Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
13. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
NHL live
03:30info
COL
DAL
NHL live
14. 05.
kurzy
01:00info
FLA
BOS
NHL live
03:30info
EDM
VAN
NHL live
«

Komunita: Diskusia > MS 2019 SLOVAKIA (Bratislava, Košice)

Tému založil: Terris
08.05.2017 - 12:46:13
Čisto len pre zaujímavosť sem pridám najlepšiu možnú zostavu ktorú podla mňa budeme môcť v tej dobe postaviť, aj vzhľadom k napredovaniu mladým hráčom, zmene k lepšiemu v slovenskom hokeji mimo PO NHL a podobných záležitostí by to mohlo byť: (hráči a ich kluby sú uvádzané v momentálnej sezóne za dva roky sa môže veľa zmeniť a ja si netrúfam odhadnúť kto kam prestúpi u mladších hráčov však verím v napredovanie ide mi najmä o (CHL - AHL, AHL - NHL). Vek budem uvádzať počas trvania MS. Takisto u starších hráčov už nebudem predpokladať dostatočnú výkonnosť pre reprezentáciu poprípade skončenie hokeja na najvyššej úrovni a tým aj ukončenie repre kariéry.


Brankári:
Adam Húska 1997 NCAA (Connecticut) 22 rokov
Denis Godla 1995 LIIGA (Kalpa) 24 rokov
Jaroslav Halák 1985 NHL (NY Islanders) 34 rokov

Obrancovia:
Andrej Sekera 1986 NHL (Edmonton) 32 rokov
Martin Marinčin 1992 NHL (Toronto) 27 rokov
Erik Černák 1997 OHL (Errie) 21 rokov
Michal Čajkovský 1992 KHL (Avtomobilist) 27 rokov
Christián Jaroš 1996 SHL (Lulea) 23 rokov
Martin Feherváry 1999 SHL (Malmo) 19 rokov
Martin Bodák 1998 LIIGA (Tappara) 20 rokov
Marek Ďaloga 1989 KHL (Slovan) 30 rokov
Michal Roman 1997 CZE2 (Frýdek) 21 rokov

Útočníci:
Tomáš Jurčo 1992 NHL (Chicago) 26 rokov
Richard Pánik 1991 NHL (Chicago) 28 rokov
Tomáš Tatar 1990 NHL (Detroit) 29 rokov
Marko Daňo 1994 NHL (Winnipeg) 24 rokov
Marek Hrivík 1991 NHL (NY Rangers) 27 rokov
Peter Cehlárik 1995 AHL (Providence) 23 rokov
Martin Reway 1995 AHL (St. John´s) 24 rokov
Pavol Skalický 1995 KHL (Slovan) 23 rokov
Marek Viedenský 1990 KHL (Slovan) 28 rokov
Libor Hudáček 1990 SHL (Orebro) 28 rokov
Adam Liška 1999 SVK jun. (SVK u18) 19 rokov
Adam Ružička 1999 Sarnia (OHL) 20 rokov
Marian Studenič 1998 Hamilton (OHL) 20 rokov
Samuel Buček 1998 Shawinigan (QMJHL) 20 rokov

20.05.2019 - 21:15:47
avatar
https://www.eprinkside.com/2019/5/20/4034
21.05.2019 - 09:28:25
avatar
Si si založil dnes ráno účet, aby si mohol napísať toto? tak .. gratulujem
21.05.2019 - 14:58:44
avatar
Za to môžeš byť trestne stíhaní chlope

Ale trošku lepšia správa, v poslednom zápase kariéry kapitánom Slovenska LACI NAGY

#LACIDAKUJEME
21.05.2019 - 19:23:19
avatar
Ako mohol v zapase o nic Hudacek takto stratit nervy? 😀
21.05.2019 - 19:24:57
avatar
Ďakujem chlapcom za šampionát a veľké ďakujem LACOVI NAGYOVI
21.05.2019 - 20:10:50
avatar
Kedze sa tymto zapasom pre mna MS tento rok skoncili, dovolim si napisat par slov.

Skvely sampionat z nasej strany. Ano, citate spravne. Pre mna su tito chlapci hrdinovia. Preco? 9 rokov som sa takto netesil z hokeja ako teraz. Boli to neuveritelne emocie, az zimomriavky. Chlapci sa zrazali, bojovali, jazdili, bekcekovali, forcekovali, kombinovali, strielali, davali goly, blokovali, hrali jeden za druheho, ale hlavne hrali pre nas. Hrali vyrovnane zapasy s Kanadou, USA, Finskom. Povedal by som, ze v urcitych fazach hry nevedli tieto krajiny vyjst z pasma. O triedu sme prehrali Nemecko, Francuzsko, V. Britaniu a Dansko. Dlho som po zapase s Nemeckom nesmutil. Vravel som si, ze treba byt pozitivny, lebo tento tim jednoducho hral hokej!

Musim vyzdvihnut zopar hracov. Pre mna jeden z najlepsich hracov nielen nasho timu, ale aj turnaja bol Martin Marincin. Nebol som prekvapeny jeho predvedenou hrou, kedze viem co dokaze, ak ma doveru. na sirokom klzisku mu to jednoducho sedi. Viete preco su viaceri prekvapeni z jeho vykonov? Okolo Marincina sa totiz vytvoril mylny obraz, ze je podpriemernym obrancom. Avsak je to velky nezmysel. Vela ludi mu bude vycitat jeho chybu proti Nemcom, no malo ludi videlo, ze rovnaky podiel viny nesie aj Marko Dano, ktory siel nepochopitelne striedat.

Fwhervary podal najkomplexnejsi vykon tak mladeho obrancu v historii slovenskeho hokeja na MS. Ten chlapec hral vyspely hokej akokeby bol v najlepsich rokoch. Do NHL sa podla mna presadi uz buducu sezonu.

Patrik Koch. Najvacsie prekvapenie nasho timu. V priprave som ho odsudzoval a dokonca az vyhadzoval z timu. Ako som sa mylil! Obrovsky progres v podani tohto beka. Ak bude hrat v buducej sezone Tipsport ligu, budem prekvapeny.

Cajkovsky mal katastrofalnu pripravu a zdalo sa mi, ze jeho vykonostna krivka sla v poslednych 2 sezonach rapidne dole. Odohral vsak vyborny turnaj.

Sekera je vodca v kabine, ale jeho vykony na lade boli casto slabe a hlavne v utocnom pasme a na presilovke nezmyselne chyboval. V obrane si zahral stantard.

K tomu solidne vykony od Cernaka, Jarosa a Dalogu (snad bude coskoro v poriadku). Ak k nim pridame zranenych Ceresnaka a Grmana, a talentovaneho Ivana, mame velmi kvalitnu a hlavne mladu obranu s velkym potencialom.

V utoku najlepsi strelec Sukel, ktory sa mi pacil nielen vpredu, ale odvadzal fantasticku pracu aj smerom dozadu a v obrannom pasme.

Na sampionate sme mohli vidiet famozneho Lisku a jeho neutichajucu bojovnost a dravost. Takto si predstavujem mladeho hraca. Vypytal si pozvanku do kempu NHL, a ak bude takto nadalej pokracovat, bude hravat najlepsiu ligu sveta pravidelne.

Studenic detto. Rychly, dravy hrac s vybornym tahom na branku. Navyse vybojoval kvantum pukov a v zamori sa zlepsil aj smerom dozadu.

Bondra mal hrat od zaciatku turnaja. Chyba realizacneho timu. Bol o triedu lepsi ako Lunter a Zigo. Navyse, chybal nam v oslabovke. Obrovsky srdciar a oddany hrac, ktory dokaze strelit gol na takomto fore. To Lunter ci Zigo bohuzial nedokazu a na MS podla mna nemaju.

Buc predviedel svoj repre standard. Hral velmi kvalitne. Je naozaj zahadou, preco je jehe hra v repre a klube nebe a dudy. Ten by mal hrat uz iba za repre.

Z mladych do buducna mame Buceka, ktory snad pojde vo Finsku korculiarsky hore, centrov Romana, Ruzicku a Pospisila v Calgary, kazdy iny typ hraca, Hrehorcaka a Krivosika. Verim aj Kikovi Pospisilovi, ktory bude hrat takisto vo Finsku.

Hudacek, tak ako ma sikovne ruky a hlavu na hokej, na ma nesikovne nervy. Ak toto neodstrani, v repre ho nechcem vidiet. Velmi dolezity hrac pre nas. Technickejsieho playmakra, ktory ma repre vykonnost, momentalne na Slovensku nemame.

Rovnako by sa mal trosku uvedomit Marko Dano. Menej kecat a viac makat. Je velmi bojovny a v prvom zapase s USA snad nas najlepsi hrac. Jeho vykonnost vsak mala klesajucu krivku. Mal by byt rad, ze jehi excesy a oplacania neboli trestane 10-minutovymi vyluceniami. Ak hra hlavou, je velmi platny, oddany hrac.

Panik dnes preco nehral? Ak kvoli jeho lezernosti, tak to kvitujem. Absolutne mi nevadi, ako sa sprava k novinarom, pretoze si to zasluzia. Vadi mi jeho pristup k repre a odflaknute striedania. Je velmi technicky a ma najlepsiu strelu svihom z nasich. Skoda, ze ju nevyuzival castejsie. Tiez by si vsak mal vstupit do svedomia. Inak je to moj oblubenec.

Brankari poslabsie. Ciliakovi podakovat a rozlucit sa s nim. Do buducna stavit na Rybara, Godlu, Husku a Hrenaka. Posledny dvaja mali byt v priprave - teda jeden z nich. Rybarovi sice nevysiel zapas proti Kanade, no s USA nam velmi podrzal. Verim mu a spolieham sa na nho. Godla predviedol 2 solidne a koncentrovane vykony a pre MS je jasnou volbou.

Laco krasna kariera, aj ked v NHL mal na viac. Gretzky o nom povedal, ze nevidel talentovanejsieho hokejistu, akym bol Laco. Posledny zapas svojej kariery sam chladnokrvne rozhodol. Co viac si priat?

Dakujem organizatorom, ktori nam pripravili skvely sampionat a snad sa coskoro budeme uchadzat o dalsi. Lebo my SME hokejova krajina.

Dakujem RTVS. Bolo to zatial najlepsie zvladnute MS co sa tyka komentatorov. Hajko a Gaspar jednoducho vedia strhnut divakov. Ked sa k tomu prida Marcel Merciak a jeden z najlepsich spolukomentatorov sveta Boris Valabik, ktory vie objektivne zhodnotit a vyslovit konstruktivnu kritiku, vznikne nam skvely komentatorsky tim.

Buduci rok poprosim zopakovat take vykony ako tieto MS. Chlapci dakujeme!
21.05.2019 - 20:16:14
avatar
Prečo dnes Pánik nehral? Zranenie?
21.05.2019 - 20:43:25
avatar
Reakcia na: slovak, 21.05.2019 - 20:10:50
Kedze sa tymto zapasom pre mna MS tento rok skoncili, dovolim si napisat par slov. Skvely sampionat z nasej strany. Ano, citate spravne. Pre mna su tito chlapci hrdinovia. Preco? 9 rokov som sa takto netesil z hokeja ako teraz. Boli to neuveritelne emocie, az zimomriavky. Chlapci sa zrazali, bojovali, jazdili, bekcekovali, forcekovali, kombinovali, strielali, davali goly, blokovali, hrali jeden za druheho, ale hlavne hrali pre nas. Hrali vyrovnane zapasy s Kanadou, USA, Finskom. Povedal by som, ze v urcitych fazach hry nevedli tieto krajiny vyjst z pasma. O triedu sme prehrali Nemecko, Francuzsko, V. Britaniu a Dansko. Dlho som po zapase s Nemeckom nesmutil. Vravel som si, ze treba byt pozitivny, lebo tento tim jednoducho hral hokej! Musim vyzdvihnut zopar hracov. Pre mna jeden z najlepsich hracov nielen nasho timu, ale aj turnaja bol Martin Marincin. Nebol som prekvapeny jeho predvedenou hrou, kedze viem co dokaze, ak ma doveru. na sirokom klzisku mu to jednoducho sedi. Viete preco su viaceri prekvapeni z jeho vykonov? Okolo Marincina sa totiz vytvoril mylny obraz, ze je podpriemernym obrancom. Avsak je to velky nezmysel. Vela ludi mu bude vycitat jeho chybu proti Nemcom, no malo ludi videlo, ze rovnaky podiel viny nesie aj Marko Dano, ktory siel nepochopitelne striedat. Fwhervary podal najkomplexnejsi vykon tak mladeho obrancu v historii slovenskeho hokeja na MS. Ten chlapec hral vyspely hokej akokeby bol v najlepsich rokoch. Do NHL sa podla mna presadi uz buducu sezonu. Patrik Koch. Najvacsie prekvapenie nasho timu. V priprave som ho odsudzoval a dokonca az vyhadzoval z timu. Ako som sa mylil! Obrovsky progres v podani tohto beka. Ak bude hrat v buducej sezone Tipsport ligu, budem prekvapeny. Cajkovsky mal katastrofalnu pripravu a zdalo sa mi, ze jeho vykonostna krivka sla v poslednych 2 sezonach rapidne dole. Odohral vsak vyborny turnaj. Sekera je vodca v kabine, ale jeho vykony na lade boli casto slabe a hlavne v utocnom pasme a na presilovke nezmyselne chyboval. V obrane si zahral stantard. K tomu solidne vykony od Cernaka, Jarosa a Dalogu (snad bude coskoro v poriadku). Ak k nim pridame zranenych Ceresnaka a Grmana, a talentovaneho Ivana, mame velmi kvalitnu a hlavne mladu obranu s velkym potencialom. V utoku najlepsi strelec Sukel, ktory sa mi pacil nielen vpredu, ale odvadzal fantasticku pracu aj smerom dozadu a v obrannom pasme. Na sampionate sme mohli vidiet famozneho Lisku a jeho neutichajucu bojovnost a dravost. Takto si predstavujem mladeho hraca. Vypytal si pozvanku do kempu NHL, a ak bude takto nadalej pokracovat, bude hravat najlepsiu ligu sveta pravidelne. Studenic detto. Rychly, dravy hrac s vybornym tahom na branku. Navyse vybojoval kvantum pukov a v zamori sa zlepsil aj smerom dozadu. Bondra mal hrat od zaciatku turnaja. Chyba realizacneho timu. Bol o triedu lepsi ako Lunter a Zigo. Navyse, chybal nam v oslabovke. Obrovsky srdciar a oddany hrac, ktory dokaze strelit gol na takomto fore. To Lunter ci Zigo bohuzial nedokazu a na MS podla mna nemaju. Buc predviedel svoj repre standard. Hral velmi kvalitne. Je naozaj zahadou, preco je jehe hra v repre a klube nebe a dudy. Ten by mal hrat uz iba za repre. Z mladych do buducna mame Buceka, ktory snad pojde vo Finsku korculiarsky hore, centrov Romana, Ruzicku a Pospisila v Calgary, kazdy iny typ hraca, Hrehorcaka a Krivosika. Verim aj Kikovi Pospisilovi, ktory bude hrat takisto vo Finsku. Hudacek, tak ako ma sikovne ruky a hlavu na hokej, na ma nesikovne nervy. Ak toto neodstrani, v repre ho nechcem vidiet. Velmi dolezity hrac pre nas. Technickejsieho playmakra, ktory ma repre vykonnost, momentalne na Slovensku nemame. Rovnako by sa mal trosku uvedomit Marko Dano. Menej kecat a viac makat. Je velmi bojovny a v prvom zapase s USA snad nas najlepsi hrac. Jeho vykonnost vsak mala klesajucu krivku. Mal by byt rad, ze jehi excesy a oplacania neboli trestane 10-minutovymi vyluceniami. Ak hra hlavou, je velmi platny, oddany hrac. Panik dnes preco nehral? Ak kvoli jeho lezernosti, tak to kvitujem. Absolutne mi nevadi, ako sa sprava k novinarom, pretoze si to zasluzia. Vadi mi jeho pristup k repre a odflaknute striedania. Je velmi technicky a ma najlepsiu strelu svihom z nasich. Skoda, ze ju nevyuzival castejsie. Tiez by si vsak mal vstupit do svedomia. Inak je to moj oblubenec. Brankari poslabsie. Ciliakovi podakovat a rozlucit sa s nim. Do buducna stavit na Rybara, Godlu, Husku a Hrenaka. Posledny dvaja mali byt v priprave - teda jeden z nich. Rybarovi sice nevysiel zapas proti Kanade, no s USA nam velmi podrzal. Verim mu a spolieham sa na nho. Godla predviedol 2 solidne a koncentrovane vykony a pre MS je jasnou volbou. Laco krasna kariera, aj ked v NHL mal na viac. Gretzky o nom povedal, ze nevidel talentovanejsieho hokejistu, akym bol Laco. Posledny zapas svojej kariery sam chladnokrvne rozhodol. Co viac si priat? Dakujem organizatorom, ktori nam pripravili skvely sampionat a snad sa coskoro budeme uchadzat o dalsi. Lebo my SME hokejova krajina. Dakujem RTVS. Bolo to zatial najlepsie zvladnute MS co sa tyka komentatorov. Hajko a Gaspar jednoducho vedia strhnut divakov. Ked sa k tomu prida Marcel Merciak a jeden z najlepsich spolukomentatorov sveta Boris Valabik, ktory vie objektivne zhodnotit a vyslovit konstruktivnu kritiku, vznikne nam skvely komentatorsky tim. Buduci rok poprosim zopakovat take vykony ako tieto MS. Chlapci dakujeme!
∧ skryť ∧
Gretzky o nom povedal, ze nevidel talentovanejsieho hokejistu, akym bol Laco.

K tomuto si poprosim zdroj, hlavne, ze ho Gretzky nevahal niekolko krat posadit na tribunu
hodnost .
21.05.2019 - 20:58:43
avatar
Reakcia na: peto10, 21.05.2019 - 20:43:25
[B]Gretzky o nom povedal, ze nevidel talentovanejsieho hokejistu, akym bol Laco.[/B] K tomuto si poprosim zdroj, hlavne, ze ho Gretzky nevahal niekolko krat posadit na tribunu :LOL:
∧ skryť ∧
Jagr to povedal o Marcelovi Hossovi.
21.05.2019 - 21:23:09
avatar
Ja by som to zhodnotil trošilinka kratšie.

Začnem pozitívne. Najviac ma prekvapili mladíci Liška, Studenič, Sukeľ. Hrali naozaj bojovne, čím vyprodukovali naozaj veľa gólov, šancí a pukov. Veľký prísľub. Prekvapil ma aj Čajkovský, ale len spôsobom, že nehral tak zle, ako v príprave. Medzi 3 najlepších hráčov by som nezaradil Sekeru, ale Marinčina, ale k tomu sa ešte dostanem. Černák naozaj predvádzal fantastické výkony dopredu aj dozadu a v ďalšej sezóne bude pri takýchto výkonoch už stabilnou súčasťou Tampy. Los Angeles by si teraz malo búchať hlavu o stenu za to, že aký talent zahodili. Som rád, že Pánik ukázal, že do NHL patrí. Jeho frustráciu chápem. Tiež by som mal problémy po zbabranom zápase s Nemcami.

Teraz troška negatívne slová. Najviac sa mi nepáčila dvojica Daňo, Hudáček. Okrem toho, že ani jeden z nich si nevedel udržať nervy na uzde, boli prinajlepšom priemerní. Hudáček môže mať šikovné ruky, ale vie nimi aj stratiť puk (narážam na straty puku proti Kanade). Daňo okrem zadovky na Nagya počas turnaja toho naozaj dopredu skoro nič nepredviedol. Na NHL podľa môjho názoru nemá.

Ďalej, napriek tomu, že bol vyhlásený za jedného z našich 3 naj hráčov, ma sklamal aj Sekera. Vyslovene nepokazil prihrávky alebo nespôsobil nejaký gól, ale ten jeho prístup á la mám more času, kým na mňa vybehnú, ma neuveriteľne vytáčala. Vždy, keď mal puk počas presilovky v moci s ním pohoďácky korčuľoval a niekedy ani nešiel do pásma. Proste ho mal u seba. Takto sa presilovky nehrajú - tam treba vbehnúť do pásma a založiť akciu. Toto Andrej nerobil (aspoň nie proti Kanade a Fínsku).

Celkovo bol tento turnaj jednoznačne z pohľadu výkonnosti a konkurenciechopnosti najlepší od Vancouvru 2010. Škoda tých brankárov a zbabraných záverov. Tento tím jednoznačne patrí do štvrťfinále, ak nie do semifinále. Obrovská škoda, že nám proste to štvrťfinále nič nedopraje.
21.05.2019 - 22:50:00
avatar
Celkom súhlasím len Slovák vysvetli mi tvoju kritiku na Panika prosím ta?
Nehral asi kvôli tomu že nemá zmluvu a už o nič nešlo.
Sekera druhé MS v rade pod svojim priemerom, boli casi keď bol aj nás najlepsi útočník vzadu hral svoj štandard ale dopredu už to bolo slabšie (podľa toho čo sme od neho zvyknutý). Najviac má vzadu prekvapil Fehy a hlavne jeho hra telom, to že má oči všade a obrovský prehľad o tom nás presvedčil už dávno ale to že bude tak dominantný vzadu má prekvapilo. Cernak mal aj výpadky ale veľký prísľub do budúcna. Marincina veľa ľudí posiela do Európy ale on je smerom dozadu veľmi kvalitný bek! Bohužiaľ presne ukázal prečo ho v Toronte tak kritizujú, odohral perfektný turnaj ale načo si každý bude pamätať je jeho skrat proti Nemcom....
21.05.2019 - 23:29:05
avatar
Niekedy ďalší týždeň nahodím kompletné dáta našich z majstrovstiev. Zbieralo sa toho dosť, ešte nemám všetky zápasy hotové + na víkend pôjdem preč. Kolegovia ale budú pomaly hotoví so streleckými štatistikami. Budú aj grafy, aj kompletné štatistiky na stiahnutie kto má záujem
21.05.2019 - 23:30:01
avatar
Gretzky o Nagyovi povedal, že sám Laci netuší, aký dobrý by mohol byť a presne to ho aj štvalo, že nikdy naplno nevyužíval svoj potenciál. Preto sa Laco vo Phoenixe objavil viackrát na tribúne ako zdravý náhradník. Samotný Nagy sa nedávno vyjadril, že ľutuje ako vtedy premýšľal a že odišiel do KHL za peniazmi. Tak či tak by takú kariéru bralo veľké množstvo hráčov a "Maďar" v nej dosiahol naozaj veľa za čo mu samozrejme aj ja chcem poďakovať a popriať všetko dobré do života

Nedá sa mi však nevyjadriť k prehnaným vyhláseniam typu, že sme si štvrťfinále zaslúžili a dokonca nielen tu vyššie, ale aj na iných portáloch som sa dočítal, že ten tím mal na semifinále. Áno rozumiem tomu, že po dlhých rokoch trápenia bola táto zlepšená hra našej reprezentácie v skvelej atmosfére, ktorou žilo celé Slovensko, akýmsi balzamom na dušu, no na to aby sme sa dostali do štvrťfinále nám vo všeobecnosti chýbalo omnoho viac, ako len "trochu šťastia". O semifinále sa tu ani nemá zmysel baviť, keďže sme sa nedostali zo skupiny.

V prvom rade treba povedať, že Nemci nás síce možno obrali o body víťazstvom vďaka "šťastnému" záveru, no tí istí Nemci dnes porazili aj Fínov a vyhli sa v štvrťfinále nadupanému Rusku. A vďaka čomu Fínov porazili? Leon Draisaitl. Prototyp lídra, ktorého potrebuje každé mužstvo. Draisaitl odpálil aj nás a dnes dvoma gólmi aj Fínov a to aj napriek tomu, že Nemci dvakrát v zápase prehrávali. Lídrov má každé mužstvo, ktoré je v play-off. Niektoré mužstvá ich majú viac, niektoré menej. Akého lídra malo to naše? Kto potiahol tím výkonmi na ľade, keď to bolo najviac potrebné? Veď sme s Fínmi vyrovnali tesne pred koncom druhej tretiny na 2:2, stačilo ich iba doraziť, tak ako to urobili dnes Nemci. Veď sme s Kanadou viedli dvakrát o dva góly, veď sme vyrovnali na 5:5 a mali presilovú hru pár minút pred koncom zápasu. Veď sme s Nemeckom viedli 2:1 a takmer celú tretiu tretinu sme do nich aj naďalej búšili bez toho, aby sa k niečomu dostali. Náš tím však veľkých lídrov schopných strhnúť definitívne zápas v náš prospech žiaľ nemal a nemal ani takých, ktorí by tím ukľudnili, keď to bolo potrebné. Srdciarov sme mali plný ľad, ale neviem či tam bol aspoň jeden chladnokrvný hráč, ktorý by ostatným povedal, "pokoj chlapi máme to vo svojich rukách".

Ďalšia vec, brankári. Dovolím si tvrdiť, že zápas proti Fínsku nám prehral Čiliak a zápas proti Kanade zase Rybár. Pustili lacné a pri ich kvalitách chytateľné góly. Rybárovi skladám klobúk za zápas s USA, ale jedným dychom treba dodať, že to bol zo 7 zápasov jediný, v ktorom sme sa mohli na gólmana spoľahnúť, že chytí aj niečo navyše. Naši gólmani totiž navyše nechytili nič a ešte k tomu aj dostávali naozaj hlúpe góly, o ktorých som písal pár príspevkov vyššie. Kto chce hrať o medaily, ten proste musí mať dobrého brankára. Brankár je mnohokrát aj motivačný faktor pre tých hráčov. Ako však mohol motivovať spoluhráčov Rybár alebo Čiliak, keď tí sa museli asi obávať každej strely, ktorá na nich šla. Stačí si spomenúť ako svojimi výkonmi vedel strhnúť tím donedávna brankár Laco alebo na MS 2002 v kľúčových zápasoch Lašák. Stačí jeden dobrý zákrok a mužstvo má okamžite psychiku viac hore a viac si verí. Ale séria hlúpych gólov nikomu v našej sieti asi nikomu na pohode nepridala.

Ďalším problémom boli oslabovky. Neboli sme vylučovaní často, no oslabovky máme žiaľ po Veľkej Británii najhoršie na turnaji. Najmä v zápase proti Kanade, kedy sme v oslabení inkasovali tri góly sa to prejavilo naplno. Mne osobne sa naše bránenie pri početnej nevýhode nepáčilo a zdalo sa mi často až príliš pasívne a uzavreté pred bránkou a pripomínalo mi to naše niekdajšie zlé bránenie presiloviek súpera, pri ktorých sme v minulosti pravidelne tŕpli. Verím, že sa tieto veci v budúcnosti zlepšia, pretože takýto oslabovkový tvar, aký sme väčšinou predvádzali nie je vôbec moderná cesta.

Ak som sa pozastavil pri brankároch, tak sa mi tiež nedá nevyjadriť k Andrejovi Sekerovi, ktorý nerozumiem prečo dostal cenu pre jedného z troch našich najlepších hráčov. To jeho profesorské korčuľovanie, spomaľovanie hry a zbytočné "mojkanie sa" s pukom mňa osobne celý turnaj vytáčalo a ako tu už bolo spomínané, tak nám to často vôbec neprospelo. Takisto sa mi nepáčili výkony Luntera, Ziga, Libora Hudáčka, Krištofa a ani Marka Daňa. Lunter a Zigo naozaj na túto úroveň nemajú a Lunterove "bránenie" pri druhom góle Nemecka budem mať v pamäti ešte veľmi dlho. L.Hudáček sa možno za svoje slová ospravedlnil, ale to, že si na ľade často robil čo chcel musel fanúšik vidieť aj predtým aj potom (proti Francúzom však odohral naozaj dobrý zápas). Marko Daňo bol síce bojovný, no mne stále príde ako ten 18-19-ročný chlapček, ktorý by chcel byť na ľade všade, no pritom nie je nikde a navyše často svojim správaním tímu podkúri (spomínané nepochopiteľné striedanie pred tretím gólom Nemecka). Krištofa som si zapamätal len pri prehratých buly a nie príliš dôslednom bránení pri góle Kanady na 5:6 a to je myslím na centra, od ktorého sme si toľko sľubovali, príliš málo.

Naša mentalita a schopnosť prehrať vyhraté zápasy sa navyše opäť prejavila naplno a neviem si predstaviť, čo by to bolo v štvrťfinále proti komukoľvek z druhej skupiny. Tie tímy sú minimálne o level vyššie a disponujú obrovskou kvalitou od prvého brankára až po posledného útočníka. Bojovnosť Slovákov bola samozrejme krásna, systém fungoval, no žiadny systém nemohol vytvoriť na tomto turnaji lídrov alebo super brankárov. Jediné, čo sa dá realizačnému tímu vyčítať je, že nedali hrať od začiatku Bondru, a že sme nemali lepšie natrénované oslabovky. V podstate hra v početnej nevýhode nás v zápasoch proti Kanade a aj Nemecku (keď hrali 6 na 5) zarezala.

Aby som nebol len na pohľad kritický tak ma veľmi potešili okrem Sekeru výkony všetkých zvyšných obrancov, ktorí splnili to čo sa od nich očakávalo. Aj keď sa samozrejme nevyhli chybám, no v konečnom dôsledku výraznou mierou pomohli aj nevídanej ofenzívnej produktivite mužstva. Z útočníkov si zaslúžia absolutórium Sukeľ, Liška a Studenič, ktorí odohrali celý turnaj super. Páčili sa mi aj výkony Lantošiho, no jednoznačne musí pilovať zakončenie. Pánik s Tatarom nesklamali, no asi sa od nich čakalo trochu viac gólov a možno viac toho spomínaného líderstva. Treba však povedať, že bez nich by naša ofenzívna sila bola o dosť nižšia, stále keď boli na ľade, tak dokázali niečo vymyslieť. Laco Nagy hral to čo sa očakávalo, len škoda, že jeho kreatívne nápady sa málokedy stretli s pochopením u spoluhráčov. Chýbalo mi z jeho strany možno viac streleckých pokusov, no odohral svoj štandard a dôstojne sa rozlúčil s repre.

Na záver napíšem len to, že sa jedná samozrejme o môj subjektívny názor.
hodnost .
22.05.2019 - 06:34:04
avatar
Reakcia na: slovak, 21.05.2019 - 20:10:50
Kedze sa tymto zapasom pre mna MS tento rok skoncili, dovolim si napisat par slov. Skvely sampionat z nasej strany. Ano, citate spravne. Pre mna su tito chlapci hrdinovia. Preco? 9 rokov som sa takto netesil z hokeja ako teraz. Boli to neuveritelne emocie, az zimomriavky. Chlapci sa zrazali, bojovali, jazdili, bekcekovali, forcekovali, kombinovali, strielali, davali goly, blokovali, hrali jeden za druheho, ale hlavne hrali pre nas. Hrali vyrovnane zapasy s Kanadou, USA, Finskom. Povedal by som, ze v urcitych fazach hry nevedli tieto krajiny vyjst z pasma. O triedu sme prehrali Nemecko, Francuzsko, V. Britaniu a Dansko. Dlho som po zapase s Nemeckom nesmutil. Vravel som si, ze treba byt pozitivny, lebo tento tim jednoducho hral hokej! Musim vyzdvihnut zopar hracov. Pre mna jeden z najlepsich hracov nielen nasho timu, ale aj turnaja bol Martin Marincin. Nebol som prekvapeny jeho predvedenou hrou, kedze viem co dokaze, ak ma doveru. na sirokom klzisku mu to jednoducho sedi. Viete preco su viaceri prekvapeni z jeho vykonov? Okolo Marincina sa totiz vytvoril mylny obraz, ze je podpriemernym obrancom. Avsak je to velky nezmysel. Vela ludi mu bude vycitat jeho chybu proti Nemcom, no malo ludi videlo, ze rovnaky podiel viny nesie aj Marko Dano, ktory siel nepochopitelne striedat. Fwhervary podal najkomplexnejsi vykon tak mladeho obrancu v historii slovenskeho hokeja na MS. Ten chlapec hral vyspely hokej akokeby bol v najlepsich rokoch. Do NHL sa podla mna presadi uz buducu sezonu. Patrik Koch. Najvacsie prekvapenie nasho timu. V priprave som ho odsudzoval a dokonca az vyhadzoval z timu. Ako som sa mylil! Obrovsky progres v podani tohto beka. Ak bude hrat v buducej sezone Tipsport ligu, budem prekvapeny. Cajkovsky mal katastrofalnu pripravu a zdalo sa mi, ze jeho vykonostna krivka sla v poslednych 2 sezonach rapidne dole. Odohral vsak vyborny turnaj. Sekera je vodca v kabine, ale jeho vykony na lade boli casto slabe a hlavne v utocnom pasme a na presilovke nezmyselne chyboval. V obrane si zahral stantard. K tomu solidne vykony od Cernaka, Jarosa a Dalogu (snad bude coskoro v poriadku). Ak k nim pridame zranenych Ceresnaka a Grmana, a talentovaneho Ivana, mame velmi kvalitnu a hlavne mladu obranu s velkym potencialom. V utoku najlepsi strelec Sukel, ktory sa mi pacil nielen vpredu, ale odvadzal fantasticku pracu aj smerom dozadu a v obrannom pasme. Na sampionate sme mohli vidiet famozneho Lisku a jeho neutichajucu bojovnost a dravost. Takto si predstavujem mladeho hraca. Vypytal si pozvanku do kempu NHL, a ak bude takto nadalej pokracovat, bude hravat najlepsiu ligu sveta pravidelne. Studenic detto. Rychly, dravy hrac s vybornym tahom na branku. Navyse vybojoval kvantum pukov a v zamori sa zlepsil aj smerom dozadu. Bondra mal hrat od zaciatku turnaja. Chyba realizacneho timu. Bol o triedu lepsi ako Lunter a Zigo. Navyse, chybal nam v oslabovke. Obrovsky srdciar a oddany hrac, ktory dokaze strelit gol na takomto fore. To Lunter ci Zigo bohuzial nedokazu a na MS podla mna nemaju. Buc predviedel svoj repre standard. Hral velmi kvalitne. Je naozaj zahadou, preco je jehe hra v repre a klube nebe a dudy. Ten by mal hrat uz iba za repre. Z mladych do buducna mame Buceka, ktory snad pojde vo Finsku korculiarsky hore, centrov Romana, Ruzicku a Pospisila v Calgary, kazdy iny typ hraca, Hrehorcaka a Krivosika. Verim aj Kikovi Pospisilovi, ktory bude hrat takisto vo Finsku. Hudacek, tak ako ma sikovne ruky a hlavu na hokej, na ma nesikovne nervy. Ak toto neodstrani, v repre ho nechcem vidiet. Velmi dolezity hrac pre nas. Technickejsieho playmakra, ktory ma repre vykonnost, momentalne na Slovensku nemame. Rovnako by sa mal trosku uvedomit Marko Dano. Menej kecat a viac makat. Je velmi bojovny a v prvom zapase s USA snad nas najlepsi hrac. Jeho vykonnost vsak mala klesajucu krivku. Mal by byt rad, ze jehi excesy a oplacania neboli trestane 10-minutovymi vyluceniami. Ak hra hlavou, je velmi platny, oddany hrac. Panik dnes preco nehral? Ak kvoli jeho lezernosti, tak to kvitujem. Absolutne mi nevadi, ako sa sprava k novinarom, pretoze si to zasluzia. Vadi mi jeho pristup k repre a odflaknute striedania. Je velmi technicky a ma najlepsiu strelu svihom z nasich. Skoda, ze ju nevyuzival castejsie. Tiez by si vsak mal vstupit do svedomia. Inak je to moj oblubenec. Brankari poslabsie. Ciliakovi podakovat a rozlucit sa s nim. Do buducna stavit na Rybara, Godlu, Husku a Hrenaka. Posledny dvaja mali byt v priprave - teda jeden z nich. Rybarovi sice nevysiel zapas proti Kanade, no s USA nam velmi podrzal. Verim mu a spolieham sa na nho. Godla predviedol 2 solidne a koncentrovane vykony a pre MS je jasnou volbou. Laco krasna kariera, aj ked v NHL mal na viac. Gretzky o nom povedal, ze nevidel talentovanejsieho hokejistu, akym bol Laco. Posledny zapas svojej kariery sam chladnokrvne rozhodol. Co viac si priat? Dakujem organizatorom, ktori nam pripravili skvely sampionat a snad sa coskoro budeme uchadzat o dalsi. Lebo my SME hokejova krajina. Dakujem RTVS. Bolo to zatial najlepsie zvladnute MS co sa tyka komentatorov. Hajko a Gaspar jednoducho vedia strhnut divakov. Ked sa k tomu prida Marcel Merciak a jeden z najlepsich spolukomentatorov sveta Boris Valabik, ktory vie objektivne zhodnotit a vyslovit konstruktivnu kritiku, vznikne nam skvely komentatorsky tim. Buduci rok poprosim zopakovat take vykony ako tieto MS. Chlapci dakujeme!
∧ skryť ∧
O triedu sme prehrali Nemecko a Dansko? Dobry vtip.
22.05.2019 - 07:34:19
avatar
Neviem co ti je vtipné súhlasím že s danmi to tak nebolo ale s Nemcami to tak bolo. Tak ako to tu niekto uz napísal nám chyba rozdielovy hráč typu draisaitl lebo ak by sme takého mali v tom zápase tak je to po druhej tretine 5:1. Povedzme si na rovinu my nemame uz zakončovateľov typu gaborik a spol a toto je to co našemu tímu chyba v sanciách ktoré sme dokázali vyprodukovať by taky hráči dali oveľa viac golov. Si zoberme len tu včerajšiu šancu tatara sa mohol ešte spýtať brankára kam to chce a on to nedal vyššie spomínaný hráči by takúto tútovku premenili. Dúfajme ze sa nam v najbližšej dobe objaví pár sniperov ktorých tak potrebujeme. Ale inak hodnotím tento šampionát pozitívne chalani bojovali dali do toho srdiečko a hlavne sa na naše výkony dalo pozerať a hrali sme s top tímami vyrovnanú partiu a aj preto je to obrovská škoda ze sme to vytúžené štvrťfinále nedali lebo minimálne potrápiť by sme dokázali každého to je môj názor. Veľmi potešili mladý a ako sa to hovorí vidím svetlo na konci tunela parada hlavne liska studenic sukel. Lantosi troska popracovať na zákonceni a bude to tiež parada.




Chalani ďakujem za tento šampionát a veľké ďakujem patrí aj lacovi
hodnost .
22.05.2019 - 08:41:16
avatar
Reakcia na: rigi137, 22.05.2019 - 07:34:19
Neviem co ti je vtipné súhlasím že s danmi to tak nebolo ale s Nemcami to tak bolo. Tak ako to tu niekto uz napísal nám chyba rozdielovy hráč typu draisaitl lebo ak by sme takého mali v tom zápase tak je to po druhej tretine 5:1. Povedzme si na rovinu my nemame uz zakončovateľov typu gaborik a spol a toto je to co našemu tímu chyba v sanciách ktoré sme dokázali vyprodukovať by taky hráči dali oveľa viac golov. Si zoberme len tu včerajšiu šancu tatara sa mohol ešte spýtať brankára kam to chce a on to nedal vyššie spomínaný hráči by takúto tútovku premenili. Dúfajme ze sa nam v najbližšej dobe objaví pár sniperov ktorých tak potrebujeme. Ale inak hodnotím tento šampionát pozitívne chalani bojovali dali do toho srdiečko a hlavne sa na naše výkony dalo pozerať a hrali sme s top tímami vyrovnanú partiu a aj preto je to obrovská škoda ze sme to vytúžené štvrťfinále nedali lebo minimálne potrápiť by sme dokázali každého to je môj názor. Veľmi potešili mladý a ako sa to hovorí vidím svetlo na konci tunela :) parada hlavne liska studenic sukel. Lantosi troska popracovať na zákonceni a bude to tiež parada. Chalani ďakujem za tento šampionát a veľké ďakujem patrí aj lacovi :)
∧ skryť ∧
Ak ti ten zapas s Nemcami prisiel taky, ze sme ich o triedu prehrali, tak odporucam navstivit ocneho. Nikde netvrdim, ze sme neboli opticky lepsi, ale na to sa nehra. Mimochodom, obidva nase goly boli v presilovke. Tomuto hovorit, ze sme ich o triedu prehrali, to je uz naozaj silna diagnoza.
22.05.2019 - 08:49:10
avatar
Reakcia na: , 22.05.2019 - 08:41:16
Ak ti ten zapas s Nemcami prisiel taky, ze sme ich o triedu prehrali, tak odporucam navstivit ocneho. Nikde netvrdim, ze sme neboli opticky lepsi, ale na to sa nehra. Mimochodom, obidva nase goly boli v presilovke. Tomuto hovorit, ze sme ich o triedu prehrali, to je uz naozaj silna diagnoza.
∧ skryť ∧
Ja si tiež myslím, že sme o triedu v tom zápase lepší boli. Súhlasím s rigim, mať rozdielového hráča, je dávno po zápase. Chýba nám chladnokrvnosť v čase, keď je súper nalomený - to čo kedysi vedeli zlomiť Gáborík a spol v ťažkých zápasoch so Švajčiarmi alebo Bielorusmi. Že boli góly z pp je irelevantné, však to je kľúčová časť hry.
S Dánmi to bolo o ničom, to súhlasím.
p.s. diagnóz mám tiež dosť, ale hokejológa nepoznám, takže zatiaľ to musíte strpieť.
hodnost .
22.05.2019 - 09:05:10
avatar
Reakcia na: sheldon, 22.05.2019 - 08:49:10
Ja si tiež myslím, že sme o triedu v tom zápase lepší boli. Súhlasím s rigim, mať rozdielového hráča, je dávno po zápase. Chýba nám chladnokrvnosť v čase, keď je súper nalomený - to čo kedysi vedeli zlomiť Gáborík a spol v ťažkých zápasoch so Švajčiarmi alebo Bielorusmi. Že boli góly z pp je irelevantné, však to je kľúčová časť hry. S Dánmi to bolo o ničom, to súhlasím. p.s. diagnóz mám tiež dosť, ale hokejológa nepoznám, takže zatiaľ to musíte strpieť.
∧ skryť ∧
Tak mysliet si moze nastastie kazdy co chce, ale to neznamena, ze je to pravda. Zase klasicke slovenske keby. To ma asi rovnaku vypovednu hodnotu ako ked poviem, ze keby sme mali lepsich hracov, mohli by sme hrat pravidelne o zlato.

Kde som povedal nieco, co by co i len nasvedcovalo tomu, ze pp nie je klucova cast hry? Myslel som to tak, ze je smiesne hovorit o rozdiele triedy, ked sme nedali ani jeden gol pri rovnovaznej hre.
22.05.2019 - 09:16:19
avatar
Reakcia na: , 22.05.2019 - 08:41:16
Ak ti ten zapas s Nemcami prisiel taky, ze sme ich o triedu prehrali, tak odporucam navstivit ocneho. Nikde netvrdim, ze sme neboli opticky lepsi, ale na to sa nehra. Mimochodom, obidva nase goly boli v presilovke. Tomuto hovorit, ze sme ich o triedu prehrali, to je uz naozaj silna diagnoza.
∧ skryť ∧
To ze sme nedali góly zasa neznamená ze sme neboli o triedu lepší. Šancí sme mali habadej a prvé dve tretiny a ešte asi tak polku druhej sme Nemcov k ničomu nepustili to ti nepríde byť o triedu lepší? Si videl pomer striel? O triedu lepší neznamena len vyhrať o tri góly ja neviem skôr co si pozeral ty a toho očného odporučím tebe. V tom zápase sme boli vo všetkom lepší to ze nasi to nevedeli pretaviť do gólov uz je iná kapitola. Hlavne panik ta trafená tyčka do prazdnej brány ajajaj je to za nami hrali dobre až nad moje očakávania v určitých prípadoch. Škoda tých zaverov zápasov ale aj taky je hokej. Je to krásny sport ale vie byť aj veľmi krutý.
22.05.2019 - 09:19:56
avatar
Reakcia na: , 22.05.2019 - 08:41:16
Ak ti ten zapas s Nemcami prisiel taky, ze sme ich o triedu prehrali, tak odporucam navstivit ocneho. Nikde netvrdim, ze sme neboli opticky lepsi, ale na to sa nehra. Mimochodom, obidva nase goly boli v presilovke. Tomuto hovorit, ze sme ich o triedu prehrali, to je uz naozaj silna diagnoza.
∧ skryť ∧
Ty vravíš Slovenská mentalita po minulé roky tu každý písal nevieme hrat presilovky nedávame z nich góly a preto nemôžeme vyhrať teraz aj dáme a ty zasa vytiahnes toto

< 1 ... 43 44 45 46 47 48 >

Ak sa chcete zapojiť do diskusie, prosím prihláste sa alebo ak ešte nemáte vlastný úcet, zaregistrujte sa.

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies