Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
02:00info
TOR
BOS
NHL live
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
NHL live
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
04:00info
VGK
DAL
«

Správy z NHL

Veľká výmena troch tímov: Prestupujú známy obranca, brankár a ďalší štyria hráči!

V NHL sme v utorok videli veľkú výmenu, do ktorej sa zapojili tri tímy. Philadelphia vymenila obrancu Ivana Provorova do Columbusu, pričom vo výmene asistovalo aj Los Angeles.

Kings poslali brankára Cala Petersena, obrancu Seana Walkera a nádejného obrancu Helgeho Gransa do Philadelphie a udržali si za to 30 % Provorovho 6,75 milióna amerických dolárov vysokého platu. Získali tiež obrancu Kevina Connautona a útočníka Haydena Hodgsona.

Flyers získali aj voľbu v prvom kole tohtoročného draftu a podmienečnú voľbu v druhom kole budúcoročného draftu od Columbusu, ako aj voľbu v druhom kole budúcoročného draftu od Los Angeles.

Generálny manažér Philadelphie Danny Briere sa rozhodol vymeniť Provorova, pretože je tím v prestavbe a ponúknuté draftové voľby ho nadchli. „Nebolo to ľahké rozhodnutie. Ivan bol v posledných rokoch skutočne dobrým bojovníkom za Flyers. Veľa bodyčekov, veľa potu,“ dodal.

Článok pokračuje pod reklamou

Otázna je teraz aj budúcnosť brankára Cartera Harta.

„Som na rovnakom mieste, ako som bol, počúvam. Sme otvorení obchodu,“ poznamenal Briere.

Z pohľadu Los Angeles išlo o zbavovanie sa záťaže v platovom strope – Petersen bude mať ešte v dvoch rokoch cap-hit 5 miliónov amerických dolárov, Walkerov odchod uvoľní ďalších 2,65 milióna amerických dolárov.

Provorov je pod zmluvou do konca sezóny 2024/25. Od svojej nováčikovskej sezóny hrával v priemere nad 21 minút na zápas a v poslednom ročníku zaznamenal šesť gólov a 21 asistencií v 82 stretnutiach. V kariére odohral 532 zápasov so ziskom 217 bodov (65+152).

Keďže bol dvadsaťšesťročný Rus sedmičkou draftu 2015, Blue Jackets majú teraz v tíme sedem obrancov vo veku 26 alebo menej rokov, ktorí boli draftovaní v prvom kole.

Walker odohral v poslednej sezóne za Kings 70 zápasov so ziskom 13 bodov (3+10), Petersen pred poslaním do AHL dosiahol bilanciu 5-3-2 s 86,8% úspešnosťou zákrokov.

Connauton v tejto sezóne v NHL nehrával, no v minulosti si v nej pripísal 80 bodov (28+52) v 360 dueloch. Grans v 21 rokoch stále na debut medzi elitou čaká. Hodgson zaznamenal gól a dve asistencie v siedmich dueloch tejto sezóny.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Je rozhodnuté: Bude Toronto opäť bojovať o prežitie bez najväčšej hviezdy?Na Mastertonovu trofej sú nominovaní brankári a spoluhráč SlovákaNemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Ikonický analytik má pre Ovečkina radu: Schudni! Adam Sýkora sa tešil z úspešného vstupu do série Jeden Slovák v CHL čelí vyradeniu. Tím druhého postupový mečbal nevyužil + videoBrind’Amour si nie je istý svojou budúcnosťou s HurricanesRuský mladík si pri príchode do Toronta mení meno. Mení sa status Matthewsa? Skvelé novinky: Šatan potvrdil ďalšiu posilu Slovenska na majstrovstvách sveta Odchod z NHL a príchod do Ruska? Ružička urobil významnú zmenuTréner Tampy obliekal brankárov do sukní. Teraz sa ospravedlnil Švédi sa tešia na veľkú hviezdu. A čo Slováci? Rozhodlo sa o Erikovi Černákovi! Hurricanes nemali vlastnú „farmu“. Teraz sa blížia k viacročnej spolupráci s niekdajším partnerom Blues si upísali ďalších dvoch švédskych mladíkov. Do jedného vkladajú veľké nádeje! Anaheim a Carolina si upísali brankárov z Ruska McDavid a spol. oslavujú! Obhajca má zrazu nôž na krku Zlé správy pre obranu Slovenska? Černák dohrával play-off zranený!Finalistami Norrisovej trofeje sú dvaja jej víťazi i mladík, ktorý môže prepísať dejinyZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies