Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
NHL live
07. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
03:30info
DAL
COL
«

Sumáre

Hossa rozhodol o víťazstve, Gáborík dvojbodový

Pol tucet stretnutí bolo na programe v NHL v piatok a do hry zasiahli aj traja slovenskí hokejisti. Hossa rozhodol o víťazstve, Gáborík zaznamenal jeden gól a jednu asistenciu. Višňovský nebodoval, ale tešil sa z výhry.

HOSSA ROZHODOL O TRIUMFE BLACKHAWKS

Blackhawks podali v piatok solídny výkon a v Ottawe získali po tesnom víťazstve 2:1 dôležité dva body. Brankár Ray Emery sa prvý raz od roku 2008 predstavil na ľade svojho bývalého zamestnávateľa a predviedol niekoľko dôležitých zákrokov. Nakoniec opustil zápas s 25 zákrokmi ako tretia hviezda. Prekonať ho dokázal iba Milan Michálek (26), ktorý domácich poslal v 16. minúte do vedenia. Na začiatku druhej časti hry vyrovnal Bryan Bickell (7) a víťazný gól si pripísal hviezdny útočník Marián Hossa (27), ktorý rozhodol o víťazstve „jastrabov“ druhý raz v rade. Rodák zo Starej Ľubovne strávil na ľade 21 minút a 22 sekúnd, počas ktorých ohrozil domáceho gólmana trikrát a zblokoval jednu strelu. „Vždy je to pre mňa špeciálne prísť do tejto arény. V meste mám stále veľa priateľov a poznám mnoho ľudí. Mám veľa spomienok a toto je ďalšia,“ povedal slovenský krídelník, ktorý sa stal prvou hviezdou zápasu. Domáci Robin Lehner zlikvidoval 37 striel, obranca Erik Karlsson ukončil svoju osemzápasovú bodovú sériu. Blackhawks vyhrali iba tretí z posledných šestnástich zápasov, ktoré odohrali vonku.

GÁBORÍK HVIEZDOU ZÁPASU, RANGERS PODĽAHLI TAMPE

Článok pokračuje pod reklamou

Tampa Bay prehrávala o jeden gól, neskôr i o dva, nakoniec však získala dva body po tom, čo New York Rangers porazila 4:3 po predĺžení. Rozhodujúci presný zásah si pripísal v druhej minúte nadstaveného času Ryan Malone (11), ktorý sa stal prvou hviezdou stretnutia. Artem Anisimov (13) poslal v polovici prvej tretiny „jazdcov“ do vedenia a na začiatku druhého dejstva zvýšil náskok krídelník Marián Gáborík (31), ktorý skóroval v presilovej hre. Tom Pyatt (7), Teddy Purcell ( 18) a Steven Stamkos (45) otočili stav zápasu a aspoň jeden bod zabezpečil manhattanskému mužstvu Brandon Dubinsky (7), ktorý necelé tri minúty pred koncom prekonal Mathie Garona. Ten čelil iba 19 strelám. Gáborík odohral zhruba pätnásť minút a do štatistík si zapísal aj jednu asistenciu, dva plusové body a dve strely. Trenčiansky odchovanec bol vyhlásený za tretiu hviezdu duelu. Henrik Lundqvist neoslávil svoje jubilejné 30. narodeniny víťazstvom. Zaregistroval 27 zákrokov. „Blesky“ vyhrali tretíkrát v rade a na ôsmy Winnipeg strácajú štyri body, no odohrali o dva duely menej.

ANAHEIM ZDOLAL CALGARY 3:2, GETZLAF S VÍŤAZNÝM GÓLOM

Anaheimskí „káčeri“ sa opäť priblížili k postupovým pozíciám po tom, čo v dôležitom stretnutí zvíťazili na domácom ľade nad Calgary tesne 3:2. Center Ryan Getzlaf sa v aktuálnej sezóne strelecky trápi a v uplynulom mesiaci dokonca nestrelil ani jeden gól. V piatok bol však najlepším hráčom Anaheimu a 46 sekúnd pred koncom základnej hracej doby sa postaral o víťazný gól. Bobby Ryan (24) a Corey Perry (31) tiež prekonali Lelanda Irvinga, ktorý urobil až 35 zákrokov. Domáci Johan Hiller zlikvidoval 27 striel a „káčeri“ rozšírili svoju sériu domácich víťazstiev proti Flames už na pätnásť duelov. Na ľade nechýbal slovenský obranca Ľubomír Višňovský, ktorý zaknihoval jeden plusový bod a jeden strelecký pokus počas 16 minút a 48 sekúnd. Curtis Glencross (21) a Alex Tanguay (10) strelili góly „plameňov“ a duel spestrili aj dve bitky v úvodnej dvadsaťminútovke.

PARISE HETRIKOM ZNIČIL CAPITALS

Kapitán Devils Zach Parise (27) strelil proti Washingtonu tri góly predtým, ako v polovici druhej tretiny musel predčasne do kabíny po tom, čo inkasoval bodyčeky od Matta Hendricksa a Brooksa Laicha blízko mantinelu. Americký útočník sa v tretej tretine objavil najprv na striedačke svojho mužstva a v závere sa vrátil na ľad v presilovej hre. New Jersey zvíťazilo hladko 5:0 a ukončilo sériu štyroch prehier v rade. Dainius Zubrus (16) a Patrik Eliáš (21) pridali ďalšie góly tímu z Newarku a Johan Hedberg chytil všetkých 23 striel. Vychytal svoj tretí tohtosezónny shutout (20. v kariére).

DETROIT DEKLASOVAL MINNESOTU 6:0

Valtteri Filppula (20) strelil dva góly, vrátane víťazného, a pridal aj jednu asistenciu, Henrik Zetterberg (15) si pripísal jeden presný zásah a dve prihrávky, aby Detroit v domácom prostredí porazil Minnesotu vysoko 6:0. Brendan Smith (1), Darren Helm (8) a Ian White (7) tiež skórovali, Niklas Kronwall trikrát asistoval. Jimmy Howard zaregistroval 19 zákrokov a vychytal svoj šiesty shutout v tomto ročníku. Red Wings vyhrali druhýkrát v sérii.

LEHTONEN, VINCOUR DOVIEDLI STARS K VÍŤAZSTVU

Kari Lehtonen zneškodnil 19 striel, aby Dallas získal dôležité dva body na ľade Edmontonu, ktorý porazil 3:1. Diváci videli góly až od druhej tretiny, v ktorej skórovali dvaja Česi – Radek Dvořák (4) a Tomáš Vincour (3, víťazný gól). Michael Ryder (27) poistil výhru strelou do prázdnej brány a skóre uzavrel 30 sekúnd pred koncom Sam Gagner (15), ktorý pokazil Lehtonenovi (25. výhra v sezóne) radosť z čistého konta.

HVIEZDY VEČERA
1. Zach Parise (NJD), 2. Valtteri Filppula (DET), 3. Teddy Purcell (TAM)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
M. Hossa (CHI) 21:22 1 0 1 0 3 0
M. Gáborík (NYR) 14:56 1 1 2 +2 2 0
Ľ. Višňovský (ANA) 16:48 0 0 0 +1 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Dvorský je zlatou husou Blues: Na 80 % bude hviezdou NHL. U Sýkoru optimizmus klesol Aj druhý brankár končí: Finále USHL prinesie súboj slovenských útočníkov Studenič sa tešil z veľkej výhry, Mišiak šancu v play-off už nedostaneCanucks čakajú návrat jednotky. Bude chytať už v stredu? Vráti sa známy útočník Panthers už v otváracom zápase série proti Bruins? Reprezentácia USA prišla o hviezdu. Súper Slovenska na MS pridal deväť nových hráčov! Slafkovský je žiadaný: Ďalší veľký talent si chce zahrať po jeho boku!Poznáme kompletný rozpis 2. kola play-off Matthews je finalistom aj na Selkeho trofej. Má zdatných konkurentovV NHL budeme mať nového šampióna! Zápas č. 7 opäť rozhodol ČechPreview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského Prekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies