Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
NHL live
07. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
03:30info
DAL
COL
«

Sumáre

Daňo a Marinčin asistovali, Boston sa udržal v hre o play-off

Vo štvrtok sa odohralo v NHL trinásť zápasov aj so šiestimi Slovákmi. Bodovali iba Marko Daňo a Martin Marinčin, ktorí zaznamenal asistenciu pri výhrach. Boston zdolal Detroit a oba tímy sú tak zatiaľ na postupovej pozícii.

Hviezdy večera:
1. Mikael Backlund (CGY): 3 góly
2. Thomas Greiss (NYI): 36/37 (97,3% úspešnosť zákrokov)
3. Vladimir Tarasenko (STL): 2 góly (vrátane víťazného)

Boston porazil Detroit, oba tímy sú na postupovej pozícii

V zostave Red Wings sa opäť predstavili obaja Slováci, no opäť nebodovali a tento raz sa netešili ani z víťazstva. Veľmi dôležitý zápas vyhral pomerom 5:2 Boston, ktorý si tak udržal svoje postupové nádeje nažive. Torey Krug zaznamenal gól a dve asistencie, do čierneho sa trafili aj David Pastrňák, Brad Marchand, Lee Stempniak a Loui Eriksson. Marchand a Eriksson pridali aj po asistencii, kým David Krejčí ich zaregistroval dve. Tuukka Rask čelil iba 15 strelám, z ktorých ho prekonali Alexej Marčenko a Andreas Athanasiou. Jimmy Howard opustil duel s 21 zákrokmi a Red Wings prišli o trojzápasovú sériu výhier. Z výhry sa tešil aj Zdeno Chára, ktorý odohral 24 minút a prezentoval sa troma bodyčekmi a dvoma strelami. Pripísal si aj plusový bod. Tomáš Jurčo tiež zaznamenal plusový bod, Tomáš Tatar mínusový. Prvý menovaný odohral 10 a pol minúty, druhý 14 a trištvrte. Ako sú teraz na tom oba tímy? Red Wings prišli o náskok, ale vďaka väčšiemu počtu výhier bez nájazdov sú v Atlantickej divízii tretí. Bruins pokročili na pozíciu divokej karty s jednobodovým náskokom pred Philadelphiou, ktorá vo štvrtok získala len bod. Má však stále zápas k dobru a odohrá ešte dva zápasy.

Hviezdy duelu: 1. T. Krug, 2. D. Krejčí, 3. B. Marchand (všetci BOS)

Toronto obralo Flyers o vzácny bod, Marinčin asistoval

O play-off bojuje aj Philadelphia, ktorá vo štvrtok síce bodovala, ale získala len bod za remízu v normálnom hracom čase. Situáciu jej o trochu skomplikovalo Toronto, ktoré sa vďaka gólu Jaka Gardinera tešilo z výhry 4:3 po predĺžení. K nej pomohol aj Martin Marinčin, po ktorého veľmi podarenej prihrávke skóroval William Nylander. Colin Greening a Michael Grabner sa tiež tešili z gólov, kým Jonathan Bernier urobil 41 zákrokov. Prekonali ho Brayden Schenn, Andrew MacDonald a Wayne Simmonds, ktorý vynútil predĺženie 58 sekúnd pred koncom. Steve Mason urobil 22 zákrokov. Marinčin na neho nevyslal ani jednu strelu, pričom odohral 24 minút a 20 sekúnd. Okrem asistencie si pripísal aj dve trestné minúty. Kým jeho tím ukončil štvorzápasovú sériu prehier, Philadelphia prehrala tretí duel po sebe. Ešte ju čakajú zápasy proti Pittsburghu a Islanders. Oba musí vyhrať, aby sa nemusela spoliehať na zaváhania Bostonu a Detroitu.

Článok pokračuje pod reklamou

Gardinerov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Bernier (TOR), 2. W. Simmonds (PHI), 3. W. Nylander (TOR)


Daňo asistoval pri víťaznom góle Jets v závere zápasu proti Sharks

Gólovú prihrávku, jeho piatu v sezóne, si pripísal na konto útočník Winnipegu Marko Daňo. Desať sekúnd pred koncom zápasu rozhodol Dustin Byfuglien aj vďaka nej o výhre 5:4 na ľade San Jose, ktorá je pre kanadský tím treťou v sérii. Sharks ukončili sériu dvoch triumfov a prehra ich vyradila z hry o titul v Pacifickej divízii. Skončia v nej na treťom mieste a v play-off narazia na tím, ktorý skončí druhý, čiže Los Angeles alebo Anaheim. Z hráčov Jets skórovali aj Andrew Copp, dvojbodový Blake Wheeler a dvakrát Mark Scheifele, ktorý využil dve presilovky a pridal asistenciu. Nick Petan ich nazbieral dve, Byfuglien tri. Ondřej Pavelec čelil 25 strelám, z ktorých ho prekonali Joe Pavelski, Patrick Marleau a Joe Thornton s Paulom Martinom v presilovkách. Marleau s Thorntonom pridali po asistencii, kým Martin Jones kryl rovnako 21 striel. Jedna bola z hokejky Daňa, ktorý odohral necelých 14 minút aj so ziskom plusového bodu a dvoch bodyčekov.

Hviezdy duelu: 1. D. Byfuglien, 2. M. Scheifele, 3. B. Wheeler (všetci WPG)

Chicago podľahlo St. Louis a skončí tretie v Centrálnej divízii

Obhajca titulu už nezabojuje o titul v Centrálnej divízii. V domácom zápase proti St. Louis ukončil trojzápasovú víťaznú sériu po prehre 1:2 a s istotou skončí na jej treťom mieste. O tretej výhre Blues v sérii a ôsmej v posledných deviatich dueloch rozhodol Vladimir Tarasenko, ktorý v 59. minúte vynútil predĺženie a v jeho štvrtej minúte strelil víťazný gól. S 39 gólmi si už o dva prekonal kariérne maximum z minulého ročníka. Jonathan Toews otvoril skóre duelu v 33. minúte. Zápas sa mohol vyvíjať inak, ak by v 56. minúte premenil Andew Ladd nariadené trestné strieľanie. Brian Elliott ho však zastavil, ako aj ďalších 24 striel. Slovenský útočník Richard Pánik ho neohrozil ani raz počas 14 a trištvrte minúty v akcii. Pripísal si na konto mínusový bod, tri bodyčeky, blok a štyri trestné minúty. Jeho krajan Marián Hossa ešte nehral. Scott Darling čelil 35 strelám Blues, ktorí zostali na druhom mieste divízie s rovnakým počtom bodov ako vedúci Dallas.

Tarasenkov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. V. Tarasenko, 2. B. Elliott (obaja STL), 3. J. Toews (CHI)

Islanders opäť našli recept na Rangers

Thomas Greiss urobil 36 zákrokov a Islanders po prvýkrát v histórii porazili Rangers vo všetkých vzájomných zápasoch základnej časti, keď svojho mestského rivala porazili vo štvrtok hladko 4:1. Shane Price a John Tavares zaznamenali po góle a asistencii, pričom strelecky sa presadili aj Frans Nielsen a Casey Cizikas. Tím z Brooklynu vyhral tretí zápas po sebe. „Poraziť Rangers je vždy skvelé. Uvedomujeme si však, že sme dnes nehrali skvelo, duel nám vyhral brankár,“ poznamenal pre AP Tavares, ktorý skóroval do prázdnej brány. Greissovi nulu pokazil Kevin Klein necelé tri minúty pred koncom. V bráne Rangers sa vystriedali obaja brankári – Henrik Lundqvist inkasoval tri góly zo 16 striel a Antti Raanta následne zneškodnil zvyšných šesť striel.

Hviezdy duelu: 1. T. Greiss, 2. S. Prince, 3. C. Cizikas (všetci NYI)

Lindgren zažil úspešný debut v NHL

Charlie Lindgren pred dvoma týždňami chytal za svoju vysokú školu a teraz si plní sen v NHL. Vo svojom prvom zápase sa prezentoval 26 zákrokmi, s ktorými doviedol Montreal k výhre 4:2 nad Carolinou. Max Pacioretty zaznamenal gól a asistenciu, Darren Dietz strelil svoj prvý gól v NHL a zvyšné dva pridali Daniel Carr a Lars Eller. Góly Hurricanes mali na svedomí Riley Nash a Noah Hanifin, kým Cam Ward zastavil 27 striel. Canadiens vyhrali sériu vzájomných zápasov v tomto ročníku pomerom 2:1.

Hviezdy duelu: 1. M. Pacioretty (MTL), 2. D. Dietz (MTL), 3. N. Hanifin (CAR)

Drouin skóroval pri návrate do NHL, Lightning zdolali Devils

Jonathan Drouin dostal ďalšiu šancu v prvom tíme Tampa Bay a vo svojom prvom zápase NHL za viac ako tri mesiace strelil víťazný gól, ktorým rozhodol o výhre 4:2 nad New Jersey. Tampa Bay si vďaka nej zaistila výhodu domáceho prostredia v prvom kole play-off. „Je skvelé byť späť. To je to, čo som chcel. Keď sedíte doma, uvedomíte si, čo chcete a čo nie,“ poznamenal pre AP Drouin, ktorý v strede sezóny štrajkoval a nechcel hrať, kým nebude vymenený. Nakoniec sa umúdril. Z jeho spoluhráčov vo štvrtok skórovali aj Eric Condra, Cedric Paquette a do prázdnej brány Valtteri Filppula, kým Ben Bishop urobil 20 zákrokov. Oba góly mu strelil Sergej Kalinin, kým Stephen Gionta zaznamenal dve asistencie a Keith Kinkaid 18 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. S. Kalinin (NJD), 2. J. Drouin (TBL), 3. S. Gionta (NJD)

Penguins natiahli víťaznú sériu aj proti Capitals

Sidney Crosby skóroval v nadstavenom čase, aby Pittsburgh porazil Washington 4:3 a pripísal si už ôsmu výhru po sebe. Štrnásta výhra z ostatných pätnástich zápasov sa nerodila tak ľahko ako sa čakalo po tom, čo sa v strede zápasu Penguins ujali trojgólového vedenia. Na dva góly Matta Cullena a presný zásah Connora Shearyho totiž odpovedali dvojgólový Marcus Johansson a Andre Burakovsky. Z brankárov mal viac práce Braden Holtby, ktorý čelil 35 strelám. Na „tučniaka“ Matta Murrayho ich smerovalo o päť menej. Mladý nováčik má bilanciu 4-0-0 od zranenia Marc-Andre Fleuryho.

Crosbyho víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. M. Cullen (PIT), 2. M. Johansson (WSH), 3. S. Crosby (PIT)

Ottawa ukončila Floride víťaznú sériu, Karlsson prekonal Lidströmov rekord

Ottawa už síce vypadla z hry o play-off a Florida mala istý divízny titul, takže v ich vzájomnom zápase prakticky o nič nešlo. Senators však aspoň potešili domácich fanúšikov víťazstvom 3:1 a ukončili si sériu dvoch prehier. Rozdielový gól a svoj prvý v NHL strelil v polovici duelu Buddy Robinson. Skóre otvoril v závere prvej tretiny v presilovej hre Mika Zibanejad a uzavrel ho Cody Ceci. Erik Karlsson zaznamenal 65. asistenciu v sezóne, čím stanovil nový ligový rekord švédskeho obrancu. Craiga Andersona z 34 striel Panthers prekonal iba Jaromír Jágr, Al Montoya predviedol 20 zákrokov. Nezabránil však koncu štvorzápasovej víťaznej série.

Hviezdy duelu: 1. M. Zibanejad, 2. C. Ceci, 3. B. Robinson (všetci OTT)

Nashville zdolal Arizonu a zaistil si pozíciu prvej divokej karty

Nashville prehrával v domácom zápase s Arizonou po dvoch tretinách 0:2, ale nakoniec zvíťazil 3:2 po predĺžení a zaistil si pozíciu prvej divokej karty v Západnej konferencii. V prvom kole play-off sa tak stretne s víťazom Pacifickej divízie. Antoine Vermette a Shane Doan vybudovali hosťom náskok, no Shea Weber v presilovej hre a Filip Forsberg vyrovnali skóre. Druhý menovaný vynútil predĺženie 19 sekúnd pred koncom tretej tretiny a s 33. gólom v sezóne vyrovnal klubový rekord Jasona Arnotta z ročníka 2008/09. Roman Josi rozhodol o druhej výhre Predators po sebe už v 20. sekunde nadstaveného času. Josi s Forsbergom pridali ku gólu asistenciu, Ryan Johansen i hosťujúci Oliver Ekman-Larsson ich nazbierali dve. Pekka Rinne prispel k výhre 16 zákrokmi, Mike Smith ich urobil 28. Coyotes prehrali tretí zápas v sérii a piaty z ostatných šiestich.

Josiho víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. R. Josi, 2. F. Forsberg, 3. S. Weber (všetci NSH)

Dallas predĺžil Coloradu sériu prehier a udržal sa v boji o divízny titul

Dallas má zisk titulu v Centrálnej divízii vo svojich rukách. Po domácom triumfe 4:2 nad Coloradom je na jej čele s rovnakým počtom bodov ako druhé St. Louis. Ak však vyhrá posledný duel základnej časti, vyhrá titul vďaka vyššiemu počtu víťazstiev v riadnej hracej dobe a predĺžení. Skóre duelu otvoril v prvej tretine Jason Dickinson, ktorý skóroval hneď pri debute v NHL. Kľúčové však boli dve využité presilovky v druhej tretine v podaní Coltona Scevioura a Jordieho Benna. Ten rozhodol o výhre, ktorú poistil strelou do prázdnej brány Antoine Roussel. Aleš Hemský a Radek Faksa dvakrát asistovali, Kari Lehtonen pomohol k ôsmemu triumfu v posledných desiatich dueloch 17 zákrokmi. Prekonali ho Francois Beauchemin a Shawn Matthias. John Mitchell dvakrát asistovali, ale Avalanche prehrali piaty zápas v sérii.

Hviezdy duelu: 1. C. Sceviour, 2. J. Dickinson, 3. Jo. Benn (všetci DAL)

Backlund pomohol hetrikom predĺžiť bodovú sériu Calgary

Mikael Backlund bol jedným z troch hráčov Calgary, ktorí pri domácej výhre 7:3 nad Vancouverom nazbierali tri body. Prvou hviezdou bol však on, pretože zaznamenal premiérový hetrik v kariére. Prvý gól pritom strelil v presilovej hre, druhý pri hre piatich proti piatim a tretí v oslabení. Na listine strelcov ho doplnili dvojbodový Dougie Hamilton, Deryk Engelland, Sam Bennett a Joe Colborne, ktorý pridal dve asistencie. Matt Stajan ich nazbieral tri a Joni Ortio prispel k predĺženiu bodovej série na tri zápasy 24 zákrokmi. Prekonali ho Nikita Triamkin (prvý gól v NHL), dvojbodový Bo Horvat v presilovke a Emerson Etem. Ben Hutton dvakrát asistoval a Ryan Miller urobil pri druhej prehre Canucks po sebe 36 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. M. Backlund, 2. J. Colborne, 3. M. Stajan (všetci CGY)

Kings zdolali Ducks a majú náskok na čele Pacifickej divízie

Kalifornské derby medzi Los Angeles a Anaheimom bolo i súbojom o titul v Pacifickej divízii. Bližšie majú k nemu Kings, ktorí doma zvíťazili 2:1 a pred ich posledným zápasom vedú na čele o dva body. Ducks však odohrajú ešte dva duely. Oba tímy už majú istú výhodu domáceho prostredia v prvom kole play-off. Ryan Kesler poslal hostí v prvej tretine do vedenia, ale Jonathan Quick zvyšných 19 striel zastavil a vychytal 40. výhru v sezóne. Stanovil ňou osobný i klubový rekord. Z jeho spoluhráčov sa postarali o víťazný obrat Milan Lucic a Kris Versteeg, ktorí skórovali v rozmedzí 93 sekúnd v úvode druhej tretiny. Oba góly inkasoval John Gibson z 29 striel. Už v druhej minúte duelu musel nahradiť v bráne zraneného Antona Chudobina, ktorý stihol urobiť dva zákroky. Kings vyhrali druhý zápas po sebe, Ducks posledné dva prehrali.

Hviezdy duelu: 1. D. Doughty, 2. K. Versteeg (obaja LAK), 3. R. Kesler (ANA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (BOS) 24:02 0 0 0 +1 0 2 3
M. Daňo (WPG) 13:53 0 1 1 +1 0 1 2
T. Tatar (DET) 14:46 0 0 0 -1 0 0 2
T. Jurčo (DET) 10:31 0 0 0 +1 0 0 1
R. Pánik (CHI) 14:45 0 0 0 -1 4 0 3
M. Marinčin (TOR) 24:20 0 1 1 0 2 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aj druhý brankár končí: Finále USHL prinesie súboj slovenských útočníkov Studenič sa tešil z veľkej výhry, Mišiak šancu v play-off už nedostaneCanucks čakajú návrat jednotky. Bude chytať už v stredu? Vráti sa známy útočník Panthers už v otváracom zápase série proti Bruins? Reprezentácia USA prišla o hviezdu. Súper Slovenska na MS pridal deväť nových hráčov! Slafkovský je žiadaný: Ďalší veľký talent si chce zahrať po jeho boku!Poznáme kompletný rozpis 2. kola play-off Matthews je finalistom aj na Selkeho trofej. Má zdatných konkurentovV NHL budeme mať nového šampióna! Zápas č. 7 opäť rozhodol ČechPreview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského Prekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno AHL: Výsledky sobotných zápasov play-off Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies