Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
NHL live
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
04:00info
VGK
DAL
«

Magazín

Play-off sa blíži, kto má ešte teoretickú šancu na postup?

Dnes nadviažeme na piatkový článok a rozoberieme si mužstvá, ktoré sú síce pod čiarou postupu, ale majú ešte aspoň teoretickú šancu zahrať si v play-off.

CAROLINA HURRICANES

Carolina je po Edmontone druhý tím, ktorý silne sklamal. Papierovo sa toto mužstvo javí ako dosť silné. Ak máte v útoku k dispozícii hráčov ako Erik a Jordan Staalovci, Sjomin, Skinner či Tlustý, tak očakávate, že taký tím bude viac víťaziť ako prehrávať. Lenže Carolina má bilanciu 30-31-9 a nezdá sa, že sa to do konca základnej časti zmení. Po olympijskej prestávke zaznamenala Carolina štyri prehry v rade, ich bilancia po prestávke je štyri výhry a deväť prehier. Ak sa konečne zdá, že sa mužstvo zlepšilo, opäť príde séria prehier. Tento tím si ani v aktuálnej sezóne v play-off nezahrá a ak neprídu nutné zmeny, tento scenár sa bude opakovať aj o rok.

OTTAWA SENATORS

Posledné dve sezóny hrala Ottawa aj so slabším kádrom dobrý hokej a tesne sa predrala do play-off. Vďačiť za to mohli aj Andersonovi, ktorý chytal vo výbornej forme. Samozrejme, pomohol mu aj defenzívny systém trénera Paula MacLeana, ktorý za to dostal minulú sezónu Jack Adams Adams udeľovanú najlepšiemu trénerovi sezóny. Lenže túto sezónu sa Ottawa moc nechytá a ak sme boli posledné dve sezóny zvyknutí na to, že „Sens" inkasovali málo gólov, v aktuálnom ročníku im v počte inkasovaných gólov patrí až 29. miesto! A to je ten dôvod, prečo sa hráči Senators do play-off nedostanú, aj keď teoretickú šancu ešte majú. Úloha na leto znie pre manažment Ottawy jasne: nájsť aspoň dvoch schopných bekov.

NEW JERSEY DEVILS

Devils strácajú na postupové miesto šesť bodov, čo nie je nedohnateľná strata. Lenže to by tím musel hrať kompaktnejšie ako celok. Ak vedie produktivitu nejakého celku jeho najstarší hráč, potom nie je všetko v poriadku. Aj keď je Jágr vo svojom veku (42) mimoriadne užitočný a dobrý hráč, tak to, že na druhého hráča v tímovej produktivite má náskok 12 bodov, o niečom svedčí. U Devils dosť často platí, že ak neskóruje Jágrova „lajna“, tak potom žiadna. Devils skrátka nemajú ten tím, ktorý ak by sa aj do play-off dostal, by tam niečo dokázal. Po odchode Pariseho a Kovaľčuka idú Devils z New Jersey dole a bude ťažký oriešok s tým v lete niečo urobiť, keďže finančne sú na tom v New Jersey bledo.

WINNIPEG JETS

Jedným časom sa zdalo, že vo Winnipegu si pomaly, ale isto kráčajú do play-off. Lenže potom sa to zvrtlo a musela nastať výmena trénera. Chvíľu hrali Jets o niečo lepšie, ale čoskoro sa vrátili do zabehnutých koľají. Momentálne im patrí 11. miesto na západe so stratou šiestich bodov na Phoenix, ktorý v rukách drží druhú divokú kartu. Ak sa bližšie pozrieme na súpisku Jets, tak ich súčasné postavenie ani nemôže nikoho udivovať. V tíme chýba výraznejšia individualita. Evander Kane sa v tomto ročníku nepresadzuje tak, ako sa očakávalo a po 11-zápasovej odmlke sa mu konečne podarilo skórovať pri vysokej výhre Jets nad Dallasom 7:2 (16. marca). Tomuto mužstvu chýba viac dielov do skladačky a za jedno leto sa všetky diery zaplátať nepodarí. V play-off 2014 sa s nimi nepočíta a už teraz sme zvedaví, aké zmeny v tomto klube nastanú.

VANCOUVER CANUCKS

Hviezda Vancouveru začala klesať po porážke vo finále Stanley cupu 2011 a momentálne sa nachádza na smetisku. Sedinovci sú v tejto sezóne márni, hlavne Danielovi to poslednou dobou vôbec nešlo. Burrows sa prvýkrát gólovo presadil až vo svojom 36. zápase sezóny, brankárske rošády si tiež nezaslúžia pochvalu. Zbaviť sa Coryho Schneidera nebol dobrý ťah, tím nakoniec opustil aj Luongo. Ale to, že sa Sedinovcom nedarí a „Nucks" sú tam, kde sú, má na svedomí jeden azda najvýraznejší faktor. Nový tréner. O Tortorellovi je toho známe viac než dosť, jeho špecifický systém (a hlavne povaha) nemusí každému hráčovi sadnúť. Nebudeme si nič nahovárať, celému tímu skrátka tento tréner nesedí. Ešte pred troma rokmi špičkový tím hrá dnes ako mužstvo z juniorky. Ak bude generálny manažér Canucks Mike Gillis uvažovať o zmenách, mal by začať trénerom. A vlastne, možno sa prvá zmena bude týkať práve jeho samého.

DALLAS STARS

Dallas má zo všetkých spomenutých tímov najväčšiu šancu prebojovať sa do play-off, pretože je najviac na dostrel postupovému miestu. Na Phoenix stráca dva body a má jeden zápas k dobru. Je tu však jedno veľké ale. Ak dáva Dallas góly, medzi strelcami sa najčastejšie objavujú dve mená. Benn a Seguin. V zime sa tam dosť často objavoval aj Ničuškin, ktorý však nejako poľavil. Občas sa zdá, že za Dallas neskóruje nik iný, než tí dvaja vyššie menovaní. A to je pre tím, ktorý bojuje o play-off, dosť veľký problém. Prakticky len s jednou skórujúcou formáciou nemôžete čakať veľké úspechy a práve toto je ten dôvod, pre ktorý sa zrejme „Hviezdy“ z Texasu do play-off nedostanú. Jedine, že by Phoenix začal hrať vyslovene zle, čo je však v tejto fáze súťaže málo pravdepodobné.

Súvisiaci článok:
Play-off sa blíži, kto si v ňom nezahrá?




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Je rozhodnuté: Bude Toronto opäť bojovať o prežitie bez najväčšej hviezdy?Na Mastertonovu trofej sú nominovaní brankári a spoluhráč SlovákaNemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Ikonický analytik má pre Ovečkina radu: Schudni! Adam Sýkora sa tešil z úspešného vstupu do série Jeden Slovák v CHL čelí vyradeniu. Tím druhého postupový mečbal nevyužil + videoBrind’Amour si nie je istý svojou budúcnosťou s HurricanesRuský mladík si pri príchode do Toronta mení meno. Mení sa status Matthewsa? Skvelé novinky: Šatan potvrdil ďalšiu posilu Slovenska na majstrovstvách sveta Odchod z NHL a príchod do Ruska? Ružička urobil významnú zmenuTréner Tampy obliekal brankárov do sukní. Teraz sa ospravedlnil Švédi sa tešia na veľkú hviezdu. A čo Slováci? Rozhodlo sa o Erikovi Černákovi! Hurricanes nemali vlastnú „farmu“. Teraz sa blížia k viacročnej spolupráci s niekdajším partnerom Blues si upísali ďalších dvoch švédskych mladíkov. Do jedného vkladajú veľké nádeje! Anaheim a Carolina si upísali brankárov z Ruska McDavid a spol. oslavujú! Obhajca má zrazu nôž na krku Zlé správy pre obranu Slovenska? Černák dohrával play-off zranený!Finalistami Norrisovej trofeje sú dvaja jej víťazi i mladík, ktorý môže prepísať dejinyZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies