Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
NHL live
04:00info
VGK
DAL
NHL live
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
«

Správy z NHL

Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-off

NHL si dlhú pauzu po základnej časti nedala. Už v sobotu štartuje prvé kolo play-off, v ktorom si zahrajú aj tímy dvoch Slovákov.


Východná konferencia

New York Rangers – Washington Capitals

Rangers vstupujú do play-off ako najlepší tím základnej časti a narazia aj na najslabší tím zo 16, ktoré postúpili do play-off. S Washingtonom sa stretávajú v play-off po desiaty raz, pritom New York vyhral predošlých päť sérií, vrátane tej poslednej v druhom kole play-off 2015, v ktorej prehrával 1:3 na zápasy. Papierový favorit je jasný, ale v základnej časti tejto sezóny vyhrali oba tímy po dva vzájomné zápasy – zakaždým doma. Capitals sa vracajú do play-off po ročnej odmlke a medzi ich kľúčových hráčov patrí aj slovenský obranca Martin Fehérváry, ktorý je jedným z dvoch Slovákov v play-off.

Bilancia: z oboch pohľadov 2-2-0
Prvý zápas: 21. apríla v New Yorku
Slováci: Martin Fehérváry (WSH)
Očakávame: nie tak hladký postup Rangers
Favorit Tipsportu: Rangers (kurz: 1,25), natipovať »

Carolina Hurricanes – New York Islanders

Carolina po štvrtýkrát po sebe nevyhrala divízny titul, ale niečo si v tejto sezóne predsa len zopakuje – s Islanders sa totiž stretla aj v minuloročnom play-off a v prvom kole ich vyradila v šiestich dueloch. Celkovo sa tímy stretávajú po tretíkrát, pričom aj prvú sériu vyhrali Hurricanes. Oba tímy v tejto sezóne vyhrali po dva vzájomné zápasy. Ten newyorský zažila j trénerskú zmenu a do play-off ho dostal Patrick Roy, ktorý zažil dva zápasy proti tímu z Raleigh – jeden vyhral, jeden prehral. Carolina sa pred play-off posilnila a je favoritom série napriek silnému záver základnej časti v podaní Islanders.

Bilancia: z oboch pohľadov 2-1-1
Prvý zápas: 20. apríla v Raleigh
Slováci: -
Očakávame: postup Caroliny
Favorit Tipsportu: Carolina (kurz: 1,30), natipovať »

Florida Panthers – Tampa Bay Lightning

Prvé kolo play-off nám ponúkne aj veľké floridské derby, ktoré v bojoch o Stanleyho pohár zažijeme po tretíkrát v histórii. Tampa Bay vyhrala predošlé dve série, vrátane tej poslednej štvorzápasovej v roku 2022, no papierovým favoritom je tentoraz Florida, ktorá získala druhý divízny titul za ostatné tri sezóny a je minuloročným finalistom. Panthers sa tiež darilo lepšie vo vzájomných zápasoch, keď vyhrali dva z troch. Mala aj lepšiu formu na konci základnej časti. Súčasťou série, ktorá by mala byť pre fanúšikov mimoriadne zaujímavá, bude aj Erik Černák, ktorý je oporou zadných radov Lightning. Tí by chceli tento rok zájsť ďalej ako vlani, kedy skončili už v prvom kole.

Článok pokračuje pod reklamou

Bilancia: z pohľadu Panthers 2-1-0
Prvý zápas: 21. apríla v Sunrise
Slováci: Erik Černák (TBL)
Očakávame: napäté derby s postupom Tampy
Favorit Tipsportu: Florida (kurz: 1,60), natipovať »

Boston Bruins – Toronto Maple Leafs

Nestačí vám floridské derby? Na východe uvidíme v prvom kole aj súboj odvekých rivalov, Bostonu a Toronta. Spolu sa stretávajú v play-off už po 17-krát, pričom predošlých 16 sérií si rozdelili rovným dielom. Naposledy uspeli Bruins v sedemzápasovej sérii prvého kola play-off 2019, ktorou si natiahli šnúru víťazných sérií proti Maple Leafs na šesť. „Medvede“ boli úspešné aj vo vzájomných zápasoch tejto základnej časti – vyhrali všetky štyri s celkovým skóre 14:7. Budú sa tiež snažiť odraziť od minuloročného sklamania, keď po rekordnej základnej časti vypadli už v prvom kole. Toronto by zase chcelo zájsť ďalej ako do druhého kola, v ktorom sa vlani predstavilo po prvýkrát od roku 2004.

Bilancia: z pohľadu Maple Leafs 0-2-2
Prvý zápas: 20. apríla v Bostone
Slováci:-
Očakávame: ďalší koniec Toronta
Favorit Tipsportu: Boston (kurz: 1,77), natipovať »




Západná konferencia

Dallas Stars – Vegas Golden Knights

Dallas v tejto sezóne ovládol Centrálnu divíziu i Západnú konferenciu. Za odmenu stretne v prvom kole Vegas, ktoré obhajuje titul a vlani Stars vyradilo v konferenčnom finále po šiestich zápasoch. V minulosti na seba tímy v play-off narazili ešte raz a vtedy sa z postupu tešil tím z Texasu. V základnej časti mali lepšiu bilanciu Golden Knights, ktorí vyhrali všetky tri vzájomné stretnutia. Oba tímy disponujú veľkou hĺbkou, aby v play-off zašli ďaleko. Tímu z Nevady sa navyše ešte aj celkom príhodne uzdravil kapitán Mark Stone, ktorého absencia umožnila tímu získať pred uzávierkou zaujímavé posily.

Bilancia: z pohľadu Stars 0-1-2
Prvý zápas: 22. apríla v Dallase
Slováci: -
Očakávame: tesný postup Dallasu
Favorit Tipsportu: Dallas (kurz: 1,81), natipovať »

Winnipeg Jets – Colorado Avalanche

Winnipeg zažil v tejto sezóne vzostup a do play-off postúpil z druhého miesta Centrálnej divízie, pričom získal najviac bodov od sezóny 2017/18, v ktorej postúpil až do konferenčného finále. Prvou prekážkou na ceste play-off bude pre Jets Colorado, s ktorým sa ešte nikdy v bojoch o Stanleyho pohár nestretli. Nebudú však proti, ak bude pokračovať trend zo základnej časti, v ktorej vyhrali všetky tri vzájomné zápasy s celkovým skóre 17:4. Avalanche patria medzi tímy s najlepšou ofenzívou a Jets pre zmenu s najlepšou defenzívou v lige.

Bilancia: z pohľadu Jets 3-0-0
Prvý zápas: 21. apríla vo Winnipegu
Slováci: -
Očakávame: postup Jets
Favorit Tipsportu: Colorado (kurz: 1,65), natipovať »

Vancouver Canucks – Nashville Predators

Vancouver sa vracia do play-off po trojročnej absencii a to hneď z prvého miesta Pacifickej divízie. V prvom kole narazí na Nashville, s ktorým mal v základnej časti bezchybnú bilanciu 3-0-0. Naposledy sa však stretli 19. decembra. Tímy na seba narazili v play-off doteraz len raz – v konferenčnom semifinále v roku 2011. Vtedy potrebovali Canucks na postup šesť zápasov. Predators sa tiež vracajú do play-off, ale len po ročnej odmlke a majú bohatšie skúsenosti s vyraďovacou časťou sezóny ako hráči súpera. Hoci postúpili len z divokej karty, nebudú pre nasadený tím ľahkým súperom.

Bilancia: z pohľadu Canucks 3-0-0
Prvý zápas: 21. apríla vo Vancouveri
Slováci: -
Očakávame: postup Canucks
Favorit Tipsportu: Vancouver (kurz: 1,63), natipovať »

Edmonton Oilers – Los Angeles Kings

Výhra Los Angeles v poslednom zápase základnej časti znamenala, že dostane šancu na revanš proti Edmontonu, ktorý ho v minulom roku vyradil práve v prvom kole. Oilers vyhrali sedem z predošlých vzájomných sérií a darilo sa im proti Kings aj v základnej časti, v ktorej vyhrali tri zo štyroch zápasov. Otázka u Edmontonu zostáva rovnaká už pár rokov – má na play-off dostatočne dobrú podpornú skupinu hráčov po McDavidovi a Draisaitlovi? Bude potrebná už proti kalifornskému tímu.

Bilancia: z pohľadu Kings 1-2-1
Prvý zápas: 22. apríla v Edmontone
Slováci: -
Očakávame: tesný postup Oilers
Favorit Tipsportu: Edmonton (kurz: 1,52), natipovať »

Odporúčame:
Sekcia play-off 2024



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Ďalšie posily Slovenska: Zahrali si v tejto sezóne v NHL, teraz si zahrajú aj na MSSlovenský reprezentant hral zápas o prežitie. Mal prsty v dôležitom góle + videoKtoré tri tímy boli v prvom kole play-off NHL najpôsobivejšie? Urban hviezdou zápasu, prvý Slovák postúpil do finále. K postupu aj prispel! Druhé kolo play-off začne už v nedeľu. Boston alebo Toronto budú mať pauzu len deňJe to potvrdené: Hurricanes obnovili spoluprácu so Chicagom Nazbieral 116 bodov: Útok so mnou a Slafkovským by mohol byť veľmi nebezpečný! Déjà vu? Zrazu je tu veľká dráma. Tréner vyzval Pastrňáka k zlepšeniuV AHL začala ďalšia séria. Farma Tampy vyrovnala stav tej svojej Je rozhodnuté: Bude Toronto opäť bojovať o prežitie bez najväčšej hviezdy?Na Mastertonovu trofej sú nominovaní brankári a spoluhráč SlovákaNemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Ikonický analytik má pre Ovečkina radu: Schudni! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies