Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
02:00info
FLA
BOS
NHL live
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
NHL live
07. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
03:30info
DAL
COL
«

Slováci v NHL

Napodobní Slafkovský hviezdu Sabres? Zrejme bude rýchlejší, tvrdí Basu

Juraj Slafkovský čakal na príležitosť v jednom z elitných útokov Montrealu a už sa jej aj dočkal. Zámorský expert Arpon Basu z The Athletic ho porovnal s útočníkom Buffala Tageom Thompsonom, s ktorým sa na ľade v utorok stretával a ktorému sa trpezlivosť v kariére nakoniec vyplatila.

Slafkovský pred príležitosťou hrať v druhom útoku Canadiens s Christianom Dvorakom a Brendanom Gallagherom vyjadril potešenie, že bude môcť hrať ofenzívnejšie ako v štvrtej formácii. Prejavil dospelú reakciu a pochopenie, ktoré by mu mohli v budúcnosti dobre poslúžiť.

Podľa Basuho je problémom osemnásťročného košického rodáka to, že je robustný. Má postavu, na ktorú sa tréneri pozerajú s úmyslom využívať ho na čiernu prácu napríklad pred bránou. On však chce ukázať aj svoje ruky.

Utorková príležitosť nedopadla ideálne pre neho ani pre tím. Slafkovský si takmer vyrovnal osobné maximum s hracím časom 14:22, no Canadiens prehrali 2:7. Mladík sa stretol zoči-voči s Thompsonom, ktorý je tiež vysoký a ktorý mu ukázal, ako sa to dá využívať. Následkom toho musel ísť Slovák na trestnú lavicu, keď mu nezostávalo už nič iné, len faulovať.

Článok pokračuje pod reklamou

Thompson v zápase dominoval tak, ako v tejto sezóne dominuje celej lige. V posledných 12 zápasoch strelil 12 gólov a pridal 11 asistencií. Terorizuje súperov nie len preto, že je robustný, ale pre to, že je zároveň aj veľmi šikovný.

Basu poukazuje na to, že kým Slafkovský na svoju šancu čakal týždne, u Thompsona to boli roky. Bol to dlhý proces, ktorý si vyžiadal výmenu zo St. Louis a dôveru trénera, ktorý v ňom videl viac ako len veľkého chlapa. Trénera, ktorý mu umožní robiť aj chyby.

Odborník ujasňuje, že Slafkovský a Thompson nie sú rovnakí hráči. Slafkovský debutoval v NHL ako osemnásťročný, Thompson ako dvadsaťročný. Už teraz má pritom Slafkovský väčšiu hmotnosť a má potenciál byť väčšou fyzickou silou ako Thompson so svojou výškou a dosahom.

„Tréner Canadiens Martin St. Louis dostával viackrát otázky o Slafkovského využívaní jeho veľkého tela, ťahu na bránu a usadeniu sa pred ňou, o narážaní hráčov na mantinel. Slafkovský dokáže robiť všetky tieto veci a St. Louis chce, aby ich využíval vo svoj prospech. Tiež však vidí iné prvky, ktoré Slafkovský dokáže priniesť, preto napríklad v presilovkách nehráva pred bránou,“ poznamenal Basu.

„Slafkovský pravdepodobne nebude potrebovať toľko času ako Thompson, ale jedna vec, ktorá je u Thompsona očividná je, že to nejaký čas trvá. Dať hráčovi ten čas – akokoľvek dlhý by mohol byť – sa na konci môže vo veľkom vrátiť.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Tréner 7 tímov NHL končí po 40 rokoch trénovania tam, kde začínal Slafkovský sa nevie dočkať zápasu: Potešil fanúšikov, trénoval v tomto útoku Studenič sa už vraj dohodol na zmluve pre budúci ročník Výsledky vyšetrení sú známe: Bude Martin Pospíšil hrať na MS?Dvorský je zlatou husou Blues: Na 80 % bude hviezdou NHL. U Sýkoru optimizmus klesol Aj druhý brankár končí: Finále USHL prinesie súboj slovenských útočníkov Studenič sa tešil z veľkej výhry, Mišiak šancu v play-off už nedostaneCanucks čakajú návrat jednotky. Bude chytať už v stredu? Vráti sa známy útočník Panthers už v otváracom zápase série proti Bruins? Reprezentácia USA prišla o hviezdu. Súper Slovenska na MS pridal deväť nových hráčov! Slafkovský je žiadaný: Ďalší veľký talent si chce zahrať po jeho boku!Poznáme kompletný rozpis 2. kola play-off Matthews je finalistom aj na Selkeho trofej. Má zdatných konkurentovV NHL budeme mať nového šampióna! Zápas č. 7 opäť rozhodol ČechPreview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského Prekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies