Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 05.
kurzy
03:00info
VAN
EDM
21. 05.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Komunita: Diskusia > Všetky príspevky užívateľa v diskusii

15.11.2012 - 20:11:11
avatar
Pekne povedané. Myslím si však, že väčšina terajších hráčov si vyjadrenia svojich predchodcov k srdcu nevezme. Niekdajším hokejistom, ktorí momentálne už nehrajú, sa k výluke vyjadruje ľahko. Za pár rokov, kedy skončia terajší hokejisti, budú výluku očierňovať aj oni, a po nich ďalší, a ďalší, a ďalší. Kolotoč ako kdekoľvek inde (rodičia kážu učiť sa, deťom sa to vráti až počas života). Rozum skrátka prichádza až po čase.
13.11.2012 - 18:42:34
avatar
20 rokov od Yzermanovej lahôdky č. 400 (s originálnym komentom Garyho Thornea):

http://video.nhl.com/videocenter/console?id=132378&cmpid=embed-share-video
13.11.2012 - 14:31:23
avatar
Hehe, možné je všetko. Dúfam len, že sa nedožijem kedysi pretriasanej európskej divízie. Ak by to boli tímy v štátoch alebo provinciách, kde sa NHL nehrá, mohlo by to byť fajn. Rozšírenie takejto ligy o dve mužstvá je pre mňa nepredstaviteľne náročná vec, takže sa do takých úvah ani nepúšťam. Až to jedného dňa niekto oficiálne vyhlási, bude to zábava. Dokým ich niet, sú to, ako si napísal, kačice. A takých už bolo habadej.
13.11.2012 - 14:18:37
avatar
Jedného dňa to na pretras určite príde. O akútne problémy ale určite nejde. Columbus a Nashville sú znevýhodnení prakticky od svojho vstupu do NHL. Detroit žiada o presun do VK čo chvíľa dve desaťročia. Je tu hrozba padnutia Phoenixu a presunu do iných lokalít v USA alebo v Kanade. Novodobí Winnipeg Jets skrátka musia vydržať.

Každopádne, sezóna 2012/13 sa mala hrať podľa starého rozloženia. Možno to NHL vytiahne za rok, možno za dva, ba možno budú "Tryskáče" lietať na diaľku ešte dlhšie. Čas ukáže.
13.11.2012 - 13:43:43
avatar
+ v praxi to vyzerá nejako takto:

Konferencie: Ak by sa CBA dotýkala rozdelenia konferencií, žiadni novodobí Winnipeg Jets by dnes neexistovali. Obyvatelia Atlanty by nepotrebovali žiadne protestné akcie, pretože by sa odvolali na znenie CBA, v ktorom figurujú Atlanta Thrashers sídliaci v štáte Georgia. NHL a NHLPA by teda museli počkať na koniec CBA a až následne presunúť Thrashers do Kanady.

Olympiáda: Ak v novej CBA nebude výslovne napísané, že hokejisti sa zúčastnia na olympijských hrách v roku 2014 (a nebodaj aj 2018), neznamená to ešte, že si na nich určite nezahrajú. Dokým nebude na stole jednoznačné nie, všetko je otvorené. Sľubovaný odchod niektorých Rusov na domácu olympiádu je zbytočne medializovaný bulvár. Odísť nemôžu, a ak odídu, budú suspendovaní v NHL i v IIHF, čo znamená, že olympiádu si pozrú doma v TV a ani od jednej strany nedostanú zaplatené. Ich účasť po úteku by bola možná jedine v prípade, že by Rusko prestalo rešpektovať zmluvy medzi ním a NHL. Otázne však je, či by mu to nejako pomohlo, keďže ono samé sa podriaďuje inštitúcii, ktorá olympiádu organizuje, teda IIHF.
13.11.2012 - 13:22:46
avatar
V rámci prvého problému (prerozdelenie konferencií) je v CBA len dodatok, že každé mužstvo NHL musí odohrať aspoň jeden zápas počas prvých troch dní sezóny a aspoň jeden zápas počas posledných troch dní sezóny (zákl. časti). CBA neurčuje podobu konferencií ani rozdelenie tímov do divízií. Rokovania o CBA sa teda nijak nedotýkajú a ani nebudú dotýkať rozdelenia tímov do konferencií.

V rámci druhého problému (olympiáda) nejde o tak nevyhnutný bod rokovaní. CBA venuje medzinárodným zápasom strohé dve stránky, v ktorých sa dookola omieľa skutočnosť, že NHL a NHLPA sa zaväzujú k tomu, že na účasti hráčov NHL na medzinárodných podujatiach budú vytrvalo pracovať a rokovať s IIHF o prijateľných podmienkach. CBA z rokov 2005-2012 bola výnimočná paragrafom 24.8., ktorý doslova uvádzal: "Bez ohľadu na vyššie uvedené, NHL a NHLPA sa zaväzujú k svojej účasti na zimných olympijských hrách 2006 a 2010." Tento paragraf nie je povinný a v novej CBA nemusí byť zahrnutý, takže účasť hráčov NHL na olympiáde nie je priamo úmerná zneniu CBA. Na ich účasti možno pracovať aj po podpísaní CBA, ktorá je v rámci medzinárodných zápasov z veľkej väčšiny len podmieňujúca a smerujúca k budúcim rokovaniam.
10.11.2012 - 09:44:08
avatar
Áno, to je pravda. Fehr má v komunikácii s médiami a vystupovaním určite navrch. Nevedno, čím to u Bettmana je. Keď sedí v štúdiu počas NHL Hour a odpovedá na otázky svojich kritikov, tvári sa celkom príjemne, samý úsmev a vtip. Možno je to aj tlakom, ktorý je v danej chvíli na neho vyvíjaný. Povedať, že rokovania o CBA sa nikam nemohli, alebo hovoriť pred plnou arénou, ktorá naň bučí, zrejme nie je také jednoduché.

- - - - -

U citlivých informácií by sa patrilo uvádzať zdroj, aby človek vedel, kto je bulvárny novinár a kto je ten seriózny (nie ten, čo prekladal alebo info posúva ďalej, ale ten pôvodný autor). Pozrel som si aj človeka z KHL stránky, poznám ho ako vytrvalého spammera, ktorému sa x-krát písalo, aby toho nechal, no vydržal len chvíľu. Kamarát kamaráta, ktorý má kamaráta... to sú info bez hodnoty.
09.11.2012 - 21:27:53
avatar
Pri poslednom video-entry Donalda Fehra je aj novinár Dan Rosen (prvý zľava, v úzadí), zrejme najrešpektovanejší reportér nhl.com. Ktovie, či je to na plný úväzok pre nhl.com, alebo čiastočný úväzok pre nejaký iný web?

Ale o inom som chcel...

Neviem, či si to niekto všimol: Garyho Bettmana nemajú fanúšikovia radi aj preto, ako vystupuje navonok. Mám na mysli také to občasné tikanie hlavou smerom do strán, no pozor - nie pri odpovedaní alebo príprave na odpovedanie, ale pri vlastnom prejave. Možno ste si to už niekto všimli, je to vidieť len občas. Kedysi na strednej škole som mal učiteľku dejepisu, ktorá mala tú poruchu tiež. Pointa = všetci sme sa jej báli, bola prísna, no je pravda, že sme ju rešpektovali.

PS: V najnovšom Bettmanovom video-entry k CBA to každopádne nevidno. Skôr tu (od 7:30):

http://www.youtube.com/watch?v=RftQZ5RHAAc
09.11.2012 - 13:11:21
avatar
Žilinčania pozor. V stredu 14. novembra v drese Banskej Bystrice aj Michal Handzuš, ako tvrdí denník Šport.
08.11.2012 - 19:18:16
avatar
Oh yes! Páči sa mi, ako mu obyčajní ľudia dali svoj súcit patrične najavo...

Ak by mal niekto záujem: http://www.torontosun.com/2012/09/30/krys-barchs-twitter-rant-on-lockout-highlights-plight-of-nhl-journeymen
08.11.2012 - 15:20:13
avatar
Lepšie bych to nenapísal, Shini. Do bodky súhlasím. Racionálny argument proti politike Bettmana som si dodnes ešte neprečítal, a to o tom, aký je on zlý, počúvam už od prelomu tisícročia. Bettman je údajný parazit, lebo má na konte tri výluky a berie nám, hráčom i majiteľom hokej. To, že je to právnik, ktorý zastupuje záujmy majiteľov, a to, že oni ho platia a môžu ho kedykoľvek odvolať, na to sa už príliš nehľadí.

Čo je smutnejšie, stále nerozumiem tomu, prečo mnoho niekdajších zástancov hokejistov v roku 2004 i teraz obrátilo kabát a zastáva si majiteľov len na základe toho, čo sa dočíta. Beriem, že takto môže rozmýšľať dieťa alebo niekto, kto ešte študuje, no nerozumiem, ako môže hráčom fandiť dospelý človek, ktorý je zamestnaný a je si vedomý všetkých vzťahov, ktoré medzi zamestnancami a zamestnávateľmi existujú (tzn. zmlúv, ktoré ON SÁM PODPÍSAL).

Samozrejme, "tým" a "oným" nemám na mysli nikoho z tejto diskusie.

Kolektívna zmluva, strana 253, prvý odsek zhora - čierne na bielom. Hráči sa môžu aj postaviť na hlavu, no s tým, čo si v novej CBA zaumieni NHL, by nespravili zhola nič, pretože majú povinnosť "to be legally bound by the League Rules and by ANY Collective Bargaining Agreement that has been or MAY BE entered into between the member clubs of the League and the NHLPA."

Našťastie, dnes tu máme len podmieňujúci čas. NHL ustupuje, je si vedomá, že hokejistov nemôže vyškrtať a nechať hviezdy odísť do Európy (no kto by na to už len pozeral?! - toho si je určite vedomá). Samozrejme, je to o kompromise. Buďme len radi, že NHL sa nespráva tak diktátorsky, ako by sa správať mohla.

Že by nemohol prísť niekto "horší" ako je Bettman? To by som sa nikdy neodvážil tvrdiť.
08.11.2012 - 13:39:48
avatar
Nie, to sa týka iných zamestnancov. Aspoň fanúšikovia by to však mohli vedieť.
08.11.2012 - 10:47:01
avatar
Inteligentné výlevy Clearyho, Marleaua a Thorntona v skratke:

http://detroitredwings.blog.cz/1211/o-namalovanej-svini-a-inych-duchaplnostiach

Za posledných päť dní (od 3.11. do 7.11.) prišli hokejisti o 27 287 413 USD a 41 centov. Hromadne kvákať by však mali začať až o týždeň, keď im neprídu notifikácie o pripísaní mzdy na účet.
05.11.2012 - 08:41:07
avatar
Shawn Thornton (via SlovakNHL.sk): "Bettman zarába osem miliónov dolárov ročne. Očakávate, že tam niekde nechá ležať 250 tisíc, aby udržal Winter Clasic nažive?"

Učebnicový príklad hokejistu, ktorý dostal pod nos základné čísla a s nimi sa chce stoj čo stoj oháňať. Inak povedané: vyjadruje sa k veciam, o ktorých nemá ani páru.

David Stern z NBA zarába 23 miliónov. Bud Selig z MLB zarába nad 20 mil. a Roger Goodell z NFL 20 mil. Zisky NBA a NHL z poslednej sezóny sú si podobné ako vajce vajcu, takže aspoň v jednom prípade sa nemusíme zaoberať tým, že v iných major ligách zarábajú športovci viac ako hokejisti z NHL. Zarába teda Bettman skutočne veľa? Ja by som sa skôr pýtal, prečo pri posledných zárobkoch NHL zarobil "len" toľko?!

O tom, že príprava Winter Classic by bola logisticky náročnou operáciou, píše snáď už aj český Blesk. Stála by príprava Winter Classic milióny USD? Áno, o tom sa nemusí pochybovať. Ak by NHL zaplatila vstupných 250 tisíc USD, celý projekt by rozbehla, čo znamená, že podľa Chucka Pleinessa (RW Front) by 7.12. musela zaplatiť ďalší milión a 28.12. ďalšieho 1,65 mil. To je suma 2,9 mil. USD len na základných poplatkoch pre univerzitu z Michiganu. Teraz k tomu treba pripočítať tie milióny, ktoré by stála príprava. Ak by do 1.1. nebola na stole nová CBA, NHL by neprišla o 250 tisíc, ale (len na poplatkoch!) o istých 2,9 mil. Vraziť milióny do niečoho, čo nie je isté? Znova krásna ukážka uzavretého kruhu - hokejisti chcú Winter Classic, fanúšikovia chcú Winter Classic, no ak by to nevyšlo, o peniaze by prišla len NHL.

Urobil Thornton zo seba hlupáka? Áno, urobil. Je to ten typ zbytočného rýpania, na ktorý už dlhodobo upozorňuje showman Don Cherry? Áno, je to on.

No a nakoniec - budú sa fanúšikovia po celom svete v týchto dňoch opäť distingvovane a inteligentne zaoberať platom komisionára a sumou 250 tisíc USD, ktorá vraj "mohla byť podržaná"? Áno, budú, žiaľ. A to je veľká škoda, pretože si znova zoberú k srdcu len hlúpe vyjadrenie hráča.

PS: Teším sa, čo nám po uzavretí CBA povedia majitelia.

PS2: NHLPA narieka, lebo má pocit, že NHL ju nepokladá v tomto rokovaní za rovnocenného partnera a neprejavuje k nej patričný rešpekt (stačí spomenuť Donalda Fehra a jeho vyjadrenia o tom, že "liga tie naše posledné dva návrhy prečítala za 15 minút a rázne ich zamietla"). Ak chce NHLPA viac rešpektu, nech sa napr. inšpiruje stanovením (OMG vzdelaného!) hovorcu, ktorý by sa vyjadroval ako jediný, a dbal na to, aby hokejisti k CBA vyhlasovali otrepané "no comment", podobne ako majitelia a ich podriadení v kanceláriách (výnimky: Devellano - dostal mastnú pokutu, Melnyk: pokuta ho zrejme čaká). Nebyť niektorých slávnych vyhlásení patrične vzdelaných hokejistov, verejnosť by ešte väčšmi fandila NHL a smerom k hráčom by ešte väčšmi klepala na čelo.
05.11.2012 - 00:46:54
avatar
Plus jeden vtip - k údajným "nespravodlivým podmienkam"

Za prvých 23 dní zrušenej sezóny (to je to obdobie prvých zápasov základnej časti od 11. októbra do 2. novembra 2012) prišli hokejisti o 216 948 503 USD a 11 centov navrch. To číslo odporúčam prečítať viackrát a povedať si ho aj nahlas. "Stojí" to za to...
05.11.2012 - 00:34:53
avatar
Eugene Melnyk, majiteľ Ottawa Senators (via Peter Adler): "Každý může ukazovat na ostatní, jak chce, ale domnívám se, že všichni kašlou na zjištění odpovědi na otázku, kdo může za co. Zajímá je jen to, že chtějí vidět hokej."

Príklad z praxe, čo to znamená tá predtým spomínaná "náhla bezmocnosť, ktorá nie je nútená".
01.11.2012 - 22:04:17
avatar
U Kowalchuka je zaujímavá jedna vec. Ešte keď sa jednaniam o novej CBA nevenovala žiadna veľká pozornosť, nejaký novinár napísal článok o tom, že ak by ho Devils v tíme nemali, sú vlastne v rámci rozpočtu v miernom pluse. Neviem však, či to sedí...

btw... Pamätá si niekto na odchod Alexeia Morozova po sezóne 2003/04, v ktorej bol velebený do nebies ako jediná ofenzívna hviezda Penguins? (zraneného Lemieuxa nerátam) ... Alexei Who? ... Aj keď je to naozaj nepekné zrovnávanie, uvidí sa, ako vysoko bude o niekoľko rokov popularita u tých aktívnych hráčov, ktorí sa nevrátia.

"že to je teraz menej škaredé, neznamená, že to je pekné"... neviem, či sa rokovania o CBA venujú práve tomuto, off-topic. O pocite náhlej bezmocnosti, ktorá nie je nútená, som písal už vyššie. Kto nemá záujem, nech NHL skrátka nesleduje (a kto v nej nechce hrať, tak nech v nej skrátka nehrá). Simple as it is...
01.11.2012 - 20:40:13
avatar
V prvom rade je treba mať na pamäti, že NHL sa až vlani podarilo po prvýkrát výrazne odlepiť od dna ročných zárobkov štyroch major líg. NHL má v rámci zárobkov momentálne navrch len nad univerzitným futbalom (áno, NHL môže porážať akurát univerzitný futbal a nie NFL alebo NBA) - tam sa ročný obrat pohybuje na hodnote 2,2 mil. Futbalisti ročne obrátia okolo 9,5 mil. USD, baseballisti 7,5 mil., basketbalisti 4,3 mil. Pre basketbalistov a futbalistov sú to pritom iba pomerné sumy, pretože sa ešte vyrovnávajú s nádledkami výluky.

Čo je u celej tejto veci podstatné, v práve je majiteľ a nie jeho zamestnanci. To znamená, že stanoviská typu "veľmi ťažko sa im odrieka od miliónov" a "nie je to od majiteľov pekné" si môžu hokejisti akurát strčiť za klobúk. Znie to kruto, prísne a "nespravodlivo", no žiaľ, je to tak. Výluka je pre hokejistov dobrá v tom, že sa majú možnosť pozrieť na kus sveta - a v ňom sa zoznámiť s bežnou praxou zm vs zc, inak povedané: nazrieť do reality, v ktorej nemusia pôsobiť.

Konkurenčný boj je vo vrcholovom športe bez peňazí absolútne nemožný. Ak nekúpim tohto hráča ja, kúpi ho niekto iný. To znamená, že potrebujem na neho vynaložiť viac ako ostatní. Čo je horšie, sumu viac nediktujú majitelia. Hokejisti o svojej cene veľmi dobre vedia. Ak zažijú úspešný ročník v poslednom roku zmluvy, pri podpisovaní novej ani nemusia hovoriť o svojich úspechoch, ale stačí im poukázať na ich súperov v lige. Ten mal také a také čísla, ja mám tie čísla rovnaké, chcem minimálne toľko, inak pôjdem inam. Spomenul si Hossu - áno, presne on sa tu ako príklad hodí.

Čo je podstatnejšie, NHL má veľkú výhodu v tom, že platy hokejistov môže po každom vypršaní CBA okresať tak, ako sa jej zapáči. Aj to znie kruto, nepekne a "nespravodlivo", no znova, žiaľ, je to tak. Túto výhodu si NHL nevymyslela toto leto, neporušila CBA ani nič podobné. Odporúčam preto naštudovať CBA a neodvolávať sa na zavedené frázy, ktorých sú plné (zrejme bulvárne) noviny a internet. CBA má 472 strán, je dostupná vo forme PDF súboru o veľkosti nejakých 7 MB na nhl.com a dá sa poľahky stiahnuť. Je to krásne čítanie na zopár jesenných dní. Čo je dôležitejšie - človek zistí, že nariekanie hokejistov je zbytočné, doslova zbytočné. Zaujímalo by ma len, koľkí z nich ju skutočne čítali. Bohato by im stačila sekcia "Important Notice to Player" od strany 244.

Európania, ktorí majú záujem, majú možnosť odísť po skončení lockoutu do Európy (tzn. DOMOV), no a Kanaďania a Američania chodiť nikam nemusia, pretože tie najlepšie svetové podmienky majú DOMA. Zmieňujem sa tu (i v predošlých príspevkoch) o post-lockoutovom období, nie o lockoute.

K záujmu o hráčov z tretích a štvrtých formácií: stačí si prezrieť ten bohatý zoznam, ktorý momentálne v Európe pôsobí. Viac k tomu netreba.

Múdre hlavy z KHL... Porovnávať NHL a KHL je taký zvláštny "európsky trend". Čo je dôležitejšie, tu je reč o prestíži, nie o tom, "kde hrajú najlepší hokejisti sveta". Koniec koncov, uvádzam tu prípadné zmierenie sa s odchodom Európanov do Európy a o tom, že NHL nebola vždy tou najlepšou ligou sveta (aj keď si to možno sama aj myslí). Jasne to píšem už v predošlom príspevku.

Čo sa týka tých zápasov a tímov na štýl "Bostonu"... NHL z prelomu tisícročí bola na tom v rámci "hokejovej krásy" ešte ďaleko "horšie" ako v tvojich súčasných predstavách. Kto si tú dobu pamätá, ten sa nad tým príspevkom musí len pousmiať...

Toto nie je hra na city, dojmy ani spravodlivosť či na to, čo je pekné a čo by sa patrilo. To si treba zásadne uvedomiť.
01.11.2012 - 14:33:45
avatar
Myslím, že hokejisti vychádzajú predovšetkým z tej politiky, ktorú tu v predošlých výlukách nastolili tí, ktorí dnes už nehrajú. V prvom rade je to Trevor Linden, neskôr Chris Chelios, Mathieu Schneider, a zdá sa mi, že aj hokejisti ako Trent Klatt a Jon Klemm (u posledných dvoch som si však nie istý). O tom, že o týchto veciach nemajú veľa vedomostí, sa tu myslím zhodneme všetci. To, že začiatkom 90. rokov a neskôr na jeseň 1994 padli do výluky, aby bojovali o lepšie podmienky, to beriem - platy začali masovo rásť až od druhej polovice 90. rokov. Keď sa však dostaneme do dnešnej situácie, kedy aj tí najhoršie zarábajúci hokejisti NHL dostávajú viac ako kdekoľvek inde, je skutočne zvláštne, ako NHLPA uvažuje.

Opäť si dovolím pripomenúť tú paralelu, ktorá tu už raz bola. ZSSR kedysi prevyšoval NHL, čo sa zmenilo až po tom, čo Európania začali odchádzať. Dnes je tu rodiaca sa konkurencia v podobe KHL, i keď je pravdou, že môže konkurovať len peniazmi. A počet Európanov klesá. Prečo by sa NHL znova nemohla vrátiť do tých rokov, v ktorých dostane prácu len ten, kto tu pracovať skutočne chce a kto pre pôsobenie v NHL urobí všetko? Tí, ktorí sa vyhrážajú odchodom, majú len a len európske korene. Crosby, Weber, Toews, Kane, Stamkos a ďalšie desiatky hviezd, ktoré rastú alebo ešte len vyrastú, sa trmácať do Ruska ani nikde inde nepôjdu - drvivá väčšina z nich zostane. Bolo by zaujímavé pustiť tých, ktorí tu pracovať nechcú. Suspendovať ich na dobu neurčitú a nechať ich hrať v Európe.

Samozrejme, je to hlúpa predstava, NHL sa k takýmto panovačným a vydieračským praktikám nikdy nezníži (to, že za panovačné sú označované aj tie dnešné praktiky NHL, považujem za zaslepenosť milionárov). Rád by som si to však pozrel v reále. Pozerať sa na zápasy Bostonu alebo San Jose, teda tímov, v ktorých je minimum Európanov, mne osobne nijak neprekáža.

Jediné, čo týmito úvahami sledujem = chcel by som strašne poznať mená hráčov, ktorí by v takomto prípade zostali verní svojmu presvedčeniu a miesto 7-miliónových zárobkov z NHL by prijímali "smiešne vreckové" v Európe, no najmä mená tých hráčov, ktorí by sa zachovali ako zbabelci a po predošlých veľkohubých vyhláseniach by pokorne a potichučky zdupkali späť do NHL, tváriac sa, akí sú v nej spokojní. Mená, mená, ktoré to všetko ťahajú... Toto by ma strašne zaujímalo...
01.11.2012 - 08:36:07
avatar
Žiaľ, hokejisti už nejakých 45 dní nerobia to, na čo sme u nich zvyknutí, ale stali sa glosátormi a humoristami. Z marionetných bábok sa zrazu stali bábkoví herci, no to paličkovanie im ani trochu nejde. Myslí si niekto, že hokejisti sú dostatočne zdatní na to, aby sa popri hokeji ešte aj rozumeli vedeniu majoritnej súťaže - a rozumeli sa lepšie ako majitelia klubov? No way... Takmer každý, kto sa dosiaľ mediálne vyjadril, robí zo seba dobrovoľne hlupáka - o perličkách ako Kevin Bieksa, Tomáš Plekanec, Patrick Marleau a Danny Cleary ani nehovoriac. Na to, čo si títo ukrátení chudáci a ťažko pracujúce súčasti jedného veľkého systému myslia mimo všetkého, čo sa deje na ľade, sa im môže každý vykašľať. Tak určitě... Tak určitě...

Hokejisti NHL nemajú reálny obraz o skutočnej hodnote peňazí a absolútne žiadny obraz o tom, ako sa má správať zamestnanec. Majitelia NHL zasa nemajú odvahu na to správať sa k svojim zamestnancom tak, ako by sa k nim šéfovia bežne mali správať. Je veľká škoda, že majitelia ani hokejisti (aspoň v súčasnosti) nemôžu dať svojim vyjednávačom ultimátum, ktoré by ich pritlačilo ku stene. Ak nebude kolektívna zmluva a nebude sezóna, tak letíš zo svojej funkcie komisionára / šéfa odborov, a my si nájdeme niekoho iného.

Čo je najvtipnejšie? Obe strany sa preťahujú o pár miliónikov navyše, ktoré sa pri podpise CBA nakoniec ani nemusia objaviť.

< 1 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 71 >

Krátke správy
Najnovšie články
Budú Bruins v lete aktívni na trhu s voľnými hráčmi? Čo by mohlo v lete čakať na Colorado? Demko sa ešte nevráti, prišla nečakaná rana: Top strelec Canucks zrejme vynechá zápas o všetko!Dobrá správa z New Yorku: Známy veterán bude už proti Panthers k dispozícii Potvrdené: Carolina vyriešila svoju trénerskú otázku. Na dlhý časMS 2024: Nájazdová dráma, Slovensko si štvrťfinále nezaistiloMajster sveta tvrdí: Niečo v mužstve nefunguje. Obul sa aj do Slafkovského Zámorského experta v zápase proti Francúzsku zaujali len dvaja Slováci Obsadí post generálneho manažéra Columbusu jedno z dvoch známych mien? NHL zverejnila už aj rozpis finále Západnej konferencie Pekarčík druhý najlepší v play-off. Clarkov pohár však získal iný Slovák! Sýkora sa presadil, ale len krok ho delí od konca sezóny + videoCanucks budú hrať zápas č. 7 a hviezdny brankár urobil veľký pokrok Jednoznačný víťaz: Poznáme držiteľa Selkeho trofeje! Spojené štáty americké vymenovali trénera pre olympijské hry Zomrel člen „Zázraku na ľade“, ktorý bol nútený predať svoju medailu Draisaitl napodobnil Gretzkého a Lemieuxa. Jasný triumf nám prináša zápas č. 7 MS 2024: Slovensko zdolalo Francúzsko a urobilo veľký krok k štvťfináleDnes Slovensko čaká súper, ktorý ho už raz zaskočil. Kľúčový zápas príde zajtraKanadská legenda prirovnala Slafkovského k 50-gólovému strelcovi Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies