Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
NHL live
04:00info
VGK
DAL
NHL live
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
«

Reprezentácia

Po prehre 2:3 budeme hrať o bronz

V prvom semifinále porazili Američania Fínov a stali sa prvými finalistami hokejového turnaja. Sily si s nimi zmerajú domáci Kanaďania, ktorí porazili Slovensko pomerom 3:2. Slovensko bude hrať v sobotu o bronz.

Kanada – Slovensko 3:2 (2:0, 1:0, 0:2)

Góly: 14. Marleau (Weber, Niedermayer), 16. Morrow (Pronger, Getzlaf), 37. Getzlaf (PP)(Perry, Pronger) - 52. Višňovský (Stumpel), 56. Handzuš (Zedník, Šatan)
Strely na bránu: 28:21 (10:4, 11:5, 7:12), Vylúčenia (2 min): 1:2, Vylúčenia (5 min): 0:0, Presilovky: 1:0, Oslabenia: 0:0, Divákov: 17799

Od 3:30 stredoeurópskeho času sa hralo druhé semifinále medzi domácou Kanadou a Slovenskom. Marián Hossa pred stretnutím hovoril, že bude dôležité prežiť prvých desať minút. Počas nich mala Kanada hernú prevahu, no naši dobre korčuľovali a „javorové listy“ sa v útočnom pásme nedokázali kombinačne presadiť. Dostali sa do niekoľkých šancí, no ani do jednej vyloženej. Z prvého gólu sa tešili v 14. minúte, kedy Patrick Marleau šikovne tečoval strelu Sheu Webera od modrej. Bola to prvá situácia, kedy sa domáci dostali na modrej čiare do kombinácie. Gól ešte musel potvrdiť videorozhodca, ktorý ho na radosť domácich fanúšikov uznal. O dve minúty už bolo 2:0. Kanada opäť ukázala v čom je jej sila. Tečom sa tentokrát prezentoval Brenden Morrow, ktorý po výbornej práci pred bránou usmernil strelu Chrisa Prongera. V prvej tretine hralo Slovensko defenzívne a do útočného pásma sa dostávalo veľmi zriedka. Roberta Luonga ohrozili naši štyrmi strelami.

Do druhej tretiny slovenskí hokejisti vstúpili s úmyslom urobiť niečo s výsledkom, streliť svoj prvý gól. Aktívnejšia hra smerom dopredu priniesla v druhej minúte prvé ovocie, keď bol Doughty vylúčený za hákovanie. V prvej presilovke zápasu sme si vytvorili prvé „skutočné“ šance, no Luongo v nej neinkasoval. Prvú presilovku si zahrali aj Kanaďania, keď bol v siedmej minúte za hrubosť troško úskoprso vylúčený Zdeno Chára. Slovensko potvrdilo, že oslabenia mu idú a úspešne sa ubránilo. Kanaďania vyslali na Haláka niekoľko strieľ predtým, než Richard Zedník v 14. minúte zamestnal po dlhšom čase Luonga. Tri a pol minúty pred koncom tretiny išiel na trestnú lavicu za držanie hokejky Zedník. Kanada po pár sekundách presilovku využila a Ryan Getzlaf zvýšil na 3:0, keď dorazil do brány strelu Perryho. Dve minúty pred koncom sa dostal do väčšej šance Žigmund Pálffy, Luongo puk len vyrazil a Pálffy sa takmer dostal k dorážke. Gól už nepadol a po dvoch tretinách Slovensko odchádzalo do šatne s trojgólovou stratou.

Článok pokračuje pod reklamou

Od začiatku tretej tretiny Kanaďania hrali to, čo potrebovali, hru kontrolovali a do útoku sa zbytočne nehrnuli. Našim sa snaha uprieť nedala, dostali sa aj k niekoľkým streleckým príležitostiam, no Luongo držal čisté konto a naši hokejisti sa nedokázali presadiť. Napokon sa to podarilo osem a pol minúty pred koncom, kedy Luonga prekvapil svojim zakončením obranca Ľubomír Višňovský. Kanada okamžite pridala na obrátkach a opäť bol v pohotovosti aj Jaro Halák. Z gólu sa však opäť tešili naši, ktorí hrali v záverečnej dvadsaťminútovke bez Gáboríka. Šancu na vyrovnanie pre Slovensko vytvoril v 56. minúte Michal Handzuš, ktorý dorazil Zedníkovu strelu a znížil na 2:3. Naši začali cítiť šancu, bojovali a Kanaďania boli zaskočení i vystrašení. V závere zápasu sme si vytvorili tlak, Halák opustil bránu, zatlačili sme kanadský tím a ten si napokon po záverečnom hvizde vydýchol. Pavol Demitra bol najbližšie k vyrovnávajúcemu gólu, no netrafil odkrytú bránu Kanady. V závere naozaj veľká dráma.

Slovensko odohrá svoj posledný zápas na turnaji v noci zo soboty na nedeľu o 4:00 SEČ. V súboji o bronz si zmeria sily s reprezentačným výberom Fínska. Veríme v medailu! Slovensko do toho!

USA – Fínsko 6:1 (6:0, 0:0, 0:1)
Veľa ľudí očakávalo, že z prvého semifinále postúpi do finále výber USA. Spojené štáty americké však z neho urobili prekvapivo jasnú záležitosť, keď strelili Fínsku v prvej tretine šesť gólov z 13 striel a napokon zvíťazili pomerom 6:1. Patrick Kane strelil dva góly a strelecky sa presadili aj Ryan Malone, Zach Parise, Paul Stastny a Erik Johnson. Ryan Miller zaznamenal 18 zákrokov a Tim Thomas pridal ďalších sedem. Jediný gól Fínska strelil Antti Miettinen, ktorý prekonal brankára Bostonu.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Ďalšie posily Slovenska: Zahrali si v tejto sezóne v NHL, teraz si zahrajú aj na MSSlovenský reprezentant hral zápas o prežitie. Mal prsty v dôležitom góle + videoKtoré tri tímy boli v prvom kole play-off NHL najpôsobivejšie? Urban hviezdou zápasu, prvý Slovák postúpil do finále. K postupu aj prispel! Druhé kolo play-off začne už v nedeľu. Boston alebo Toronto budú mať pauzu len deňJe to potvrdené: Hurricanes obnovili spoluprácu so Chicagom Nazbieral 116 bodov: Útok so mnou a Slafkovským by mohol byť veľmi nebezpečný! Déjà vu? Zrazu je tu veľká dráma. Tréner vyzval Pastrňáka k zlepšeniuV AHL začala ďalšia séria. Farma Tampy vyrovnala stav tej svojej Je rozhodnuté: Bude Toronto opäť bojovať o prežitie bez najväčšej hviezdy?Na Mastertonovu trofej sú nominovaní brankári a spoluhráč SlovákaNemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Ikonický analytik má pre Ovečkina radu: Schudni! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies