Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Finále SC
  Florida 3
  Edmonton 1
18. 06.
kurzy
02:00info
FLA
EDM
NHL live
«

Komunita: Diskusia > MS 2014 - MINSK

Tému založil: slovak
05.01.2014 - 21:35:42
Trochu v tieni olympijských hier v Soči, ale predsa... Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji 2014 sa budú konať v bieloruskom hlavnom meste - Minsku.

Naši zdatní Jánošíkovia v A-skupine zvedú namáhavé súboje so Švédskou trojkorunkou, a Kanadským javorom. Nemenej zaujímavé bude derby s Českými knedlíkmi, ktorí opäť vytiahnú zo svojho talóna šťěstíčko a heslo: Kovář tenkrát nakládal krejčímu a mojžíš koukal. Severské krajiny - Nórske fjordy a Dánske kráľovstvo - vzbudzujú nevídaný rešpekt hlavne kvôli obrovskému progresu v posledných rokoch. Pochutnať si na Francúzskch zemiakoch a Talianskych makarónoch - to bude hlavný cieľ našej družiny.

V druhej skupine sa budú srdcervúco biť o postup hlavne Nemeckí fašisti a Lotyšškí hokejistins s - v poslednej dobe vždy presne nastavenými - Švajčiarskými hodinkami a nevyspitateľnými Americkými hamburgermi. Vždy silné Fínske jazerá s hokkejkaama a Ruské MATPIOCKU by mali byť favoritmi skupiny. Bez šance určite nebudú domáci Bieloruskí lukašenkovia, ktorí pred vlastnými fanúšikmi nechajú na ľade aj srdce. Sparingpartnerom zdá sa nebudú ani Kazachstánski boratovci.

Na záver Vám prikladám moju zostavu našich mládencov a dodám len - MOR HO!

Gáborík - Kopecký - Záborský
Bartovič - Mikúš - Miklík
Špirko - Réway - Marcel Hossa
Ölvecký - Šťastný - Tybor
Ján Sýkora, Haščák

Sekera - Sersen
Starosta - Marinčin
Ďaloga - Jurčina
Valach - Švárny

Janus, Hudáček, Čiliak

Slováci z českej extraligy: http://www.slovaknhl.sk/ko_blog_view.php?id=573
Slováci z našej extraligy: http://www.slovaknhl.sk/ko_blog_view.php?id=575

hodnost .
16.02.2014 - 12:19:06
avatar
Jakub: Neviem preco tu riesis hracov, jasne vykony niesu adekvatne ale tu ide hlavne o to, ze my sme skladali repre uplne inym sposobom.

Zober si ako skladali vyber USA.

Krug, Ryan, Byfuglien, Okposo, Galchenyuk doma.

My by sme ich uz brali jedna radost.

A ty sa tu navazas do Handzusa? On nemoze za to, ze Slovensko nema strednu generaciu. On hra na co ma.

Rovnako ako Kopecky nemoze za to, ze sme ho museli dat do ulohy lidra a ku nemu prispendlili Radivojevica, co vraj uzasne zahral na MS, lenze kym neprisiel medzi nich Handzus tak bol v lese.

Toto je chyba. Nas vyber, nasa taktika, nase korculovanie, nasa psychika, nas narod.

Cize pri dobrej sezone Kopy je vzdy dobra volba ale nie je to Demitra. Ok?

Takze ak sa neudeje zazrak a nebudeme mat silnu ligu, lepsi vyber z NHL, bude to este horsie casom ako teraz.

Navyse ani Charovi to ihrisko nesedi akoby sme chceli.

16.02.2014 - 12:28:24
avatar
jakub toto napisat by som sa hanbil do pice jak mozes napisat na Kopeckeho ze by si mal rozmysliet ci chce reprezentovat... si normalny? hrac ktory vzdy prisiel ked mohol a vzdy odovzdal srdce na lade a vzdy hral dobre a bol klucovy pre nas... no nevydaril sa mu jeden turnaj a uz ho zatracuj... tento rok mal 32 rokov takze neviem co tu pises ze by si to mal rozmysliet
hodnost .
16.02.2014 - 13:16:47
avatar
Presne tak, Kopecky je dobry hrac, ale nie lider, nieco ako Holmstrom, nie ako Forsberg, Zetterberg, ci Sedin.

16.02.2014 - 14:17:24
avatar
Minulé ms (minimálne Kopecký) a aj tie dva zápasy na OH neoslnil(i) a sklamal(i) (myslím že nie som jediný a ak nesúhlasite sorry je to môj názor)...áno oni nemôžu za to že nemáme aktuálne strednú generáciu s tým súhlasím.

Ide o to že ak nedáme príležitosť ani ju nebudeme mať o 5 rokov keď už Handzuš bude mať 40 a Kopecký 37...nechcem ich kritizovať predsa sú to ľudia a každý z nás robí chyby,makali na sebe celý život aby dosiahli to čo dosiahli no ak si podrobne pozrieme ich hru (v reprezentácií) myslím si že aktuálne je nedostačujúca.

Nikomu neberiem názor ani pohľad na to len chcem aby ste ten môj pohľad na veci rešpektovali, poprípade trochu usmernili argumentami.


A ak chceme strednú generáciu práve na budúcich ms ,kde bude chýbať veľa NHL hráčov by sme mali zobrať do tímu napríklad Andreja Štastného,Martin Réwaya či Hrivíka aby nám úkázali či na to majú.

hodnost .
16.02.2014 - 18:11:36
avatar
No hlavne by sme mali cosi uz robit s vyberom do U26 rokov. A podla ich vykonov pocas 3-4 rokov potom rozoberat ci zoberieme toho alebo toho z NHL, ci ma dobru sezonu alebo nie, a hlavne potrebujeme aby v tej NHL boli lidri klubov. Potom to mozeme vhodne doplnit.

Tatar, Panik, Marincin, Jurco ukazuju velmi slusnu hru aj na tomto turnaji, ale nemozeme cakat, ze budu hned najproduktivnejsi. Ja som s nimi spokojny.

1990: Bondra, 91: Palffy, Stumpel, 92:nikto, 93: Satan, Demitra, 94 - ZOH Lillehammer

1994: Zednik, (Visnovsky), 95: Handzus, 96: Chara
97: Hossa Marian, Nagy 98: ZOH Nagano

1998: nikto, 99: nikto, 2000: Gaborik, 01: Budaj

2002: ZOH Salt Lake City, nikto

2003: Halak, 04: Meszaros, Sekera 05 nikto, 06: ZOH Turin, nikto

2007: nikto, 08: nikto

2009: TATAR, PANIK, (Janus)

2010: ZOH Vancouver, MARINCIN

2011: JURCO, (Gernat, Tvrdon)

2012: nikto

2013: (Dano, Cehlarik, Reway)

2014: ZOH Soci, ???

Uz v roku 1998 ci 2002 sme mali slusne mena, ale zial, pre kvalifikaciu sme ich nemohli pouzit. Mali sme kvalitnu ligu ale aj tak prd.

Turin a Vancouver sme tazili z hracov co boli na drafte uz v roku 1990 pocnuc Bondrom. Cize v pohode 3 Olympiady mozeme ratat aj od draftu Tatara s Panikom alebo este aj tych skor, par mien ako Meszaros, Sekera, Halak... cize az tak tragicky to nevizera, no my potrebujeme zachytit tu generaciu este pred Tatarom a okolo neho, co su hraci v Europe alebo sa tam chystaju poniektori.

To potrebujeme. Verim, ze rocnik 97 a 99 daju Slovensku zas par mien, ktore nas budu reprezentovat, mozno uz o 4 roky.

Nepotrebujeme skusat 30 rocneho hraca.
17.02.2014 - 20:38:37
avatar
ako to je v pripade Tatara a Panika v situacii, keby nepostupili do PO ( hlavne Detroit ) alebo vypadli skoro v PO ? mozu oboch poslat na farmu, ale to uz nie je potrebne ako tomu bolo minuly rok ? u Jurča s Marinčinom predpokladam ze ich by urcite na farmu poslali
18.02.2014 - 00:07:54
avatar
Tatara nemožu poslať..ostatnych ano
18.02.2014 - 17:17:22
avatar
Jurčo určite nepríde na MS. Najreálnejšie vyzerá Marinčin, ani Edmonton a asi ani Oklahoma si myslím že nepostupia do Play off. Pánik a Tatár závisia iba od NHL, lebo Tatára na farmu poslat nemožu a Pánika aj keby poslali tak Syracuse sa do PO nedostane.

Akí centri a brankári pripadajú do úvahy pre MS?
18.02.2014 - 17:47:28
avatar
Nepredpokladám, že na MS príde Gáborík, bud bude trajdnutý niekam kde bude hrať play off, alebo ak ostane v Columbuse a nepostupia tak si cez leto dolieči zranenie aby mohol podpísať zmluvu z novým tímom. Tatar s Jurčom, tiež neočakávam že by mohli prisť, kedže Tatar asi pojde do play off, a Jurčo bude v Grand Rapids ktoré pojde moc daleko. So zámoria predpokladám, len príchod Maričina a možno Kopeckého s Rewayom, uvidíme ako bude natom Viedenský. Predpokladám , že po olympiskom roku bude tých odmietnutých s europy viacej, ale kebyže to mám zložiť ako aj to najlepšie čo máme a aj v zhladom na dalšie napredovanie niektorých mladých, tak by som zvolil týchto pánov: Laco Granák-Maričin, Baranka-Sersen, Starosta-Daloga, Valach-Konig Kopecký?-Mikuš-Záborský, Tomas-Skoliak-Spilár, Reway-Bližnák-Marc.Haščák, Tybor-Šťastný-Bakoš nahradníci: Julo Hudáček, Marek Čiliak, Vydarený, Štajnoch,Ružička?, Bartovič, Špirko, MIklík, Marcinko v prípade ak by sa niekto zranil.
18.02.2014 - 18:43:44
avatar
A na Sekeru si prečo zabudol ??
hodnost .
18.02.2014 - 18:53:56
avatar
Ja to vidim na slabe MS. Z nasho pohladu.
18.02.2014 - 21:05:56
avatar
Ja to vidím takto :

Tatar,Kopecký,Gáborík
Marcel Hossa,Surový,záborský
Pánik,Mikúš,Reway
Ružička,Olvecký,Hrivík

Chára,Sekera
Meszároš,Marinčin
Graňák,Baranka
Gernát,Sersen

Janus
18.02.2014 - 21:28:48
avatar
na MS nechcem vidieť hráčov z KHL, ktorí hrali teraz na ZOH, nezaujíma ma, že tam mali pár svetlých momentov, v konečnom dôsledku prepadli, ako vlastne celý tím, ale konkrétne Miklík, Bartovič, Surový, Radivojevič , Marcel Hossa, nech ostanú doma, lídri to nie sú a nikdy nebudú, zlomové a rozhodujúce momenty nezvládajú , keď treba dať góly slabému súperovi, tak nie sú toho schopní, o silných ani nevravím... môže ich nahradiť hocikto z mladých, ich líderstvo, resp. nelíderstvo na MS chýbať nebude..celkovo by som bol najradšej , keby sa už v repre drese neobjavili , treba to stavať nanovo od mladých, bez tých pseudolídrov...
18.02.2014 - 21:43:47
avatar
Brano1969 co fetujes za matros? vidim ze mas kvalitny...

mathew suhlasim s tebou az na jedno meno a to Miklik ktoreho by som urcite zobral ostatnych samozrejme nie! zo zamoria realne verim v Marincina, Rewaya a dufam aj v Kopyho hadam ho pustia po tom zraneni co ma hadam to nebude vazne kedze po zapase so Slovinskom sa citil lepsie a ten otras mozgu by nemal byt silny tak hadam bude takze s tymi troma pocitam urcite a teraz je to tam natlacene v NHL ale nikomu nechcem priat zle a nepostup do boja o Stanleyho pohar ale keby vypadli tak tam mame napr. Mesziho, Seka a Gabbyho na nepostupovej priecke zatial a v Detroite Trta takze ja dufam v prichod troch a to Reway, Kopy a Marincin a bol by som rad aj za minimalne este jedneho hraca z tychto co su na hrane ale v NHL je este vela kol do konca takze uvidime... inac mozno by som skusil aj Viedenskeho s Hrivikom aj ked nejak sa neukazuju ale mozno by som to skusil a + hraci z KHL - urcite tam chcem vidiet Hascaka, Miklika, Podhradskeho, Granaka, Baranku a urcite Ruzicku a nemozem zabudnut ani na Laca Nagya ktory tam proste musi byt... samozrejme ze som nenapisal nasich mladych ktorych tam chcem vidiet tiez a to: Sykora, Daloga, Stastny a iny hraci z nasej alebo ceskej extraligy... ale to by som tu mohol pisat vela ale ja verim v dobry tim a tesim sa uz onedlho na MS
18.02.2014 - 21:45:52
avatar
Suhlasim s tebou Mathew, tí hráči niesu konkurencie schopný na najvyššej urovni, je potrebné to obmeniť. A zamerať sa na post centra, ktorý je v našej reprezentácii strašne slabý. Chýba nám center ktorý by vyhrával buly, tvoril hru, a strelecký priestor pre krídelníkov, aby to nemuseli hrať po rohoch odkial goly nepadaju. Ani do buducna nevidím nejaký výrazný progres na tomto poste, chce to aspon vychovať centrov europskeho formátu, ktorý by boli schopný hrať prvé husle na MS.
18.02.2014 - 23:05:46
avatar
Mne sa praveze spolupráca Miklik a Bartovic páčila vďaka čomu im ide v Slovane tak aj na OH hrali dobre...marcel hossa netreba komentovať Surový tiež moc nevinikal a Bramkove časy už skončili
18.02.2014 - 23:08:20
avatar
Napr v obrane zas dúfam že dostane šancu taký Svarny a veľmi by som si prial už spomenutého Cajkovskeho a Stajnocha
18.02.2014 - 23:14:43
avatar
tiez si myslim ze by ani bartovic ani miklik nemali chybat na ms...a konecne uz chcem tam vidiet podhradskeho a nagya...aj ked ma bartovic mizernu strelu ale takeho rychleho hraca ako je on v europe nemame
19.02.2014 - 13:16:51
avatar
Ináč, rozpis zápasov na MS máme brutálny - na úvod Česi, hneď na druhý deň Kanada!

Ale chválim organizátorov, konečne výborné hracie časy skoro všetkých zápasov, dokonca aj štvrťfinále sa hrá prvé od 16:00...doteraz to často bolo ako turnaj pre nezamestnaných
http://www.iihfworlds2014.com/en/games/
19.02.2014 - 13:24:15
avatar
Tak Minsk je bližšie ako sa zdá,treba si s chladnou hlavou zhodnotiť turnaj v Sochi, a verím, že potom náš realizačný tím dospeje k rozhodnutiu,že treba repre oživiť. Ako ste tu viacerí písali,budú to zas slaboobsadené MS, takže aj náš tím ostane viacero ospravedlneniek. Veď si spomeňte na naše tímy na MS 06 a MS10.
Musíme zapracovať do tímu mladých hráčov,na ktorých chceme staviať do budúcnosti.
Najväčší problém je u nás center, podľa mňa Juro Mikúš na to má,ďalej do úvahy prichádza Šťastný,Bližňák,Reway a podľa formy hrajúci Viedenský. Osobne dúfam,že šancu dostane Marek Svatoš,ten chlapec to v sebe má,a verím,že sa konečne ukáže. Podhradský,si to zrejme vyjasní s Vujtkom. Ružička a Nagy su asi iné kapitoly. Ja osobne si myslím,že pokiaľ si hráč neváži reprezentačný dres (Nagy) tak ten nemá čo v repre hľadať. Ďalej hráč,ktorý ma zrejme privysoké ego a nieje ochotný sa podriadiť tímu(Ružička) tiež nemá čo v repre hľadať. My v súčasnosti môžme stavať len na sile kolektívu,žiadne silné individuality.
Uvidíme,verím,že príde ten potrebný vietor v našom tíme a ukážeme sa v dobrom svetle.

< 1 2 3 4 5 6 ... 175 >

Ak sa chcete zapojiť do diskusie, prosím prihláste sa alebo ak ešte nemáte vlastný úcet, zaregistrujte sa.

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies