Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
NHL live
07. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
03:30info
DAL
COL
«

Video

Ovečkin je už v prvej desiatke strelcov histórie. Dočkal sa aj ďalšieho zápisu! + video

Kapitán Washingtonu Alex Ovečkin nepoľavuje. Streleckú formu potvrdil aj v sobotnom zápase proti New Yorku Islanders. Jeho druhý hetrik v rade a 26. v kariére znamenal, že sa posunul hneď o dve miesta v historickom poradí strelcov v NHL do prvej desiatky.

Tridsaťštyriročný ruský kanonier poslal Capitals do vedenia 1:0 v strede prvej tretiny svojím 690. gólom v základnej časti NHL. Vyrovnal sa tak Mariovi Lemieuxovi na 10. mieste historického rebríčka. Potreboval však na to 1 133 duelov, kým legenda Pittsburghu iba 915.

„Dostal som sa medzi výnimočných hráčov. Je to niečo špeciálne, ide o zápis do histórie. Je to naozaj skvelé,“ povedal po zápase nadšený Ovečkin. Trúfa si na Gretzkyho rekordných 894 gólov? „Ešte mám v zmluve rok a pol, takže uvidíme. Nechal som na ľade všetko, keďže teraz mám týždeň voľno. Musím sa dobre pripraviť na druhú polovicu sezóny.“

Ovečkinov 690. gól v základnej časti NHL:

Článok pokračuje pod reklamou

Ovečkin pridal druhý gól v úvode tretej tretiny, keď znižoval stav na 2:4. So 691. gólom už predbehol Lemieuxa a osamostatnil sa na 10. histórie. So 692. gólom do prázdnej brány vyrovnal Stevea Yzermana na deviatej pozícii. Legenda Detroitu potrebovala na rovnaký počet gólov až 1 514 duelov.

Ovečkinov 691. gól, ktorým prekonal Lemieuxa:

Moskovský rodák skóroval v treťom zápase v rade. Po dvojgólovom zápise a hetriku pridal šiesty, siedmy a ôsmy gól v posledných troch dueloch. Až teraz sa mu podarilo prvýkrát v kariére zaznamenať tri viacgólové stretnutia po sebe. Celkovo už ich má na konte 141.

Ovečkinov 692. gól, ktorým vyrovnal zápis Yzermana:

Ovečkin si rozšíril konto na 34 gólov a 50 bodov v 49 zápasoch sezóny. Tretíkrát v kariére strelil hetrik v dvoch dueloch po sebe, čo dokázal ako tretí hráč po Wayneovi Gretzkym (3) a Joeovi Maloneovi (4). Dva góly mu chýbajú na ôsmeho Marka Messiera, siedmy Mike Gartner ich má na konte 708.

Hviezdny krídelník vyrovnal aj zápis Mauricea Richarda na ôsmom mieste histórie s 26. hetrikom v základnej časti NHL. Práve po ňom je pomenovaná trofej pre najlepšieho strelca sezóny, ktorú Ovečkin získal už osemkrát. Ďalšími dvomi hetrikmi dostihne Bobbyho Hulla a Marcela Dionneho (28).



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Tréner 7 tímov NHL končí po 40 rokoch trénovania tam, kde začínal Slafkovský sa nevie dočkať zápasu: Potešil fanúšikov, trénoval v tomto útoku Studenič sa už vraj dohodol na zmluve pre budúci ročník Výsledky vyšetrení sú známe: Bude Martin Pospíšil hrať na MS?Dvorský je zlatou husou Blues: Na 80 % bude hviezdou NHL. U Sýkoru optimizmus klesol Aj druhý brankár končí: Finále USHL prinesie súboj slovenských útočníkov Studenič sa tešil z veľkej výhry, Mišiak šancu v play-off už nedostaneCanucks čakajú návrat jednotky. Bude chytať už v stredu? Vráti sa známy útočník Panthers už v otváracom zápase série proti Bruins? Reprezentácia USA prišla o hviezdu. Súper Slovenska na MS pridal deväť nových hráčov! Slafkovský je žiadaný: Ďalší veľký talent si chce zahrať po jeho boku!Poznáme kompletný rozpis 2. kola play-off Matthews je finalistom aj na Selkeho trofej. Má zdatných konkurentovV NHL budeme mať nového šampióna! Zápas č. 7 opäť rozhodol ČechPreview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského Prekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies