Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
NHL live
04:00info
VGK
DAL
NHL live
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
«

Reprezentácia

Slováci porazili Bielorusov 4:2 a získali tri body

V druhom vystúpení na 74. majstrovstvách sveta vyhrali naši hráči nad Bieloruskom 4:2 a do tabuľky skupiny A si pripísali tri body. Najlepším hráčom nášho tímu bol Milan Bartovič.

Bielorusko - Slovensko 2:4 (2:0, 0:2, 0:2)
Góly: 5. Demagin (Stas, Meleško), 10. Kalužnyj (Stas, Meleško) - 23. Čiernik (Lintner), 31. Bartovič (Pánik, Lintner), 45. Zagrapan (Sekera), 60. Bartovič (Pánik, Podkonický)

Naši sa okamžite po úvodnom buly vydali do útoku a už v 30. sekunde ohrozil Andrej Sekera bieloruského gólmana. Ten jeho strelu vyrazil. Prvú veľkú gólovú príležitosť mal Richard Pánik, ktorý nedokázal z Čiernikovej prihrávky vyťažiť gól. A tak sme za to pykali. V polovici piatej minúty inkasoval Budaj gól po strele Demagina, ktorý strieľal do odkrytej brány. O pol minútu neskôr vypichol Graňákovi puk jeden z Bielorusov puk a dostal sa do samostatného nájazdu, ktorý našťastie Budaj chytil. Bielorusi sa pred našu bránu tlačili aj naďalej a na začiatku desiatej minúty sa radovali z druhého gólu, ktorého autorom bol Kaľuznyj, ktorý prekonal Budaja počas signalizovaného vylúčenia Richarda Lintnera. Blízko ku gólu mal o minútu a pol Tomáš Tatar, no jeho strelu zastavila žrď. Na konci trinástej minúty sme mali šťastie, pretože Senkevič išiel sám na Budaja, no ten opäť náš tím podržal. Do konca tretiny sa stav zápasu už nemenil. Hra nášho tímu bola v úvodnej dvadsaťminútovke nepružná, Bielorusi našich prekorčuľovali a využili dve naše chyby na strelenie dvoch gólov. Náš brankár, Peter Budaj, sa zaskvel niekoľkými dobrými zákrokmi.

Druhú tretinu sme začali lepšie a pomohlo nám aj vylúčenie Rjadinskeho, ktorý bol vylúčený na dve minúty za hákovanie na Pánika. Chvíľu sa nehralo, pretože opäť boli problémy s mantinelom. Presilovú hru sme využili. Po 37 sekundách sa presadil Ivan Čiernik, ktorý prekonal Kovaľa na dvakrát. O necelú minútu neskôr mohlo byť vyrovnané, no Bartovičovu strelu chytil na bránkovej čiare Makrickij. Desať sekúnd pred koncom 28. minúty bol poslaný na trestnú lavicu prvý Slovák. Bol ním Andrej Podkonický, ktorý sekol jedného z Bielorusov. Veľkú príležitosť mal Kolosov, no proti bol Budaj, ktorý sa zaskvel vynikajúcim zákrokom. Presilovku sme ubránili a približne dvadsať sekúnd po skončení nášho oslabenie skvele prihral Pánik Bartovičovi, ktorý si poradil s dvoma obrancami a bekhendovou strelou prekonal Kovaľa. Na konci tretiny sme hrali v oslabení, keď bol za podrazenie poslaný na trestnú lavicu Marek Zagrapan. Bielorusi nás zatlačili pred Budaja, no ten zlikvidoval všetky pokusy. Naši hráči sa bránili aj v plnom počte, no nakoniec sme odolali tlaku a po dvoch tretinách bol stav duelu nerozhodný 2:2.

Z tretej tretiny ubehlo 25 sekúnd a našim sa naskytla presilová hra, pretože na trestnú lavicu bol poslaný Kaľužnyj, ktorý fauloval lakťom Tatara. Presilovku sme zahrali veľmi zle, no v 44. minúte bol opäť vylúčený Kaľužnyj a táto početná výhoda nám vyšla na sto percent. Pred Kovaľom sa totiž dostal k puku Marek Zagrapan, ktorý nedal bieloruskému gólmanovi žiadnu šancu – 3:2 pre Slovensko. Bielorusi hrali nedisciplinovane a v polovici 45. minúty sa nám naskytla ďalšia presilovka. Tentoraz bol vylúčený Grabovskij, ale Bielorusi sa ubránili. Naši hráči sa opäť dostali pod tlak bieloruských hráčov a Budaj musel viackrát zasahovať. V 48. minúte využil svoju rýchlosť Bartovič, ktorý sa natlačil do zakončenia, no je pokus bol zblokovaný a následná dorážka Macha bola nepresná. Naši hráči sa stiahli do obrany. Problémy nám robila najmä lajna Kaľužnyj-Grabovskij-Ugarov, ktorá viackrát preverila Budaja. Veľkú šancu mali Bielorusi v posledných piatich minútach, keďže na trestnú lavicu bol poslaný Bulík (hákovanie). Našťastie sme oslabenie ubránili a pol minútu po návrate Bulíka z trestnej lavice využil Bartovič prihrávku od Pánika a uzavrel skóre zápasu na 4:2. V poslednej minúte boli ešte vylúčení traja hráči (jeden Slovák a dvaja Bielorusi), no to už nič nezmenilo na tom, že sme získali do tabuľky skupiny A cenné tri body!

Ako hodnotíte výkon slovenského tímu?




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Ďalšie posily Slovenska: Zahrali si v tejto sezóne v NHL, teraz si zahrajú aj na MSSlovenský reprezentant hral zápas o prežitie. Mal prsty v dôležitom góle + videoKtoré tri tímy boli v prvom kole play-off NHL najpôsobivejšie? Urban hviezdou zápasu, prvý Slovák postúpil do finále. K postupu aj prispel! Druhé kolo play-off začne už v nedeľu. Boston alebo Toronto budú mať pauzu len deňJe to potvrdené: Hurricanes obnovili spoluprácu so Chicagom Nazbieral 116 bodov: Útok so mnou a Slafkovským by mohol byť veľmi nebezpečný! Déjà vu? Zrazu je tu veľká dráma. Tréner verejne vyzval Pastrňáka!V AHL začala ďalšia séria. Farma Tampy vyrovnala stav tej svojej Je rozhodnuté: Bude Toronto opäť bojovať o prežitie bez najväčšej hviezdy?Na Mastertonovu trofej sú nominovaní brankári a spoluhráč SlovákaNemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Ikonický analytik má pre Ovečkina radu: Schudni! Adam Sýkora sa tešil z úspešného vstupu do série Jeden Slovák v CHL čelí vyradeniu. Tím druhého postupový mečbal nevyužil + videoBrind’Amour si nie je istý svojou budúcnosťou s HurricanesRuský mladík si pri príchode do Toronta mení meno. Mení sa status Matthewsa? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies