Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
NHL live
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
04:00info
VGK
DAL
«

Slováci v NHL

Washington, Ottawa, St. Louis a Chicago vyrovnali, Halák sa zranil

V štvrtý hrací deň play-off sa odohrali štyri zápasy a v každom malo Slovensko zastúpenie. Z víťazstiev sa radovali hráči Capitals, Senators, Blues a Blackhawks. Slováci nebodovali, Halák nedochytal zápas pre zranenie.

Boston Bruins – Washington Capitals 1:2 P2 (stav série: 1-1)
Braden Holtby, pôvodne trojka v organizácii Capitals, opäť ukázal, že Capitals nemusia mať žiadne obavy, že majú prvých dvoch brankárov zranených. Talentovaný kanadský gólman urobil 43 zákrokov na ceste za víťazstvom 2:1, ktoré sa zrodilo až v druhom predĺžení. Rozhodujúci gól zaznamenal v 83. minúte Nicklas Bäckström (1). Skóre stretnutia otvoril Troy Brouwer (1) na konci druhej časti hry, vyrovnávajúci gól strelili domáci Bruins v 53. minúte – Benoit Pouliot (1). Tim Thomas zlikvidoval 37 striel. V akcii nechýbal kapitán Zdeno Chára, ktorý odohral 33 minút a 44 sekúnd. Trenčiansky rodák si pripísal štyri strely, jeden blok a dve trestné minúty. Po Dennisovi Seidenbergovi bol druhým najvyťažovanejším hráčom. Séria sa za stavu 1:1 sťahuje do Washingtonu, kde sa odohrá tretí a štvrtý zápas. Najbližší je na programe v pondelok.

Vyrok Alex Ovečkin, kapitán Capitals: „Bolo pre nás dôležité zvíťaziť v tomto zápase a vyrovnali sme sériu. Vraciame sa späť domov a proti Bostonu máme výhodu domáceho prostredia. Sme skutočne šťastní, ale bol to dlhý zápas a každý je unavený. Potrebujeme si oddýchnuť.“

New York Rangers – Ottawa Senators 2:3 PP (stav série: 1-1)
Druhý zápas v newyorskej Madison Square Garden bol plný súbojov a bitiek. Už v tretej minúte sa strhla na ľade hromadná šarvátka, po ktorej rozhodcovia poslali dvoch hráčov predčasne pod sprchy a ďalší traja putovali na trestnú lavicu. Okrem pästných súbojov mohlo viac ako 18 tisíc divákov vidieť aj päť gólov. Rozhodujúci strelil v 77. sekunde predĺženia Chris Neil (1) a po víťazstve 3:2 vyrovnala Ottawa stav séria na 1:1.Góly domácich „jazdcov“ zaknihovali Anton Stralman (1) a Brian Boyle (2), brankár Henrik Lundqvist sa prezentoval 29 úspešnými zákrokmi. Inkasoval aj góly z hokejok Erika Karlssona (1) a Nicka Foligna (1). Craig Anderson zlikvidoval 27 striel. V drese Rangers nechýbal slovenský krídelník Marián Gáborík, ktorému však zápas veľmi nevyšiel. Na svoje konto si pripísal len jeden mínusový bod a rozdal jeden bodyček počas 20 minút a 14 sekúnd, ktoré strávil v akcii. Séria sa po dvoch dueloch sťahuje do hlavného mesta Kanady, kde sa v pondelok odohrá tretí zápas.

Článok pokračuje pod reklamou

St. Louis Blues – San Jose Sharks 3:0 (stav série: 1-1)
Blues potešili svojich priaznivcov už v úvode duelu a v polovici druhej minúty vyhrávali 1:0. Autorom gólu bol Vladimir Sobotka (1), ale puk skončil za Antti Niemim z hokejky jeho spoluhráča Marc-Edouard Vlasica. V úvode druhej tretiny však diváci dôvod na úsmev nemali. Zo zápasu musel pre nešpecifikované zranenie dolnej časti tela odstúpiť brankár Jaroslav Halák, ktorý dovtedy chytil 12 striel. V zvyšných minútach ho nahradil Brian Elliott, ktorého tiež trápilo zranenie. David Backes (1) pridal v 34. minúte druhý gól Blues a na konečných 3:0 upravil 25 sekúnd pred koncom Andy McDonald (1). T.J. Oshie si pripísal dve asistencie a stal sa najlepším hráčom. Elliott bol vyhlásený za druhú hviezdu, Halák sa stal treťou. Po poslednej siréne sa na ľade strhla hromadná šarvátka a šiesti hráči zhodili rukavice. Tretí zápas sa odohrá v pondelok na ľade San Jose.

Phoenix Coyotes – Chicago Blackhawks 3:4 PP (stav série: 1-1)
Aj v poslednom sobotnom zápase sa z výhry tešil tím, ktorý prehral úvodný zápas série. Blackhawks sa domov vracajú za vyrovnaného stavu 1:1 po tom, čo Bryan Bickell (2) strelil v polovici jedenástej minúty predĺženia rozhodujúci gól. Ten istý hráč sa strelecky presadil aj v úvode duelu. Brandon Bollig (1) a Patrick Sharp (1) pridali ďalšie dva góly. Druhý menovaný prekonal Mikea Smitha šesť sekúnd pred treťou sirénou. Smith inak čelil až 50 strelám. Jeho náprotivok Corey Crawford si pripísal 33 zákrokov. V prvej tretine inkasoval góly z hokejok Raffito Torresa (1) a Antoinea Vermettea (3), ktorý dosiahol aj tretí gól Phoenixu. Slovenský útočník Marián Hossa odohral v drese Chicaga viac ako 24 minút a so šiestimi strelami bol najaktívnejším hráčom svojho mužstva. Nazbieral aj jeden plusový bod. Tretí duel sa odohrá v utorok.

HVIEZDY VEČERA:
1. Bryan Bickell (CHI), 2. Braden Holtby (WSH), 3. Antoine Vermette (PHX)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
J. Halák (STL) 12/12 (100%) - - - - - -
Z. Chára (BOS) 33:14 0 0 0 0 4 2
M. Gáborík (NYR) 20:14 0 0 0 -1 0 0
M. Hossa (CHI) 24:19 0 0 0 +1 6 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Je rozhodnuté: Bude Toronto opäť bojovať o prežitie bez najväčšej hviezdy?Na Mastertonovu trofej sú nominovaní brankári a spoluhráč SlovákaNemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Ikonický analytik má pre Ovečkina radu: Schudni! Adam Sýkora sa tešil z úspešného vstupu do série Jeden Slovák v CHL čelí vyradeniu. Tím druhého postupový mečbal nevyužil + videoBrind’Amour si nie je istý svojou budúcnosťou s HurricanesRuský mladík si pri príchode do Toronta mení meno. Mení sa status Matthewsa? Skvelé novinky: Šatan potvrdil ďalšiu posilu Slovenska na majstrovstvách sveta Odchod z NHL a príchod do Ruska? Ružička urobil významnú zmenuTréner Tampy obliekal brankárov do sukní. Teraz sa ospravedlnil Švédi sa tešia na veľkú hviezdu. A čo Slováci? Rozhodlo sa o Erikovi Černákovi! Hurricanes nemali vlastnú „farmu“. Teraz sa blížia k viacročnej spolupráci s niekdajším partnerom Blues si upísali ďalších dvoch švédskych mladíkov. Do jedného vkladajú veľké nádeje! Anaheim a Carolina si upísali brankárov z Ruska McDavid a spol. oslavujú! Obhajca má zrazu nôž na krku Zlé správy pre obranu Slovenska? Černák dohrával play-off zranený!Finalistami Norrisovej trofeje sú dvaja jej víťazi i mladík, ktorý môže prepísať dejinyZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies