Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
NHL live
04:00info
VGK
DAL
NHL live
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
«

Slováci v NHL

Halák dostane čoskoro od doktorov zelenú

Jozef Struhár  
17.07.2012

ST. LOUIS - Jaroslav Halák mal začiatkom júla začať s prípravou na novú sezónu, no jeho zranený ľavý členok stále nie je plne zotavený. Slovenský brankár St. Louis Blues však urobil pokrok a od doktorov by mal dostať zelenú už čoskoro.

Bratislavský rodák sa zranil počas druhého zápasu prvého kola play-off v sérii proti San Jose Sharks, keď doňho neúmyselne narazil spoluhráč Barret Jackman. O tri mesiace neskôr stále nie je v 100% stave, no už v sobotu by sa mohol vrátiť k aktivite.

„Stále pociťuje trochu... nechcem povedať bolesti, ale trochu nepohodlia, keď robí niektoré pohyby. Toto zranenie sa zvyčajne vlečie a u brankárov, pretože sú tie pohyby nevyhnutné, trvá dlhšie ako u korčuliarov. Máme však k dispozícii mnoho času, takže v tom nie je problém. Očakávame, že dostane zelenú 21. júla a on si myslí, že bude pripravený začať. Do St. Louis sa nevráti skôr ako v auguste, takže sme spokojní s týmto pokrokom,“ povedal generálny manažér Doug Armstrong.

Halák je momentálne na Slovensku a naposledy bol v Spojených štátoch amerických počas minulého mesiaca, kedy si v Las Vegas spolu s kolegom Brianom Elliottom prevzal William M. Jennings Trophy, cenu pre brankárov, ktorých tím inkasoval v základnej časti najmenej gólov.

Článok pokračuje pod reklamou

Vtedy mal tím možnosť priamo skontrolovať jeho stav a to isté urobil aj začiatkom júla, kedy do Bratislavy pricestoval tímový lekár. Ten do tímu priniesol pozitívne správy, a preto v St. Louis veria, že do tréningového kempu nastúpi Halák plne pripravený. Od soboty bude mať dva mesiace na prípravu pred kempom, ak sa sezóna začne načas.

Dvadsaťsedemročný brankár odchytal vlani 46 duelov, v ktorých zaznamenal 92,6%úspešnosť zákrokov a v priemere inkasoval 1,97 gólu na zápas. V budúcej sezóne vstúpi do tretieho roku jeho štvorročnej zmluvy, ktorú s Blues podpísal v roku 2010.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Ďalšie posily Slovenska: Zahrali si v tejto sezóne v NHL, teraz si zahrajú aj na MSSlovenský reprezentant hral zápas o prežitie. Mal prsty v dôležitom góle + videoKtoré tri tímy boli v prvom kole play-off NHL najpôsobivejšie? Urban hviezdou zápasu, prvý Slovák postúpil do finále. K postupu aj prispel! Druhé kolo play-off začne už v nedeľu. Boston alebo Toronto budú mať pauzu len deňJe to potvrdené: Hurricanes obnovili spoluprácu so Chicagom Nazbieral 116 bodov: Útok so mnou a Slafkovským by mohol byť veľmi nebezpečný! Déjà vu? Zrazu je tu veľká dráma. Tréner vyzval Pastrňáka k zlepšeniuV AHL začala ďalšia séria. Farma Tampy vyrovnala stav tej svojej Je rozhodnuté: Bude Toronto opäť bojovať o prežitie bez najväčšej hviezdy?Na Mastertonovu trofej sú nominovaní brankári a spoluhráč SlovákaNemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Ikonický analytik má pre Ovečkina radu: Schudni! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies