Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
NHL live
04:00info
VGK
DAL
NHL live
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
«

Juniori

Týždeň v CHL: Bodové kontá si vylepšili iba Šiška a Maier

Po juniorských majstrovstvách sveta je tu opäť čas na seriál Týždeň v CHL. V prvom tohtoročnom vydaní sa pozrieme na to, ako to vyzerá so Slovákmi po polovici sezóny. Nezabudneme ani na lídrov v jednotlivých ligách.

Slováci v CHL

Prešla síce dlhšia doba, ale veľa sa toho u Slovákov neudialo. V OHL Daniel Gibl nechytal, pretože sa zúčastňoval svetového šampionátu. V QMJHL sa znížil počet Slovákov na jedného, keď Juraj Milý zamieril koncom minulého roka do USHL. Juraj Šiška sa v akcii predstavil ako jediný. Odohral osem zápasov, v ktorých strelil dva góly.

Dávid Šoltés tiež reprezentoval Slovensko na majstrovstvách sveta, a tak sa od poslednej časti v akcii nepredstavil. Pre pretlak obrancov v Red Deer si nezahral ani Mário Grman. Zvyšné duo sa o žiadnu slávu nepostaralo. Patrik Maier a Kristián Ferleťák zbierali mínusové body a do kanadského bodovania sa zapísal len Maier, ktorý v ôsmich dueloch raz asistoval. Nazbieral aj šesť „mínusiek“. O jednu menej si v šiestich dueloch pripísal Ferleťák.

Slováci v OHL Z V GAA ÚSP ČK
D. Gibl (Barrie) 8 4 3,19 89,3% 0

Slováci v QMJHL Z G A B +/- TM
J. Šiška (Saint John) 39 5 6 11 -2 22
J. Milý (Acadie-B.)* 19 1 0 1 -8 0

Slováci vo WHL Z G A B +/- TM
D. Šoltés (Prince George) 25 9 8 17 -4 20
P. Maier (Kamloops) 41 3 5 8 -11 63
M. Grman (Red Deer) 19 0 2 2 -2 26
M. Boboš (Prince George)* 15 0 1 1 -4 8
K. Ferleťák (Swift Current) 27 0 1 1 -11 18
* - nie je už súčasťou tímu

Lídri svojich líg

Medzi lídrami spomedzi tímov sa toho veľa nezmenilo. Kelowna zostala najlepším tímom WHL i celej CHL. V OHL kraľuje Oshawa a v QMJHL sa do čela dostal Moncton. Na čele divízií došlo len k jednej zmene a o tú sa postaral práve Moncton, ktorý v Pobrežnej divízii QMJHL predbehol Saint John.

V OHL je v bodovaní prvý aj naďalej Mitchell Marner, ktorý sa dostal aj do čela tabuľky strelcov. V 40 zápasoch zaznamenal 32 gólov a 50 asistencií. V celej CHL nie je nikto produktívnejší. V QMJHL sa do čela dostal Connor Garland so 72 bodmi a lídrom WHL sa stal Trevor Cox so 69 bodmi. Najlepším strelcom CHL je Rourke Chartier z Kelowny. Najúspešnejším brankárom Adin Hill z Portlandu. Obaja reprzentujú WHL.

NAJLEPŠIE TÍMY

 
OHL
  Stredozáp. d. Západná d. Východná d. Centrálna d.
1. Erie, 61 b. Sault Ste. Marie, 62 b. Oshawa, 64 b. Barrie, 50 b.
2. London, 51 b. Sarnia, 46 b. Ottawa, 42 b. North Bay, 47 b.
3. Guelph, 49 b. Saginaw, 38 b. Belleville, 40 b. Mississauga, 39 b.

  QMJHL
  Východná divízia Západná divízia Pobrežná divízia
1. Rimouski, 57 b. Blainville-Boisbriand, 55 b. Moncton, 59 b.
2. Quebec, 53 b. Sherbrooke, 50 b. Saint John , 52 b.
3. Baie-Comeau, 51 b. Rouyn-Noranda, 47 b. Halifax, 45 b.

  WHL
  Americká d. Brit. Kolumbia Východná d. Centrálna d.
1. Everett, 56 b. Kelowna, 69 b. Brandon, 64 b. Medicine Hat, 60 b.
2. Spokane, 49 b. Victoria, 47 b. Regina, 53 b. Red Deer, 51 b.
3. Portland, 49 b. Prince George, 41 b. Swift Current, 45 b. Calgary, 50 b.

INDIVIDUÁLNI LÍDRI

OHL
Bodovanie Góly Úspešnosť zákrokov
Mitchell Marner, London
82 (32+50)
Mitchell Marner, London
32 gólov
Lucas Peressini, Kingston
92,7%
     
QMJHL
Bodovanie Góly Úspešnosť zákrokov
Connor Garland, Moncton
72 (22+50)
Mathieu Lemay, Rouyn-Noranda
34 gólov
Sebastien Auger, Saint John
91,3%
     
WHL
Bodovanie Góly Úspešnosť zákrokov
Trevor Cox, Medicine Hat
69 (15+54)
Rourke Chartier, Kelowna
36 gólov
Adin Hill, Portland
93,3%




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Urban hviezdou zápasu, prvý Slovák postúpil do finále. K postupu aj prispel! Druhé kolo play-off začne už v nedeľu. Boston alebo Toronto budú mať pauzu len deňJe to potvrdené: Hurricanes obnovili spoluprácu so Chicagom Nazbieral 116 bodov: Útok so mnou a Slafkovským by mohol byť veľmi nebezpečný! Až na limit: V play-off NHL tu máme prvú sedemzápasovú sériu! Je rozhodnuté: Bude Toronto opäť bojovať o prežitie bez najväčšej hviezdy?Na Mastertonovu trofej sú nominovaní brankári a spoluhráč SlovákaNemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Ikonický analytik má pre Ovečkina radu: Schudni! Adam Sýkora sa tešil z úspešného vstupu do série Jeden Slovák v CHL čelí vyradeniu. Tím druhého postupový mečbal nevyužil + videoBrind’Amour si nie je istý svojou budúcnosťou s HurricanesRuský mladík si pri príchode do Toronta mení meno. Mení sa status Matthewsa? Skvelé novinky: Šatan potvrdil ďalšiu posilu Slovenska na majstrovstvách sveta Odchod z NHL a príchod do Ruska? Ružička urobil významnú zmenuTréner Tampy obliekal brankárov do sukní. Teraz sa ospravedlnil Švédi sa tešia na veľkú hviezdu. A čo Slováci? Rozhodlo sa o Erikovi Černákovi! Hurricanes nemali vlastnú „farmu“. Teraz sa blížia k viacročnej spolupráci s niekdajším partnerom Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies