SlovakNHL.sk

Halák je zdravý a pripravený chytať

Keď sa hráči Blues začnú tento týždeň zbiehať do tréningového zariadenia v St. Louis, narazia tam na spoluhráča, ktorého nezvykli vídať v strede augusta. Jaroslav Halák sa totiž prvýkrát rozhodol zostať v zámorí, kde sa pripravuje od mája na novú sezónu.

„Každý sa ma na konci sezóny pýtal, kde mám namierené. Ja som povedal, že zostávam tu. Každý mi povedal, aby som si užil horúce počasie. Počasie bolo skvelé, užil som si ho,“ povedal Halák s črtajúcim sa úsmevom na tvári.

V Missouri počas tohto leta vládlo netypicky chladnejšie počasie, čo pozitívne vplývalo aj na prípravu slovenského brankára. Ten sa rozhodol v St. Louis zostať, aby po slabších sezónach pracoval individuálne so silovým a kondičným trénerom tímu Nelsonom Ayotteom.

Vlani ho navyše trápili aj problémy so slabinami a po skončení sezóny musel navštíviť špecialistu vo Philadelphii. Ten povedal, že operácia nie je nutná, no Halák musí značne spevniť silu svojej spodnej časti tela, aby neriskoval obnovenie zranenia.

Preto v ostatných troch mesiacoch venoval väčší priestor posilňovaniu nôh a kardiovaskulárnemu tréningu. Výsledkom toho je najlepšia forma od jeho príchodu do tímu v roku 2010. Mimochodom, schudol až 6,3 kilogramu. Posledný týždeň sa venuje už aj tréningu na ľade a zatiaľ je spokojný.

„Všetko vyzerá byť v poriadku. Potreboval som nejaký čas na poriadne zotavenie. Momentálne s tým už nemám žiadne problémy a dúfajme, že to takto aj zostane,“ skonštatoval Halák, ktorého poctivá príprava teší aj trénera Kena Hitchcocka.

„Narazil som naňho štyri alebo päťkrát počas tohto leta. Je nadšený a cíti sa byť zdravý. Súčasťou toho bola aj kondícia, ale ďalšou súčasťou bolo spevnenie tej oblasti. Je to skutočne mladý brankár a nechce mať kariéru plnú zranení. Tak chcel všetky tie otázniky eliminovať tým, že sa dostal do skutočne vysokej fitness úrovne. Urobil v tom skutočne dobrú prácu,“ povedal Hitchcock.

Odmenou tejto driny by pre bratislavského rodáka mohlo byť viac priestoru v bráne po tom, čo sa v posledných dvoch sezónach striedal s Brianom Elliottom. V ročníku 2011/12 odchytal 46 zápasov, pričom v tej skrátenej aj pre zranenie len 16.

„Bol to tandem, ale Jaro dostával stále viac šancí ako Brian predtým ako sa zranil. Minulý rok sme boli stále v pomere 55:45 (v prospech Haláka) a s tým sme vstupovali aj do tej sezóny. Potom sa však chlapci trápili, Jaro sa zranil a prišiel Jake Allen. Celé sa to zmenilo. Halák však nestratil post jednotky pre svoje výkony. Stratil ho pre zranenia a to je rozdiel,“ skonštatoval Hitchcock.

Aj v novej sezóne by sa malo s Halákom počítať ako s brankárskou jednotkou Blues, no viac napovie až tréningový kemp, ktorý odštartuje 11. septembra. Každopádne, Haláka tento predbežný plán teší.

„Je to pekné počuť, ale musím naďalej tvrdo pracovať. Nie je to tak, že by mi bolo niečo dávané zadarmo. Ak nebudem podávať výkony, nebudem chytať,“ prezradil Halák. „Chcem dokázať, predovšetkým samému sebe, že stále dokážem chytať a podávať dobré výkony.“

Dvadsaťosemročnému brankárovi po ročníku 2013/14 vyprší platná zmluva, no moc sa tým teraz nezaťažuje. Napriek tomu, že sa na konci minulého ročníka dostal do konfliktu s trénerom, všetko je už urovnané a v St. Louis je šťastný. O jeho budúcnosti však rozhodnú až výkony v novej sezóne.

// Publikované: 20. 08. 2013
 

Posledný zápas

17. 04. 2024
DAL 
-
 STL

2:1 SN

(0:0, 0:1, 1:0, 0:0, 1:0)

Nasledujúci zápas

Žiadne zápasy nie sú naplánované.

Novinky z tímu

10. 04. 2024 - Obranca St. Louis Justin Faulk vynechá zvyšok základnej časti pre zranenie hornej časti tela, ktoré utrpel v sobotnom zápase proti San Jose pri bitke s Lukeom Kuninom. Jeho stav sa posudzuje na týždennej báze. Medzitým, útočník Jake Neighbours utrpel v sobotu zranenie hornej časti tela, ktoré sa posudzuje denne. V stredu hrať nebude.
27. 02. 2024 - Tím St. Louis Blues v pondelok oznámil, že aktivoval z listiny zranených hráčov obrancu Justina Faulka. Ten vynechal posledných 12 zápasov pre zranenie hornej časti tela. Predtým odohral 40 duelov so ziskom dvoch gólov a 19 bodov. Blues budú najbližšie v akcii v utorok vo Winnipegu.
21. 02. 2024 - Tím St. Louis Blues umiestnil v utorok na listinu zranených hráčov obrancu Scotta Perunovicha, ktorého sužuje zranenie dolnej časti tela. Obranca Justin Falk bol zase so zranením dolnej časti tela umiestnený na listinu dlhodobo zranených hráčov. Zo Springfieldu z nižšej AHL bol povolaný obranca Zach Bolduc.

Aktuálne v diskusii


Vújtek (03.10.2016 - 08:14:40):
môze byt Brigant nie, napr. Jakubech áno ... ale vzdy si to Hapal logicky obháji a hned sa k tomu aj musel v médiach vyjadrovat zatial čo Ernie by musel vzdy obhajovat tak 1/4 zostavy minimálne a ked sa ho na to niekto z tých pár novinárov opýta tak ešte sa cíti podráždený, akoby nemali ani právo.... na druhu stranu aspon sa nám tu kazdý rok stará o hlavnu tému. Fakt sa teším uz o mesiac na turnaj do Norska koho zoberie. :-D

peto10 (03.10.2016 - 01:29:04):
Ale páni už dosť!!! Toto je téma o MSJ a nie o futbale, našej lige alebo o projekte. O tom môžte diskutovať v príslušných témach. Toto je téma čisto o nomináciách a o samotných majstrovstvách.

Slováci v tíme

V súčasnosti v tíme nepôsobí slovenský hráč. V minulosti obliekali dres Blues Peter Šťastný, Róbert Petrovický, Pavol Demitra, Ľubomír Bartečko, Michal Handzuš, Vladimír Országh, Peter Smrek, Jaroslav Obšut, Ladislav Nagy, Peter Sejna a Jaroslav Halák.

Reklama

O tíme v kocke

St. Louis Blues

Vznik: 1967
Aréna: Enterprise Center (kapacita: 19 022)
Adresa: Enterprise Center, 1401 Clark Avenue, St. Louis, MO 63103
Oficiálny web: www.stlouisblues.com
Farma(AHL): Peoria Rivermen
Najväčšie úspechy: Stanley Cup (2019)
Vyradené čísla: 2 (A.MacInnis), 3 (B.Gassoff), 5 (Bo.Plager), 8 (Ba.Plager), 11 (B.Sutter), 16 (B.Hull), 24 (B.Federko), 99 (W.Gretzky)
Slováci v tíme: Peter Šťastný, Róbert Petrovický, Pavol Demitra, Ľubomír Bartečko, Michal Handzuš, Vladimír Országh, Peter Smrek, Jaroslav Obšut, Ladislav Nagy, Peter Sejna, Jaroslav Halák