Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
NHL live
07. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
03:30info
DAL
COL
«

Sumáre

Gáborík hviezdou zápasu, Meszároš a Chára viacbodoví

Už streda sa z pohľadu Slovákov dala považovať za úspešný deň, no štvrtok ju ešte prekonal. Marián Gáborík sa stal prvou hviezdou zápasu, Andrej Meszároš nazbieral tri body a Zdeno Chára dva. Bodoval aj Milan Jurčina.

GÁBORÍK STRELIL 30. GÓL, RANGERS ZDOLALI HURRICANES

Slovenský krídelník Marián Gáborík strelil svoj 30. gól v tomto ročníku a Brandon Prust (4) vsietil víťazný gól, aby Rangers zdolali v Raleigh miestny tím Hurricanes pomerom 3:2. Gáborík pridal aj jednu asistenciu a stal sa prvou hviezdou stretnutia. Strelecky sa presadil aj Artem Anisimov (12) a náhradný brankár Martin Biron urobil 21 zákrokov, aby taktiež prispel k tretej výhre v rade. V tretej tretine zneškodnil 10 striel Hurricanes a zvládol v nej aj tri oslabenia nasledujúce krátko po sebe. Prekonali ho len Jeff Skinner (17) a Jay Harrison (8), pri ktorých góloch asistoval Eric Staal. Cam Ward zaznamenal 22 zákrokov. Gáborík ho spolu ohrozil trikrát, pričom odohral 19 minút. Zaznamenal aj plusový bod. 30-gólovú hranicu dosiahol po siedmy raz v kariére.

MESZÁROŠ PRI VÝHRE TROJBODOVÝ, JURČINA ASISTOVAL

Článok pokračuje pod reklamou

Krídelník Matt Read (18) strelil dva góly, vrátane víťazného, a pridal aj asistenciu, aby doviedol Philadelphiu k domácej výhre 6:3 nad New Yorkom Islanders. Tri body nazbierali aj Claude Giroux (3 asistencie) a Andrej Mezsároš, ktorý strelil svoj siedmy gól, ku ktorému pridal aj dve asistencie. Do listiny strelcov sa zapísali aj dvojbodový Jaromír Jágr (17), Scott Hartnell (31) a Sean Couturier (11), ktorý poistil triumf gólom do prázdnej brány. Iľja Bryzgalov pomohol k posunu na piate miesto konferenčného poradia 21 zákrokmi. Dvakrát ho prekonal Josh Bailey (9) a raz Kyle Okposo (14), pri ktorého góle asistoval aj obranca Milan Jurčina. Ten v akcii strávil 17 a pol minúty, zblokoval tri strely a urobil dva bodyčeky. Jevgenij Nabokov čelil 29 strelám. Meszároš, ktorý odohral 20 minút a 19 sekúnd, ho spolu ohrozil štyrikrát a zaznamenal aj dva plusové body a tri bodyčeky.

KREJČÍ DOVIEDOL BRUINS K VÝHRE NAD DEVILS

Boston vyhral aj štvrtý a posledný vzájomný zápas s New Jersey v tejto sezóne, čo sa mu podarilo prvýkrát od sezóny 1985/86. Najväčšiu zásluhu na tom mal útočník David Krejčí (16), ktorý skompletizoval svoj druhý hetrik kariéry v tretej minúte predĺženia. K výhre 4:3 dvoma bodmi prispel aj kapitán Zdeno Chára, ktorý asistoval pri posledných dvoch góloch českého spoluhráča. Z gólu sa tešil aj Tyler Seguin (21) a Tim Thomas sa prezentoval 28 zákrokmi. Všetky tri góly inkasoval v druhej tretine, kedy sa Devis podarilo otočiť z 0:2 na 3:2 zásluhou Zacha Parisea (24), Patrika Eliáša (20) a Davida Clarksona (25). Martin Brodeur čelil 25 strelám, dve pritom pochádzali z hokejky najvyťažovanejšieho hráča zápasu. Chára v zápase odohral 26 a pol minúty. Na svoje konto si pripísal aj dva plusové body, dve menšie tresty, dva bodyčeky a zblokoval päť striel súpera. Ten prehral štyri zápasy v rade.

MILLER DOVIEDOL SABRES K TESNEJ VÝHRE NAD SHARKS

Dvaja slovenskí zástupcovia sa proti sebe postavili aj v San Jose, kde stačil jeden gól na to, aby sa z víťazstva tešil Andrej Sekera a jeho spoluhráči z Buffala. Drew Stafford strelil svoj 13. gól v sezóne v závere prvej tretiny a Ryan Miller podal ďalší skvelý výkon, keď zlikvidoval 39 striel pri svojom piatom čistom konte sezóny. Vychytal aj jeden strelecký pokus domáceho centra Michala Handzuša, ktorý na ľade strávil desať minút a svoje konto si obohatil aj o štyri vyhrané vhadzovania zo šiestich. Sekera bol podstatne vyťažovanejší. Taktiež však nebodoval. Počas 20 minút a 23 sekúnd nazbieral plusový bod a dva bloky. Antti Niemi zneškodnil 18 striel. Kým Sharks prehrali tretí zápas z posledných štyroch, Sabres vyhrali päť zápasov z posledných šiestich.

JETS ZAHANBILI LÍDRA SVOJEJ DIVÍZIE

Evander Kane (25), ktorý počas posledných ôsmich zápasoch nazbieral sedem gólov a sedem asistencií, strelil dva góly a pridal dve asistencie pri hladkom triumfe Winnipegu nad Floridou 7:0. Ondřej Pavelec urobil 33 zákrokov, aby vychytal svoje štvrté čisté konto v sezóne a dopomohol tímu priblížiť sa k prvej priečke Panthers v Juhovýchodnej divízii na rozdiel dvoch bodov. Kyle Wellwood (14) a Blake Wheeler (14) zaznamenali obaja po góle a asistencii. Jim Slater (9), Bryan Little (19) a Nik Antropov (10) im robili spoločnosť na listine strelcov. Jose Theodore urobil 20 zákrokov a bol vystriedaný po štvrtom inkasovanom góle. Scott Clemmensen z ôsmich striel inkasoval ďalšie tri góly. V akcii nechýbal Tomáš Kopecký, ktorý vynechal predchádzajúci zápas pre menšie zranenie. Na ľade strávil 16 minút a 15 sekúnd, počas ktorých vyslal jednu strelu na bránu.

LUONGO VYNULOVAL ST. LOUIS, KTORÉ PRIŠLO O SÉRIU VÝHIER

Brian Elliott sa po štyroch zápasoch, v ktorých Jaroslav Halák doviedol Blues k štyrom výhram, vrátil do brány St. Louis. Vo štvrtok nepodal zlý výkon, no jeho spoluhráči sa nedokázali proti Vancouveru presadiť a on inkasoval jeden gól z 23 striel. O triumfe Canucks rozhodol Alex Burrows (23) v 45. minúte a víťazstvo po jeho prihrávke poistil strelou do prázdnej brány Chris Higgins (12). K triumfu 2:0 výrazne prispel aj Roberto Luongo, ktorý potreboval k tretiemu shutoutu sezóny urobiť 29 zákrokov.

FLAMES ZDOLALI COYOTES 4:2

Tri góly z prvej tretiny sa stali pre Calgary kľúčové v ceste za víťazstvom 4:2 nad vo forme hrajúcim Phoenixom. Olli Jokinen (20) strelil víťazný gól a Mikku Kiprusoffa prekonali z 31 striel len Raffi Torres (10) a Michal Rozsíval (1). Flames pomohli k zisku dôležitých dvoch bodov aj Michael Cammalleri (15), Curtis Glencross (20) a Jarome Iginla (24). Mike Smith sa prezentoval 27 zákrokmi, no ani to nestačilo na odvrátenie prvej domácej prehry Coyotes od konca januára.

CANADIENS PO NÁJAZDOCH VYHRALI NAD WILD

David Desharnais (14) strelil gól a pridal dve asistencie predtým, ako rozhodol v samostatných nájazdoch o triumfe Montrelu 5:4 nad Minnesotou, ktorou si slávny kanadský tím ukončil sériu piatich prehier v rade. Canadiens mohli mať zápas vyhratý aj po normálnej hracej dobe, no v záverečných štyroch minútach tretej tretiny neudržali vedenie 4:1. P.K. Subban (5), Lars Eller (13) a Max Paxioretty (26) sa presadili strelecky a Carey Price zastavil 26 striel. Prikrátky bol pri pokusoch dvojgólového Matta Kasiana (2), Danyho Heatleyho (20) a Devina Setoguchiho (16). Kassian vsietil svoje prvé dva góly v NHL.

MASON DOVIEDOL COLUMBUS K VÝHRE 2:0 NAD COLORADOM

Steve Mason zastavil 32 striel, aby vychytal svoje prvé čisté konto v aktuálnej sezóne. Obrancovia Fedor Tjutin (5) a Nikita Nikitin (3) sa presadili strelecky a Columbus ukončil dvojročné trápenie proti Coloradu, ktoré zdolal pomerom 2:0. Hráči Avalanche prišli o svoju štvorzápasovú sériu výhier a gól nestrelili v siedmom tohtosezónnom zápase. Semion Varlamov urobil 26 zákrokov.

HVIEZDY VEČERA:
1. Ryan Miller (BUF), 2. David Krejčí (BOS), 3. Roberto Luongo (VAN)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Z. Chára (BOS) 26:26 0 2 2 +2 2 4
M. Gáborík (NYR) 18:58 1 1 2 +1 3 0
A. Meszároš (PHI) 20:19 1 2 3 +2 4 0
M. Jurčina (NYI) 17:23 0 1 1 0 1 0
T. Kopecký (FLA) 16:15 0 0 0 0 1 0
M. Handzuš (SJS) 09:54 0 0 0 0 1 0
A. Sekera (BUF) 20:23 0 0 0 +1 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Dvorský je zlatou husou Blues: Na 80 % bude hviezdou NHL. U Sýkoru optimizmus klesol Aj druhý brankár končí: Finále USHL prinesie súboj slovenských útočníkov Studenič sa tešil z veľkej výhry, Mišiak šancu v play-off už nedostaneCanucks čakajú návrat jednotky. Bude chytať už v stredu? Vráti sa známy útočník Panthers už v otváracom zápase série proti Bruins? Reprezentácia USA prišla o hviezdu. Súper Slovenska na MS pridal deväť nových hráčov! Slafkovský je žiadaný: Ďalší veľký talent si chce zahrať po jeho boku!Poznáme kompletný rozpis 2. kola play-off Matthews je finalistom aj na Selkeho trofej. Má zdatných konkurentovV NHL budeme mať nového šampióna! Zápas č. 7 opäť rozhodol ČechPreview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského Prekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies