Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
«

Komentáre:

Pokročilé štatistiky: Ktorí hráči majú skutočný strelecký talent?

Neexistujúci používateľ 24. 12. 2020 09:13
článok celkom fajn ;) podstatné je najmä to, aby hráč dával góly a je jedno, koľko striel (akých striel, či odrazené, či nahodené puky, či slapshoty, atď) na to bude potrebovať...napríklad minulú sezónu mali najviac striel na bránu Ovi a Mack (základná časť) a Ovi má Maurice trophy - nevystrelíš/nedáš na druhej strane Mackovi to tam jednoducho nepadá btw - vážená redakcia a fanúšikovia, krásne Vianoce
Pens Ignorovať24. 12. 2020 12:37
Na tom príklade Pastrňáka je zrejmé, že to, až tak, jedno nie je či nemusí byť (môžem pridať ďalších hráčov, ak by bol záujem). Optimálne strelecké návyky môžu zlepšiť mieru individuálneho skórovania. Koľko viac gólov mohol streliť Pastrňák, keby namiesto striel z priestoru, ktorý mu nepriniesli žiadne výsledky, sa snažil nahrať niekomu do lepšej pozície prípadne sa sám dostať do výhodnejšej pozície ? Je pravda, že hráči majú rôzne návyky a skórujú rôznymi spôsobmi, to čo funguje pre Andersa Leeho nemusí pre Austona Matthewsa, ale prečo nerobiť niečo lepšie, efektívnejšie a konečnom dôsledku vyprodukovať viac gólov ? Veď o to predsa ide či ?
Neexistujúci používateľ 24. 12. 2020 14:17
Uff, staci sa pozerat na hru BOS a Pastrnakovu formaciu a tie strely bez uzitku su povacsine nahodenie na dorazky pre spoluhracov. Strelba zo vsetkych pozicii a tece. Samozrejme v brutalnom tempe a BOS formacia robi iny kolotoc kolko raz. Nemam rad tieto "statistiky" , vypovedna hodnota je nulova. Na toto napr. doplatil Cehlarik ked si hladal miesto a cakal na prihravku alebo sa snazil nieco vykuzlit ako mal robit "Handzusa" pred branou ako podporny hrac. Nieje to teda len o tom hrat na Pastrnaka aby bol najlepsi strelec. Nieje to len o pozicii a typu strelby. Naozaj dnes je to o chaose pred branou a dorazkach striel z kazdej pozicie. Potom aj tie stats ktore si vypises tak vyzeraju ako vyzeraju. V tomto boli genialni DET utocnici v zlozeni Zetterberg-Datsyuk-Hossa pre mna naj lajna v NHL ever. Sem tam k nim dal trener Holmstroma (Cehlov pripad ale Cehlo na toto doplatil.)
Tento príspevok sa páči 2 užívateľom: , Dany.
Jake Ignorovať24. 12. 2020 14:56
Hej, zápis a analýza VŠETKÝCH striel ktoré hráč urobil za celý rok umelou inteligenciou má nulovú výpovednú hodnotu, na rozdiel od Tvojho od oka urobeného úsudku podľa nejakého množstva videných zápasov. Si zosumarizoval
Pens Ignorovať24. 12. 2020 20:45
Viem, že nie si fanúšik týchto štatistík, ale analytici (teda nie ja) pracujú nie len s dátami, ale aj s videom. Práve súhra "očného testu" plus pokročilá analytika hokeja spoločne dnes určujú trend, akým tímy analyzujú výkony a získavajú hráčov. To vôbec nie sú len "suché" štatistiky bez sledovania ďalšieho vplyvu či významu pre tím. Napríklad so spoločnosťou Sportlogiq spolupracujú skoro všetky tímy NHL (28 tímov), ale aj AHL, CHL či SHL (14 tímov). Sportlogiq zostavuje a analyzuje tisíce dátových bodov za hru, ktoré sú všetky späté s videom, a dáva tímom prístup k metrikám a štatistikám meniacich vývoj hry. Napríklad ten Pastrňák a 274 striel "z mŕtvej zóny"... Ak by tie strely boli tečované, neboli by uvádzané ako strelecké pokusy ale asistencie a ak boli určené na dorážanie ... Takýchto pokusov bývajú len 3% z celkové počtu a z takejto vzdialenosti zvyknú brankári výrazne regulovať puky či už zneškodnením prvej strely alebo vyrazením do málo nebezpečných zón na ľade. Pravdepodobnosť streleného gólu podľa tvojho popisu a z daného počtu pokusov je stále veľmi malá až mizivá. To sú údaje na základe sledovania daných situácii niekoľko rokov. Pravdou ostáva, že stále je to len miera pravdepodobnosti. Napísať, že výpovedná hodnota týchto "štatistík" je nulová mi príde odvážne. Potom v NHL a celkovo hlavne v zámorí, vo Švédsku, vo Fínsku nevedia čo činia a zbytočne vyhadzujú peniaze za dátových analytikom a tieto údaje. Možno však len ja to zle interpretujem (viac ako možné).
Tento príspevok sa páči 4 užívateľom: Panzerschreck, Legenda, Jake, Sel8nne.
Neexistujúci používateľ 24. 12. 2020 14:20
ALebo ked tak si urob stats o spoluhracoch ako vplyvaju na ich cisla ked im vytvaraju priestor. To by bolo tiez zaujimave. Ja viem, je to konicek a zabava. Pekne svietky prajem.
PJEscore Ignorovať24. 12. 2020 09:25
Ako sa do statistiky pocitaju strely tecovane spoluhracom?
Jake Ignorovať24. 12. 2020 11:01
Predpokladám, že s rátajú hráčovi ktorý tečuje (čisto intuitívne, inak by mohol dať gól bez strely na bránku, čo nedáva zmysel. Strieľajúci hráč vtedy získava asistenciu)
Pens Ignorovať24. 12. 2020 12:57
Presne ako píše Jake. Cieľ tohto článku mal viesť skôr k pochopeniu tendencie k streľbe a v žiadnom prípade nie nejakou konečnou analýzou (k tomu sú moje vedomosti nedostačujúce). Dúfam, že sa mi to aspoň z časti podarilo. Všetkým návštevníkom aj redakcii SlovakNHL šťastné a veselé Vianoce a hlavne veľa zdravia !
Užívateľovi Reese sa páči tento príspevok.
Neexistujúci používateľ 24. 12. 2020 21:37
Tendecia k strelbe ? To je co ?
Pens Ignorovať25. 12. 2020 12:21
Pomôžem si slovníkom cudzích slov tendencia → úsilie, smer snaženia; úmysel, sklon; smer vývoja.
Reese Ignorovať24. 12. 2020 13:12
Díky za článok. Som rád, že sa po analýze ukázal strelecký talent Stamkosa, ktorý je mojím obľúbeným hráčom a už pekných pár rokov ho sledujem. A naozaj, len málokedy je jeho strela fakt nepresná (zaujímala by ma potom štatistika streľby do žrde bránky, lebo mám pocit, že aj tam mu to zvykne "padať" ), možno len výnimočne, keď mu nevyjde jeho povestný one-timer z ľavého kruhu. Škoda uňho tých zranení no... Prajem ešte takto celej komunite SlovakNHL šťastné a veselé Vianoce!
rono12 Ignorovať24. 12. 2020 20:02
Super článok ale výstroj brankárov sa poslednú dobu náhodou nezmenšuje? Aj dresy sa u nich zmenšili mám taký pocit... a všetky tie zmeny mali viesť práve k tomu aby mali strelci väčšiu šancu skórovať a zatraktívnili tým NHL...dokonca aj niektoré pravidlá sa upravujú primárne k tomu aby padalo viac gólov
Pens Ignorovať24. 12. 2020 20:50
Máš pravdu, tu som mal dať údaje na pravú mieru. Ďakujem za upozornenie a pridám jednu zaujímavosť. Až 27% všetkých gólov v poslednom období padá pomedzi betóny brankárov.
Tento príspevok sa páči 3 užívateľom: Panzerschreck, Sel8nne, rono12.
Krátke správy
Najnovšie články
Dôvod na obavy: Je na tom hviezdny Matthews horšie, ako tím hovorí? NHL naživo: Dallas vo vedení? Koniec pre kráľov?Expert o Slafkovskom: Patrí mu uznanie. Už si vôbec nemyslím, že sú jeho slová prehnané Mešár bol miernym sklamaním. Profesionálny hokej by mu však mohol sadnúť viac Generálny manažér Capitals: Voči Ovečkinovi to nie je fér. Verí Rus, že má stále na Gretzkého rekord? Nemcov tréner je v kontakte s kanadským tímom. Oslovili Devils vedenie Pittsburghu?Sharks majú pri hľadaní nového trénera špeciálnu požiadavku Kedy príde Mičkov do NHL? Mohlo by sa tak stať pred koncom jeho zmluvy v KHL! Obranca Capitals ukončil asistenčný program. Oshie dúfa, že bude v budúcej sezóne schopný hrať Hviezdu Senators čaká operácia, z ktorej sa bude zotavovať dlhšie Slovenský reprezentant prispel k dôležitej výhre. Siaha už na finále! Blues podpísali zmluvy s dvoma Švédmi z elitnej SHLDevils podpísali nové zmluvy s dvoma útočníkmi. S jedným spoluprácu predĺžili Dva tímy zdramatizovali série, dva postúpili ďalej! Hrdinom aj syn slovenských rodičov Slafkovský do Žiliny nedorazil. Asistent trénera hovoril aj o ČernákoviPoznáme finalistov Calderovej trofeje: Je medzi nimi obranca DevilsHrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies