SlovakNHL.sk

Trpezlivosť Yzermana sa začína vyplácať: Detroit stúpa a zvyšuje si šance na play-off

Steve Yzerman mal plán, ako pozdvihnúť Red Wings naspäť medzi elitu. Ako generálny manažér sa ho držal možno až prekvapivo trpezlivo, ale vyzerá to tak, že tá trpezlivosť nakoniec svoje ruže prinesie.

Red Wings sú vo forme a v utorok zdolali Washington 8:3, aby vyhrali šiesty zápas po sebe po prvýkrát za takmer päť rokov. Osem gólov v jednom zápase nestrelili od roku 2017.

„Musíme odviesť ešte nejakú robotu v niektorých oblastiach, ale je to veľmi povzbudzujúce. Sme silnejší a silnejší, ako sezóna napreduje,“ povedal Yzerman pre agentúru AP.

Yzerman sa vrátil do Detroitu v roku 2019, tri roky po poslednej účasti v play-off, aby napravil organizáciu, ktorá predtým viac ako dve dekády patrila medzi najlepšie v NHL.

Detroit to má v tejto sezóne konečne rozbehnuté tak, že by čakanie na vyraďovacie boje mohol ukončiť. Aktuálne má podľa MoneyPuck 75,3% šancu, že si v play-off zahrá po prvýkrát od roku 2016.

Red Wings sú momentálne v pozícii prvej divokej karty Východnej konferencie s bilanciou 33-20-6 a osembodovým náskokom pred New Jersey, deväťbodovým pred Washingtonom. Navyše, len dva body ich delia od tretieho Toronta v Atlantickej divízii.

Medzi tímy, ktoré ich prenasledujú, patria aj Islanders, s ktorými sa stretnú vo štvrtok. Ak by „Červené krídla“ vyhrali, ťahali by prvú sedemzápasovú víťaznú sériu od januára 2012.

„Tieto štvorbodové zápasy sú pre nás nové. Je neskoro v sezóne, a tak je pri nich trochu viac dôležitosti. Tímy, ktoré nás dobiehajú, doslova bojujú o svoju sezónu. Videli ste to minule v New Yorku, vyhrali v Dallase, čo veľa ľudí nedokáže. Aj vo štvrtok budú proti nám Islanders v tom najlepšom,“ povedal tréner Derek Lalonde.

Red Wings sú ofenzívne vedení Alexom DeBrincatom, Dylanom Larkinom a Lucasom Raymondom. Veľkým prínosom sú však aj obranca Shayne Gostisbehere či Patrick Kane, s ktorým tím podpísal zmluvu v novembri.

„Máme celkom vybalansovaný útok s ofenzívnym prínosom od všetkých štyroch útokov a obrany,“ poznamenal Yzerman.

Yzerman odmietol míňať veľa peňazí na trhu s voľnými hráčmi alebo robiť veľké výmeny, kým nebude mať pocit, že už bude tím dostatočne konkurencieschopný. V minulom lete ten bod prišiel. Jednou z akvizícii bol aj brankár Alex Lyon, ktorý prekonal očakávania.

Hoci do tímu prišiel ako kariérny náhradník, nakoniec sa etabloval ako detroitská jednotka. Tridsaťjedenročný Američan má bilanciu 18-8-2 s 91,4% úspešnosťou zákrokov.

// Publikované: 29. 02. 2024
 

Posledný zápas

16. 04. 2024
MTL 
-
 DET

4:5 SN

(1:1, 2:1, 1:2, 0:0, 0:1)

Nasledujúci zápas

Žiadne zápasy nie sú naplánované.
Stiahni si e-knihu!
PRIDAJ SA!

Novinky z tímu

10. 04. 2024 - Hlavný tréner Detroit Derek Lalonde povedal po utorkovom zápase proti Washingtonu, že útočník Andrew Copp podľa slov doktora utrpel zlomeninu lícnej kosti, keď ho trafila vysoká hokejka Nicolasa Aube-Kubela. Na potvrdenie zlomeniny budú potrebné ešte ďalšie vyšetrenia.
09. 04. 2024 - Detroit poslal v pondelok brankára Villeho Hussa na kondičný pobyt do Grand Rapids z AHL. Dvadsaťdeväťročný Švéd nechytal od 13. februára pre zranenie dolnej časti tela. Predtým mal bilanciu 9-5-2 s 89,2% úspešnosťou zákrokov.
26. 03. 2024 - Helen St. Jamesová z Detroit Free Press v pondelok informovala, že sa obranca Jake Walman zapojil do pondelkového tréningu Red Wings. Stalo sa tak prvýkrát od utrpenia zranenia dolnej časti tela, pre ktoré vynechal tri zápasy. Jeho štart v utorkovom zápase proti Capitals ešte nebol potvrdený. Otázne tiež je, či v ňom nastúpi obranca Jeff Petry, ktorého sužuje choroba.

Aktuálne v diskusii


Vújtek (03.10.2016 - 08:14:40):
môze byt Brigant nie, napr. Jakubech áno ... ale vzdy si to Hapal logicky obháji a hned sa k tomu aj musel v médiach vyjadrovat zatial čo Ernie by musel vzdy obhajovat tak 1/4 zostavy minimálne a ked sa ho na to niekto z tých pár novinárov opýta tak ešte sa cíti podráždený, akoby nemali ani právo.... na druhu stranu aspon sa nám tu kazdý rok stará o hlavnu tému. Fakt sa teším uz o mesiac na turnaj do Norska koho zoberie. :-D

peto10 (03.10.2016 - 01:29:04):
Ale páni už dosť!!! Toto je téma o MSJ a nie o futbale, našej lige alebo o projekte. O tom môžte diskutovať v príslušných témach. Toto je téma čisto o nomináciách a o samotných majstrovstvách.

Slováci v tíme

Žiaden Slovák. V minulosti za Detroit hrali Miroslav Ihnačák, Tomáš Kopecký, Marián Hossa, Tomáš Tatar, Tomáš Jurčo.

Reklama

O tíme v kocke

Detroit Red Wings

Vznik: 1926
Aréna: Little Caesars Arena (kapacita: 20 000)
Adresa: Joe Louis Arena, 600 Civil Center Drive, Detroit, MI 48226
Oficiálny web: www.detroitredwings.com
Farma(AHL): Grand Rapids Griffins
Najväčšie úspechy: 11x Stanley Cup (1936, 1937, 1943, 1950, 1952, 1954, 1955, 1997, 1998, 2002, 2008)
Vyradené čísla: 1 (T.Sawchuk), 4 (R.Kelly), 7 (T. Lindsay), 9 (G.Howe), 10 (A.Delvecchio), 12 (S.Abel), 19 (S.Yzerman), 99 (W.Gretzky)
Slováci v tíme: Miroslav Ihnačák, Tomáš Kopecký, Marián Hossa, Tomáš Tatar, Tomáš Jurčo