Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
NHL live
04:00info
VGK
DAL
NHL live
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
«

AHL

Týždeň v AHL: Jurčo zbieral body pri poklese Slovákov v lige

Jozef Struhár  
05.11.2013

Tomáš Jurčo sa rozbehol a pri víťaznej sérii Griffins zaznamenal tri góly a dve asistencie, aby sa ako najproduktívnejší Slovák v AHL posunul na 15. miesto kanadského bodovania. Do prvej stovky sa navyše dostal Marek Hrivík, ktorý získal dva body. Po prvýkrát sú tak v nej dvaja Slováci.

Slováci v AHL

Hneď začiatkom týždňa bol do ECHL posledný Marek Tvrdoň, ktorý v tejto sezóne odohral len jeden zápas. O dva dni neskôr podobný osud postihol Martina Gernáta, ktorý doplatil na pretlak obrancov u Barons. Jeho spoluhráč Martin Marinčin zaznamenal asistenciu a bol vyhlásený za druhú hviezdu sobotného zápasu, v ktorom Oklahoma City zdolala Chicago. Tomáš Jurčo sa stal cez týždeň dokonca prvou hviezdou, keď v piatok strelil dva góly proti Lake Erie. Dva dni predtým zaznamenal dokonca tri body za gól a dve asistencie, aby sa tak s pohodlným náskokom udržal na čele slovenskej produktivity. Sekunduje mu Marek Hrivík, ktorý v dvoch zápasoch minulého týždňa zaznamenal gól a asistenciu. Do akcie sa vrátil Marek Viedenský, ale nebodoval.

Bodovanie Slovákov (k 3. 11. 2013)
Poz. v lige Zmena Meno (tím) Z G A B +/- TM
15. +38 T. Jurčo (Grand Rapids) 11 5 7 12 +1 2
98. +22 M. Hrivík (Hartford) 11 2 5 7 -1 4
422. +90 M. Marinčin (Oklah. City) 10 0 2 2 -3 2
489. -59 M. Viedenský (Worcester) 3 0 1 1 0 0
492. -46 M. Gernát (Oklah. City)* 4 0 1 1 +1 2
665. -39 M. Tvrdoň (Grand Rapids)* 1 0 0 0 0 0

* - neboli súčasťou mužstva

Ligoví lídri

Hráčom uplynulého týždňa sa v AHL stal krídelník Syracuse Nikita Kučerov, ktorý strelil päť gólov a pridal štyri asistencie v troch zápasoch, z ktorých dva jeho tím vyhral. Manchester si udržal pozíciu najlepšie tímu Východnej konferencie a po troch prehrách Rockfordu v rade sa stal aj najlepším mužstvom ligy. Rockford na čele Západnej konferencie vystriedalo Grand Rapids, ktoré ťahá sériu piatich výhier v rade. Utica je stále bez víťazstva.

Liga v piatok tieť zverejnila mená najlepších hráčov októbra, ktorými sa stali Travis Morin z Texasu (hráč mesiaca), Nikita Kučerov zo Syracuse (nováčik mesiaca) a John Gubson z Norfolku (brankár mesiaca).

Lídri divízií
Východná konferencia
Atlantická divízia Manchester 19 bodov
Severovýchodná divízia Hartford 16 bodov
Východná divízia Wilkes-Barre/Scranton 17 bodov
Západná konferencia
Severná divízia Hamilton 13 bodov
Stredozápadná divízia Grand Rapids 16 bodov
Západná divízia Abbotsford 15 bodov

Individuálni lídri
Bodovanie Nikita Kučerov (Syracuse) 20 (11+9)
Góly Nikita Kučerov (Syracuse) 11 gólov
Úspešnosť zásahov John Muse (Charlotte) 96,8 %
GAA John Muse (Charlotte) 1,00

ECHL

V ECHL má Slovensko momentálne štyroch zástupcov a dobre sa v nej ujali aj Marek Tvrdoň a Martin Gernát. Najlepšie sa však dlhodobo darí Petrovi Sivákovi, ktorý je s 18 bodmi z ôsmich duelov najproduktívnejším hráčom ligy so šesťbodovým náskokom. Jeho tím je navyše najlepší na západe, kým východu dominujú South Carolina a Florida. Najslabším tímom ligy je Bakersfield, do ktorého zavítal Gernát.

Bodovanie Slovákov (k 3. 11. 2013)
Poz. v lige Meno (tím) Z G A B +/- TM
1. P. Sivák (Alaska) 8 5 13 18 +13 0
99. M. Čajkovský (Reading) 6 1 3 4 +1 0
127. M. Tvrdoň (Toledo) 4 2 1 3 -3 2
282. M. Gernát (Bakersfield) 2 0 1 1 -2 4

Užitočné:
Tabuľky AHL




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Ďalšie posily Slovenska: Zahrali si v tejto sezóne v NHL, teraz si zahrajú aj na MSSlovenský reprezentant hral zápas o prežitie. Mal prsty v dôležitom góle + videoKtoré tri tímy boli v prvom kole play-off NHL najpôsobivejšie? Urban hviezdou zápasu, prvý Slovák postúpil do finále. K postupu aj prispel! Druhé kolo play-off začne už v nedeľu. Boston alebo Toronto budú mať pauzu len deňJe to potvrdené: Hurricanes obnovili spoluprácu so Chicagom Nazbieral 116 bodov: Útok so mnou a Slafkovským by mohol byť veľmi nebezpečný! Déjà vu? Zrazu je tu veľká dráma. Tréner vyzval Pastrňáka k zlepšeniuV AHL začala ďalšia séria. Farma Tampy vyrovnala stav tej svojej Je rozhodnuté: Bude Toronto opäť bojovať o prežitie bez najväčšej hviezdy?Na Mastertonovu trofej sú nominovaní brankári a spoluhráč SlovákaNemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Ikonický analytik má pre Ovečkina radu: Schudni! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies