Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 05.
kurzy
03:00info
VAN
EDM
21. 05.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Slováci v NHL

Trpezlivosť so Slafkovským sa začína vyplácať. Musia ho začať využívať aj v tejto úlohe, tvrdí skaut

Jozef Struhár  
05.01.2024

Už je to mesiac, čo hlavný tréner Montrealu Martin St. Louis vložil Juraja Slafkovského do prvého útoku k Nickovi Suzukimu a Coleovi Caufieldovi. Stu Cowan z Montreal Gazette teraz tvrdí, že sa toto rozhodnutie začína vyplávať.

St. Louis bol trpezlivý so Slafkovským od momentu, keď ho „Habs“ draftovali v roku 2022 z celkového prvého miesta. Mladík to teraz začína svojmu kormidelníkovi vracať svojimi výkonmi. Bolo pritom dôležité, aby začal dostávať väčšie úlohy, aby neprestával napredovať.

„Hranie s dvoma skvelými hráčmi veľmi pomáha,“ povedal Slafkovský pred štvrtkovým zápasom proti Buffalu. „Vedel som, že dokážem hrať hokej, celý ten čas. Snažil som sa len nájsť moju hru a krok po kroku ju zlepšovať. Konečne sa to všetko schádza dokopy.“

Slafkovský tiež priznal, že mu od zaradenia do prvej formácie vzrástla sebadôvera.

Článok pokračuje pod reklamou

„Viem, že aj keď neodohrám najlepší zápas, stále mám dôveru trénera a to veľmi pomáha. Dokázali sme zostať pokope. Dúfam, že spolu zostaneme tak dlho, ako to bude možné,“ skonštatoval a potom mu pripomenuli jeho slová spred draftu, kedy povedal, že by dokázal so Suzukim a Caufieldom vytvoriť dobrú formáciu.

„A stalo sa to v druhom roku. Je to mesiac, čo hráme spolu. Som len super šťastný, že som v tejto pozícii. No, samozrejme, stále chcem pracovať veľmi tvrdo, aby som zostal, kde som, a chcem sa stále zlepšovať. “

St. Louis už mesiac prvú formáciu nerozdelil a Caufield vo štvrtok povedal, že to len pomáha k lepšej súhre trojice. Tú ako center vedie Suzuki, ktorý bol vo štvrtok nominovaný do zápasu hviezd. Čo na ňom zaujme najviac Slafkovského?

„Mám pocit, že sa nikdy neunaví a vždy robí na ľade správne rozhodnutia. Vie, čo má s pukom urobiť vždy, keď vstupuje do pásma, ide do úniku a podobne. Je super ľahké hrať s takýmto hráčom. Viete, že aj keď mu pošlete ťažký puk, stále s ním niečo urobí,“ prezradil košický rodák, podľa ktorého je Suzuki skôr tichým lídrom a veľa toho nenahovorí. „Samozrejme, že diskutujeme o veciach, ale o ničom špeciálnom na lavičke. Je to viac mimo ľadu.“

Slafkovského tiež prekvapila informácia, že Suzuki odohrať už 329 zápasov bez prestávky.

„Ó, vážne? To je celkom mimoriadne. Preto je kapitánom. Vzhliadate k hráčom ako je on, ktorí sú pripravení o siedmej každý večer, aby hrali hokej. Je to naozaj špeciálne,“ dodal Slafkovský.



Slafkovský odohral v tejto sezóne v priemere 16 a pol minúty na zápas, z toho dve a pol minúty na zápas trávi v presilových hrách. V oslabeniach odohral dokopy za celú sezónu len 19 sekúnd. Bývalý skaut Grant McCagg verí, že by sa to malo zmeniť.

„Najlepším defenzívnym útočníkom Montrealu za posledný mesiac je podľa mňa Slafkovský. Ich oslabenia sú otrasné. On musí byť využívaný v tej úlohe... alebo sa boja, že klesnú z 31. miesta na 32.?“ skonštatoval McCagg.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Majster sveta tvrdí: Niečo v mužstve nefunguje. Obul sa aj do Slafkovského Zámorského experta v zápase proti Francúzsku zaujali len dvaja Slováci Obsadí post generálneho manažéra Columbusu jedno z dvoch známych mien? NHL zverejnila už aj rozpis finále Západnej konferencie Pekarčík druhý najlepší v play-off. Clarkov pohár však získal iný Slovák! Sýkora sa presadil, ale len krok ho delí od konca sezóny + videoCanucks budú hrať zápas č. 7 a hviezdny brankár urobil veľký pokrok Budú sa zmeny v Caroline týkať aj trénera? Zdá sa, že sme už odpoveď spoznaliJednoznačný víťaz: Poznáme držiteľa Selkeho trofeje! Spojené štáty americké vymenovali trénera pre olympijské hry Zomrel člen „Zázraku na ľade“, ktorý bol nútený predať svoju medailu Draisaitl napodobnil Gretzkého a Lemieuxa. Jasný triumf nám prináša zápas č. 7 MS 2024: Slovensko zdolalo Francúzsko a urobilo veľký krok k štvťfináleDnes Slovensko čaká súper, ktorý ho už raz zaskočil. Kľúčový zápas príde zajtraKanadská legenda prirovnala Slafkovského k 50-gólovému strelcovi Carolina čelí ťažkým rozhodnutiam. Ostatné tímy by mali byť v strehu Studenič opäť prispel k výhre, jeho tím má postupový mečbal! Arénu v Hamiltone čaká veľká renovácia. Bude cieľom tím NHL? Finále sa dramatizuje. Prispel k tomu aj Juraj Pekarčík! Toronto má nového trénera! Jeden tím už k Stanleyho poháru doviedol Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies