Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
27. 04.
kurzy
20:00info
NYI
CAR
NHL live
23:00info
TBL
FLA
NHL live
02:00info
TOR
BOS
NHL live
04:30info
VGK
DAL
NHL live
28. 04.
kurzy
20:30info
COL
WPG
23:00info
NSH
VAN
NHL live
02:00info
WSH
NYR
NHL live
04:30info
LAK
EDM
«

Komunita: Diskusia > Všetky príspevky užívateľa v diskusii

04.02.2024 - 12:36:21
avatar
All stars weekend za nami, byeweekend pred nami, ja teda dost casu sa zamysliet a porozmyslat. Ducks budu po siesty raz po sebe chybat v play off a tak ako minulu sezonu sa teraz skor sustredi, akeho mladika sa im podari doplnit do zostavy. Mimochodom, 6 neucasti je je rekord, doteraz bolo maximum len 3 krat po sebe...

A teda v casoch, ked vyhra je skor potesenim ako ocakavanim, je idealne naskocit na nostalgicku vlnu a pozriet sa na najvacsi uspech Ducks. Co sa stalo, ako sa stalo. Necakajte ziadny (prilis) faktograficky sloh, su to len spomienky ako to videl jeden fanusik. A ako to vnima teraz. Takze deturence, sadnut a pocuvat. Svetlo na konci tunela je v nedohladne, obzrieme sa spat.

Zaciname sezonou 2002-2003. Ano viem, vtedy sa este nevyryl na SC nazov prveho kalifornskeho klubu. Ale bolo to prve finale. A klasicky pribeh ako underdog postupuje krocik po krociku kde ho potom zarezu Devils. Uspech prichadza o styri roky neskor (alebo tri sezony, jednu nam odpisuje vyluka).
Co sa teda za ten cas stalo? 4 roky nie su az tak vela. Jadro ostalo pokope, len nabralo skusenosti a doplnilo sa o lepsich hracov? Absolutely f*cking not. Za tie styri roky sa vsetko zmenilo, vsak uvidime. Finale 2003 a SC 2007 odohralo len stvorica hracov (!) Macdonald, Pahlsson, R.Niedermayer a Giguere.

Teda dobre, technicky pat ale jeden hral vtedy za Devils. O nom neskor. Alebo preco neskor? S. Niedermayer sa stava volnym hracom a podpisuje prave s Anaheimom. Slovami vtedajsieho manazera Briana Murrayho: mal som najlahsiu ulohu na svete, Scott chcel hrat so svojim bratom a ja som bol jediny manazer, ktory mu to mohol splnit.
Pre uplnost doplnim, toto sa stava az po vyluke. Sezona 2003-2004 skoncila neucastou v play off.

Dobre, co dalej? Spominali sme GM Murrayho. Ten ma na svedomi dalsi dolezity dielik. Najlepsi draft v historii klubu. 2003, z 19 miesta berie Ryana Getzlafa, z 28 Correyho Perryho.

A potom? Prichadza zemetrasenie...

Takze si svihneme, nech to nie je sloh na 40 stran. Mighty Ducks of Anaheim predava Disney za 75 melonov manzelom Saumeliovcom (vysklonujte si to ako chcete). Padaka dostava trener Mike Babcock (ten doviedol tym do finale), aj GM. Prichadza Randy Carlyle a ako GM Brian Burke (bol Brian? Taham tie mena z hlavy). Postupne odchadza stare jadro, Sykora, Ruchin, Salei, Prospal, Havelid, Fedorov a tvori sa novy tim. (Nie je to chronologicky, niektore sa udiali este pred predajom, ale som len clovek a googlit sa mi to nechce. Poznamka, nepresnosti tu budu, pisem ako si to pamatam, nic nevyhladavam)

Doslova novy tim. Kaceri uz nie su Mighty. Z fialovo zelenej sa prefarbuje na zlato ciernu. Logo kacacej masky sa nahradza kacacou packou respektive slovom Ducks. Uplny top to teda nie je, skor bottom tbh. Ale najhorsie to tiez nie je, v mojom vnimani ma toto miesto vyhradene Dallas. Ked tak uvazujem, este by som za logo Ducks zaradil Senators, Floridu a Jets. A na rovnakej urovni ako Arizona. Aj tak teda lizu spodok, co korensponduje so sucasnou hrou.

Kto prichada dalsi? Srdce klubu. Ikona klubu. Ked sa povie Mighty Ducks zaznie ihned Teemu Selanne. Odidenec do SJ neskor do Colorada. Ktore sa snazilo vytvorit svoju verziu Galakticos. Utoky Tanguay-Forsberg-Hejduk a Selanne-Sakic-Karyia. Neuspesne. Teemu nazbieral 32 bodov, neskor prichadza operacia kolena a vyzera ze to bude koniec top hraca. Prichod do Anaheimu? Prvy rok 40+50, dalsi (vitazny) rocnik 48 golov. Vitaj spat blesk.

Prvy rok po lockoute sa Ducks dostavaju do finale konferencie kde podlahnu Edmontonu.
Ake su kroky Burkeho aby zlepsil zostavu? Prave z Oilers prichadza vymenou Chris Pronger. Za a) pytam sa: po prehre v PO s Devils prichadza Niedermayer, po prehre s Oilers Pronger. Keby dalsiu sezonu pohoreli na Red Wings prisiel by Nicklas Lindstrom? Za b) ked som sa to vtedy dopocul nechapal som. Na co? Vsak obrana je ok, okrem Niedermayera isiel hore aj Bueachemin (tie samohlasky nikdy neviem ako idu po sebe. Rovnaky vzor ako Kerouac). A za Prongera obetoval 2 prve kola (z jedneho budu tahat eberleho), L. Smida (vtedy vyzeral ako nadejny defenzivny bek do druheho paru) a hlavne Lupula. Lupul, ktory mal vybornu druhu sezonu, urobil tusim 60 bodov a pre mna to bol top prospect. Ako sa neskor ukaze, lepsie uz nikdy nehral.

Toto bol inak pre mna isty zlom. Prospecty nie su vsetko. A ked ma tim moznost dostat overeneho kvalitneho (top) hraca, treba ist do toho. Trochu mi to pripomula kritika E. Karlssona v Pitt. Za mna to bol dobry podpsi. Aky rozdiel oproti EHM 2007.

Takze sumar. V brane Giguere, obrana safe, utoky Salanne-Macdonald-Penner (?), Kunitz-Getzlaf-Perry. Pred sezonou 2006-07 favorit, v play off bilancia 16-5 (co mimochodom, je od ted doby tretia najlepsia. Menej zapasov prehralo len Colorado a tusim Chicago).

A bol tam nahodou este nejaky iny dovod vyhry? Dobre, ze sa pytas! Aby sme si to ujasnili, vtedajsia filozofia utokov bola zhruba: 1 a 2 lajna dava goly, 3 je checking, ktora brani a 4 energy, ktora do vsetkeho naraza. (Toto meni az Chicago, u ktoreho vsetky formacie vedia korculovat a hrat v utocnom pasme)
V istom zmysle sa toto podarilo aj Ducks. Tretia formacia Pahlsson-Moen-R.Niedermayer hrala zivotny hokej. Okrem toho, ze totalne vymazala oponentov, bola sama produktivna. Vsetci traja mali 2x vyssiu produktivitu ako pocas zakladnej casti. Moen bol druhy najlepsi strelec Ducks v play off, Niedermayer strelil 5 golov (tolko dal aj Selanne!). Za 82 zapasov ZC strelil tiez 5.

Vravi sa, ze dolezita je sekundarna produktivita. Ked sa nedari hviezdam, zaskoci niekto iny. Ducks to vytiahli tymto utokom az na terciarnu produktivitu. Rozlozenie bodov jendotlivych lajn bolo zhruba 39-39-32. Odmena bol pohar.

Dakujeme, nazabudneme.

Co ale napisat o sucasnom stave? Je to zhodnotim ako cakanie. Cakanie co sa stane. Je fajn ze su Ducks hodnoteny ako top 5 tim co sa tyka prospectov. Lenze to dava len nadej, nie vysledky. Co z toho, ze v time bol jeden z najlepsich brankarov, ktory si ale vsetko vyzral a najlepsie roky chytal za podpriemerny tim? Gibson mal byt podla mna vymeneny pred 3-4 rokmi. Brankovisko je ale podla mna nejmensia slabina (co je inak zaujimave, Ducks nemali nikdy problem v brankovisku. Spominany Giguere, Bryzgalov, Hiller, Andersen, Gibson boli vzdy top. Dostal vyzera ako pokracujuci trend).

V obrane ziari Mityunkov a vela sa ocakava od Zellwegera. Fowler taha 14 sezonu a stale je ok.

Utok? McTavish pokracuje v dobrom developmente, Carlsson ma fajn prvu sezonu. Terry a Vatrano hraju o 200% viac ako sa od nich kedykolvek ocakavalo. Kamen urazu? Vsetci vieme. Zegras. Tento rok zranenia a novy trener mu nesadol. Respektive sa snazi zamerat na jeho defenzivu a trpi tak jeho hra.
Preto cakanie, Zegras asi nie je ten, okolo ktoreho sa vystavia nove jadro. Dufal som, ze to bude Bedard ale tak, smola.

Takze? Sediet a cakat. Tesit sa, ked sa Vasmu timu dari, fandit, ked je naspodu. Ja fandim a minimalne par sezon este budem.
27.01.2024 - 16:30:29
avatar
Reakcia na: peto10, 27.01.2024 - 15:18:24
Urobite uz poriadok s https://www.slovaknhl.sk/profil.php?user=10377 ?
∧ skryť ∧
Pripajam sa. A ostatnych uzivatelov prosim, aby na podobnych trollov vobec nereagovali
11.10.2017 - 14:54:51
avatar
Reakcia na: REBBELS, 11.10.2017 - 14:02:33
Nevíte někdo kolik zápasů má základní část?
∧ skryť ∧
82
06.04.2017 - 07:32:35
avatar
Reakcia na: flector, 05.04.2017 - 14:03:57
vysvetli mi niekto, prečo by nejaký hráč NHL nechcel dovolenku počas sezóny? :D
∧ skryť ∧
tu nejde o dovolenku ale o moznu paku pre NHL pri dalsom vyjednavani kolektivnej zmluvy s NHLPA
22.12.2016 - 13:07:27
avatar
Problém nie je v tom že dlhy vyplatil. Ale v tom že za 5(?) sezón v KHL je toto už tretíkrát keď si tie dlhy narobil.
14.10.2016 - 11:27:24
avatar
Reakcia na: REBBELS, 13.10.2016 - 22:45:19
do Anaheimu se vrací E.Etem tak Rakell asi půjde z kola ven
∧ skryť ∧
Etem nie je nahrada za Rakella. Kym Rakell minulu sezonu ukazal potencial 1st linera, Etem naopak svoj potencia nikdy nenaplnil a hodi sa len do bottom six. Uvidime ako to bude, lebo Ducks nemaju zatial podpisaneho ani Lindholma (pricom obaja ukazali, ze su schopni tvorit kostru muzstva na nasledujuce roky). Obaja chcu dlhorocne zmluvy za cca 6 milionov, pricom cap space ma Anaheim zhruba 4 miliony. Takze je tu otazka kde usetrit. Prvy na odstrel je Stoner, toho sa ale nepodarilo zbavit ani zadarmo cez waiver list. Bieksa na nejaku formu NMC. A este tu je moznost trejdnut Fowlera. No uvidime ako to GM zvladne, kazdopadne uzatvorenie dlhorocnych zmluv pre Svedov by mal byt imperativ pre vedenie. Aj za cenu vyrazneho zasahu do tohtorocneho muzstva.
28.04.2016 - 09:33:24
avatar
Reakcia na: Shini, 28.04.2016 - 09:26:06
Chcete vedieť ako prehrať Game7? Spýtajte sa Bruce Boudreaua :-D :-D
∧ skryť ∧
Zas na neho nebud taky tvrdy. V 2009 ho proti Rangers vyhral
24.03.2016 - 10:02:36
avatar
Tak checking line alebo stvrty utok?
Checking line je lajna, ktora je nasadzovana proti top utoku supera.
V minulosti to bola zvycajne tretia. Pred výlukou 2004 bola bezna prax:
1st line : produkcia ofenzivy
2nd line : produkcia ofenzivy
3rd line : checking line
4th line : energy line

V dnesnej NHL to uz nie je takto presne vyhranene. Priklad od Ducks: checking line je Cogliano - Kesler - Silfverberg, co je v podstate ich druha lajna.

A co sa tyka historie Ducks tak tam vedie trio Moen - Pahlsson - Niedermayer. Ti im vlasnte vyhrali SC v roku 2007
05.02.2016 - 12:11:27
avatar
Od Vianoc record 12-3-1. Ducks na postupovom mieste, snad sa tam uz usadia natrvalo. Dolezity je dnes zapas s Arizonou, ktora straca len jeden bod. Proti nej sa sice Ducks tuto sezonu trapia (prehy 0-4 a 3-4), ale dnes to vyjde. Takze, drzte palce!
30.10.2015 - 10:48:52
avatar
Pravdepodobne sa cakalo, kym sa Ducks vratia zo serie zaposov vonku. Ocakavam, ze vikend Boudreau neprezije.
28.10.2015 - 14:51:32
avatar
Reakcia na: jam benn, 28.10.2015 - 11:57:21
bola to pekna akcia ale od 2 tretiny ste si ani nepipli
∧ skryť ∧
Ducks si zatial nepipli ani raz za sezonu...
28.10.2015 - 07:26:46
avatar
Reakcia na: jam benn, 28.10.2015 - 04:41:19
Myslim ze je spravny cas na zmenu trenera
∧ skryť ∧
Spravny cas na zmenu bol minuly rok .
Viac menej sa ocakava jeho odchod az po konci tripu. Teda odkoucuje asi este zapas proti Blues.
25.10.2015 - 13:08:37
avatar
Tak po nevydarenom uvode sezony sa Ducks prepracovali ku konstantnemu krcu. Absolutne nic nefunguje, vpredu bez zapalu a bojovnosti, vzadu kiksovy a makky. Dnes to bola hroza, ak toto bude pokracovat tak niektoremu hracovi prepne. Adeptov je na to dost.
Jedine pozitivum je Andersen, ale ten tiez uz musi byt na prasky. Ako poznamenal komentator v noci: Andersen nastupil zatial v piatich zapasoch, pocas ktorych Ducks strelili dva goly.

17.10.2015 - 14:04:38
avatar
Reakcia na: Shini, 17.10.2015 - 12:01:33
Vie mi niekto vysvetliť čo sa deje s týmto tímom?? :s01:
∧ skryť ∧
Hej, 0-4 a skore 1:11 vyzera hrozne. Problem je hlavne so strielanim golov, zakoncovanie je zatial tragedia... Ale su to len prve styri zapasy, zostava sa prilis nemenila a teda charakter muzstva by mal byt tak isto zarputily ako vlani. Snad to coskoro prethrnu.

No a navyse brankari pustaju lacnaky a prve strely v zapase
24.08.2015 - 08:37:40
avatar
Nejaku dvojcestnu zmluvu neriesim, Gibson bude sucast prveho timu. Ide skor o to (moja konspiracia ), ze tuto sezonu nebude pravidelne chytavat v NHL. Murray sa tak vyhne pripadu ked Gibson zaziari a tym padom si nebude moct narokovat vacsi narast platu.
Ale je dost mozne, ze ten prichod Chudobina je len obycajne vystuzenie brany aby sa neopakoval minuly rok ked bol Andersen mimo formu, Gibson zraneny a musel chytavat Lebarbera...
22.08.2015 - 17:26:02
avatar
Reakcia na: dsoipask, 21.08.2015 - 21:06:13
Ja osobne si myslim, že minimálne Lindholm bude chcieť okolo 4 miliónov, Andersen a Gibson tiež, obaja sú No.1 takže jeden pravdepodobne pôjde alebo sa podpíše Andersen ešte na jednu sezónu. Rakell aj Sekáč budú pýtať minimálne 2, Despres a Vatanen 3+ miliónov. Podľa war-on-ice.com máme ešte 20 milióonov na ďalšiu sezónu, predpokladám, že Horcoff či Stewart alebo Santorelli budú podpísaní len ak budú veľmi dobrí a dajú skvelú sezónu.
∧ skryť ∧
Gibson podla mna nie je v sucasnosti ziadny no.1.(hlavne co sa tyka platovych poziadaviek) Ano, potencial na to jednoznacne ma ale je NHL neprevereny. Ochytal cca 20 zapasov a tajne dufam ze prichodom Chudobina Murray tuto brankarsku volbu medzi Andersenom a Gibsonom odlozil o dalsie dve sezony. Gibson sa vyhra buduci rok v San Diegu a az tu dalsiu sezonu si to ti dvaja rozdaju.
Teda, toto je podla mna idealny scenar ale uvidime co prinesie novy rocnik.
19.08.2015 - 18:45:50
avatar
skor center bude Galchenyuk ale M.T. ich toci ako kolovratok co je na porazenie dakedy

that´s cute
19.08.2015 - 12:16:27
avatar
Reakcia na: Hegemon, 19.08.2015 - 12:13:24
Zostava Pens vyzerá na papieri hrozivo. Ak dokážu ostať väčšiu časť sezóny zdraví (ehm :s20: ), tak by to mohli dotiahnuť veľmi ďaleko. Možno ešte pred trade deadline pridať obrancu do top 4 a modliť sa, aby Fleury chytil formu a mohol by z toho byť seriózny boj o SC. Vedenie chce očividne ešte čo najviac vymlátiť z dua Crosby-Malkin, kým ich majú pokope. :-D Btw, otázka (nielen) pre fans Pens - nakoľko sú seriózne rumors o možnom odchode Malkina z Pittsburghu?
∧ skryť ∧
Az na tu obranu. Prvy par luxus, zbytok je tak nejak polepeny len aby to drzalo...
18.08.2015 - 20:21:50
avatar
Reakcia na: doomino, 18.08.2015 - 18:29:01
Thompson nestihne začiatok sezóny takže tam bude Horcoff/Wagner
∧ skryť ∧
Tak podla popisku sa tu ma napisat idealna zostava na sezonu 15/16. A kedze sa neocakava ze Thompson ju premarodi celu tak som ho zaradil tam kam patri .
18.08.2015 - 16:03:39
avatar
Reakcia na: Sel8nne, 18.08.2015 - 14:01:18
vyzera to tak...priestor pod plat. stropom je ešte okolo 8 mil...z obrancom veľa neostalo, za zmienku stoja asi len Franson, Ehrhoff
∧ skryť ∧
Tych 8 milionov sa spotrebuje buduci rok, RFA budu: Sekac, Rakell, Lindholm, Vatanen, Depres, Andersen a Gibson. Spolocny caphit maju cca 8,5 co je zhruba 1,2 na jedneho.
Murray bude mat riadny zahul aby to nejak rozumne pozliepal.

1 2 3 4 5 6 7 8 ... 11 >

Krátke správy
Najnovšie články
Pospíšil ohúril rýchlosťou. Štatistiky hovoria jasne: V tíme je kráľom! Dvorský nechcel klamať, hovoril o sklamaní. Obráti sa reprezentácii v budúcnosti chrbtom? NHL naživo: Koniec sezóny pre NY Islanders a Tampu Bay?Veľká dráma v súboji slovenských brankárov rozhodla sériu. Slovensko má istého šampióna Slovenskí juniorskí reprezentanti zažili úspešný vstup do finále konferencie + videoPosledný súper Slovenska v skupine zverejnil zostavu na MS. Nechýba v nej ani hviezda Sabres Ďalšie zámorské posily pre Slovensko sú k dispozícii!Nylander trénoval. Prvýkrát prehovoril aj pred novinármi Rempe zranil Fehérváryho spoluhráča: Som z toho už znechutený a unavený, reaguje Carlson + videoUvidíme veľký trénerský prestup? Nemca by mohol trénovať dvojnásobný šampión Fehérváry opäť bodoval, ale opäť bez čerešničky. Vyrovnal Suchého či Sekeráša + video Patrick Roy robí opäť rošádu v bránkovisku. Aký bude narodeninový darček? Už vieme, kedy bude draftová lotéria. Aké šance majú tímy? Jeho bod nepomohol: Ďalší Slovák je blízko k MS! Draisaitl vytvoril nový rekord NHL Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Vyšle Montreal signál? Slafkovský pomaly zatieňuje Caufielda a Suzukiho, tvrdí majster sveta Ovečkin sa trápi. Dúfa, že trpezlivosť sa čoskoro vyplatí Hľadanie trénera Senators sa zintenzívnilo. Poznáme prvých kandidátov Ďalší potenciálny adept na dres Slovenska na MS je o krok bližšie k vypadnutiuČernák prekonal Pálffyho zápis a hrou telom bol ako na roztrhanie. Vedie celú NHL! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies