Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
NHL live
07. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
03:30info
DAL
COL
«

Sumáre

Marinčin nebodoval, Rangers si zaistili postup do play-off

Jozef Struhár  
05.04.2016

V pondelok sa v NHL odohralo päť zápasov, v ktorých sa predstavil jediný Slovák. Martin Marinčin však nebodoval. Dôležité výhry zaknihovali newyorské tímy, pričom Rangers si ňou zaistili aj účasť v play-off.

Florida porazila Toronto, Marinčin nebodoval

Jediný Slovák sa v pondelok predstavil v akcii v Toronte, kde domáci tím podľahol Floride 3:4. Obranca Martin Marinčin bol s časom 25:13 druhým najvyťažovanejším hráčom zápasu po spoluhráčovi Morganovi Riellym, ale do bodovania sa nezapísal. Duel opustil s mínusovým bodom, jednou strelou a štyrmi blokmi. Z jeho spoluhráčov dvakrát skóroval Colin Greening a raz T.J. Brennan. Tieto góly však na úspech proti Panthers nestačili. Tí si vytvorili nový klubový rekord s 99 bodmi, keď v druhej tretine strelili tri góly po sebe a nakoniec vyhrali vďaka rozdielovému gólu Aleksandera Barkova z tretej tretiny. Pred ním skórovali Nick Bjugstad a dvakrát Rocco Grimaldi. Al Montoya pomohol k výhre 23 zákrokmi, jeho náprotivok Jonathan Bernier ich urobil 32. Florida má aj vďaka zaváhaniu Tampy Bay na čele Atlantickej divízie už štvorbodový náskok.

Hviezdy duelu: 1. R. Grimaldi (FLA), 2. C. Greening (TOR), 3. A. Ekblad (FLA)

Tavares doviedol Islanders k triumfu nad Lightning

Tampa Bay v boji o divízny titul utrpela ranu, keď v Brooklyne nezískala ani bod. Po horšom výkone z predošlého zápasu vystupňovali Islanders svoju hru a nakoniec zaknihovali dôležité víťazstvo 5:2, s ktorým sa priblížili k istote play-off. Boston na nich stráca päť bodov a môže získať už len šesť. „Vedeli sme, že to dnes bolo o dvoch veľkých bodoch a hrali sme náš hokej. Skutočne sme odpovedali na nevydarený výkon tak, ako sme mali. Teraz si to musíme preniesť aj do ďalšieho zápasu,“ povedal pre AP John Tavares, ktorý strelil svoj 30. gól v sezóne a pridal dve asistencie. Na streleckej listine nájdeme aj Ryana Pulocka, Matta Martina, Brocka Nelsona a Johnnyho Boychuka, kým Thomas Gress zastavil 32 striel. Prekonali ho len Alex Killorn a Victor Hedman. Brankári hostí čelili dokopy 36 strelám. Ben Bishop inkasoval päť gólov z prvých 23 a Andrej Vasilevskij následne zlikvidoval zostávajúcich 13. Pre Islanders nebolo všetko veselé – zranil sa im ďalší obranca, tentokrát Calvin de Haan.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. J. Tavares, 2. R. Pulock, 3. B. Nelson (všetci NYI)

Rangers si zaistili play-off výhrou nad Columbusom

Kým Islanders ešte postup do play-off vo vrecku nemajú, ich mestský rival sa z neho už môže tešiť. Chris Kreider i Derek Stepan strelili svoje 20. góly v sezóne a pridali po asistencii, aby Rangers porazili Columbus 4:2 a zaistili si účasť v bojoch o Stanleyho pohár. „Konečne sme sa dočkali. Ľudia si ani neuvedomujú, aké ťažké je dostať šancu bojovať o Stanleyho pohár. Postup máme istý, ale ešte sa pokúsime získať výhodu domáceho prostredia,“ poznamenal tréner Alain Vigneault pre AP. Z jeho zverencov skórovali aj Dan Boyle a Mats Zuccarello, kým Henrik Lundqvist pomohol ukončiť trojzápasovú sériu prehier 27 zákrokmi. Recept na neho našiel len Nick Foligno, ktorý sa postaral o oba góly Blue Jackets. Joonas Korpisalo inkasoval tri góly z 29 striel, Stepan totiž skóroval do prázdnej brány. Duel nedohral kapitán newyorského tímu Ryan McDonagh.

Hviezdy duelu: 1. Ch. Kreider (NYR), 2. N. Foligno (CBJ), 3. M. Zuccarello (NYR)

Blues zmazali stratu a porazili Coyotes

Blues po prvej tretine prehrávali o dva góly, keď Briana Elliotta prekonali Antoine Vermette a Anthony Duclair. Potom už však skúsený brankár neinkasoval a s 25 zákrokmi doviedol svoj tím k triumfu 5:2 nad Arizonou, vďaka ktorému sa St. Louis bodovo dotiahlo na lídra Západnej konferencie, tím Dallas Stars. O obrat sa gólmi postarali Troy Brouwer, Vladimir Tarasenko, Patrik Berglund a dvojgólový Kyle Brodziak. Tarasenko pridal aj asistenciu, Scottie Upshall a Alex Peintrangelo ich nazbierali dve. Mike Smith inkasoval päť gólov z 26 striel, Alex Tanguay mal prsty v oboch góloch Coyotes.

Hviezdy duelu: 1. K. Brodziak, 2. V. Tarasenko, 3. A. Pietrangelo (všetci STL)

Miller doviedol Canucks k výhre nad Kings

Vancouver natiahol svoju víťaznú sériu na tri zápasy, keď porazil Los Angeles 3:2. Víťazný gól strelil 33 sekúnd pred koncom druhej tretiny Jared McCann, ktorý nadviazal na góly Emersona Etema a Jannika Hansena. Ryan Miller sa prezentoval 40 zákrokmi. Jeho náprotivok, Jonathan Quick, ich urobil o 19 menej a góly kalifornského tímu strelili Tyler Toffoli a Kyle Clifford. Kings, ktorí stále bojujú o divízny titul, prehrali tretí zápas z ostatných štyroch. V Pacifickej divízii strácajú na prvý Anaheim bod. Ten má však teraz zápas k dobru.

Hviezdy duelu: 1. R. Miller (VAN), 2. T. Toffoli (LAK), 3. B. Horvat (VAN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Marinčin (TOR) 25:13 0 0 0 -1 0 1 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Dvorský je zlatou husou Blues: Na 80 % bude hviezdou NHL. U Sýkoru optimizmus klesol Aj druhý brankár končí: Finále USHL prinesie súboj slovenských útočníkov Studenič sa tešil z veľkej výhry, Mišiak šancu v play-off už nedostaneCanucks čakajú návrat jednotky. Bude chytať už v stredu? Vráti sa známy útočník Panthers už v otváracom zápase série proti Bruins? Reprezentácia USA prišla o hviezdu. Súper Slovenska na MS pridal deväť nových hráčov! Slafkovský je žiadaný: Ďalší veľký talent si chce zahrať po jeho boku!Poznáme kompletný rozpis 2. kola play-off Matthews je finalistom aj na Selkeho trofej. Má zdatných konkurentovV NHL budeme mať nového šampióna! Zápas č. 7 opäť rozhodol ČechPreview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského Prekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies