinky z tímu

29. 04. 2024 - Hlavný tréner Tampy Bay Jon Cooper v nedeľu informoval, že obranca Haydn Fleury je už zdravý po tom, čo nehral od 6. apríla po kolízii s rozhodcom. V piatom zápase série prvého kola play-off proti Floride by však hrať nemal.
21. 04. 2024 - Obranca Tampy Bay Michail Sergačov v sobotu po prvýkrát od utrpenia zranenia nohy trénoval v bežnom drese. Dvadsaťpäťročný Rus, ktorý trénoval s tímom od 8. apríla, by však v prvom kole play-off nastúpiť nemal. Napriek tomu si v sobotu vyskúšal v obmedzenej miere aj nácvik špeciálnych formácií. Prvý duel série proti Floride vynechá brankár Jonas Johansson (dolná časť tela), ktorého pozíciu dvojky zaplní Matt Tomkins.
16. 04. 2024 - Slovenský obranca Erik Černák strelil v pondelok svoj druhý gól v tejto sezóne, keď v strede tretej tretiny znižoval strelou od modrej na 2:3. Tampa Bay však nakoniec prehrala s Buffalom 2:4. Černák strelil dva góly aj v minulej sezóne, v tej predtým len jeden. V tomto ročníku má na konte dokopy 13 bodov po 68 stretnutiach.

Aktuálne v diskusii


Vújtek (03.10.2016 - 08:14:40):
môze byt Brigant nie, napr. Jakubech áno ... ale vzdy si to Hapal logicky obháji a hned sa k tomu aj musel v médiach vyjadrovat zatial čo Ernie by musel vzdy obhajovat tak 1/4 zostavy minimálne a ked sa ho na to niekto z tých pár novinárov opýta tak ešte sa cíti podráždený, akoby nemali ani právo.... na druhu stranu aspon sa nám tu kazdý rok stará o hlavnu tému. Fakt sa teším uz o mesiac na turnaj do Norska koho zoberie. :-D

peto10 (03.10.2016 - 01:29:04):
Ale páni už dosť!!! Toto je téma o MSJ a nie o futbale, našej lige alebo o projekte. O tom môžte diskutovať v príslušných témach. Toto je téma čisto o nomináciách a o samotných majstrovstvách.

Slováci v tíme

Reklama

O tíme v kocke

Vznik:
Aréna: (kapacita: )
Adresa:
Oficiálny web:
Farma(AHL):
Najväčšie úspechy:
Vyradené čísla:
Slováci v tíme: