Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
02:00info
TOR
BOS
NHL live
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
NHL live
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
04:00info
VGK
DAL
«

Správy z NHL

Draft 2017: Najväčšie nádeje medzi brankármi

Vstupný draft 2017 sa v americkom Chicagu uskutoční už o týždeň. Vzhľadom na to, že dni pred ním budú na udalostí bohaté, už teraz sa pozrieme na to najlepšie, čo pole talentov ponúka. Na začiatok sa zameriame na brankárov.

V minulom roku bolo draftovaných len 18 brankárov, čo bolo najmenej od roku 1986. V tomto roku by ich mohlo byť vybraných viac. Brankári sú na drafte vždy tí najnepredvídateľnejší. Týchto päť patrí medzi najväčšie nádeje na tohtoročnom drafte:

1. Jake Oettinger, USA

Vysoký rodák z Minnesoty je považovaný za najväčší brankársky talent na drafte, no je možné, že v prvom kole vybraný nebude. V uplynulej sezóne bol oporou tímu Bostonskej univerzity. V 35 zápasoch zaknihoval 21 víťazstiev, pričom zastavil 92,7 % striel a v priemere inkasoval 2,11 gólu na zápas. Z juniorských majstrovstiev sveta si priviezol bronz, no na nich bol len tretím gólmanom v hierarchii USA.

Draftová jednotka medzi brankármi?

Článok pokračuje pod reklamou

2. Michael DiPietro, Kanada

Najmä vďaka výkonom v tomto kalendárnom roku sa z DiPietra stal kandidát na pozitívne prekvapenie na drafte. Mohol by ohroziť pozíciu Oettingera? Ide o pracovitého Kanaďana, ktorý pomohol Windsoru vychytať prestížny Memorial Cup. Turnaj bol pre neho skvelým spôsobom, ako sa ukázať skautom všetkých tímov NHL. Mal na ňom 93,2% úspešnosť zákrokov. V OHL bola nižšia – 91,7%, no odchytal až 51 duelov.

Top Prospects Game: DiPietro vychytal Adama Ružičku

3. Ukko-Pekka Luukonen, Fínsko

Z Európanov by mal byť draftovaný ako prvý flegmatický Fín, ktorému začiatok sezóny ušiel pre vážnu chorobu. Nakoniec však vo fínskej juniorskej lige doviedol HPK do play-off, keď mal 91,7% úspešnosť zákrokov a priemer 1,78 inkasovaného gólu na zápas v 35 dueloch. V bráne pôsobí pokojne, ale má aj skvelé reflexy a pohyblivosť. Pre pripomenutie, vlani nebol prekvapivo draftovaný ani jeden jeho krajan.

4. Keith Petruzzelli, USA

Petruzzelli patrí k brankárom, ktorí si v predraftových rebríčkoch rôznych skautov a odborníkov nachádzajú svoje miesto v širokom spektre pozícií. Spomedzi Severoameričanov bol však v konečnom rebríčku CSS druhý za Oettingerom. Bezmála dvojmetrový rodák z Massachussetts pripomína svojou hrou Careyho Pricea. V drese Muskegonu v USHL mal bilanciu 22-10-1 s 91,8% úspešnosťou zákrokov. V budúcej sezóne ho čaká prvý ročník na univerzite.

Vie strieľať aj góly

5. Olle Eriksson Ek, Švédsko

Za najväčšiu brankársku nádej zo Švédska je považovaný Eriksson Ek, ktorý má rýchlu lapačku a uprednostňuje štýl chytania známy ako „motýlik“. V juniorskej lige vo svojej domovine zaznamenal 92,4% úspešnosť zákrokov, pričom z 30 zápasov v drese Färjestadu vychytal v piatich nulu. Jeho bratom je center Minnesoty Joel Eriksson Ek.

Za zmienku stoja aj: Ian Scott (Kanada), Stuart Skinner (Kanada), Adam Ahman (Švédsko), Dayron Rasmussen (USA), Daniil Tarasov (Rusko), Maxim Žukov (Rusko), Cayden Primeau (USA), David Otter (Švédsko).



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Je rozhodnuté: Bude Toronto opäť bojovať o prežitie bez najväčšej hviezdy?Na Mastertonovu trofej sú nominovaní brankári a spoluhráč SlovákaNemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Ikonický analytik má pre Ovečkina radu: Schudni! Adam Sýkora sa tešil z úspešného vstupu do série Jeden Slovák v CHL čelí vyradeniu. Tím druhého postupový mečbal nevyužil + videoBrind’Amour si nie je istý svojou budúcnosťou s HurricanesRuský mladík si pri príchode do Toronta mení meno. Mení sa status Matthewsa? Skvelé novinky: Šatan potvrdil ďalšiu posilu Slovenska na majstrovstvách sveta Odchod z NHL a príchod do Ruska? Ružička urobil významnú zmenuTréner Tampy obliekal brankárov do sukní. Teraz sa ospravedlnil Švédi sa tešia na veľkú hviezdu. A čo Slováci? Rozhodlo sa o Erikovi Černákovi! Hurricanes nemali vlastnú „farmu“. Teraz sa blížia k viacročnej spolupráci s niekdajším partnerom Blues si upísali ďalších dvoch švédskych mladíkov. Do jedného vkladajú veľké nádeje! Anaheim a Carolina si upísali brankárov z Ruska McDavid a spol. oslavujú! Obhajca má zrazu nôž na krku Zlé správy pre obranu Slovenska? Černák dohrával play-off zranený!Finalistami Norrisovej trofeje sú dvaja jej víťazi i mladík, ktorý môže prepísať dejinyZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies