Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
«

Sumáre

Dramatický boj rozhodol: Pittsburgh si opäť po roku zahrá vo finále!

Siedmy zápas finále Východnej konferencie rozuzlilo až druhé predĺženie. V ňom sa stal hrdinom domáci Chris Kunitz, ktorý rozhodol o tom, že si Pittsburgh vo finále Stanleyho pohára zahrá druhýkrát po sebe.

Finále Východnej konferencie

Zápas č. 7
1
2
3
P1
P2
Stav série
 Pittsburgh Penguins
0
1
1
0
1
3
••••
 Ottawa Senators
0
1
1
0
0
2
•••
Podrobné štatistiky

Chris Kunitz mal prsty vo všetkých troch góloch, pričom dva sám strelil – prvým otvoril skóre v strede druhej tretiny a druhým rozhodol o výhre Pittsburghu 3:2 nad Ottawou v šiestej minúte druhého predĺženia. Penguins vďaka tomu oslavovali postup po sedemzápasovej sérii s Ottawou do finále Stanleyho pohára, v ktorom narazia na Nashville Predators. Strelecky sa presadil v tretej tretine aj navrátilec zo zranenia, obranca Justin Schultz, ktorý obnovil vedenie domáceho tímu. Matt Murray prispel k triumfu 27 zákrokmi. Prekonali ho Mark Stone a Ryan Dzingel, ktorí vyrovnávali stav na 1:1, resp. 2:2. Obom na góly prihrával Erik Karlsson. Craig Anderson mal opäť viac práce, no tentokrát jeho 39 zákrokov na úspech nestačilo. Pre Senators sa sezóna skončila.

Kunitz a jeho víťazný postupový gól:

V prvej tretine sa hralo pomerne plynulo a diváci videli už v šiestej tretine prvú väčšiu príležitosť zápasu. Po tom, čo Crosby dvakrát netrafil z dobrých pozícií bránu, sa dosali do šancí hosťujúci Pageau a Ryan. Murray však domáci tím podržal. Penguins to nabudilo a boli iniciatívnejším tímom, ale v 15. minúte ich utlmilo vylúčenie Wilsona. Prežili ho a v 18. minúte mohol otvoriť skóre Guentzel, ktorý v blízkosti brány nebezpečne tečoval strelu. Trafil však len presúvajúceho sa Andersona.

Anderson musel zasahovať aj v úvode druhej tretiny pri nebezpečnom teči Rusta. V 25. minúte aj so šťastím vytesnil puk pri strele Kunitza na hornú tyčku. Aktivita Penguins neutíchala a v strede tretiny po rýchlom útoku zakončoval Hagelin, no puk nenamieril ideálne. O necelú minútu sa však tešil z gólu. Strelil ho jeho spoluhráč Kunitz, ktorý v prečíslení využil prihrávku Shearyho. Netrvalo však dlho, len 20 sekúnd a stav bol opäť nerozhodný. Po prihrávke Karlssona zakončoval z pravého kruhu Stone a presná strela skončila v pravom hornom rohu domácej bránky. Sheary v 33. minúte po prihrávke Crosbyho trafil len Andersona a v 37. minúte opäť spomalil domácich faul. Odpykať si ho išiel Olli Määttä.

Článok pokračuje pod reklamou

V úvode tretej tretiny sa mohli ujať vedenia hostia, ale v neprehľadnej situácii pred bránou sa dokázal Murray zorientovať. V 46. minúte sa do úniku dostal domáci Rust, ale proti Andersonovi neuspel ani svojím následným dôrazom. Brankár hostí mal v nasledujúcich minútach viac práce a zastavil aj väčšie príležitosti Kunitza a Cullena. Od 52. minúty si po faule Phaneufa zahrali presilovku aj domáci a trvalo len 25 sekúnd, kým ju využil strelou od modrej Schultz. Pittsburgh opäť viedol, ale znova o vedenie prišiel. V 55. minúte sa strela Karlssona odrazila od tyčky, pred bránou sa zorientoval Dzingel a puk dostal do odkrytej brány. V 57. minúte mal rozhodnutie na hokejke Malkin, ktorý vo vyloženej šanci trafil tyčku! Zápas sa nakoniec v 60 minútach nerozhodol.

V nadstavenom čase držal hostí nad vodou Anderson, ktorého zamestnával najmä domáci Kessel. Na konci prvého predĺženia dokonca trafil hornú tyčku. Pittsburgh bol jasne lepší, ale rozhodnutie prišlo až v druhom predĺžení. Z neho sa odohralo len zhruba päť minút, keď so strelou z prvej uspel po prihrávke Crosbyho Kunitz. Penguins sa tak tešili z postupu i z Prince of Wales Trophy, ktorej sa dotkli.

Matt Murray
Craig Anderson
85:09 27/29 85:09 39/42
Marc-Andre Fleury
Mike Condon
- - - -

Ottawa ešte nikdy nevyhrala zápas číslo sedem a Pittsburghu sa ho podarilo doma vyhrať prvýkrát po tom, čo neuspel v zápase číslo šesť. Teraz bude hostiť prvý zápas finále proti Nashvillu. Séria sa otvorí v pondelok a Penguins v nej budú bojovať o to, aby sa stali prvým tímom od roku 1998, ktorému sa podarilo obhájiť titul. Naposledy to dokázal Detroit.

Hviezdy duelu: 1. Ch. Kunitz, 2. J. Schultz (obaja PIT), 3. C. Anderson (OTT)

Chris Kunitz, útočník Penguins: „Nemyslím si, že skutočne záleží na tom, kto ten gól strelil. Myslím si, že všetci sme rovnako šťastní, že sa zápas skončil a že sme boli na víťaznej strane a budeme môcť hrať o ďalší Stanleyho pohár. Myslím si, že to chcelo prácu od každého na ľade, aby sme boli schopní streliť ten gól.“

Mike Sullivan, tréner Penguins: „Táto séria bola veľmi náročná, ale vedeli sme, že taká bude už pred jej začiatkom. Ottawa je skutočne dobrý tím. Nedostali sa sem náhodou. Majú dobrý tím a bolo ťažké proti nim hrať.“

Craig Anderson, brankár Senators: „Hrali sme srdcom a dali sme do toho všetko, čo v nás bolo. Nemáme sa za čo hanbiť. Chlapci už boli unavení, ale bojovali. Jednoducho nám to nebolo súdené.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského NHL zverejnila rozpis 2. kola play-off v rámci Východnej konferenciePrekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno AHL: Výsledky sobotných zápasov play-off Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoKanada zverejnila nomináciu na MS: Dominujú mladé pušky, nechýba Slafkovského spoluhráč Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies