Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
NHL live
04:00info
VGK
DAL
NHL live
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
«

Magazín

Pamätné zápasy NHL so slovenskou stopou XXIII. – VŠADEBOL Vladimír Országh

Podobne ako Tomáš Kopecký, aj Vladimír Országh patrí skôr do skupiny bojovníkov na ľade, než hokejových umelcov. Predsa však, a hľadajme tu paralelu práve s Kopeckým, prišiel v jeho kariére duel, keď vystrelila motyka. Duel, počas ktorého bol „Oros" jednoducho všade.

Meranie síl Országovho Nashvillu s Buffalom poznačili predzápasové obavy kouča domácich ohľadom únavy vlastných hráčov. Barry Trotz kvôli nim dokonca cez noc oka nezažmúril. Nečudo. „Predátori“ totiž 29. novembra 2003 nastupovali na siedme stretnutie v priebehu jedenástich dní, pričom hneď štyri odohrali na „tripe“ po západnom pobreží (pozn. sériu odštartovali 19. novembra v meste anjelov, a hoci miestnym Kings podľahli, napokon z porcie siedmich zápasov ukoristili až päť – aj vďaka týmto bodom sa Nashville, premiérovo vo svojej histórii, neskôr prebojoval do play-off).

Ešteže sa skúsený lodivod mohol spoľahnúť na služby banskobystrického odchovanca. Neuplynulo ani 120 sekúnd od úvodného buly, keď Vlado poslal svojich do vedenia. „Okamžite po tom, čo skóroval, to tímu nalialo nové sily,“ chválil pravého krídelníka Trotz. A aj keď hostia v prostrednej časti hry vyrovnali, po skvostnej bekhendovej prihrávke od Országha, zdvíhal ruky nad hlavu Archipov. Predators šli do kabín spokojnejší.

Ich vieru vo víťazstvo umocnil skraja záverečnej tretiny opäť náš útočník. Z brejku pridal druhý gól. Následne zaznamenal i tretí kúsok a stal sa tak iba piatym hráčom „predátorov“ v klubových análoch, ktorý vsietil hetrik (prvým bol kanadský útočník s chorvátskymi koreňmi Rob Valicevic 10. novembra 1999, Nashville vtedy zdolal Chicago 4:2).

Článok pokračuje pod reklamou

A oslavy? Tie si Országh užíval plnými dúškami obklopený šiltovkami. Zavesenými v šatni nad ním, ležiacimi pri jeho nohách a jednej celkom obyčajne nasadenej na hlave. Ktovie, možno tušil, že štvorbodové predstavenie v NHL už viackrát nezopakuje.

Štatistiky zápasu:

Nashville Predators vs. Buffalo Sabres 4:1
tretiny: 1:0, 1:1, 2:0
strely na bránu: 32-23
brankári: NSH – Vokoun (W) 22 zákrokov z 23 striel – 59:59 min.; BUF – Biron (L) 28/32 – 60:00
hviezdy stretnutia: Országh – Vokoun – Arkhipov
návšteva: 15 049 divákov
29.11.2003, Gaylord Entertainment Center

Góly:
1.tretina
1:0 – NSH Országh 33 (Hamhuis) 1:48
2. tretina
1:1 – BUF Afinogenov 61 (Mair) 2:36
2:1 – NSH Arkhipov 25 (Országh, Erat) (PP) 7:52
3. tretina
3:1 – NSH Országh 33 (Erat, Hamhuis) 1:39
4:1 – NSH Országh 33 (bez asistencie) 10:28

Zaznelo po zápase od Országha a k Országovhi:

1. „Je to veľmi špeciálny moment. Tento deň si budem pamätať do konca života,“ rozplýval sa nad hetrikom spokojný strelec a doplnil: „Som taký šťastný, že šťastnejší byť už ani nemôžem.“

2. „Dnes nás jednoznačne potiahla jeho formácia. A to si píšte, že to je predovšetkým Vladimírova zásluha,“ kormidelník Nashvillu Barry Trotz o význame Országovho výkonu.

3. „Bol to ´Orosov´ večer. Úprimne sa s ním teším,“ povedal spoluhráč Tomáš Vokoun.

4. „Gólom, ktorým naštartoval záverečnú tretinu, nás zlomil. Hotový zabijak,“ vystihol situáciu tréner „šablí“ Lindy Ruff.

5. „Nehrali sme dobre,“ sucho konštatoval kapitán Buffala Chris Drury a k predstaveniu „slovenského tanku“ utrúsil: „Nestačili sme mu.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Ďalšie posily Slovenska: Zahrali si v tejto sezóne v NHL, teraz si zahrajú aj na MSSlovenský reprezentant hral zápas o prežitie. Mal prsty v dôležitom góle + videoKtoré tri tímy boli v prvom kole play-off NHL najpôsobivejšie? Urban hviezdou zápasu, prvý Slovák postúpil do finále. K postupu aj prispel! Druhé kolo play-off začne už v nedeľu. Boston alebo Toronto budú mať pauzu len deňJe to potvrdené: Hurricanes obnovili spoluprácu so Chicagom Nazbieral 116 bodov: Útok so mnou a Slafkovským by mohol byť veľmi nebezpečný! Déjà vu? Zrazu je tu veľká dráma. Tréner vyzval Pastrňáka k zlepšeniuV AHL začala ďalšia séria. Farma Tampy vyrovnala stav tej svojej Je rozhodnuté: Bude Toronto opäť bojovať o prežitie bez najväčšej hviezdy?Na Mastertonovu trofej sú nominovaní brankári a spoluhráč SlovákaNemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Ikonický analytik má pre Ovečkina radu: Schudni! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies