Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
02:00info
NYR
FLA
NHL live
24. 05.
kurzy
02:00info
NYR
FLA
NHL live
25. 05.
kurzy
02:00info
DAL
EDM
NHL live
«

Slováci v NHL

Tímy si vybrali štyroch Slovákov, jedného konečne už aj Stars

Počet draftovaných Slovákov vlani bol viac ako slabý – nula. Na tohtoročnom vstupnom drafte sa však toto číslo značne zlepšilo. Tímy NHL zaujali štyria Slováci, pričom po prvýkrát v histórii si slovenského hráča na drafte vybral aj Dallas Stars.

Ten zostával posledným klubom, ktorý ešte neveril ani jednému mladému Slovákovi. Tento rok to zmenil a z celkového 149. miesta si vybral krídelníka Mateja Pauloviča, ktorý poslednú sezónu strávil vo švédskom Färjestade. Osemnásťročný topoľčiansky odchovanec bol v 5. kole posledným draftovaným Slovákom v tomto roku.

Pred ním zazneli ešte tri slovenské mena, pričom to prvé už v prvom kole, kedy bol najvyššie draftovaným Slovákom od roku 2005 Marko Daňo. Nádejného útočníka Slovana Bratislava si vybral tím Columbus Blue Jackets už z 27. miesta. V minulosti tím z Ohia pritom na drafte veril len jednému Slovákovi.

Očakávania sa naplnili v otázke draftovania nasledujúcich dvoch hráčov. V treťom kole si z celkového 90. miesta vybral Boston krídelníka Petra Cehlárika, ktorý naposledy hrával vo Švédsku za Luleu. Boston si v minulosti vybral päť Slovákov.

Článok pokračuje pod reklamou

Draftovaný bol i krídleník Gatineau Martin Réway, ktorého si z celkového 116. miesta vybral Montreal. Osemnásťročný rodák z Prahy sa stal piatym Slovákom, ktorého si na drafte zvolil tento tradičný kanadský klub.

P Tím Hráč Post Štát Predch. tím
27. CBJ Marko Daňo C SVK Slovan (KHL)
90. BOS Peter Cehlárik ĽK SVK Lulea (SWE-Jr.)
116. MTL Martin Réway ĽK SVK Gatineau (QMJHL)
149. DAL Matej Paulovič ĽK SVK Färjestad (SWE-Jr.)

Súvisiace články:
Daňo bol draftovaný už v prvom kole!
Draftuje Slováka tento rok konečne aj Dallas?
MacKinnon jednotkou draftu, Daňo tou slovenskou



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies