Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
«

Slováci v NHL

Gáborík pridal ďalšie body, Rangers však nevyhrali

Marián Gáborík sa ako jediný z trojice slovenských zástupcov vo štvrtkovej noci zapísal do kanadského bodovania. Jeho gól a asistencia však nepomohli Rangers k víťazstvu nad Atlantou.

Iľja Kovaľčuk sa vo štvrtok vrátil do akcie i keď sa ešte necítil v 100% poriadku. Pre Thrashers bol jeho návrat kľúčový, pretože klub vďaka nemu zdolal NY Rangers 5:3. Kovaľčuk sa stal prvou hviezdou stretnutia po tom, čo strelil gól a pridal dve asistencie. Okrem neho sa za Atlantu presadili Colby Armstrong, Rich Peverley, Evander Kane a Maxim Afinogenov. Johan Hedberg zaznamenal 33 zákrokov. Prekonať ho dokázal aj Marián Gáborík, ktorý si zo stretnutia, v ktorom bol vyhlásený za druhú hviezdu zápasu, odniesol gól a jednu asistenciu. Trenčiansky odchovanec najskôr zaznamenal asistenciu, keď po jeho individuálnej akcii dorazil puk do brány Artem Anisimov a potom v 36. minúte strelil počas presilovej hry svoj 13. gól v sezóne, ktorý bol aj jeho 24. bodom, čím sa opäť dostal na druhé miesto kanadského bodovania za Anžeho Kopitara a pred Alexandra Ovečkina. Gáborík bol v stretnutí druhým najvyťažovanejším hráčom po Václavovi Prospalovi. Počas 26 minút zaznamenal aj 7 striel na bránu a jeden mínusový bod. Okrem neho a Anisimova sa za Rangers presadil aj Brian Boyle.

Bezgólové predstavenie s neúspešným koncom pre domáci tím videli diváci v Bostone. Bruins privítali v TD Garden Floridu, s ktorou odohrali vyrovnaný súboj, ktorého rozuzlenie prišlo až v samostatných nájazdoch. Vyrovnanosť plynula najmä z pohľadu na skóre, ktoré sa počas 65 minút normálneho hracieho času a predĺženia nezmenilo. Bruins však boli aktívnejší strelecky, keď Panthers prestrieľali 40:23. Tomáš Vokoun však gól neinkasoval a stopercentný bol aj v nájazdoch. Jediný premenil Cory Stillman, ktorý rozhodol o víťazstve Floridy 1:0. Zdeno Chára svoj nájazd nepremenil na gól, v akcii odohral 24 a pol minúty, dve minúty strávil na trestnej lavici a Vokouna ohrozil šiestimi strelami.

Z víťazstva sa v noci tešil obranca Andrej Meszároš, ktorého tím zdolal Minnesotu 4:3 po samostatných nájazdoch. O víťazstve Lightning rozhodli Vincent Lecavalier a Steven Stamkos, ktorí sa v nájazdoch, na rozdiel ich súperov, nemýlili. Stamkos, Steve Downie a Ryan Malone strelil góly Tampy v normálnom hracom čase, v ktorom po dvoch tretinách prehrával domáci tím o dva góly. Za Minnesotu sa presadili Benoit Pouliot, Kim Johnsson a Owen Nolan. Meszároš strávil na ľade 24 minút a 20 sekúnd a počas tohto vynikajúceho času zaznamenal jeden plusový bod a jednu strelu na súperovu bránku. Tampa Bay vyhrala svoj prvý zápas po samostatných nájazdoch v tejto sezóne. V predchádzajúcich štyroch dueloch jej hráči neuspeli, keď nedali gól zo 14 nájazdov.

Článok pokračuje pod reklamou

Carey Price zastavil 18 striel Coyotes a Tomáš Plekanec zaknihoval tri asistencie pri víťazstve Montrealu nad Phoenixom 4:2. Góly Canadiens dosiahli Michael Cammalleri, Marc-Andre Bergeron, Glen Metropolit a Brian Gionta. Robert Lang a Paul Bissonnette sa presadili za domácich Coyotes. Dvadsaťštyriročný Bissonnette strelil svoj prvý gól v kariére a bol vyhlásený za prvú hviezdu stretnutia.

Jimmy Howard zaznamenal 31 zákrokov, aby doviedol Detroit k druhému víťazstvu v priebehu dvoch nocí, tentokrát v zápase proti Vancouveru. Henrik Zetterberg strelil víťazný gól a Brad Stuard zaznamenal dve asistencie, aby sa Red Wings dočkali víťazstva 3:1. Tomas Holmstrom a Niklas Kronwall sa tiež zapísali do streleckej listiny. Jediný gól Canucks, aktívnejšieho tímu, strelil Mason Raymond.

Devils vyhrali svoj deviaty zápas vonku v rade, keď zdolali trápiaci sa Pittsburgh 4:1. Nicklas Bergfors strelil gól a pridal dve asistencie, aby priblížil Devils k rekordu víťazných zápasov bez prerušenia na ľadoch súperov od úvodu sezóny. Zach Parise pridal gól a asistenciu, Travis Zajac tri asistencie a Martin Brodeur zastavil 25 striel Penguins. O ďalšie dva góly sa postarali Andy Greene a David Clarkson. Jediný gól Pittsburghu, ktorý prehral štvrtý zápas v rade, strelil Ruslan Fedotenko.

Jordin Tootoo svojim prvým gólom v sezóne rozhodol o víťazstve Nashvillu 3:1 v zápase proti St. Louis, v ktorom žiaril najmä brankár Bluesmanov Chris Mason, ktorý sa s 34 zákrokmi stal prvou hviezdou zápasu. Prekonať ho dokázal ešte Patric Hornqvist. David Legwand potom upravil skóre strelou do prázdnej brány. Za Blues sa presadil Brad Boyes.

Danny Briere strelil dva góly a James van Riemsdyk strelil víťazný gól, aby pomohli Flyers k víťazstvu nad Ottawou 5:1. O ďalšie dva góly Philadelphie sa postarali Blair Betts a Darroll Powe. Ray Emery zaznamenal v prvom stretnutí proti svojmu bývalému tímu 22 zákrokov a prekonal ho len Mike Fisher.

Dany Heatley a Ryan Clowe strelili dva góly v priebehu 171 sekúnd druhej tretiny, aby poslali Sharks do vedenia 2:0. Dallasu sa v priebehu tretej dvadsaťminútovky podarilo vyrovnať zásluhou Jamesa Neala a Mikea Modana. V samostatných nájazdoch potom o víťazstve Stars rozhodol Stephane Robidas. Marty Turco zaknihoval 30 zákrokov.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Marián Gáborík (NYR) 26:02 1 1 2 -1 7 0
Zdeno Chára (BOS) 24:28 0 0 0 0 6 2
Andrej Meszároš (TAM) 24:20 0 0 0 +1 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského NHL zverejnila rozpis 2. kola play-off v rámci Východnej konferenciePrekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno AHL: Výsledky sobotných zápasov play-off Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoKanada zverejnila nomináciu na MS: Dominujú mladé pušky, nechýba Slafkovského spoluhráč Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies