Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
NHL live
07. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
03:30info
DAL
COL
«

Sumáre

Slováci nebodovali, Detroit krok od rekordu

V piatok sa Detroit priblížil k rekordu v počte víťazstiev v rade na domácom ľade na rozdiel jedného víťazstva, keď porazil Anaheim. Ľubomír Višňovský ani jeho ďalší traja krajania sa v piatok do bodovania nezapísali.

SAN JOSE ZDOLALO CHICAGO

San Jose v piatok na domácom ľade vyhralo nad Chicagom 5:3, aby vyrovnalo vzájomnú bilanciu v tomto ročníku na 2:2. Oba tímy pritom víťazstva získali v domácom prostredí. Piatkový zápas rozhodol v 46. minúte Benn Ferriero (7). Tri asistencie nazbieral obranca Brent Burns a Justin Braun (2) strelil gól a pridal asistenciu. Prvou hviezdou zápasu sa stal Jamie McGinn (12), ktorý v 55. minúte uzavrel stav zápasu. Strelecky sa presadili aj Dan Boyle (5) a Joe Thornton (12). Antti Niemi sa prezentoval 30 zákrokmi. Z výhry mal radosť aj Michal Handzuš, ktorý odohral 15 minút. Počas nich zaregistroval dve strely, dve trestné minúty, dva bloky a dva bodyčeky. Na vhadzovaniach mal len 37,5% úspešnosť. V zápase sa stretol s Mariánom Hossom, ktorý opäť nebodoval. Z jeho spoluhráčov sa to listiny strelcov zapísali dvojgólový Marcus Kruger (5) a Bryan Bickell (5). Corey Crawford zastavil 22 striel. Chicago prehralo siedmy zápas v sérii, Hossa naposledy bodoval 24. januára. Z piatkového zápasu si odniesol jeden strelecký pokus a tri bodyčeky. Odohral 20 minút.

GERBEHO NÁJAZD PRINIESOL SABRES VÍŤAZSTVO

Článok pokračuje pod reklamou

Nathan Gerbe premenil v piatej sérii rozhodujúci samostatný nájazd a Buffalo zdolalo Dallas 3:2 napriek tomu, že v tretej tretine prehrávalo o dva góly. Domácemu tímu sa podarilo vyrovnať vďaka gólom Thomasa Vaneka (20) a Dereka Roya (11), ktorý vynútil predĺženie 39 sekúnd pred koncom normálneho hracieho času. Ryan Miller zaknihoval 24 zákrokov a Sabres si vylepšili bilanciu v posledných šiestich zápasoch na 5-0-1. Stars nevyhrali v Buffale už viac ako 14 rokov. Dobrým základom pre úspech mohli byť v piatok góly Michaela Rydera (20) a Tomáša Vincoura (2), ktoré poslali hostí do dvojgólového vedenia. Viac ich však od hráčov Stars neprišlo a Kari Lehtonen náporu domáceho tímu neodolal. Nakoniec duel opustil s 30 zákrokmi. V zápase nechýbal ani Andrej Sekera, ktorý fínskeho brankára ohrozil jednou strelou počas 19 minút strávených v akcii.

DETROIT JE JEDNO VÍŤAZSTVO OD VYROVNANIA REKORDU

V akcii sa predstavil aj obranca Ľubomír Višňovský, ktorého tím však nastúpil na ľade Joe Louis Arény, kde hostia v tejto sezóne skoro nevyhrávajú. Ducks mohli víťaznú sériu Detroitu ohroziť, no nakoniec ju neprerušili. Red Wings tak doma zaknihovali 19. výhru v rade, čím sa k vyrovnaniu historického rekordu priblížili na rozdiel jedného víťazstva. Zápisy Philadelphie (1975/79) a Bostonu (1929/30) budú môcť vyrovnať už v nedeľu proti Flyers. V piatok sa tešili z víťazstva 2:1 po samostatných nájazdoch, v ktorých ten víťazný premenil Todd Bertuzzi. Tím z „Hokejového mesta“ si tak vylepšil bilanciu aj v nájazdoch. Súpera porazil v siedmich rozstreloch z ôsmich. Strelecky sa presadil Justin Abdelkader (6) a Joey MacDonald urobil 29 zákrokov. Prekonal ho len George Parros (1). Višňovský, ktorý na ľade strávil necelých 19 minút, vyslal na jeho bránu dve strely. Na svoje konto si pripísal aj dve trestné minúty. Jonas Hiller čelil 24 strelám.

O’REILLY ROZHODOL O TRIUMFE COLORADA

Už sa zdalo, že sa o víťazovi bude rozhodovať v samostatných nájazdoch. 1,2 sekundy pred koncom predĺženia sa však Ryan O’Reilly (15) odhodlal k strele, ktorá prešla Camovi Wardovi medzi nohy. Colorado vyhralo nad Carolinou 4:3. V normálnej hracej dobe sa presadili Gabriel Landeskog (13), Milan Hejduk (13) a Paul Stastny (14). Jean-Sebastien Giguere mal najviac roboty v sezóne, keď kryl 39 striel. Prekonali ho Tim Brent (8), Jiří Tlustý (12) a Eric Staal (14). Ward urobil 29 zákrokov. Organizácia Hurricanes nevyhrala v Denveri od februára 1996.

HVIEZDY VEČERA:
1. Joey MacDonald (DET), 2. Brent Burns (SJS), 3. Marcus Kruger (CHI)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
A. Sekera (BUF) 18:57 0 0 0 0 1 0
Ľ. Višňovský (ANA) 18:50 0 0 0 0 2 2
M. Handzuš (SJS) 15:05 0 0 0 0 2 2
M. Hossa (CHI) 19:56 0 0 0 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Dvorský je zlatou husou Blues: Na 80 % bude hviezdou NHL. U Sýkoru optimizmus klesol Aj druhý brankár končí: Finále USHL prinesie súboj slovenských útočníkov Studenič sa tešil z veľkej výhry, Mišiak šancu v play-off už nedostaneCanucks čakajú návrat jednotky. Bude chytať už v stredu? Vráti sa známy útočník Panthers už v otváracom zápase série proti Bruins? Reprezentácia USA prišla o hviezdu. Súper Slovenska na MS pridal deväť nových hráčov! Slafkovský je žiadaný: Ďalší veľký talent si chce zahrať po jeho boku!Poznáme kompletný rozpis 2. kola play-off Matthews je finalistom aj na Selkeho trofej. Má zdatných konkurentovV NHL budeme mať nového šampióna! Zápas č. 7 opäť rozhodol ČechPreview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského Prekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies