Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
31. 05.
kurzy
02:30info
DAL
EDM
NHL live
01. 06.
kurzy
02:00info
FLA
NYR
NHL live
«

Komunita: Diskusia > Všetky príspevky užívateľa v diskusii

02.10.2013 - 20:36:20
avatar
Vďaka za opravu kuwo.

sheldon: Jasné, na to má právo každý. Len hádam nie je treba poňať to tak útočne. Aj ten najposlednejší hokejista z AHL to v podstate dotiahol ďaleko a aj keď nie je taký dobrý, načo naň nadávať, podceňovať alebo zosmiešňovať?
02.10.2013 - 20:33:19
avatar
sheldon: “He’s still in the growth part of his career and he’ll be better this year because he’s stronger than last year,” Babcock said.

Once again: Prečo chce byť niekto múdrejší ako Babcock?

(samozrejme, týmto nechcem nikoho uraziť, len apelovať na to, aby sa tu fandilo a nie nadávalo a zosmiešňovalo).
02.10.2013 - 20:07:59
avatar
kelly: "budeme nespokojny" (ešte aj s tým ypsilonom). Kto my? Kto vy? Skutoční fanúšikovia Detroit Red Wings, ktorých zaujímajú víťazstvá, alebo samozvaní tréneri a generálni manažéri, ktorí vedia (nevedno odkiaľ) viac ako Ken Holland či Mike Babcock?

Je neuveriteľné, čo sa s touto diskusnou témou stalo. Skúste sa vrátiť na jej vôbec prvé stránky a pokochať sa tými časmi, kedy sa tu len fandilo. Z tejto témy je dnes bojové pole, v ktorom sa predhadzuje neochota Red Wings zapracovať mladých hráčov na čele s Tatarom proti nasadzovaniu veteránov, ktorí za Detroit vždy hrali a ešte dlhé roky hrať budú, či sa vám to páči alebo nie.

Mnohí z vás urobili z Tatara hráča do druhého útoku (nevedno prečo). Red Wings ho pritom vnímajú ako nástupcu Jiřího Hudlera (ruku na srdce: kto z vás má naozaj rád Jiřího Hudlera?). Tatar je vnímaný ako tvrdšia a rýchlejšia verzia Hudlera, ktorý sa najskôr stal náhradníkom (presne ako teraz Tatar a pred ním Ericsson, Kindl a mnohí ďalší) a až po niekoľkých sezónach lomcovania sa prepracoval do poprednej lajny. Pri tom všetkom hrával 10-12 minút za zápas, bol produktívny, no trvalo roky, kým si získal dôveru (raz skočil na ľad pri signalizovanom vylúčení ako šiesty útočník, Babcock sa nahneval a polovicu tretiny ho nechal sedieť, nech vychladne a nech si uvedomí, že v tíme vládne také to kúzelné slovíčko zvané hierarchia). Calm down kids, calm down. Tatar hrá v organizácii, ktorá je od základu po strop postavená na trpezlivosti, a keď ju nebudete mať vy ako fanúšikovia Red Wings, tak potom fanúšikmi Red Wings ani nie ste.

peto10: "Bertuzzi, Samuelsson a Cleary namiesto Tatara" + nejaká hlúpa poznámka, ktorá tu nemá čo robiť. ... Ken Holland: "Samuelsson a Bertuzzi sú profesionáli, ktorí vedia, ako sa správajú profesionáli. Nyquist a Tatar sú deti, ktorí sa len učia, ako byť profesionálmi." Samuelsson bol ešte počas prípravných zápasov označený za muža, ktorý začne na modrej čiare na presilovke, hlavne kvôli svojej tvrdej strele a držaní hokejky napravo. Bertuzzi má šikovné ruky, vie si skvele kontrolovať puk a vie použiť aj svoje veľké telo. Cleary je absolútny univerzál, ktorý už nie je najrýchlejší alebo najzdravší, no je every-dayer, ktorý každú noc odvedie 100 percent. Tatar je zatiaľ vnímaný ako soft-players, menší vzrast, častá strata pukov, a čo je najdôležitejšie, ešte nestihol presvedčiť Babcocka.

(ak by chcel niekto link, stačí napísať a hodím ho tu v celej jeho kráse)

ranger92: "Detroitu fandim uz 13 rokov,ale čo robi posledne roky Babcock tak to je chore ! Tu nejde vobec len o Tatara,ale lutujem hracov ktory hraju na farme davno dokazali ze maju hrat NHL ..." ... Ja poznám jedného človeka, ktorý zažil atmosféru vraždy Johna Lennona, a často sa tým aj chváli, no o Beatles pritom nevie vôbec nič (sorry, takto to na mňa pôsobí). Babcock po piatom prípravnom zápase: "Naše deti potrebujú ešte viac času na rozvoj". Vtedy totiž nastúpili proti kompletnému Pittsburghu a Malkin, Crosby a spol. sa s nimi pohrali ako mačka s myšou. Hráči, ktorí hrajú na farme, dávno dokázali, že idú správnym smerom, a to je nateraz všetko.

peto10: "(mám obehané hfboars, mlive aj redwingscentral a spočítal by som takých ľudí na prstoch jednej ruky)" ... Neviem, či to chápem správne: Babcock a Holland sú hlupáci a dôkazom ich neschopnosti sú nespokojní diskutéri z týchto stránok? Človeku sa zastaví rozum... Kouč a manažér tímu NHL to robia zle, pretože (aj) v jednom čudesnom štátiku v strednej Európe je partička diskutérov, ktorá to vie lepšie? Skutočne, toto je neuveriteľné, čo sa tu začala diať.

kelly: "To co robi Babcock a svojim sposobom Holland s talentami je chore...keby som bol hokejista asi by som najmenej chcel byt draftovany Red wings a ako uz bolo povedane nejde len o Trta" ... Steve Yzerman dal dokopy päť sezón so 100 bodmi (v jednej dokonca 165) a Detroit urobil akurát to, že mu oznámil, že ak sa nenaučí brániť, tak ho vymení (konkrétne do Ottawy). Prečo by súčasní mladí hráči mali byť výnimkou? Pretože ich stavajú ostatné kluby, ktoré za 22 rokov, čo Detroit vždy postúpil do play-off, prežili aspoň jednu či dve očisty a začali od nuly - bez postupu do play-off a so zopár mizernými sezónami? (toto platí na všetky kluby do jedného). Z čoho vychádzajú takéto argumenty? Naozaj by ma to zaujímalo. Farma Caps vyhrala pred pár rokmi Calder Cup: má niekto pocit, že je do budúcna absolutely loaded od hlavy po päty? Alebo že by sa to nejako premietlo v NHL?

sheldon: "ja najviac nechápem zaradenie Emmertona do zostavy... výkony zlé, navyše prešiel Waiverom... nie je dôvod, aby dostal prednosť pred AHL-kármi, ktorí sú lepší..." ... Emmerton je center. Detroitu jeden center chýba (Helm). Vlani odohral všetkých 48 zápasov, zlepšuje sa, pomaly ale isto. Zlé výkony? Absolútny nezmysel. Prešiel waiverom, takže pri návrate ním prechádzať (tuším) nemusí - Detroit toto kedysi robil aj s McCartym a Downeym, šikovný ťah. Ktorí AHL-kári sú lepší? Na jeho miesto sa môžu postaviť Glendening a Sheahan. Napadli ti práve títo hokejisti? Alebo za tým bol Nyquist, alebo nebodaj Jurčo?! (odpovedať netreba, stačí sa zamyslieť).

Pánové, prestaňte sa hrať na trénerov a manažérov a ak chcete obstáť, tak sa vyjadrujte slušne alebo sa aspoň opierajte o nejaké fakty. Babcock a Holland toho v posledných dvoch týždňoch povedali toľko, že z toho možno urobiť hotovú knihu. Prečo sa teda dookola pýtať na niečo, čo je dávno zodpovedané, čo je určené? Prečo chcete byť múdrejší ako Babcock a Holland? Nechcete sa radšej prezentovať svojimi znalosťami a fandením, ako nejakými nezmyselnými urážkami, ktoré vás jedného dňa môžu dobehnúť?
13.12.2012 - 15:07:04
avatar
Žiaľ, je to tak. Nevedno, či tieto termíny poznajú aj hokejisti NHL. Patrilo by sa...
13.12.2012 - 14:48:59
avatar
Samozrejme, že inflácia. Po výluke sa pravdepodobne dočkáme rovno slumpflácie. A to ešte len bude humor.
13.12.2012 - 14:22:34
avatar
Myslím, že sa spomínal rok 2015.

Nuž, drahšie a len drahšie je všetko - od haly NHL po základné potraviny v nejakej Hornej Dolnej na Slovensku. Napr. ja si posledných 5 rokov kupujem rovnakú značku whiskey - stále chutí rovnako, no stále je drahšia a drahšia. Zvláštne? Ani nie.

S Torontom nejde porovnávať. Air Canada Centre je stará len nejakých 14 rokov, patrí medzi najvyťažovanejšie arény na svete, no ak by sa mali Maple Leafs sťahovať, nič podobného za vtedajších 265 miliónov nepostavia. Rovnako ako aj New Jersey Devils - ich novučičká hala stála v roku 2007 nejakých 370 miliónov, no dnes by tú samú halu nepostavili ani za 400 miliónov.

Samozrejme, to už sú priamo nehokejové otázky. Je však ľahšie kúpiť klub NHL ako arénu pre NHL.
13.12.2012 - 08:55:52
avatar
Nuž, snáď budú Kanaďania jazdiť aj do centra. Myslím, že železnica z Windsoru ide cez tunel pod riekou a v Detroite je možnosť preskočiť aj na tú (stále ojedinelú) nadzemnú železnicu, ktorá sa miestami točí nad ulicami. Takže určite to nebude problém - hranica bude beztak veľmi blízko. Nová aréna má pomôcť oživiť centrum mesta a má byť menšia ako terajšia Joe Louis (tuším 18 500 alebo 18 tis. div.). Jej hodnota však bude ďaleko väčšia ako hodnota celých Detroit Red Wings, takže určite je to debata na mieste. Bez novej arény nebude tím NHL, bez ohľadu na to, aký je starý a historicky významný.
12.12.2012 - 23:01:14
avatar
Áno, mato_K má pravdu. Tradícia je síce jedna vec, no v rámci komfortu a technickej vybavenosti patrí Joe Louis medzi najzastaralejšie v NHL (takej Nationwide Arene v Columbuse nesiaha v mnohých veciac ani po členky). Aréna posledných 17 rokov stále viac chátra, pravidelne sa tam nehrá nič len hokej, a aj toho je stále menej (nielen vinou výluky). Sedadlá v Joe sú najmenej pohodlné v NHL (tvrdia fans Blackhawks, čo je pochopiteľné). Túto jeseň si z hudobníkov spomínam len na Madonnu a The Who. Aréna je väčšinou prázdna, mesto na nej dlhodobo prerába, ale za to môže do značnej miery aj Ilich. V rámci komfortu je rovnako neblahé aj jej okolie. Je síce pekné, že napr. Niklas Kronwall kedysi vyhlásil, že od jeho príchodu do Detroitu sa toho veľa zmenilo a prostredie je stále krajšie a krajšie, no svoju cestu autom z Bloomfield Hills vníma úplne inak ako rádový fanúšik, ktorý cestuje metrom a prebíja sa tmavými ulicami. Nová aréna by mala byť v centre a nie pri kanadskej hranici, čo môže byť pre mesto veľké plus, a určite sa v nej nebude hrať len hokej. Tentokrát by mala patriť len Ilitchovi.

Ďalší dôležitý krok - štátny senát podporí jej výstavbu:

http://redwings.nhl.com/club/news.htm?id=647561&cmpid=rss-News
04.12.2012 - 21:42:41
avatar
Situácia okolo novej arény sa vyjasňuje. Suma 650 mil. je len dôkazom, že s výnimkou Toronta nie je v NHL klub, ktorý by cenu za arénu zrazil pod sumu svojej trhovej hodnoty (preto, milí hokejisti, sú vaše veľké peniaze až na druhom mieste).

http://ilitchholdings.com/LinkClick.aspx?fileticket=M4Cm-s7pWqs%3D&tabid=40
30.11.2012 - 01:37:10
avatar
Skvele. Snáď sa na to niekto podujme. Bohato by stačilo raz za čas prejsť aktívne diskusie a (s hokejom) nesúvisiace príspevky presunúť do nejakej osobitnej témy.
30.11.2012 - 01:34:48
avatar
m_K: Momentálne nič, musel by som to pohľadať.
28.11.2012 - 22:50:44
avatar
Ja len dodám, že "billion" je v USA miliarda (len aby to náhodou niekto nepochopil zle).
28.11.2012 - 22:40:19
avatar
Nebolo by vhodné sa určitým spôsobom "inšpirovať" spoločnosťou Federal Mediation and Conciliation Service a zaviesť prostrednícke služby aj do diskusií na SlovakNHL.sk? Tunajšiu diskusiu pokladám za zberné miesto veľmi cenných informácií od ostatných užívateľov a fanúšikov iných tímov, no človek sa často musí preklikávať cez zbytočné a nesúvisiace príspevky, ktoré (nebojím sa to vyhlásiť) znižujú úroveň tejto skvelej stránky, najmä keď tu funguje súkromná pošta. Myslím, že nie som sám, komu v diskusiách chýba moderátor.
25.11.2012 - 02:08:15
avatar
Idea rozpustenia NHLPA ma prekvapila, som zvedavý, ako to dopadne. Otázkou je, či by po jej rozpustení vznikla nová kolektívna zmluva alebo nejaký obdobný, aj drobnejší právny vzťah, ktorý by záujmy NHL a NHLPA spájal. Ak by takýto vzťah neexistoval, Donald Fehr by pokojne mohol pred začiatkom play-off vyhlásiť štrajk hráčov, ako to kedysi urobil majiteľom (teda skôr fanúšikom) MLB. Každopádne, týmito úvahami opäť dokázal, že platový strop je pre neho hlúposť a že svoje postoje nikdy nezmenil.

Uvidíme, čo sa bude diať o necelý týždeň, keď hokejisti znova nedostanú časť výplaty. Hádam sa čoskoro dočkáme definitívy - buď sa (nejakým zázrakom) dohodnúť, alebo (konečne) vyhlásiť zrušenie celej sezóny. Toto handrkovanie škodí viac ako by sa patrilo.
18.11.2012 - 17:03:05
avatar
Samozrejme, tá philadelpská garda je tvorená výbornými hokejistami - hviezdami. O tom snáď nikto nepochybuje. Ich výkonnosť však nie je v týchto jednaniach podstatná. Títo hokejisti momentálne nehrajú, sú to len mená za číslami, ktoré sú nebezpečne vysoké.

Fanúšikovia hodnotia úspechy podľa toho, či s týmito hráčmi uspejú v play-off. Majitelia hodnotia úspechy na základe príjmov, ktoré dosiahnu (alias "je jedno, či momentálne hrá náhodou zle, hlavne že pritiahol pozornosť a naplnil arénu"). Philadelphia Flyers patria podľa Forbesu k tým zopár klubom, ktoré ročne zaznamenajú aspoň drobulinký zisk. To hovorí za všetko.

Problém vzťahujúci sa k jednaniam o CBA je ten, že všetci menovaní by v prípade obmedzeného podpisu (dĺžka zmluvy i mínus podpisové bonusy) zarábali dnes, v novembri 2012, o milióny až (dohromady) desiatky miliónov menej. V zmluvách majú totiž miestami tak vysoké príjmy, ktorých nie sú hodní po celú dĺžku trvania zmluvy.

Toto, samozrejme, nie je len problém týchto menovaných, problém Flyers alebo problém klubov, v ktorých títo hokejisti skončili alebo nebodaj skončia. Problém je ten, že hokejista, ktorý vstupuje do NHL, veľmi dobre vie, že potrebuje jednu dobrú sezónu, ktorá ho predá a ktorá ho dostane na určité štatistické číslo. Následne dostane dlhoročnú zmluvu, podpisové bonusy, desiatky miliónov, a je do konca kariéry vysmiaty. Táto zmluva nie je od majiteľov podpisovaná automaticky - mladší hokejisti alebo hokejisti bez zmluvy presne vedia, aké dosiahli čísla, presne vedia, koľko si majú pýtať, a presne vedia, že ak svoje nedostanú na jednom mieste, veľmi rýchlo sa ozve niekto druhý - napr. majiteľ klubu, ktorý je pod obrovským tlakom fanúšikov, verejnosti, poslancov, novinárov ("kúp toho hráča, inak sme všetci v háji").

Skutočnosť, že vrcholová výkonnosť hokejistu časom padá, už nie je podstatná - zmluva je vo vrecku, who cares. Problém je v tom, že takýchto hokejistov nebezpečne pribúda. Ak chce byť majiteľ konkurencieschopný, musí sa prispôsobiť.

Realita profesionálneho športu, oh yes. Treba to asi len prestáť, alebo aspoň na chvíľu obmedziť (novou CBA, ktorá má zásadné právo meniť všetko, čo dosiaľ hokejisti podpísali - o tom už zmienka bola). V zastavenie tohto procesu som akosi prestal veriť.

- - - - -

btw... Bolo by fajn, ak by sme sa v tejto téme bavili o výluke a o veciach, ktoré sú s ňou priamo spojené. Majstrovstvá sveta, výkonnosť hráčov, olympiáda a vôbec celá reprezentácia a s ňou spojené akcie - to sem predsa vôbec nepatrí.
18.11.2012 - 11:21:33
avatar
Oh, zabudol som. Ďakujem za pripomenutie.

S Prongerom tá úhrnná suma činí viac ako 385 mil. na šesť hráčov. U Prongera je najvyšší rozdiel 7,175 mil. USD (bez ohľadu na to, že je teraz zranený: ako 42-ročný mal poberať 525 tisíc. Ruku na srdce: dokážete si predstaviť, že sa takýto slávny bek bude po štyridsiatke trmácať na ľade za smiešnych 525 tisíc?). Hossa, Luongo, Savard, Kowalchuk, tých hráčov je kvantum. To je ale už stará otrepaná téma. Pri poslednej CBA urobila NHL veľkú chybu, no pozor, vinníkov nie je 30. Tých majiteľov, ktorí nerozhadzujú, je v lige ešte stále mnoho. A to sú tí majitelia, pre ktorých je súčasná situácia nešťastná. Snider sa k nim nemá čo radiť.
18.11.2012 - 10:50:33
avatar
Brunnera za hokejistu Red Wings ešte nepovažujem. Až bude mať na konte aspoň jedno striedanie v drese Detroitu, budiš. Výluka môže trvať celý rok, jeho súčasná zmluva vyprší a nemusí podpísať novú, môže zamieriť inde, zostať doma a pod.

Podobný problém bol aj na jar, keď sa pri uvádzaní medailistov z MS spomínali Datsyuk a Tatar, no nespomenul sa Mrázek. Česi to nevedeli prežiť a hneď to brali ako provokáciu. Ale znova - až nastúpi za Detroit, budiš. Dovtedy je to len prospekt.

Samozrejme, je to len vec osobného názoru.
18.11.2012 - 10:44:00
avatar
K olympiáde - odporúčam čítať aj predošlé príspevky (nielen v tejto oblasti), v ktorých sú možnosti účasti NHL a NHLPA na olympiáde plne otvorené. Terajšie vyhlásenie o tom, že NHL o účasti "nechce počuť", nič neznamená.

- - - - -

Snider (majiteľ Flyers) via SlovakNHL.sk: "Som pevným zástancom komisára Národnej hokejovej ligy Garyho Bettmana a celej súťaže v tejto nešťastnej situácii".

Snider a jeho manažér Holmgren rozdali počas necelých piatich rokov päť dlhodobých zmlúv v úhrnnej sume 340 miliónov USD (to číslo odporúčam prečítať viackrát). U všetkých týchto kontraktov boli obrovské rozdiely medzi najvyšším a najnižším platom.

Menovite:

1. Briere 2007 (52 mil./ 8 rokov - najvyšší rozdiel 8 mil.)
2. Richards 2007 (69 mil./12 rokov - najvyšší rozdiel 5,4 mil.)
3. Carter 2010 (58 mil./11 rokov - najvyšší rozdiel 5 mil.)
4. Bryzgalov 2011 (51 mil./9 rokov - najvyšší rozdiel 8,75 mil.)
5. Weber 2012 (110 mil./14 rokov - najvyšší rozdiel 13 mil.; bonusy v hodnote 68 mil.).

(snáď som na nikoho nezabudol)

Áno, je to nešťastná situácia, no nešťastná pre manažérov typu Maloney alebo Poille, ktorí pracujú pod majiteľmi, ktorí tie peniaze skrátka nemajú. Medzi majiteľmi je jednoznačne potrebné robiť rozdiely a ukázať prstom na tých, ktorí sa pod súčasnú situáciu významne podpísali. Pre Snidera súčasná situácia nešťastnou nie je. Podstatná časť majiteľov spolu s právnikom Bettmanom túži po náprave chýb - no chýb, ktoré nerobili všetci. Pomyselne preto ďakujem Sniderovi, že sa ozval. Krásne tým pripomenul, že majiteľov nemožno hádzať do jedného koša.

- - - - -

Je pochopiteľné, že hokejisti kvákajú, aby sa trhovo slabšie oblasti z mapy NHL celkom vytratili a zostali kluby, ktoré tie peniaze majú a ktoré tie veľké peniaze budú rozdávať jedna radosť ("nebude taký Phoenix, tak sa zvýši moja šanca zarobiť veľké peniaze kdekoľvek"). Toto kvákanie možno očakávať aj koncom mesiaca, kedy hokejisti opäť nedostanú notifikácie o pripísaní mzdy na účet. To, že sa teraz ozvali White, Lupul a ďalší, nie je nič svetoborné. Dátumy, v ktorých budú hokejisti náramne nespokojní, si možno vopred zakrúžkovať v diáry.

(Ako fanúšik Red Wings sa hanbím za to, čo v tých vyhláseniach plných nadávok predviedli alebo predvádzajú Cleary či White. Nevedel som, že sú mimo ľadu takíto. Dobré to vedieť...)
18.11.2012 - 10:03:16
avatar
Ja len dodám zdroj (zdroje sa patrí uvádzať): www.facebook.com/RedWingsCZSK
15.11.2012 - 20:14:00
avatar
Zvolen zajtra odohrá tretí zápas za tri dni (aspoň že všetky v domácom prostredí). K čomu je to dobré, to vedia asi len "odborníci" z ProHokeja.

< 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 71 >

Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies