Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
NHL live
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
01:30info
DAL
VGK
«

Sumáre

Tatar pomohol k postupu gólom, Kings si v play-off nezahrajú

Marián Gáborík nebodoval, Kings kritický zápas nezvládli a titul obhajovať nebudú. Naopak, Tomáš Tatar pomohol Detroitu gólom k zaisteniu si postupu. Z toho sa tešia aj Islanders, ktorým pomohla prehra Bruins. V play-off si tiež zahrajú Flames a Jets.

Hviezdy večera:
1. Andrew Hammond (OTT), 26/26 (čisté konto)
2. Jiří Hudler (CGY), 2 góly (vrátane víťazného), 1 asistencia
3. Jake Allen (STL), 22/23 (95,7% úspešnosť zákrokov)

Tatar skóroval, Detroit si zahrá v play-off

Slovenský útočník Tomáš Tatar strelil svoj prvý gól od 29. marca, aby ním pomohol Detroitu k postupu do play-off. Red Wings v Montreale síce prehrali 3:4, ale keďže prehral aj Boston a oni získali bod za remízu v normálnom hracom čase, o postup už prísť nemôžu. V play-off si tak zahrajú v 24. sezóne v rade. Okrem Tatara sa z hráčov v bielo-červenom presadili aj Pavel Daciuk a Darren Helm. Jimmy Howard urobil 22 zákrokov a puk vyberal z brány po góloch Andreja Markova, Jeffa Petryho, Tomáša Plekanca a Larsa Ellera, ktorý rozhodol o výhre Canadiens v druhej minúte nadstaveného času. Pre Careyho Pricea to bolo 43. víťazstvo v sezóne, čím vytvoril nový klubový rekord. Vo štvrtok predviedol 24 zákrokov. Tatar ho ohrozil trikrát, pričom odohral zruba 17 minút. Pripísal si aj mínusový bod, keďže bol na ľade aj pri dvoch góloch „Habs“. Tí zostávajú na čele Atlantickej divízie, dva body pred Tampou Bay.

Tatarov 29. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. C. Price (MTL), 2. P. Daciuk (DET), 3. L. Eller (MTL)

Článok pokračuje pod reklamou

Boston podľahol Panthers a vypadol z postupovej zóny

Boston prehral dôležitý zápas na Floride 2:4 a teraz potrebuje pomoc od druhých, aby mal ešte šancu postúpiť do play-off. Ottawa totiž vo štvrtok uspela, a tak Bruins vypadli z postupovej pozície. Na Senators strácajú zápas pred koncom dva body a na Pittsburgh jeden bod, no Penguins majú zápas k dobru. „Je to ťažké. Sme hrdá skupina, ktorá vždy chcela veci dokázať urobiť sama a teraz sa musíme spoliehať na pomoc iných,“ skonštatoval Chris Kelly pre agentúru AP. Boston pritom nezačal zle a vďaka Patriceovi Bergeronovi sa ujal vedenia. Neskôr sa presadil aj Brad Marchand, ale to na Panthers nestačilo. Aleksander Barkov stav vyrovnal a v tretej tretine po sebe skórovali Jonathan Huberdeau a Brad Boyes, aby Panthers viedli 3:1. Skóre uzavrel Jimmy Hayes. Jaromír Jágr zaznamenal dve asistencie, aby dosiahol na métu 1800 bodov a osamostatnil sa na štvrtom mieste historického bodovania. Roberto Luongo zaknihoval 34 zákrokov. Tomáš Kopecký sledoval duel z tribúny. Kapitán „medveďov“ Zdeno Chára hral a v akcii strávil 25 minút a 39 sekúnd. Pripísal si mínusový bod, dve trestné minúty a dve strely. Tuukka Rask čelil 30 strelám.

Hviezdy duelu: 1. J. Jágr (FLA), 2. J. Hayes (FLA), 3. R. Luongo (FLA)

Flames porazili Kings a na úkor šampióna postúpili do play-off

Boston ešte šancu postúpiť má, ale zhruba takú, ako malo prednedávnom Los Angeles. To teraz už na ambície obájiť titul môže zabudnúť. V kritickom zápase proti Calgary totiž prehralo 1:3, a tak sa z postupu tešili práve Flames a ešte druhý kanadský tím, Winnipeg Jets. O výhre Calgary rozhodol už v prvej tretine Jiří Hudler, ktorý nahrával aj na prvý gól Johnnyho Gaudreua. V závere Hudler pridal aj tretí bod, keď vsietil gól do prázdnej brány. Gaudreau zaznamenal aj asistenciu, Dennis Wideman dve. Jonas Hiller zneškodnil 33 striel a ako jediný na neho našiel recept Jordan Nolan. Jonathan Quick inkasoval dva góly z 24 striel. V akcii nechýbal ani Marián Gáborík, ktorý odohral 17 minút so ziskom mínusového bodu a štyroch striel. Kým Kings si nezahrajú v play-off po prvýkrát od roku 2009, pre Flames to bude presne naopak. Naposledy v ňom boli práve vtedy.

Hviezdy duelu: 1. J. Hiller (CGY), 2. J. Hudler (CGY), 3. D. Wideman (CGY)

Jets podľahli Coloradu po nájazdoch, no zahrajú si v play-off

Winnipeg potreboval bodovať a spoliehať sa na zaváhanie Kings. Oboje mu vyšlo, a tak si zahrá v play-off po prvý raz od sťahovania z Atlanty v roku 2011. Reto Berra aj Ondřej Pavelec počas 65 minút hry neinkasovali. O domácej výhre Colorada 1:0 rozhodli až premenené samostatné nájazdy Ryana O´Reillyho a Matta Duchenea. Berra chytil okrem oboch nájazdov súpera aj 41 striel pri svojom prvom čistom konte kariéry. Pavelec vychytal tretiu nulu v rade, štvrtú v sezóne a 16. v kariére. Jets si poistili pozíciu druhej divokej karty Západnej konferencie, keď majú pred posledným duelom štvorbodový náskok na Kings. S 97 bodmi vyrovnali klubový rekord, ktorý v ročníku 2006/07 stanovili ako Trashers. V zápase sa im zranil útočník Matthieu Perreault, z domácich nedohral duel obranca Brad Stuart.

Hviezdy duelu: 1. R. Berra (COL), 2. R. O´Reilly (COL), 3. O. Pavelec (WPG)

Stastny rozhodol o výhre Blues nad Blackhawks

Pred niekoľkými týždňami bolo ťažko predstaviteľné, že St. Louis predbehne Nashville v boji o titul v Centrálnej divízii. 24. februára strácalo deväť bodov. Vo štvrtok si však Blues divízny titul zaistili, keď porazili Chicago 2:1, kým Predators podľahli Minnesote. Blues majú ešte šancu skončiť aj na čele Západnej konferencie. Zápas pred koncom majú rovnaký počet bodov ako Anaheim. V prípade rovnosti bodov majú výhodu Ducks. Vo štvrtok o výhre Blues rozhodol Paul Stastny, no skóroval aj Dmitrij Jaškin a Jake Allen predviedol 21 zákrokov. Nestačil len na dorážku Andrewa Shawa, ktorá prišla po prečíslení dvoch na jedného. O čisté konto prišiel v 58. minúte. Corey Crawford urobil 23 zákrokov a Marián Hossa odohral 19 a štvrť minúty. Nebodoval a v zápase sa prezentoval len dvoma strelami. Blackhawks začnú play-off vonku, keďže už nemôžu skončiť vyššie ako tretí v Centrálnej divízii. Posledné tri zápasy prehrali a strelili v nich len tri góly.

Hviezdy duelu: 1. J. Allen (STL), 2. D. Jaškin (STL), 3. S. Ott (STL)

Sharks otočili zápas proti Oilers

Edmonton dal ku koncu základnej časti šancu brankárovi Laurentovi Brossoitovi, ktorý sa pri svojom debute v NHL nemohol sťažovať na nedostatok práce. Napriek tomu bol skvelý a pochytal 49 striel. Na víťazstvo Oilers to však nestačilo a San Jose vyhralo 3:1. Domáci viedli po góle Naila Jakupova, no Sharks strelili v tretej tretine tri góly. Patrick Marleau vyrovnal a ďalší debutant duel rozhodol – Bryan Lerg. Matt Nieto ešte upravil skóre strelou do prázdnej brány. Antti Niemi prispel k triumfu 26 zákrokmi. V akcii nechýbal ani slovenský obranca Martin Marinčin, ktorý odohral 19 minút a 40 sekúnd. Na konto si pripísal mínusový bod a jeden strelecký pokus.

--- pozri aj: Video: Bryan Lerg rozhodol zápas pri svojom debute v NHL

Hviezdy duelu: 1. L. Brossoit (EDM), 2. B. Lerg (SJS), 3. N. Jakupov (EDM)

Hammond vynuloval Rangers a priblížil Ottawu k postupu

Andrew Hammond vychytal v Madison Square Garden svoje tretie čisté konto v NHL a doviedol Ottawu k výhre 3:0 nad domácim NY Rangers. Zlepšil si tak bilanciu na 19-1-2. O piatom triumfe v ostatných šiestich dueloch rozhodol Clarke MacArthur v závere druhej tretiny. O 64 sekúnd neskôr pridal poistku Kyle Turris. Obaja si pripísali aj po asistencii, výsledok upravil strelou do prázdnej brány Jean-Gabriel Pageau. Tím z hlavného mesta Kanady sa posunul na pozíciu prvej divokej karty Východnej konferencie s 97 bodmi. Pred Pittsburghom má dvojbodový náskok, no odohral o zápas viac. V poslednom zápase základnej časti, v sobotu proti Flyers, mu stačí získať bod na postup do play-off. Henrik Lundqvist inkasoval dvakrát z 26 striel a už istý víťaz základnej časti prišiel o sériu piatich výhier. V zostave mu však chýbali viacerí kľúčoví hráči, vrátane najlepšieho strelca Ricka Nasha. Svoj debut v NHL však zažil center Ryan Bourque, syn legendárneho Raya Bourquea.

Hviezdy duelu: 1. A. Hammond (OTT), 2. C. MacArthur (OTT), 3. K. Turris (OTT)

Wild otočili duel v Nashville a vyrovnali ligový rekord

Nashville viedol doma nad Minnesotou po prvej tretine 2:0, no nakoniec prehral 2:4. Napriek tomu má po prehre Chicaga isté druhé miesto v Centrálnej divízii a prvé kolo play-off začne na domácom ľade. Wild vyrovnali skóre v závere prostrednej tretiny, keď sa v priebehu 31 sekúnd presadili Jason Zucker v presilovej hre a Marco Scandella. Dve minúty pred koncom tretieho dejstva potom rozhodol o výhre Jason Pominville. Zucker druhým gólom v zápase upravil výsledok strelou do prázdnej brány. Po 38 štartoch Devana Dubnyka v sérii dostal šancu v bráne aj Darcy Kuemper. K druhému triumfu v rade pomohol 32 zákrokmi. Prekonali ho Filip Forsberg a Seth Jones. Pekka Rinne kryl 23 striel, no Predators prehrali piaty duel v sérii. Wild vyhrali 12. raz na ľade súpera v rade, čím vyrovnali ligový rekord Detroitu zo sezóny 2005/06.

Hviezdy duelu: 1. J. Pominville (MIN), 2. F. Forsberg (NSH), 3. M. Scandella (MIN)

Johnson rozhodol v predĺžení o triumfe Lightning nad Devils

Tyler Johnson využil v druhej minúte predĺženia presilovú hru a rozhodol o domácej výhre Tampy Bay nad New Jersey 4:3. Ten istý hráč sa presadil aj v úvodnej tretine a pridal asistenciu. Jeho spoluhráči z útoku, Nikita Kučerov a Ondřej Palát, si pripísali po tri prihrávky. Nikita Nesterov a Steven Stamkos tiež skórovali v presilovkách, kým Ben Bishop zastavil 21 striel. Prekonali ho dvakrát Steven Bernier a raz Patrik Eliáš. Adam Henrique a Scott Gomez nazbierali po dve asistencie, Keith Kinkaid opustil duel s 27 zákrokmi. Devils prehrali tretí zápas v rade. Lightning vyhrali po druhý raz za sebou a na lídra Atlantickej divízie, Montreal, strácajú pred posledným duelom dva body. Majú však viac výhier po predĺžení a nájazdoch.

Hviezdy duelu: 1. T. Johnson (TBL), 2. S. Bernier (NJD), 3. O. Palát (TBL)

Carolina uspela vo Philadelphii

V súboji dvoch nepostupujúcich tímov mala navrch Carolina, ktorá zvíťazila na ľade Philadelphie 3:1. Víťazný gól strelil Ryan Murphy, ktorý v 53. minúte využil presilovú hru. Skóre duelu otvoril Brett Bellemore a uzavrel ho dvojbodový Jordan Staal gólom do prázdnej brány. Cam Ward pomohol k ukončeniu dvojzápasovej série prehier 27 zákrokmi, prekonal ho len Sean Couturier. Ray Emery chytil 24 striel, no Flyers ukončili sériu dvoch výhier. V zápase, navyše, prišli o útočníka Vincenta Lecavaliera, ktorý sa zranil v polovici druhej tretiny pri bitke s Keeganom Loweom.

Hviezdy duelu: 1. B. Bellemore (CAR), 2. E. Staal (CAR), 3. C. Ward (CAR)

Vancouver si hravo poradil s Arizonou

Eddie Läck zaznamenal svoje prvé čisté konto v sezóne a piate v kariére, keď zastavil všetkých 28 striel. O domácej výhre Vancouveru nad Arizonou 5:0 rozhodol Daniel Sedin, ktorý pridal asistenciu. Yannick Weber využil dve presilové hry v priebehu 88 sekúnd v druhej tretine, v početnej prevahe skóroval aj Dan Hamhuis a zvyšný gól strelil Ronalds Kenins. Henrik Sedin nazbieral dve asistencie, Alex Edler tri. Druhý Weberov gól vyhnal z brány Coyotes Mikea Smitha, ktorý inkasoval štyrikrát z 24 striel. Louis Domingue kryl sedem zo zvyšných ôsmich striel. Canucks vyhrali druhý zápas v rade a pred Calgary majú na druhom mieste Pacifickej divízie dvojbodový náskok. Coyotes prehrali šiesty duel z posledných siedmich a sú jasne na chvoste Západnej konferencie.

Hviezdy duelu: 1. E. Läck (VAN), 2. Y. Weber (VAN), 3. A. Edler (VAN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (DET) 17:09 1 0 1 -1 0 3 2
M. Marinčin (EDM) 19:40 0 0 0 -1 0 1 0
Z. Chára (BOS) 25:39 0 0 0 -1 2 2 1
M. Gáborík (LAK) 16:57 0 0 0 -1 0 4 1
M. Hossa (CHI) 19:14 0 0 0 0 0 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoKanada zverejnila nomináciu na MS: Dominujú mladé pušky, nechýba Slafkovského spoluhráč Dráma: Tím slovenského útočníka vyhnal Urbana z brány a vynútil rozhodujúci zápasIslanders rozhodli o osude Loua Lamoriella a Patricka RoyaMontreal a Winnipeg si upísali hráčov z posledných dvoch draftov Hurricanes končia zmluvu s ruským útočníkom Brankári inkasovali len dva góly: Ďalší tím postupuje, zápas č. 7 uvidíme aj na západe! Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies