Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
«

Sumáre

Gáborík skóroval, Hossa s Handzušom vyhrali

V noci z piatka na sobotu sa v NHL odohralo päť stretnutí, v ktorých sa predstavili aj traja Slováci. Marián Gáborík skóroval a tešil sa z výhry Columbusu, Marián Hossa a Michal Handzuš nebodovali, no Chicago si víťazstvom zaistilo divízny titul.

GÁBORÍK SKÓROVAL, COLUMBUS SA PRIBLIŽUJE K PLAY-OFF

V akcii sa v piatok predstavil aj slovenský krídelník Marián Gáborík, ktorý strelil svoj 12. gól sezóny, tretí v drese Columbusu, aby upravil stav stretnutia proti St. Louis na 4:1. Víťazný presný zásah si pripísal Artem Anisimov (11) a na listine strelcov ich doplnili Ryan Johansen (4) a dvojbodový Cam Atkinson (6). Sergej Bobrovskij zastavil 31 striel súpera a tím z Ohia vyhral druhý zápas v rade. Čestný gól St. Louis zaznamenal Kevin Shattenkirk (4) už v druhej minúte duelu. Jake Allen čelil 19 strelám, tri na neho vyslal trenčiansky rodák, ktorý okrem gólu nazbieral aj jeden plusový bod a zblokoval jednu strelu počas takmer 17 minút strávených na ľade. Blue Jackets zaknihovali v posledných 15 domácich dueloch bilanciu 11-1-3, pričom na ôsmu priečku strácajú už len dva body.

CHICAGO SI ZAISTILO DIVÍZNY TITUL, SLOVÁCI NEBODOVALI

Článok pokračuje pod reklamou

Brandon Saad premenil v piatej sérii svoj samostatný nájazd, aby rozhodol o víťazstve lídra súťaže na ľade Detroitu 3:2, ktoré mu v predstihu zaistilo prvenstvo v Centrálnej divízii. V normálnej hracej dobe sa strelecky presadili Viktor Stalberg (8) a Jonathan Toews (20), ktorý vyrovnával na 2:2. Corey Crawford urobil 27 zákrokov, prekonali ho Johan Franzen (8) a Corey Emmerton (4). Jimmy Howard zlikvidoval 26 striel, tri z hokejky Mariána Hossu, ktorý ho prekonal v nájazdoch a zblokoval tiež jednu strelu počas 19 minút a 22 sekúnd, ktoré strávil v akcii. Jeho spoluhráč Michal Handzuš odohral len 11 a pol minúty, počas ktorých vyslal na Howarda dve strely, na vhadzovaniach mal úspešnosť 67% a na trestnej lavici strávil štyri minúty. Detroit má na konte dve prehry v sérii, keď včera podľahol rovnakým pomerom San Jose. Chicago naopak vyhralo štvrtý duel v rade.

ANDERSON VYCHYTAL NULU PO NÁVRATE DO BRÁNY

Craig Anderson zastavil všetkých 33 striel Devils, aby zaznamenal tretí shutout v sezóne po 18-zápasovej absencii pre zranený členok a doviedol Ottawu k výhre 2:0 nad trápiacim sa New Jersey. Gólmi k tomu prispeli Jean-Gabriel Pageau, ktorý strelil svoj prvý gól v NHL a zároveň víťazný, a Milan Michálek (3), ktorý uzavrel stav stretnutia. Martin Brodeur nemal veľa práce, čelil len jedenástim streleckým pokusom Senators, ktorí vyhrali druhý duel v rade a posunuli sa na šieste miesto vo Východnej konferencii. Devils ťahajú sériu deviatich porážok a momentálne sú desiati.

CHIASSON, BACHMAN DOVIEDLI STARS K VÝHRE NAD PREDATORS

Nováčik Alex Chiasson (5) strelil dva góly a Richard Bachman zastupujúci zraneného Kariho Lehtonena chytil 26 striel súpera, aby Dallas uspel v Nashville pomerom 5:2 a zaznamenal štvrtý triumf v sérii. O zvyšné góly Stars sa postarali dvojbodový Ray Whitney (10), Tom Wandell (1, víťazný gól) a Erik Cole (8). Vernon Fiddler si pripísal dve asistencie. Z hráčov Predators sa strelecky presadili Taylor Beck (3) a Bobby Butler (2). Chris Mason opustil duel s 13 zákrokmi, Nashville prehral piaty súboj v rade a klesol na 13. miesto na západe.

GIODRANO ROZHODOL O TRIUMFE CALGARY NAD PHOENIXOM

Mark Giordano (4) skóroval necelú polminútu pred koncom predĺženia a pridal aj asistenciu, aby rozhodol o dôležitej výhre Calgary nad Phoenixom 3:2. V normálnej hracej dobe sa strelecky presadili Jiří Hudler (8) a Lee Stempniak (8), Joey MacDonald prispel k víťazstvu 29 zákrokmi. Prekonali ho len Antoine Vermette (10) a Keith Yandle (9). Mike Smith čelil 25 strelám Flames, ktorých šance na play-off sú naďalej reálne, no na ôsmy Detroit strácajú už 13 bodov. Odohrali však o dva zápasy menej. Coyotes majú na konte o desať bodov viac (42).

HVIEZDY VEČERA:
1. Craig Anderson (OTT), 2. Alex Chiasson (DAL), 3. Mark Giordano (CGY)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
M. Gáborík (CBJ) 16:57 1 0 1 1 3 0
M. Hossa (CHI) 19:22 0 0 0 0 3 0
M. Handzuš (CHI) 11:33 0 0 0 0 2 4



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies