Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
27. 04.
kurzy
20:00info
NYI
CAR
NHL live
23:00info
TBL
FLA
NHL live
02:00info
TOR
BOS
NHL live
04:30info
VGK
DAL
NHL live
28. 04.
kurzy
20:30info
COL
WPG
23:00info
NSH
VAN
02:00info
WSH
NYR
04:30info
LAK
EDM
«

Komunita: Diskusia > Všetky príspevky užívateľa v diskusii

17.11.2019 - 10:58:47
avatar
Reakcia na: ky7k0, 16.11.2019 - 15:17:45
Pár dojmov z toho čo teraz sledujem. True Detective-3.seria : Po nepríliš zaujímavej druhej serií sa Temný prípad vracia ku koreňom. Zmiznutie dvoch detí, hlavný hrdina bojujúci so svojimi démonmi, krásna femme fatale. Vyšetrovatelska dvojice síce nemá takú chemiu ako mal HArelson a McConahey v prvej serií, ale i tak si ich oblubite. Endeavour- Vynikajúca britská detektivka. Niečo na spôsob Vraždy v Midsomeru avšak oveľa akčnejšie a zaujímavejšie. Hlavný hrdina je docela sympaťák ale seriál skôr tiahne fantastická postava Freda Thursdaya jeho nadriadeneho. Prvé serie sú viac menej klasická detektívka, neskor sa však zabruslí do temnejších vôd a máme tu skorumpovaných radných, policajtov na špatnej strane zákona a slobodomurárov. Dej vynikajúco dokresluje prostredie Oxfordshire v druhej polovici 60tych rokov. Vrelo doporučujem... Prezident v poradí (Designated Survivor) - Počas Prezidentovho prejavu o stave unie dojde k výbuchu a všetci sú mrtvy. Prezident, viceprezident, celý jeho kabinet, senát kongres. Prezidentom sa tak stáva menej významný minister, ktorý podla zákonov bol určený ako Určený preživší a v Kapitole v tej dobe nemohol byť. Hlavnú ulohu tu hrá fantastický Kiefer Sutherland a táto rola mu vyložene sedí. Seriál je v podstate lite verzia House of Cards. Okrem \"prezidentovej\" dejovej linky, je tu ešte linka s Maggie Q ktorá ako agentka FBI vyšetruje kto stojí za atentátom. Znova seriál doporučujem, ale podla recenzií sa dalšie serie moc nepodarili (bohužial som sa k nim ešte nedostal) South Park 23.seria- Matt Stone a Tray Parker su spať a sú vtipnejší než kedykolvek predtým. Ved komu sa podarí nasrať Činu tak že ich zzakáže? a Ktomu ešte ich odpoved :s04: S komunistami sa nevyjednáva, tí sa vyhadzuju z vrtulnika. V najnovšej epizode si zasa zobrali na paškál mužov ktorý sa prezentuju ako ženy, lebo vedia že v dnešnej ultrakorektnej dobe im to prejde, a ktorý to v podstate robia len pre vlastný prospech a ktorý týmto znevažuju ostatné ženy. Leftards v USA plačú tak je to zjavne znakom kvality... Bohužial seriál som pozeral na topseriáloch ktoré už nefungujú. Neviete niekto kde sa to dá pozrieť legálne? Mandalorian- Adept na najviac piratený seriál roka. Disney + je v europe nedostupne a teda nemáme inú možnosť. Ste fanúšik Star Wars??? Tak načo čakáte? Okamžite sťahujte, lebo Mandalorian sa naozaj podaril.
∧ skryť ∧
V lete som začal len tak z nudy pred spaním pozerať dve časti South Parku a postupne sa z toho stal môj obľúbený seriál. Som pozrel asi 160 častí za 3 mesiace Najviac na tom milujem ako primitívne to celé znie, no pod povrchom sa ukrýva tvrdá sociálna kritika. Je to fakt geniálne. Škoda tých topseriálov, tiež to nemám kde pozerať. Asi začnem v angličitne
16.05.2019 - 00:13:41
avatar
Reakcia na: Reese, 14.05.2019 - 21:00:46
To si asi povedala aj Daenerys, ktorej sa proste nič po príchode do Westeros nedarí... Nechcem to priveľmi obhajovať, lebo ani mne sa nepáčilo, keď vlastne úplne zbytočne vypálila celé mesto, ale proste to už nezvládla. Zabili jej dvoch drakov, Jorah umrel pri jej ochrane, Missandei (jej vlastne najbližšej osobe) sťali hlavu pred jej zrakom, Varys ju zradil, Tyrion opätovne sklamal a poslednou kvapkou bolo, keď ju nakoniec odmietol Jon. Už jej to bolo všetko jedno a preplo jej. No a gény tiež nezaprieš niekedy - Mad Queen :-) Čo sa týka Jaimeho, mojej obľúbenej postavy, tak skonal tak, ako vždy chcel - v náručí ženy, ktorú miloval celý svoj život (v 5. sérií sa o tom aj rozprával s Bronnom v Dorne). Nechápem reakciám ľudí, ktorým to príde nelogické. Zaslúžila si Cersei, aby po ňu prišiel? Rozhodne nie. Rovnako ako si nezaslúžila Brienne to, ako ju opustil. Ale srdcu jednoducho nerozkážeš. Nelogické by bolo, ak by len zostal čučať na Zimohrade a neurobil nič... S týmto ja teda problém nemám. Celkovo je aj pre mňa 8. séria sklamaním. Nie obrovským, ako to mnohí ľudia prezentujú, ale miernym určite áno. Je to uponáhľané a zbrklé. Toto bol trochu problém už pri 7. sérií, ktorá sa mi ale inak páčila. Škoda, že obe posledné série nemali aspoň normálne po 10 dielov. Taktiež niektoré plot holes nejde prehliadnuť. Trebárs toho Eurona čakajúceho na Daenerys, navyše vôbec nespozorovaného. Zase na druhú stranu som rád, že to s určitosťou nebude mať rozprávkový happy end. Je to také krásne smutné, čo s ľuďmi robí moc, hnev, láska, alebo aj náboženstvo (Tommen). A to nám seriál celý čas ukazuje. Ja som si ho, ako aj knihy, veľmi obľúbil, tak si to nechcem znechucovať tým, že koniec sa už toľko nepodaril. A čo viem, alebo čo som sa dočítal, tak aj ďalšie veľmi populárne seriály končili pre ľudí sklamaním: Lost, Dexter, True Blood a spejú k tomu aj Vikingovia a TWD...
∧ skryť ∧
Tak tak, Jaime bol asi najlogickejší z toho čo sa tam udialo. Jeho arc nie je len o snahe redeemnuť sam ale predovšetkým o extréme, do ktorých nás slepá a hlúpa láska dokáže zaviesť. Som rád, že umreli spolu.


Epizóda k hovnu...Kúpil som dnes Fire and Blood o rode Targaryeonov Tak hádam mi to zlepší náladu a Martin sa konečne uvedomí a dopíše asoiaf
07.05.2019 - 21:44:27
avatar
Reakcia na: peto10, 07.05.2019 - 12:36:50
\"Jaime Cersei miluje, patria k sebe, zabíjal pre ňu, nikdy nemal inú ženu ako Cersei\" Vidíš čo všetko pre Cersei urobil a aj tak sa ho rozhodla dať zabiť. Jamie ju musi zastavit.
∧ skryť ∧
Hej, keď som si to nechal uležať v hlave tak tiež si myslím, že ju pôjde zabiť. Nič ale nemení na tom, že to bolo strašne okaté a nejak ho museli dostať do King\\\'s Landing kde sa to všetko skončí. Navyše, žiadnu reakciu od Jaimho sme nedostali a to ani tesne potom ako sa dozvedel, že ho dala zabiť...argh...Hlavne, že sa venovali Missandei Je tu niekto koho vážne zaujímala jej postava a komu bolo ľúto, že umrela? Okrem Grey Worma lol...myslím divákov.
Chápem, že Dany ju oslobodila, ale povedať Dany aby spálila mesto do základov? Uf, nice move.

Už chcem aby to skončilo a mohol som na túto sériu zabudnúť, tak ako sa zabudne aj na tento seriál, vinou Weissa a Benioffa.

Čo som vám minule spomínal, že je rozdiel v prevracaní diváckych očakávaní len za cenu aby to bolo nečakané a medzi detailne naplánovaným a logickým, ktorý dáva zmysel v narative celého príbehu...tento týpek to vysvetlil asi najlepšie.
Take a look: https://www.youtube.com/watch?v=4yFB3N4HG2E&t=1s
07.05.2019 - 07:54:30
avatar
Inak, je zvláštne, že ľudia nadávajú na to, ako sa Jon nerozlúčil s Ghostom. Áno, Ghost mu milionkár zachránil život, o tom žiadna a je to okrem Nymerie jediný zlovlk, ktorý prežil. Ja osobne však jeho rozhodnutie nerozlúčiť sa s Ghostom a to, že bol k nemu chladný beriem ako dôkaz toho, že Jon sám nevie kým je. Tak ako bol kedysi zmätený Theon a nevedel sa rozhodnúť medzi Starkovcami a Greyjoyovcami, tak sa teraz nevie Jon rozhodnúť medzi tým, či má byť Stark, alebo Targaryen. Narodený Targaryen, no celý život Stark. Tak ako Theon.
Nerozlúčiť sa so zlovlkom je ako vzdať sa svojho mena. Takže Jon pravdepodobne plne embracne to, že je Targaryen.

Celý čas som ale čakal, že Direwolfovia majú nejaký význam, aspoň v knihách. A oni proste pekne pomreli. Je to divné.
07.05.2019 - 07:47:38
avatar
Reakcia na: ky7k0, 06.05.2019 - 16:24:20
Normálne dúfam že to vyhrá Cersei. Predsa len ona si ide tvrdo zatým a nerobí chyby. Ťah pustiť ľudí do Rudej Bašty je skvelý. I ked teoreticky po vyčerpaní zásob (je obliehanie, takže k tomu môže dojsť) by sa mohli proti nej vbúriť, ale práve preto popravila Misandei aby vyprovokovala Daenerys k boju. Mám dokonca teoriu, kedže mám pocit že na hradbách sme videli len Lannistrov, takže jej zlaté spoločenstvo asi bude na ceste prekvapiť Jonove vojsko. Alebo ide znova o lazy writing. I ked to vyzerá tak že Jaime a Arya si idú po Cercei. Inak tá rozlučková scéna Jona vo Winterfelle... Jon podla mňa na 90% umrie. Spôsob akým sa zbavili Ducha je doslova trestuhodný.Nehovoriac o tom že posledné 2 serie ako keby ani neexistoval. K tomu poslali na zem ďalšieho draka. Z toho mám pocit ako keby sa im minul rozpočet na CGI stvárnenie zvierat.
∧ skryť ∧
Jaime si ide po Cersei?
Ak sa scenáristi vážne rozhodli že Jaime pôjde zabiť Cersei tak Jaimeho postavu úplne dojebali. Našťastie to ale už z rozhovoru s Brienne nedáva zmysel. Jaime Cersei miluje, patria k sebe, zabíjal pre ňu, nikdy nemal inú ženu ako Cersei a ak umrie ona, musí umrieť aj on. Cersei je ako jeho droga. To, že sa vyspal s Brienne bol podľa mňa pokus konečne zahodiť za hlavu svoju sestru a začať odznova...nedokázal to však. Musí stáť pri nej bezohľadu na to, či prežijú, alebo umrú.
To ešte len bude sranda keď sa dozvie, že Cersei dala Euronovi a ešte ho aj presvedčila o tom, že spolu čakajú dieťa. Milujem tragické postavy ako Jaime. Pravdepodobne na to, že sa vrátil k Cersei doplatí, no inak to nevie. Je to jeho osud. Vážne pochybujem, že on bude ten kto ju zabije. A ak áno tak bude totálny nonsense.
To už skôr by som veril tomu, že Jaime umrie, Arya si vezme jeho tvár a tak zabije Cersei.


Btw, ja som Dany nikdy moc nemusel. Ani v knihách jej moc nefandím a v seriály tiež nie. Keď si však vezmem čo všetko si musela pretrpieť a zažiť len aby do toho Westersu došla, nedivím sa, že verí, že to je jej osud vládnuť kráľovstvu. Nebola by najlepším vládcom, a nechcem ani aby na tom tróne sedela (Cersei je najlepšia hráčka)...ale bude mi ľúto ak sa jej to nepodarí. Ono ten horkosladký koniec môže byť, že sa Dany stane kráľovnou, no bude Mad Queen a kruh sa uzatvorí. Ktovie. Momentálne mi je asi jedno, kto tam bude sedieť. Cersei si to najviac zaslúži ako hráčka, Dany pretože si zo všetkých postáv pretrpela asi najviac a celý život zasvätila získaniu trónu a Jon si to zaslúži, pretože je to typický fantasy hrdina, ktorý nikdy neurobí nesprávnu vec.

Btw, epizóda fajn, Scéna, kde popíjali ma srala. Do konca seriálu ostavajú tri hodiny a oni 15 minút venujú popíjaniu a vtipom a sexe a ženských a bohvie čom ešte.
03.05.2019 - 17:48:02
avatar
Reakcia na: ky7k0, 02.05.2019 - 16:11:11
Spomínaš že na tuto bitku použili 15 milionov dolárov, takže v prípade ďalšej bitky tejto veľkej vojny by museli investovať znova obrovské množstvo peňazí. \" Rozpočet 10 miliónov na sezónu majú už roky a vzhľadom k tomu aký neskutočný hype má seriál, neverím tomu, že by tie peniaze nedostali.\" hmm asi si lepšie informovaný ako funguje financovanie v HBO, aký štedrý sú jej majitelia, či aké sú finančne možnosti HBO keď uvážime že točia ďalšie obrovské množstvo seriálov. Spomen si ako spracovali bitkuv prvej serií (alebo druhej?) Kde Tyrion dostal na začiatku kladivom po hlave, pričom v knihe sa ukázal ako schopný bojovník... Toto by si chcel zopakovať? Uprimne ja som nikdy nebol nadšený linkou o Night King. Najviac ma na seriáli s názvom Hry o tróny, bavili práve tie hry o tróny, a celého NK som bral ako nutné zlo. (Dokonca celý čas som dufal že sa nedostane cez Wall, a ak bude nejaká bitka bude práve za stenou, či na nej...) Ano je škoda že sme sa nedozvedeli kto Night King je, či aká bola jeho motivácia (stále je možnosť že sa to ešte dozvieme)ale je to pre mňa len vedľajší príbeh...
∧ skryť ∧
Dnes v noci boli Benioff and Weiss v show Jimmyho Kimmela. Pýtal sa ich koľko stála pilotná epizóda, ktorá bola taká zlá, že je teraz zatvorená v trezore a nikto ju nemôže vidieť. Povedali, že okolo 10 miliónov dolárov. Takže, môžem tvrdiť, že to bolo už od úplného začiatku, to však nie je pravda, nakoľko z pozerania desiatok videií a natáčacom procese GoT viem, že prvá sezóna mala nakoniec dosť nízky rozpočet, pravdepodobne ako záruka, ak by Benioff s Weissom zase sklamali.
Ale ja som napísal, že rozpočet okolo 10 miliónov na sezónu majú už roky, čo je pravda od nejakej tretej série ak sa nemýlim. Hell, aj keby to bolo od štvrtej série...stále tam boli bitky, ktoré dokázali utiahnuť taký rozpočet.

Battle of Blackwater vyzerá relatívne lacne, ale zo strategického hľadiska a z logického hľadiska je ďaleko lepšia ako to, čo sme videli v pondelok. Útok wildlings na Castle Black? Veď tam boli dva obry a sekvencie, kde zo steny strielali obrovské šípy. Jasné, bola lacnejšia než Long Night, ale bola zábavnejšia a lepšie zvládnutá. A tak isto bola aj Battle of Bastards.

Čo sa snažím naznačiť nie je ani tak to, že by kľudne dostali viac peňazí na epizódu ak by si ppýtali. Myslím, že o to požiadali a nedostali ich a nakoľko sú epizódy kvôli CGI drahšie a drahšie tak sa rozhodli natočiť len 6 epizód, podobne ako so siedmou sériou, kde až v troch epizódach bolo požadované veľa CGI.
Čo sa snažím naznačiť je, že kľudne by som zobral lacnejšie vyzerajúcu bitku ako pri Blackwater alebo Battle of Castle Black a mal ju napísanú a zorganizovanú perfektne a dal dôraz na postavy, nie na samotný súboj. Už som to písal. Ak by na pondelkovej epizóde šetrili a spravili ju kratšou, neprišli by sme o nič zaujímavé nakoľko jednu battle natiahnuť do 90 minút je fakt veľa, a zostali by tým pádom peniaze ešte na jednu bitku, ktorá by sa odohrala napríklad na Iron Islands. Rozdeliť peniaze na jednu takúto obrovskú bitku, natočiť za ne dve menej vizuálne oslnivé, ale zato perfektne vypointované a napísané. Kurva koľko musela stáť totálne nelogická scéna s Dotraki, koľko musel stať vzdušný boj NK s Dany a Jonom, z ktorého som aj tak veľké hovno videl a hlavne koľko ešte bude stať 5. epizóda, o ktorej povedala Emilia Clarke, že bude ešte ohurujúcejšia než 3...už to vidím, ohurujúcejšia maximálne tak v množstve nepotrebného CGI na ktoré vyhodili peniaze namiesto toho, aby ho použili na vojnu s Night Kingom.

Musím pôsobiť ako kokotko čo na všetko len nadáva, ale študujem film, píšem scenáre a snažím sa točiť vlastné veci a viem, ako často sa musia scenáre prepisovať kvôli rozpočtu a hlavne viem, koľko veci stoja. Ani sa nenazdáš a 10 miliónov je fuč. Sám by som nevedel ako ich správne využiť, ale to je ten rozdiel medzi mnou a showrunnermi GoT. Oni točia najlepší seriál v histórii TV (Aj keď o ten titul asi prídu nakoľko Breaking Bad bolo s pribúdajúcimi sezónami lepšie a lepšie) a mali by mať presne naplánované na čo a ako pôjdu peniaze, aby to bolo čo najefektívnejšie pre celkové vyznenie seriálu. Čím viac sa o ich voľbách a produkčnom procese dozvedám, tým viac mám pocit, že tie peniaze čo dostali utratili úplne zbytočne a neefektívne. (Ešte raz, neviem ako by som to urobil ja, ale oni na to majú mať ľudí, tých najlepších)

Najviac ma na tom mrzí to, že si ani nedokážem predstaviť, aké utrpenie muselo byť natáčať 55 nocí v kuse, v mínusových teplotách. Bol som raz na trojdňovom natáčaní v zime a mal som dosť a bolo to ešte cez deň. V noci a ešte v Belfaste musia byť tie teploty neskutočne nízke. Ich snaha pre mňa ako fanúšika však bola úplne zbytočná.
02.05.2019 - 14:16:26
avatar
Reakcia na: ky7k0, 01.05.2019 - 11:20:26
Všimol som si že mnoho ľudí narieka ako bol NK zabitý v prvej bitke, a to by sa v knihách nestalo. Treba si však uvedomiť že knihy majú niečo o čom sa serialovym tvorcom môže iba snívať, neobmedzený rozpočet. V podstate jediným čo autor platí pri tvorbe knihy je jeho čas. Keď to chces dať do obrazu , bude ťa to stáť obrovské financie, a to si ani HBO nemôže a nechce dovoliť.
∧ skryť ∧
Robíš si srandu? Snažíš sa naznačiť, že na vytvorenie logického a zaujímavého konca pre najviac očakávanú vojnu Westerosu, ktorá mohla vyhubiť celé ľudstvo potrebovali peniaze?
Pozri sa na prvú sezónu a na to ako skvele napísaná bola. Jediné čo k tomu potrebuješ je pero a papier.
15 miliónov, ktorý použili na túto bitku...sorry, ale nebolo to vidieť. Podobný rozpočet mala bitka o Helmův žleb a máš pocit, že by bola horšia, alebo rovnako dobrá? Niektoré veci nie sú o peniazoch, hlavne keď ide o logické naplánovanie bitky, dialógy, story arc.

Kde je napísané, že nemohli dať sérii o tri štyri časti viac? Rozpočet 10 miliónov na sezónu majú už roky a vzhľadom k tomu aký neskutočný hype má seriál, neverím tomu, že by tie peniaze nedostali.
A keď...keď už chceli veľmi mať len 6 častí, čo som od začiatku vedel, že bude hovadina tak mali dať NK minimálne ďalšie dve časti kde by sme sa o ňom dozvedeli, alebo kde by aspoň trochu ukázal svoj potenciál...toto bolo nanajvýš trápne a posledných 5 hodín čo nás čaká sa bude venovať Cersei...who cares? To je niečo čo sa dalo vyriešiť za 2 hodiny ak by chceli.
Nehovoriac o tom, že minulá časť mala 90 minút...načo?

Omnoho radšej by som bol ak by NK a Wightovia zobrali Winterfell búrkou a všetko rozmetali...a zvyšok časti by mohli utekať na železné ostrovy, zachraňovať si životy. Za menej peňazí by sme dostali viac príbehu, nie len naťahovanú bitku. GoT o bitkách nikdy nebolo. A aj keby ten NK na Železných ostrovoch umrel, stále by ostali dve epizódy na Cersei čo je akurát a divák by nemal pocit, že NK bol len nejaký šašo čo umrel pri prvej príležitosti? Videli by sme ako postupne premenil celé kráľovstvo až k ostrovom, čo je asi tretina...a neverím, že na to by sa využilo toľko peňazí...na nejakú párminútovú sekvenciu, kde by armáda postupovala.

Serie ma, že seriál posledné tri sezóny koná ako bežný seriál, ničím nezaujme, postupuje ako každý čaká a keď už ide do tuhého tak sa to silou mocou snažia uhrať na \\\\\\\\"niečo nečakané\\\\\\\\" pritom to iba viac dosrali. A vraj to vedeli tri roky. To im za tri roky nedošlo, že ak NK umrie v prvej reálnej bitke, tak to bude trochu zvláštne? Ale tak nedivím sa. Benioff napísal Wolverine X-men Origins, asi najhorší X-menovský film ever.

Stále sa rieši pomer prevracania diváckych očakávaní a plnenia diváckych očakávaní...Myslím, že prevracať ich je vždy len dobré, ak sa však jasne smeruje do nejakého konca, ktorý je predpovedaný niekoľko sérií (Jon je Azor Ahai) tak by sa práve v tomto prípade divácke očakávania mali vyplniť. Niekde to proste nejde. Nemôžeš dávať hinty na jednu vec, nútiť diváka aby veril tomu, že sa to stane a potom prísť s niečím totálne nelogickým čo nedáva zmysel a potom sa tváriť, že \\"aha aký skvelý plot twist som vymyslel.\\"
Pekne sa to dá všimnúť na filmoch od M.N.Shaymalana. Prvé filmy, pecka, nádherné logické, zvyšné filmy? Nah
30.04.2019 - 09:31:19
avatar
Reakcia na: Jake, 30.04.2019 - 00:32:59
Hehe,sledujem ze nocna epizoda je pre ludi bud sklamanim alebo masterpiece. Priznam sa, ze patrim do druhej skupiny. Pre mna velmi dobre zrezirovana, dobre vystavana a dobre zahrane emocie (to zufalstvo ze sa mrtvi nedaju zastavit ked sa sypali cez hradby som citil spolu s postavami). A KONECNE SA STALO NIECO NECAKANE. Snad po 4 sezonach poriadny dejovy zvrat. Ano, som v soku ze zomrelo tak malo postav a ze Night King konci (or does he?) uz teraz, ale aspon to bolo prekvapenie. Mam z toho hype aj preto, ze som to predvidal asi 10sek pred tym nez sa to stalo, ked si moj mozog uvedomil, ze Arya nemala screen time na konci. Fuha. Podla mna majstrovsky urobena epizoda, netusim co chcu robit dalej (Cercei to neutiahne) a ciastocne dufam, ze Night King neskoncil takto, ale bol zabity ln ciastocne. A vobec sa nestotoznujem s tym, ze Cercei je nahrana, naopak, je v najlepsej mocenskej pozicii zo vsetkych a vitazstvo ma prakticky nadosah.
∧ skryť ∧
Tak takto. Zrežírované to bolo skvele, hlavne práca so strihom bola neskutočná. Súhlasím s tým, že tma mala len pomôcť tomu, aké nekoordinované to bolo a aby človek nevedel čo skôr, taký skutočný boj je(nie, žeby som ho zažil.) Niektoré zábery boli úžasné, krásne ako obrazy a scény s Thenom a Berikom boli emočne nabité viac, než celá predošlá epizóda.

Ale preč od technického spracovania k narativu epizódy. Nie som vôbec sklamaný, že to bola Arya, kto zabil Night Kinga, ba práve naopak. Nebolo to nečakané, tak ako pre Jakea, nakoľko keď Berik zachránil Aryu a stál v chodbe s roztiahnutými rukami ako Ježiš som si uvedomil, že Lord of Light mal jasný dôvod, prečo ho nechával žiť. A keď Mel spomenula modré oči, bolo to jasné. Takže som potešený tým, že to bola Arya a nie Jon, alebo Dany a zároveň je to nečakané. Super!

ALE, serie ma, že sa to stalo pri prvej možnej príležitosti. Ľudia píšu, že to je v duchu Game of Thrones, že aj Robb, Ned, alebo Oberyn umreli nečakane a prekvapivo...to možno áno, ale ľudia zabúdajú na to, že je veľký rozdiel medzi tým, keď máš 5 rôznych dejových liniek, v ktorých postavy za niečím idú a nepodarí sa im to. Stannis sa nestal kráľom, Oberyn nepomstil svoju sestru, atď....a je iné keď seriál celú svoju existenciu smeruje do jediného bodu a tým je boj proti Night Kingovi, keď všade hovoria aký je neporaziteľný, keď jeho príchod reprezentuje metaforu klimatických zmien, ktoré môžu vyhubiť život na našej planéte a zrazu sa táto dlho pripravovaná "vojna" skončí jednou bitkou...
Nehovoriac o tom, že postavy ako Robb a Ned boli populárne a ich smrť bola logická a nečakaná. Night King akožto niekto koho nejd zabiť umrel proti duchu toho, čo jeho postava reprezentuje. Rovnako tak nelogicky ako Snoke v Last Jedi...Je veľký rozdiel medzi prevrátením diváckych očakávaní, tak ako to robila kniha a tým, čo spravili včera. Je to nelogické, proti duchu seriálu a jediné čo to je je nečakané...ale to ešte neznamená, že je to dobré (viď Last Jedi)

Celkovo, po technickej a emočnej stránke úžasné, som potešený, že to bola Arya pretože to bolo logické (proroctvo), nie len nečakané...ale čo sa týka smrti Night Kinga v prvej bitke roky hypovanej vojny to ma neskutočne nasralo...je to proti duchu GoT tak ako je to, že sa Jon dostane medzi hordu wightov a nejak prežije, ale celá kavaléria Dothrakov, ktorý sú na koňoch neporaziteľný umrie za 10 sekúnd. Áno, viem čo to malo predstavovať, je to však odveci voči hlavným postavám, ktoré robia neodpustiteľné chyby a aj tak prežijú. To by sa opäť v starom GoT nestalo. Ak by Red Wedding nemal predlohu tak Robba a Cat vezmú do zajatia lol...a potom niekedy prepustia.



Takže, to si dúfam niektorí uvedomíte. Nejde len o nečakané udalosti, ale aj o to aby boli logické. V duchu GoT by to bolo ak by Night King uškrtil Aryu a zabil Brana. Bolo by to nečakané nakoľko ich každý má rád, bolo by to temné, pretože Night Kinga už nemôže takmer nič zastaviť nakoľko by bol three-eyed raven mŕtvy a hlavne by divák aj reálne mal pocit, že Night King je hrozbou...takto pôsobí na smiech. Takto to bolo len nečakané, no spravené pre potešenie všetkých pretože Arya svoj hlúpy výskok odnikiaľ prežila.
24.04.2019 - 07:15:39
avatar
Reakcia na: ky7k0, 24.04.2019 - 00:23:48
Inak som zvedavý, ako to bude s taktikou boja proti WW. Ved su to tupé zombie, ktoré budú zťažka držať pohyb vo formácií (niečo ako Red Army v 1941) nedalo by sa ich nejak prechcať? Ano ich pohyb bude riadiť cez nejaké kolektívne vedenie Night King, ale ani ten nebude mať \\\\"výpočetné\\\\" schopnosti na to aby dokázal ovladať každého jedného \\\\"bojovníka\\\\" kedže v bitke sa dejú neustále meniace sa situácie...dalšie vec, nebolo by lepšie urobiť retreat na vyhodnejšie miesto, trebárs do bažín na južnej strane Severu, či dokonca až ku Freyovým dvojičkám, či napríklad do udolia kde by sa početná vyhoda WW až tak nepočítala... Inak dnes som objavil toto video, a s tou prvou scénou som si zaspomínal aké to i pre mňa bolo prekvapenie (a to si pamätám že kopec ludí mi hovorilo že po tomto momente s GoT skončili :D ) https://www.youtube.com/watch?v=uN35Ugk4NS4
∧ skryť ∧
Tých možností na výhodnejšiu pozíciu je viac. Myslím ale, že Winterfell je to jednak z nostalgie nakoľko tam sa to všetko začalo a ešte preto, že je to prvá veľká pevnosť na ceste do kráľovstva a Jonovým zámerom je zabrániť tomu, aby sa tam dostali. Ak by sa bránili v údolí, alebo u Arryna na hrade tak by po ceste tam NK získal ešte väčšiu armádu wightov.
Preto Winterfell.

Inak ja to vidím tak, že Winterfell neubránia, všetci sa stiahnu na železné ostrovy a potom sa to ukončí v King's landing. Makes sense, doesn't it.
23.04.2019 - 21:03:15
avatar
Najviac ma ale serie ten hype, ktorý je okolo toho.
Človek si prečíta článok, čaká, že podebatuje s ľuďmi z netu o postavách, dialógoch, o príbehu, nejakých teóriách a jediné čoho sa dočká sú memes, laické konštatovania typu "Dany je úžasná, tá to určite prežije", alebo sračky typu "Ary chcela pôvodne pretiahnuť Hounda no Beric im to skazil."
Ako keby to sledovali len preto, že je to populárne a nemali ani poňatia prečo to je populárne.


Btw Mel má umrieť spolu s Varysom vo Westerose, tak to videla v plameňoch. Nehovoriac o tom, že sa má ešte podľa vlastných slov s Aryou stretnúť. Prečo tam teda nie je? Kde vlastne ostala?



23.04.2019 - 20:59:15
avatar
Reakcia na: NasHokej97, 22.04.2019 - 18:00:46
Pre mňa je najväčšie sklamanie posledných pár sezon je úpadok Tyriona. Od absencie GRRM je jeho postava len tieňom toho čo bývala. Postava čo bola jednou z najbystrejších v seriáli robí teraz jednu pičovinu za druhou. Už aj Sansa a Danny ho za to calloutli. To ani nehovoriac o jeho jeblých dialogoch, v ktorých 80% hovorí o kokotoch. Neviem strašne lineárne mi ten dej pripadá. Mám pociť, že scenáristi niekedy až surovo obetujú \"vlastnosti\" niekotrých postáv, aby posúvali dej dopredu. Krasným príkladom smrť Littlefingera. Akokeby už nemali scenáristi čo s ním urobiť, tak ho proste ho dali bullshitne zabit.
∧ skryť ∧
Tu je veľa možností, prečo tomu tak je. Jedna vec, ktorá zmierňuje v mojich očiach ich neschopnosť písať tak zaujímavé postavy, ako to bolo prvé 4 série je, že GRRM má všetko ešte rozložené a rozpracované.
Dajme tomu, že napíše už len dve knihy, obe budú mať okolo 1100 strán a Martin dokonca povedal, že je možné, že budú tri knihy, alebo Winds of Winter rozdelia na dve tak ako rozdelili na dve Feast for Crows a A Dance with Dragons...Jednoducho príbeh, ktorý on rozpracoval je podľa môjho skromného názoru niekde za polkou, možno v troch pätinách.
Ak by sa držali plne toho čo má sám naplánované a čo asi ani on sám nevie ako presne pôjde tak by seriál mal minimálne 5 plnohodnotných sérií od tej 4ej kde sa začal dej oproti knihám rozchádzať.
V tom momente v piatej a šiestej sérii stlačili do 20 epizód dej, ktorý Martin mal v štvrtej, piatej a predpokladám, že v šiestej knihe. A teraz sa to snažia uzavrieť siedmou a osmou sériou, dokopy 13 častí. Je to neskutočne málo. Seriál si mal zobrať minimálne ďalšiu sezónu na rozvedenie a poriadne ukončenie deja a vzťahov a až potom to ťahať do finisha. Takto na to nemajú čas a vyzerá to tak ako to vyzerá.

Navyše mám pocit, že jedným z dôvodov, prečo to robia tak ako to robia je úcta k Martinovi, ktorý by nemal už totálne žiadny dôvod písať knihy ak by ním vymyslený koniec dali do seriálu. A keďže musia ísť vlastnou cestou ide to tak ako to každý predpokladá.

Pravdou je však aj to, že postava Tyriona sa veľmi prepadla a to kvôli scenáristom. Tiež však treba brať na vedomie, že script sa píše pol roka dajme tomu a knihu písal Martin 6 rokov. Ten čas veľa zaváži. Máš čas vyhrať sa s dialógmi, s postavami, s príbehom.

Smutné no. Myslím, že máme možnosť sledovať suverénne najsledovanejší seriál v histórii a stáť pri jeho konci. S odstupom času sa však naňho bude pozerať ako na Prison Break, alebo Lost, ktorý začali úžasne a skončili priemerne.
22.04.2019 - 08:53:10
avatar
Tak novou časťou som mierne sklamaný.
Exposition, Exposition, Exposition, family friendly talking, všetky vzťahy sa ustanovujú tak ako ľudia predpokladali, sladšie ako vajíčko čo som dostal na olievačke.
A ľudia na nete píšu aký su nadšení, že jedna z najlepších epizód kde sa len kecá Vážne mám pocit, že niektorý ľudia pozerajú GoT len preto lebo to je cool a s chuťou spapajú všetko čo im tvorcovia nadelia.
Tí čo si pamätajú časy prvých troch epizód, dialógy prebraté z kníh, tých táto epizóda asi veľmi nechytne.

Potešila scéna Jaimeho s Brienne aj keď tiež bola family friendly alá každý druhý seriál dnešnej doby, potešila pieseň na konci zjavne inšpirovaná Návratom Kráľa, keď išiel Faramir so zvyškom vojna v ústrety istej smrti a potešila záverečná scéna Jona s Dany, ktorá bola skvele napísaná a hoci len kecali o niečom čo už dávno vieme tak vytvorila skvelé napätie a vnútorný konflikt medzi postavami. Teda niečo čo som čakal od celej tejto sezóny no zatiaľ sa to veľmi nedeje, všetko ide podľa plánu. Dúfam, že ďalšia časť bude aspoň poriadna řezba.

Srandovné je, že ja som skôr človek, ktorý preferuje filmy nad knihami a snažím sa neporovnávať jedno a druhé, ale pri GoT to proste nejde. Je to krásny príklad toho, ako perfektná predloha môže v správnych rukách urobiť skvelý seriál, no akonáhle tam tá predloha nie je tak ho nezchránia ani už vystavané dejové linky. Pretože na prvé 4 série sa im nepodarilo nadviazať a už asi ani nepodarí. Smutné. O to viac, že kníh sa už asi nikdy nedočkáme.
17.04.2019 - 12:38:11
avatar
Tá druhá možnosť by sa mi páčila asi najviac práve kvôli tomu, že sa drží duchu celého seriálu.Ale vzhľadom k tomu, akým smerom sa seriál odoberá tak by som sa vôbec nedivil ak by to skončilo idealisticky a všetci by žili šťastne až do smrti...

Inak čo sa týka Jona súhlasím s tebou. Je jediná výlučne kladná postava čo sa v podstate vymyká duchu GoT, ale tiež mu fandím, pretože divák koniec koncov potrebuje niekoho koho bude príbeh sledovať...Jon je v tomto typickým hrdinom v duchu Tolkienových kníh. Neprekáža mi to nejak, aj keď Jaime bude vždy mojou obľúbenou postavou.

Btw vážne ma zaujíma, ako to spraví v knihe Martin. Osobne sa niekoľkokrát vyjadril, že oživiť Gandalfa mohla byť najhoršia vec, akú mohol Tolkien urobiť a teda premýšľam...bude Jon mŕtvy, alebo sa tiež nejakou formou vráti.Lord of Light v knihe dokáže oživiť mŕtveho, ale v duchu, že mu vdýchne niečo ako plemeň života a ten by sa po splnení toho, kvôli čomu sa na svet vrátil mal vytratiť a teda daný človek umrieť. Myslím, že takto nejak by mohol skončiť Jon. Ožiť kvôli vojne s Night Kingom no potom umrieť.
Strašne ma mrzí, že už tak nepíše. Vraj má len tretinu knihu napísanú, ale pred pár dňami som čítal, že sa od nového roka dosť významne pohol.

Pamätáš, ako si mi dal v Optime knihy do pc? Je to aasi najlepšia vec, akú si mohol urobiť Vďaka tým knihám som chytil drive venovať sa tvoreniu. Arigato Gozajmas
17.04.2019 - 12:38:11
avatar
Tá druhá možnosť by sa mi páčila asi najviac práve kvôli tomu, že sa drží duchu celého seriálu.Ale vzhľadom k tomu, akým smerom sa seriál odoberá tak by som sa vôbec nedivil ak by to skončilo idealisticky a všetci by žili šťastne až do smrti...

Inak čo sa týka Jona súhlasím s tebou. Je jediná výlučne kladná postava čo sa v podstate vymyká duchu GoT, ale tiež mu fandím, pretože divák koniec koncov potrebuje niekoho koho bude príbeh sledovať...Jon je v tomto typickým hrdinom v duchu Tolkienových kníh. Neprekáža mi to nejak, aj keď Jaime bude vždy mojou obľúbenou postavou.

Btw vážne ma zaujíma, ako to spraví v knihe Martin. Osobne sa niekoľkokrát vyjadril, že oživiť Gandalfa mohla byť najhoršia vec, akú mohol Tolkien urobiť a teda premýšľam...bude Jon mŕtvy, alebo sa tiež nejakou formou vráti.Lord of Light v knihe dokáže oživiť mŕtveho, ale v duchu, že mu vdýchne niečo ako plemeň života a ten by sa po splnení toho, kvôli čomu sa na svet vrátil mal vytratiť a teda daný človek umrieť. Myslím, že takto nejak by mohol skončiť Jon. Ožiť kvôli vojne s Night Kingom no potom umrieť.
Strašne ma mrzí, že už tak nepíše. Vraj má len tretinu knihu napísanú, ale pred pár dňami som čítal, že sa od nového roka dosť významne pohol.

Pamätáš, ako si mi dal v Optime knihy do pc? Je to aasi najlepšia vec, akú si mohol urobiť Vďaka tým knihám som chytil drive venovať sa tvoreniu. Arigato Gozajmas
16.04.2019 - 12:55:51
avatar
Reakcia na: Jake, 16.04.2019 - 09:36:22
Mna poteší, keď čím skôr zomrie Sansa, Dany a Jon, všetci traja sú pre mňa strašne annoying postavy :-D
∧ skryť ∧
Ja vezmem akýkoľvek koniec, len nech Jaime prežije. Aj keby mal na loďke odveslovať do Essosu a žiť na nejakom ostrovčeku do konca života
Ale myslím, že umrie spolu s Cersei. Pre mňa sú ako Voldemort a Harry Ani jeden nemôže žiť, kým je ten druhý nažive

Inak čo ťa štve na Jonovi? Sansa a Dany súhlasím, ale Jon?
15.04.2019 - 19:18:48
avatar
No ako kluci? Už ste to videli?


***SPOILER***
Myslím si, že Jon bude zatajovať kto v skutočnosti je. Jediné čo by nejakým verejným odhalením dosiahol by bolo posratie všetkého na čom pracoval.
Dany mi je strašne nepríjemná. V knihách to bolo viackrát naznačované, že sa možno stane Mad Queen a v seriály začínam mať pocit, že to skončí podobne. Pýcha a ľahostajnosť s akou odprezentovala Samovi, že upálila jeho otca s bratom je nepochopiteľná. A to ako sa tvárila po príchode na Winterfell. Nedokážem sa zbaviť pocitu, že všetko čo robí pre záchranu sveta nerobí preto, že chce ochrániť svet tak ako by to napríklad urobil Stannis, ktorý sa asi ako jediný choval ako pravý kráľ, ale že to robí len preto, lebo jej to jej "titul" káže. Nič iné než titul ju nezaujíma. Videla, že viera ľudí v Jona je možno väčšia ako viera jej ľudí v ňu a tak si s ním začala. Je vypočítavá a Sansa je jediná, kto do toho vidí, pretože to už neraz videla.

Btw Euron je frajer
07.02.2019 - 16:27:10
avatar
Pred pár dňami som narazil na skupinu Nine Inch Nails. Poznal som ich už dávnejšie, predsa len David Fincher je môj obľúbený režisér a hlavne pre jeho nové filmy robili soundtrack. Ale nejak som sa započúval aj do diskografie a stal som sa tým úplne posadnutý Pritom techno a industrial moc nemusím, som viac na punk rock a heavy metal...ale táto skupina alebo teda skôr Trent Reznor je neskutočný. Sám si skladá hudbu, produkuje, spieva, nahráva inštrumenty okrem bicích...frajer.

https://www.youtube.com/watch?v=yA281OuU3rk

https://www.youtube.com/watch?v=gDV-dOvqKzQ

https://www.youtube.com/watch?v=xwhBRJStz7w
26.06.2018 - 12:22:58
avatar
Reakcia na: ky7k0, 24.06.2018 - 18:16:23
A ešte jeden spam sem dám pozrite si Československu skupinu John Wolfhooker, naozaj talentovaná partička https://www.youtube.com/watch?v=dTfQdUBTNS8&list=RDGMEMJQXQAmqrnmK1SEjY_rKBGAVMdTfQdUBTNS8&index=1
∧ skryť ∧
Hrozne mi to pripomína Linkin Park v časoch keď ešte nehrali popík...každopádne nie je to dostatočne kvalitné na to aby urobili nejakú velku dieru do sveta
14.06.2018 - 15:57:08
avatar
Reakcia na: Wild, 14.06.2018 - 14:22:17
Mal by som to mesto, ktoré si robí neskutočnú prdel z tvojho (Praha) :D Ale ja sa už presúvať nemôžem, robilo by to neplechu v ProDraft History.
∧ skryť ∧
Žiješ v Prahe?
V mojom meste si aspoň nerobia srandu z toho, že som Slovák

Btw ja sa nezúčastním...jedine ak by sa nezaplnili všetky miesta...Mám veľa povinností okolo filmu :( a asi začnem stáž v ČT.
10.06.2018 - 23:05:43
avatar
Reakcia na: Wild, 10.06.2018 - 22:25:37
Bol by prvý ale len z toho dôvodu, že doteraz organizátori boli proti zahraničným tímom. Inak by tu už boli určite mimoslovenské tímy (minimálne môj).
∧ skryť ∧
Aký tím by si mal?
Ja nemám záujem reprezentovať Košice. Žijem tu už pár rokov a cítim sa tu viac doma
Btw a čo češi, ktorý by sa chceli zúčastniť? či nemôžu?

1 2 3 4 5 6 7 8 ... 326 >

Krátke správy
Najnovšie články
Posledný súper Slovenska v skupine zverejnil zostavu na MS. Nechýba v nej ani hviezda Sabres Ďalšie zámorské posily pre Slovensko sú k dispozícii!Nylander trénoval. Prvýkrát prehovoril aj pred novinármi Rempe zranil Fehérváryho spoluhráča: Som z toho už znechutený a unavený, reaguje Carlson + videoUvidíme veľký trénerský prestup? Nemca by mohol trénovať dvojnásobný šampión Fehérváry opäť bodoval, ale opäť bez čerešničky. Vyrovnal Suchého či Sekeráša + video Patrick Roy robí opäť rošádu v bránkovisku. Aký bude narodeninový darček? Už vieme, kedy bude draftová lotéria. Aké šance majú tímy? Jeho bod nepomohol: Ďalší Slovák je blízko k MS! Draisaitl vytvoril nový rekord NHL Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Vyšle Montreal signál? Slafkovský pomaly zatieňuje Caufielda a Suzukiho, tvrdí majster sveta Ovečkin sa trápi. Dúfa, že trpezlivosť sa čoskoro vyplatí Hľadanie trénera Senators sa zintenzívnilo. Poznáme prvých kandidátov Ďalší potenciálny adept na dres Slovenska na MS je o krok bližšie k vypadnutiuČernák prekonal Pálffyho zápis a hrou telom bol ako na roztrhanie. Vedie celú NHL! Kanadu povedie na majstrovstvách sveta tréner, pod ktorým si zahrali aj Slováci Čo sa to deje s Nylanderom? Viac svetla do záhady vniesol známy insider Ťažká rana: Útočník Hurricanes si už v play-off nezahrá Zahrá si na MS v lepšej nálade: Jeden z top mladíkov Chicaga podpísal dlhodobú zmluvuNHL zverejnila, kedy bude odhaľovať finalistov na výročné ocenenia Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies