Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
«

Slováci v NHL

Daňo bol draftovaný už v prvom kole!

V roku 2012 na vstupnom drafte v Pittsburghu slovenské meno nezaznelo ani raz. V nedeľu v New Jersey ho po prvýkrát bolo počuť už v prvom kole, kedy bol tímom Columbus Blue Jackets vybraný nádejný útočník Marko Daňo. Z celkového 27. miesta.

Osemnásťročný trenčiansky odchovanec naplnil očakávania preddraftových rebríčkov a stal sa slovenskou draftovou jednotkou. Už v mladom veku hrával v Slovenskej extralige a vlani si zahral dokonca v KHL, kde obliekal dres Slovana Bratislava.

V 37 zápasoch základnej časti zaznamenal tri góly a štyri asistencie. Nechýbal ani v jednom zo štyroch zápasoch play-off. Jeho výkony neušli ani pozornosti reprezentačného trénera a zahral si na majstrovstvách sveta, kde v piatich dueloch zaznamenal gól a asistenciu.

Daňovo draftovanie v prvom kole bolo trošku prekvapujúce a po dlhých rokoch sa stal najvyššie draftovaným Slovákom. Naposledy totiž boli v prvom kole vybraní v roku 2005 Marek Zagrapan a Vladimír Mihalik.

„Jeho hokejový zmysel je to, čo každého na ňom zaujme. Myslí spôsobom, ktorý v jeho veku nie je bežný. Je zručný, ale nemá nič, čím by vynikal nad inými hráčmi. Má však schopnosť otvoriť si priestor a tvoriť rozumné hry. Preto bol aj schopný hrať v profesionálnej lige v takom mladom veku. Dôvodom, prečo sú pri ňom skauti nadšení je fakt, že ešte stále bude fyzicky rásť a ak dokáže zlepšiť svoje zručnosti, mohol by sa z neho stať skvelý hráč,“ analyzoval Daňa Derek O’Brien z CzechHockeyReport.

Súvisiaci článok:
Tímy si vybrali štyroch Slovákov, jedného konečne už aj Stars




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies