Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 1. tr.
EDM
1
LAK
1
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
NHL live
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
«

Sumáre

Halák vychytal ďalšiu nulu, Višňovský, Hossa aj Kopecký bodovali

V jedenástich utorkových zápasoch NHL sa predstavili štyria Slováci. Jaroslav Halák zaznamenal druhý shutout v sérii, Ľubomír Višňovský, Marián Hossa i Tomáš Kopecký prispeli asistenciou k výhram svojich tímov.

Hviezdy večera:
1. Jori Lehtera (STL), 3 góly
2. Henrik Lundqvist (NYR), 33/33, 100% úspešosť zákrokov
3. Carey Price (MTL), 29/29, 100% úspešosť zákrokov

Halák vynuloval Colorado, Višňovský asistoval

Jaroslav Halák zastavil všetkých 20 striel súpera, aby zaknihoval čisté konto v druhom zápase v rade a doviedol New York Islanders k vysokej domácej výhre 6:0 nad Coloradom. Vyslúžil si za to post prvej hviezdy duelu. Bratislavský rodák neinkasoval už 143 minút a 27 sekúnd. Naposledy vychytal dva shutouty v sérii v drese Islanders Rick DiPietro v roku 2006. Ku štvrtému víťazstvu v rade prispeli gólmi šiesti rôzni strelci. Postupne sa presadili Nick Leddy, Anders Lee (presilová hra), Travis Hamonic, Casey Cizikas a dvojbodoví Nikolaj Kuľomin (oslabenie) s Ryanom Stromom. Tí prekonali Semiona Varlamova zo 46 striel newyorského tímu. Pre Leddyho to bol víťazný presný zásah a zároveň 100. bod v NHL. „Toto bol náš najlepší zápas v sezóne. Ako skupina však nemôžeme byť spokojní. Ešte sme nič neurobili, odohrali sme len 15 zápasov ročníka," zhodnotil výkon tímu z Long Islandu obranca Hamonic pre agentúru AP. Na prázdno neodišiel zo zápasu ani druhý Slovák v akcii, Ľubomír Višňovský. Počas 20 minút a 20 sekúnd na ľade zaznamenal tretiu asistenciu v sezóne, ku ktorej pridal dva plusové body, dve strely a jeden bodyček. Do akcie sa po jednozápasovej absencii vrátil jeho spoluhráč, obranca Johnny Boychuk. Islanders, ktorí oplatili Avalanche prehru 0:5 spred 12 dní, zažívajú najlepší štart do ročníka za posledných 13 rokov. Denverský klub zasa prehral aj druhý duel v rámci aktuálneho štvorzápasového tripu.

Hviezdy duelu: 1. J. Halák (NYI), 2. N. Kuľomin (NYI), 3. R. Strome (NYI)

Blackhawks ukončili sériu Lightning, Hossa asistoval

Patrick Kane sa v samostatných nájazdoch presadil ako jediný, aby doviedol Chicago k výhre 3:2 nad Tampou Bay, ktorá prišla o svoju šesťzápasovú víťaznú sériu. Blackhawks porazili Lightning po prvýkrát od 13. decembra 2009 aj vďaka 25 zákrokom Coreyho Crawforda a gólom Brada Richardsa a Marcusa Krügera. Marián Hossa zaregistroval jednu asistenciu. Z hráčov floridského tímu sa presadili Cedric Paquette a Nikita Kučerov, kým Ben Bishop urobil 37 zákrokov. Trikrát ho ohrozil aj Hossa. Trenčiansky odchovanec odohral 20 minút a 14 sekúnd, počas ktorých zaznamenal aj jeden plusový bod. Podarilo sa mu aj odobrať štyri puky, vďaka čomu v tejto štatistike predbehol troch spoluhráčov a dostal sa na prvé miesto so 14 získanými pukmi. Jeho spoluhráč, Johny Oduya, duel nedohral a to platilo aj o Tylerovi Johnsonovi z Tampy.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. C. Crawford (CHI), 2. M. Krüger (CHI), 3. B. Bishop (TBL)

Kopecký pomohol k výhre nad San Jose

Ak by Florida odohrala viac takých zápasov ako v utorok, tréner Gerard Gallant verí, že by získala veľa víťazstiev. „Všetko išlo podľa plánu. Všetci hráči bojovali. Nemyslím si, že tu bol čo i len jeden hráč, ktorý by sa len zviezol. To je presne to, čo potrebujeme,“ povedal po výhre 4:1 nad San Jose, ktorou si jeho tím ukončil sériu troch prehier v rade. Jimmy Hayes, Aleksander Barkov, Derek MacKenzie a Tomáš Fleischmann strelili góly Panthers, ktorí zblokovali 17 striel. Ďalších 20 zlikvidoval Roberto Luongo. Jednu asistenciu si z duelu odniesol aj Tomáš Kopecký, ktorý odohral takmer 17 a pol minúty. Na konto si pripísal aj dve strely a jeden bodyček. Antti Niemi čelil 30 strelám a z jeho spoluhráčov sa strelecky presadil len Joe Thornton, ktorý skóroval v 51. minúte za stavu 0:4. Sharks prehrali druhý zápas v rade.

Hviezdy duelu: 1. A. Barkov (FLA), 2. D. MacKenzie (FLA), 3. R. Luongo (FLA)

Devils ukončili sériu prehier triumfom nad Wild

Mike Cammalleri strelil v polovici prvej tretiny víťazný gól zápasu a Cory Schneider kryl 23 z 24 striel, aby New Jersey uspelo na domácom ľade proti Minnesote pomerom 3:1. Skóre stretnutia otvoril Tuomo Ruutu a uzavrel ho Travis Zajac, ktorý v presilovej hre trafil odkrytú bránu Wild. Jaromír Jágr nazbieral dve asistencie a s počtom 1059 sa priblížil k siedmemu miestu historického rebríčka NHL, na ktorom je zatiaľ Steve Yzerman (1063). Čestný úspech tímu zo St. Paul zaznamenal Ryan Carter, ktorý skóroval pri vlastnom oslabení. Darcy Kuemper opustil duel s 20 zákrokmi. Kým Devils ukončili sériu štyroch porážok, Wild zaknihoval štvrtú prehru v rade a na trojzápasovom tripe nevyhrali ani raz. „Takýtp trip sme nechceli odohrať, takže doma potrebujeme nájsť cestu k víťazstvu. Dúfajme, že sa nám vrátia zranení hráči do zostavy, pretože vieme, čo nám môžu priniesť,“ povedal pre AP útočník Minnesoty Jason Pominville.

Hviezdy duelu: 1. C. Schneider (NJD), 2. M. Cammalleri (NJD), 3. J. Jágr (NJD)

Rangers deklasovali Penguins a ukončili ich víťaznú sériu

Henrik Lundqvist chytil všetkých 33 striel, aby zaknihoval tretie čisté konto sezóny, 53. v kariére a nasmeroval New York Rangers k triumfu 5:0 nad rozbehnutým Pittsburghom. Do listiny strelcov sa postupne zapísali Mats Zuccarello, Martin St. Louis, Kevin Klein, Derick Brassard (presilovka) a Rick Nash (oslabenie), ktorý sa 12. gólom v ročníku dostal do čela tabuľky ligových strelcov. Pridal k nemu aj dve prihrávky, rovnako dvakrát asistoval Derek Stepan. „Boli sme skutočne dobre pripravení. Každý deň sme preberali presilovky a vieme všetky štatistiky, všetko čo robia," povedal pre AP Brassard, ktorý skóroval v presilovej hre. V predošlých 37 Pittsburgh neinkasoval. Marc-Andre Fleury pustil všetky góly z 35 striel a Penguins nepredĺžili sedemzápasovú víťaznú sériu. Rangers pre zmenu ukončili sériu dvoch prehier.

Hviezdy duelu: 1. H. Lundqvist (NYR), 2. R. Nash (NYR), 3. D. Stepan (NYR)

Columbus prehral deviaty zápas v sérii

Marcus Johansson a Alexander Ovečkin strelili po dva góly, aby Washington zdolal na domácom ľade Columbus 4:2 a pripísal si tretí triumf v sérii. Nicklas Bäckström a Andre Burakovsky nazbierali dve asistencie, kým Braden Holtby prispel k výhre 24 zákrokmi. Góly mu strelili Cam Atkinson a David Savard. Boone Jenner na oba prihral a Curtis McElhinney urobil 28 zákrokov. Blue Jackets napriek tomu prehrali už deviaty duel v rade, čím vyrovnali negatívny klubový rekord z roku 2009.

Hviezdy duelu: 1. M. Johansson (WSH), 2. A. Ovečkin (WSH), 3. B. Jenner (CBJ)

Price doviedol Montreal k výhre nad Winnipegom

Carey Price podal opäť skvelý výkon a predviedol 29 zásahov, aby vychytal prvý shutout v sezóne, 26. v kariére, ktorým výrazne pomohol Montrealu zdolať doma Winnipeg 3:0. „Je to pre mňa dôležité. Bolo dobré, že som to dokázal. Potrebovali sme v prvom rade vyhrať, toto bola len čerešnička na torte," povedal Price agentúre CP. Gólmi zariadili triumf Lars Eller, Alex Galchenyuk a Tomáš Plekanec, ktorý uzavrel stav duelu strelou do prázdnej brány pri vlastnom oslabení, 37 sekúnd pred koncom tretej časti hry. Ondřej Pavelec čelil 26 strelám, no ani on nepomohol Jets predĺžiť bodovú sériu na deväť zápasov. V ôsmich dueloch bodoval Winnipeg po prvý raz od presťahovania organizácie z Atlanty v roku 2011.

Hviezdy duelu: 1. C. Price (MTL), 2. A. Galchenyuk (MTL), 3. O. Pavelec (WPG)

Lehterov hetrik doviedol Blues k výhre nad Buffalom

Jori Lehtera zaknihoval čistý hetrik, Blues skórovali v každej hernej situácii a vyhrali siedmy zápas z posledných ôsmich, keď na domácom ľade porazili Buffalo bez Andreja Meszároša hladko 6:1. Lehterovi spoluhráči z útoku nakombinovali päť bodov - Jaden Schwartz zaznamenal tri asistencie a Vladimir Tarasenko dve, aby bodoval v šiestom zápase v rade. Tri asistencie si pripísal aj Alexander Steen, dve Kevin Shattenkitk. Dva presilovkové góly strelil Joakim Lindström a do čierneho sa trafil aj David Backes. Brian Elliott urobil 28 zákrokov a prekonal ho len Tyler Ennis. Michal Neuvirth inkasoval šesť gólov z 29 striel.

Pozri aj: Video: Lehtera zaknihoval prvý hetrik kariéry

Hviezdy duelu: 1. J. Lehtera (STL), 2. J. Schwartz (STL), 2. V. Tarasenko (STL)

Predators vďaka prvej tretine porazili Oilers

Edmonton sa pokúšal po nevydarenej prvej tretine o zvrat, ale cez dvojgólovú hranicu sa nedostal, a tak nakoniec podľahol Nashvillu 2:3. Martin Marinčin túto prehru sledoval z tribúny. Viktor Fasth pobudol v akcii len jednu tretinu, keď ho zo 17 striel prekonali Mike Ribeiro, Matt Cullen a Filip Forsberg, ktorý strelil svoj šiesty gól v posledných šiestich dueloch. Od druhej dvadsaťminútovky za domácich chytal Ben Scrivens, ktorý síce zlikvidoval všetkých 18 striel, ale góly Benoita Pouliota a Naila Jakupova z druhej tretiny na otočenie duelu nestačili. Pekka Rinne ich inkasoval z 23 striel, aby si zlepšil bilanciu v posledných šiestich dueloch na 5-1-0 a vyhral tretí zápas v rade.

Hviezdy duelu: 1. F. Forsberg (NSH), 2. M. Ribeiro (NSH), 3. B. Scrivens (EDM)

Garbutt rozhodol v oslabení o ukončení série prehier

Arizona viedla 2:0 a potom sa jej v 57. minúte podarilo vyrovnať stav na 3:3. Šancu na rozhodnutie následne dostala pri vylúčení Patricka Eavesa. Namiesto toho však Ryan Garbutt strelil gól v oslabení, aby ešte v normálnom hracom čase rozhodol o výhre Dallasu 4:3. Pred ním skórovali aj dvojgólový Tyler Seguin a Erik Cole. Kari Lehtonen pomohol ukončiť sedemzápasovú sériu prehier 34 zákrokmi. Mike Smith ich urobil 28 a z jeho spoluhráčov sa do čierneho trafili Connor Murphy, Joe Vitale a Mikkel Boedker. Coyotes prehrali druhý duel v rade.

Hviezdy duelu: 1. R. Garbutt (DAL), 2. M. Smith (ARI), 3. T. Seguin (DAL)

Daniel Sedin rozhodol o výhre Canucks nad Senators

Daniel Sedin strelil svoj štvrtý gól v sezóne v poslednej minúte predĺženia, aby rozhodol o výhre Vancouveru 4:3 nad Ottawou. Canucks v zápase viedli trikrát po góloch Shawna Matthiasa, Alexandreho Burrowsa a Kevina Bieksu. Senators sa ale zakaždým podarilo odpovedať vďaka presným zásahom Mikea Hoffmana, Kylea Turrisa a Marka Stonea. Nakoniec ale ani 33 zákrokov Craiga Andersona nestačilo k odvráteniu tretej prehry v rade. Naopak, „kosatky“ vyhrali druhý duel v sérii a ôsmy z ostatných desiatich. V utorok im k tomu Ryan Miller pomohol 21 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. A. Burrows (VAN), 2. K. Turris (OTT), 3. K. Bieksa (VAN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 20/20(100 %) - - - - - - -
Ľ. Višňovský (NYI) 20:20 0 1 1 2 0 2 1
M. Hossa (CHI) 20:14 0 1 1 1 0 3 0
T. Kopecký (FLA) 17:21 0 1 1 0 0 2 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Anaheim a Carolina si upísali brankárov z Ruska Stars dotlačili úradujúceho šampióna na pokraj vypadnutia! Zlé správy pre obranu Slovenska? Černák dohrával play-off zranený!Finalistami Norrisovej trofeje sú dvaja jej víťazi i mladík, ktorý môže prepísať dejinyDôvod na obavy: Je na tom hviezdny Matthews horšie, ako tím hovorí? NHL naživo: Dallas vo vedení? Koniec pre kráľov?Expert o Slafkovskom: Patrí mu uznanie. Už si vôbec nemyslím, že sú jeho slová prehnané Mešár bol miernym sklamaním. Profesionálny hokej by mu však mohol sadnúť viac Generálny manažér Capitals: Voči Ovečkinovi to nie je fér. Verí Rus, že má stále na Gretzkého rekord? Nemcov tréner je v kontakte s kanadským tímom. Oslovili Devils vedenie Pittsburghu?Sharks majú pri hľadaní nového trénera špeciálnu požiadavku Kedy príde Mičkov do NHL? Mohlo by sa tak stať pred koncom jeho zmluvy v KHL! Obranca Capitals ukončil asistenčný program. Oshie dúfa, že bude v budúcej sezóne schopný hrať Hviezdu Senators čaká operácia, z ktorej sa bude zotavovať dlhšie Slovenský reprezentant prispel k dôležitej výhre. Siaha už na finále! Blues podpísali zmluvy s dvoma Švédmi z elitnej SHLDevils podpísali nové zmluvy s dvoma útočníkmi. S jedným spoluprácu predĺžili Dva tímy zdramatizovali série, dva postúpili ďalej! Hrdinom aj syn slovenských rodičov Slafkovský do Žiliny nedorazil. Asistent trénera hovoril aj o ČernákoviPoznáme finalistov Calderovej trofeje: Je medzi nimi obranca DevilsZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies