Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
09. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
03:30info
DAL
COL
NHL live
10. 05.
kurzy
01:00info
BOS
FLA
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
«

Komunita: Diskusia > Všetky príspevky užívateľa v diskusii

05.11.2013 - 20:34:50
avatar
V prvom rade sa tu prestaň oháňať výkričníkmi.

Áno, mám dôvod mu neveriť, pretože realita hovorila o niečom inom.

Ukáž mi, a prosím, seriózny zdroj - napr. od beat-writera, v ktorom je doslovne uvedené, že Nyquist pôjde hore ako prvý. Nič také nikto nikdy nepovedal a nenapísal (v tejto hre na slovíčka hrá svoju rolu každé slovíčko; takže by som ich rád videl).

Čo nechceš napísať tvrdšie? Nerozumiem...
05.11.2013 - 19:43:08
avatar
PwPIETRO: To už ja neviem; to tvrdí Jonathan Ericsson.
05.11.2013 - 19:35:14
avatar
slovak: To ja neviem, aký si v skutočnosti. Reagoval som len na tvoje príspevky, ktoré často majú rovnaký podtext – cielene zosmiešňovať tých, ktorí na oko stoja v akejsi (pre mňa neviditeľnej) ceste jedného hokejistu, ktorý tu mimochodom má svoju vlastnú tému a celú tú cestu si razí cez mnoho prekážok, pretože ešte nie je taký osvedčený, aby v tomto tíme mohol hrávať pravidelne, a ponúkol som fakty, ktoré hovoria o niečom inom a vysvetľujú skutočnosti, o ktorých si možno nevedel. Týchto a podobných príspevkov je kopec a vlastne sa sem hrnú už po celé roky, takže je zrejme logické, že vtipné byť prestali.

Ja len verím, že hlúpe a sarkastické príspevky ustúpia a budú sa tu hromadiť také príspevky, aké tu posledne napísal Ondrej (report z Winnipegu a zhrnutie tripu). To je to niečo prinášajúce čítanie, ktoré by v tejto téme malo byť opradené zlatým písmom, pretože v poslednej dobe musí súperiť s rôznymi nič nehovoriacimi výlevmi od ľudí, ktorí o Red Wings nevedia (s prepáčením) nič.

Dano: pekný a úprimný príspevok, len si myslím, že si netrafil problém, ktorý sa tu riešil. Neviem o tom, že by som niekde napísal, že niekto sleduje Tatara len pre kanadské body. Áno, vec okolo Anderssona som smeroval presne tým smerom, ktorý chceš pripomenúť. Že je to neetické a zlé, to som nikde nenapísal. Nyquistovi nikto nesľúbil, že bude povolaný ako prvý (to je holý nezmysel), a u Tatara to bolo myslím tak, že len on sám to niekde vyhlásil (čo sa často nevidí).

Ejo: áno, toto som mal na mysli; trafil si klinec po hlavičke. Diskusia sa tu nikde nestráca, takže človek si ľahko môže overiť, kto je aký a kto by akým len chcel byť.

Inak, na tom Ondrejovom príspevku o vzťahu k reprezentácii nevidím nič zlé. Aj o tom sa tu už písalo – keď jedno mužstvo sledujete pravidelne a jeho hráčov (nech už sú aj z Libanonu; za Red Wings jeden taký hokejista kedysi hral) sledujete večer čo večer, nemáte potrebu pozerať sa po krajanoch a rodákoch. Hľadíte na „svojich“ a tí majú rovnaké klubové farby, nie rovnaké pasy. Slovenská hrdosť a patriotizmus sa tým znižovať nemusí. Poznám celé zástupy Slovákov, ktorí sa prostredníctvom športu hrdo bijú do pŕs, akí sú veľkí Slováci, no človek nakoniec zistí, že nevedia ani len spisovne písať (urážka krásnej slovenskej reči je zrejme ďaleko horšia ako nejaké chýbajúce sympatie voči nejakým krajanom v nejakej NHL) a vyjadrovať sa, ani nehovoriac o ich povedomí v rámci histórie SR, v ktorej majú (až smutné) medzery.
04.11.2013 - 18:46:06
avatar
Čo do kvality som zachytil jednu info... Jonathan Ericsson počas výluky, keď najskôr hrával za Vita Hästen, uviedol, že ECHL je podobná prvej švédskej divízii.
04.11.2013 - 18:31:01
avatar
Pozor, toto nie je evidentný problém Babcocka. Tu je skôr evidentné, že nepoznáš jeho prístup k novinárom. Babcock je konfrontačný tréner, ktorý novinárom nikdy nepovie to, čo by chceli počuť (podobný je aj Randy Carlyle; presným opakom je Bruce Boudreau). O tomto "vraj probléme" tu už bola reč, konkrétne na 214. strane (príspevok z 13.10.2013 z 19:13). Toto vyjadrenie bolo myslené ako istá forma pochvaly a pripomenutie hĺbky kádra. Presne tieto slová dostal od Babcocka v lanskom play-off aj Patrick Eaves. Nakoniec sa však do zostavy dostal a hral dobre. Podobnosť s Tatarom = áno, je takmer dokonalá. Zaujímavé je, že niekoľko užívateľov tento príspevok vôbec nevzalo na vedomie a ďalej si mlelo svoje (jeden dokonca s odkazom na článok z akt.sk). Toto nie je problém Babcocka, toto je problém ľudí, ktorí ho nepoznajú a ktorí sami od seba a bez toho, aby ich niekto k tomu vyzýval, ukazujú svoju neznalosť - presne tak, ako to robíš ty (takže je vlastne fajn na túto neznalosť upozorniť, keď si to človek sám pýta).

To, čo Tatar dosiaľ dokázal, je ďalšou vierohodnou kópiou toho, čo tu už bolo (a o čom tiež bola reč). Konkrétne ide o príspevok z 205. strany tejto diskusnej témy (z 2.10.2013 o 20:07). Tatar pripomína Jiřího Hudlera, ktorý (taktiež) hrával mizerné minúty, (taktiež) veľa sedel a (taktiež) zbieral fúry bodov - podľa niektorých českých médií bol dokonca dlhodobejšie najproduktívnejším hráčom NHL v prepočte na čas strávený na ľade.

Ono je treba vidieť aj druhú stranu mince. Napr. jeden švédsky kolega sa neustále oháňa tým, že všetko dobré, čo mladíci tento rok v Detroite urobili, pochádza z dielne Joakima Anderssona. Počas prípravy sa veľa písalo o tom, ako dobre hrá lajna Cleary - Andersson - Bertuzzi a neskôr lajna C - A - Tatar. Nie je ťažké napísať, že mladý Tatar by mal hrávať, pretože mladí hrávajú všade, a že Slovák Tatar by mal hrávať, pretože toto je slovenská stránka o NHL. Toto nie je žiadne veľké zistenie. Podobne je na tom aj jeden Švéd, ktorý dookola omieľa, že nie Tatar, nie Bertuzzi a nie iní hráči, ale Joakim Andersson je ten, kto si zasluhuje najväčší kredit. Človeče, vyber si = alebo inak povedané: nakoniec to ani nie je také dôležité.

Babcock nevedel, že Tatar je produktívny, pretože prvých pár zápasov sa nepresadil a puk mu utekal z hokejky. V neposlednom rade, je to Mike Babcock, ktorý spravil ten krásny ťah a opäť zaradil Tatara do zostavy, až začal strieľať góly (neboli to novinári a ani niektorí duchom chudobní fanúšikovia, bol to Mike Babcock). A že mu to trvalo? Takéto tvrdenie na slovenskej stránke o NHL nemá žiadnu výpovednú hodnotu. I v predchádzajúcich príspevkoch je jasne vypísaných zhruba 10 mladíkov, ktorí sa do NHL predierali rovnako, a tiež je tam pripomenuté, že to nikoho netrápilo, pretože neboli Slováci. Takže opäť = nevedomosť.

Cleary a Samuelsson na jeho mieste nehrali. Tatar je úplne iný typ hráča a s týmito hokejistami o miesto nesúperí. Cleary vs. Tatar = ak by k takémuto extrému malo dôjsť, 90 % hráčov v šatni hlasuje pre Dannyho. Každý z nich prináša iné elementy. Sú elementy, ktoré má len Tatar; sú elementy, ktoré dodá len Cleary (a často nikto iný v mužstve - pozor na to). Samuelsson dostal prednosť, pretože Babcock uviedol, že na začiatku sezóny majú prednosť veteráni. Robí to bežne. Tento krok opäť prekvapí len toho, kto o tom nemá vedomosť.

Preceňovaný Abdelkader? Nemám pocit, že by ho niekto preceňoval. Ono ak by išlo o univerzálnosť a defenzívne kvality, tak Tatar by skončil medzi útočníkmi Detroitu na poslednom mieste. Treba mu dať čas a nerobiť z neho poloboha, lebo skutočne to vyzerá hlúpo a hlúpe to i je. Tatar si na lavičke ešte posedí do sýtosti, skôr alebo neskôr sa tam vráti, aby sa opäť odrazil do zostavy, až sa tam jedného dňa usadí a bude ešte lepší. Tatar je súčasťou tímu, ktorá chodí do rotácie (nikto ešte neodišiel, čo je skvelé - sú tu zranenia, takže je tu skupinka útočníkov, ktorí bývajú rotovaní). Výnimky z tých menej okázalých Cleary (for a reason), Miller (for a reason).

No a čo je to najdôležitejšie:

Tu je očividné, že v znalosti prostredia a zvyklostí Red Wings máš medzery (alebo inak: nemáš o nich ani najmenšieho poňatia). To sa dá ospravedlniť. Lenže tá hlúposť, ktorú som predtým naznačil, sa netýkala hokejových neznalostí (pretože nikto nevie všetko), ale ľudskej arogancie a pokrytectva. Vysvetlím ti to takto: Ak by napr. taký kuwo napísal tú vetu "Tatar opäť gól. Čo na to vravíš Babcock?", tak je viac ako pravdepodobné, že by sa doň nikto neopieral a každý by sa zamyslel nad tým, že ten Trto je fakticky lepší, než sa pôvodne zdalo. U teba je však zrejmý presný opak: potrebuješ si rýpnuť a pripomenúť, že si mal pravdu, keď si Tatara hrnul do zostavy a na významnejšie pozície (a znova: na SK stránke za to žiadny kredit a uznanie nedostaneš, bo toto isté robia Švédi s Anderssonom). Predstav si však, keby sme to robili všetci - keby tu každý vypisoval, kedy mal pravdu, a dookola pripomínal, že on to vedel lepšie ako kouč č. 1 v NHL.

Hovorí sa tomu dobrosrdečnosť, ľudskosť, alebo pokora a rešpekt. Človek, ktorý to nemá, je hlupák.

A čo je zaujímavejšie - ty hlupáka zo seba robíš bez toho, aby ťa k tomu niekto vyprovokoval - robíš to sám od seba. A toto je tvoj problém, a myslím, že vážny problém, s ktorým by si mal niečo robiť.
03.11.2013 - 19:31:47
avatar
slovak, mám tu inak jeden citát, ktorý myslím podčiarkuje Tvoj problém (pretože mám pocit, že problém skutočne máš). Ale pozitívom je aspoň to, že dobrosrdeční a ľudsky bohatší užívatelia tu môžu názorne pozorovať, ako sa v človeku vytvára komplex:

„Hloupý člověk by udělal nejlépe, kdyby mlčel. Ale kdyby věděl, že má mlčet, nebyl by tak hloupý.“

- - -

Ondrej, potlesk za report (takýchto hodnotných info nech je tu len viac).

Takýto návrat Darrena Helma nečakal asi nikto. Ten kluk hral skvele, a to len vo svojom druhom regulárnom zápase za posledných 19 mesiacov. Verím, že už zostane zdravý (podľa Babcocka je najlepším tretím centrom v NHL) a že sa dočká (nielen) konečnej nominácie na Bill Masterton Trophy. Zaslúži si to, no doubt about it. PS: Pokiaľ si niekto spomínate, veľmi podobný problém ako Helm mal pred rokmi Ryan Oulahen (draftovaný v roku 2003 DET; do NHL sa nedostal). Ten s tým zápasil len chvíľu a brzy to nechal tak a s hokejom skončil.
28.10.2013 - 20:32:10
avatar
Majosinek: "organizačná štruktúra psychiky vzniknutá z primárnej štruktúry pôsobením vonkajšieho sveta" (wiki definícia). Ostatné napísal Ondrej, a myslím, že to napísal presne.

Ondrej: vďaka za objasnenie. Mne to tiež vcelku nevadí, koniec koncov - bez Slovákov v NHL by na Slovensku aj upadol záujem o NHL. Nerozumiem len tomu, prečo niektorí krútia stále o tom istom a stále dookola. To je vážne divné. A presne ako píšeš: ak ukážu skutočné znalosti, tak to beriem, ale je to stále len o tých istých hráčoch s Tatarom na čele (reči o ničom).

Prečo to robíte, priatelia? Plus edit.: Tatar tu má myslím vlastnú tému. Prečo sa teda nerealizovať tam?
28.10.2013 - 20:08:11
avatar
Nuž, ak ten Tatar nezačne každý zápas zbierať dva body, tak Detroit by mal zmeniť trénera, kapitána, a rovno aj vymeniť polovicu mužstva.



Red Wings Fans: Za pár rokov možno nebude v tíme ani jeden Čech a Slovák a s nimi odídu aj hlúpe a provokačné komentáre hlúpych provokatérov.

Jedna vec mi nejde do hlavy... Taký Ruslan Salej hral v Detroite jednu sezónu, odohral nejakých 85 zápasov. No priznám sa, že som ho v tom ročníku videl hrať častejšie ako ktoréhokoľvek Slováka mimo tých, čo v Detroite hrali (Hossa, Kopecký). Saleja beriem ako ktoréhokoľvek iného hráča, ani ma popri tom nenapadne, že bol Bielorus.

Čo má človek z toho, že stoj čo stoj posúva napr. Tatara a že mu fandí na život a na smrť? Nie som národnostne založený, reprezentácia ani krajina pôvodu ma nijak extra nezaujíma, preto sa pýtam (slušne pýtam). Je to masírovanie národného ega, hrdosť na krajana / rodáka, alebo čo, čo to je? Naozaj to neviem a rád by som to poznal...
13.10.2013 - 19:13:37
avatar
peto10: Myslím, že ono to bolo myslené ako istá forma pochvaly a pripomenutie depth. Presne tieto slová dostal na prelome lanskej základnej časti a play-off aj Patrick Eaves. Nakoniec to netrvalo dlho a do zostavy sa dostal (a hral dobre). Mike Babcock je majster konfrontácie; u neho to asi nikdy nebude o highlight vyhláseniach pre médiá (či už v pozitívnom alebo negatívnom slova zmysle).

Zápas s Flyers = malá pohádka. Takto treba hrať aj zajtra v Bostone. Plus Franzen WAKE UP!
10.10.2013 - 19:55:24
avatar
https://www.facebook.com/RedWingsCZSK :

Dnes je to 60 rokov, čo asistent trénera Detroitu Lefty Wilson vymenil kravatu za brankársku výstroj a v súboji s Montrealom striedal Terryho Sawchuka. Wilson odchytal 16 minút a ani raz neinkasoval.

PS: Detroit prehral s Montrealom 1:4 (10.10.1953)
08.10.2013 - 21:39:23
avatar
Proti proudu času (malá zaujímavosť):

Presne pred 20 rokmi (8.10.1993) sa odohral prvý zápas Mighty Ducks of Anaheim v NHL. Ducks podľahli Detroitu 2:7. Za Red Wings Ray Sheppard 1+3, Ketih Primeau 2+1, Sergej Fjodorov 1+2, Steve Yzerman 0+2.

Highlights: http://www.youtube.com/watch?v=nY_NL6hKFN0

PS: V nasledujúci deň Detroit nastúpil na ľade L.A. Kings a dostal naložené 3:10. Za Kings Wayne Gretzky 2+4, Tomas Sandstrom (neskôr hráč Red Wings) 0+6.
08.10.2013 - 18:26:30
avatar
Súhlasím s kuwom; táto myšlienka sa mi vôbec nepáči. Myslím, že aj niektorý bývalý hráč NHL sa k takýmto a podobným klubovým plánom nedávno vyjadril, nejako v tomto zmysle: "Ako motivujete hráčov NHL, aby takéto súboje brali vážne? Predstavte si také Chicago - Jonathan Toews a Patrick Kane si tam odkĺžu dve striedania a do brány miesto Crawforda sa postaví náhradník, aby sa tieto hviezdy zbytočne neunavovali alebo nezranili. Európsky klub náhodou Chicago porazí a bude si masírovať ego, že porazil slávny klub NHL. Hráči a tréneri klubu NHL sa však budú tešiť z toho, že to majú za sebou a že sa môžu sústrediť na to, čo je pre nich podstatné - NHL."
06.10.2013 - 20:16:04
avatar
Netvrdím, čo fanúšik "musí". Použil som slovesá "môže" (tuším až 6x) a "myslím". Každý má na výber.

Neviem, ako ste sa s Babcockom dohodli.

To je všetko.
06.10.2013 - 20:01:03
avatar
FANúšik by mal zrejme FANdiť a robiť dobré meno svojmu obľúbenému tímu.

Dnešný fanúšik si môže pozrieť aj záznamy zápasov zo 60. rokov so samotným Gordiem Howeom. Dnešný fanúšik môže zamieriť do obchodného domu v Michigane a pozerať sa na to, ako mu potraviny balí sám Danny Cleary. Dnešný fanúšik môže kráčať po ulici a vidieť Drewa Millera, ako štrngá veľkým zvoncom a vyberá peniaze na charitu. Dnešný fanúšik sa môže opakovane kochať touto úchvatnou fotografiou Todda Bertuzziho:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151263502919139&set=a.132942909138.107697.16313679138&type=3&theater

Dnešný fanúšik môže poznať týchto (žiaľ, ne-fanúšikmi menej vážených) hráčov aj mimo ľadu a preto má šancu vnímať ich úplne, úplne inak. No a európsky fanúšik, ktorý takéto možnosti nemá, si o tom môže aspoň prečítať alebo pozrieť nejaké video. Otázkou je len to, či to urobiť chce a či túto šancu využije. Keď chce vidieť len to, čo sa deje na ľade, tak uvidí len to, čo sa deje na ľade. Ja si však myslím, že fanúšik, ktorý si neváži hráčov vlastného tímu (nech už sú akokoľvek dobrí alebo slabší; a nech už sú hocakej národnosti), ale aj hocakých iných hráčov (ktorí vstupom do NHL ušli kus cesty, sú profesionálmi a popri tom aj pomáhajú mnohým ľuďom), si potom neváži ani vás, a s takýmto „fanúšikom“ len strácate čas.

- - - - -

Krásne video Captains & Leaders (pre fanúšikov Detroit Red Wings):

http://www.youtube.com/watch?v=vR_6QlfSmns
03.10.2013 - 00:21:42
avatar
Dano: Nečakal som totiž, že taký existuje. Nabudúce by som si pýtal asi hráča z 9. kola, ktorý nastúpil do tímu s čerstvou skúsenosťou z play-off, alebo ako písal kuwo, ktorý bol draftovaný mladý, aj keď to P.D. spĺňa.

Ťažko povedať, Nyquist ešte žiadny rozhovor neposkytol a nič nenaznačil (sezóna AHL začína až v piatok), ale podľa slov kouča a GM vie, že je to len dočasné riešenie. No a znova (ako u Clearyho vs. Tatara) = Sam a Bert mu miesto neberú, sú to úplne iní hráči s úplne inými úlohami (už len big bodies), akurát zaberajú miesto na súpiske (a to je miesto pre kohokoľvek - zas a znova, aby to nebolo o tom, že na nich leží príčina = nie, tá leží na tom, že DET musel uvoľniť cap-space - je to predsa len kolektívny šport a ak by bol Nyquist frustrovaný a za príčinu by pokladal svojich potencionálnych spoluhráčov, to by bol veľký problém). Nyquist určite vie, že ak by bol down, mohol by si narobiť problémy. Len makať a čakať, nič iné mu ani nezostáva.

Pozor pozor, že "Tampa je slaba a Detroit silny" - nič také som nenapísal. Písal som len to, že v Detroite im to funguje, takže nemajú dôvod to meniť. Tampa párkrát padla na dno, takže sa zachovala normálne. Kluby, ktoré padnú na dno, zvyknú dať šancu mladíkom (ale tiež robiť mnoho iných vecí = napr. meniť dresy - odporúčam si to niekedy všimnúť). Je to proces. Detroit má len výhodu v tom, že so svojím postupom má dobré skúsenosti (a že verí, že buduje víťazné mužstvo).
02.10.2013 - 23:48:34
avatar
Dano: Áno, máš pravdu, ospravedlňujem sa. Ja som čerpal z jeho Game Logu na nhl.com, tu:

http://www.nhl.com/ice/player.htm?id=8459648&view=log&season=19931994#&navid=nhl-keymatch

... no akurát som to vzal z opačného konca (to bude tým začiatkom sezóny... ). Význam sa však nemení - Demitra hral za Ottawu, ktorá bola priepastne najhoršia v NHL (z 84 Z v ročníku 92/93 vyhrali len 10), takže sa do NHL dostal rovnakým spôsobom ako mladíci v Tampe alebo Chicagu (tímov z konca tabuľky, ktoré s mladíkmi nemali čo stratiť = tzn. hlbšie už padnúť ani nemohli).

Táto veta (do NHL vstupujú len jemne prezretí mladíci) nie je moja. Pochádza od novinára Ansara Khana (MLive.com) z niektorého článku z tohto leta. Začal som ju používať, bo hovorí v podstate pravdu = tí mladí už opticky majú na NHL, no Detroit ide často až do krajností (out of options na waiveri a pod. = zlatý príklad Nyquist).

Celý čas sa tu bavíme o tom, že sa tu nemusí prenášať váha zodpovednosti na iné plecia: Tatar nehrá, tak sa nadáva na Clearyho, Berta, Sammyho a spol.; Detroitu sa nedarí, tak sa poukazuje na prácu v Chicagu a Tampe.

Toto sú možno veci, prečo sú Babcock a Holland tam, kde sú a kde my nie sme. My to samozrejme nevidíme tak, ako oni.

ranger92: samozrejme. Na toto však človek môže prísť aj bez toho, aby musel napísať, že rozhodnutia Babcocka mu prídu choré. Alebo nie?
02.10.2013 - 23:33:28
avatar
Dano: presne o to tu ide - v DET nehrajú 20 až 25 zápasov, lebo je tam konkurencia. Že sú to veteráni - to je stále tá istá pesnička. Ak sa Detroitu darí (boli tam 4 SC, 6x Prezidentova trofej, 2 porážky vo finále + myslím 4x finále konferencie), tak to nikomu nevadí. Akonáhle sa však nezadarilo, tak to ľudia začali vyťahovať. Otázne je, čo by sa zmenilo, ak by sa nedarilo aj ďalších pár rokov. Teraz im to nemusí vadiť vôbec - Detroit čaká prvá komplet sezónu bez Lidstroma a to je niečo, s čím sa budú vyrovnávať zrejme ešte dlho, nielen tento rok. Ale to je horizont budúcnosti, sú to fakticky roky, než sa ukáže, čo bolo správne a čo bolo chybou. Uvidíme; to je na tom to najkrajšie.

peto10: Glendening miesto Emmertona - tiež si myslím, že by to tak časom mohlo skončiť (ak sa samozrejme nevráti Helm)

Cleary bude osobitná kapitola. V januári majú začať rozhovory o novej zmluve (uviedol Ken Holland v lete) a naznačil, že to pôjde tou samou cestou ako u Osgooda, Maltbyho, Drapera = tzn. face of the franchise. Cleary bude v Detroite ešte dlho, treba si len zvyknúť, urážky na jeho adresu vidím ako neúčelné. Samo sebou, on hrá úplne inak ako Tatar (to určite vieme všetci). Otázkou môže byť len to, kedy sa Babcock rozhodne, že na Clearym bude stavať menej, alebo to celé prekope tak, aby na jeho hre pred bránou nebola závislá jedna PP unit. Tiež môže ísť o roky, človek nikdy nevie.

U Samuelssona dúfam, že sa ešte vzchopí a dokáže povstať. Samé pekné spomienky na jeho prvé pôsobenie v Detroite; som jaksi háklivý, keď naň ľudia nadávajú - ešte čosi v sebe má, aspoň oháňanie tým veľkým telom vo štvrtej lajne. Šancu dostane, uvidíme, čo s ňou spraví.

Myslím, že Detroit sa touto cestou vybral zámerne od vzniku platového stropu. Do NHL vstupujú len jemne prezretí mladíci a od žiadneho z nich sa nečakajú zázraky (každý má byť len druhým Hudlerom alebo Filppulom; nič vyššie). Ono je stále možné, že táto generácia (Nyquist, Tatar, Andersson, Smith) bude hrať len druhé husle.

Za hulváta je občas každý. Len či sa to otočí...

PS: Ken Holland today: "V ére platových stropov má každé mužstvo veľa chýb a v júni sa teší to mužstvo, ktoré ich má najmenej." Něco na tom bude.
02.10.2013 - 22:42:11
avatar
Ale pozor: popri tom mal 102 zápasov v AHL (prvé tri mesiace zámorskej kariéry na farme, za Ottawu až 3.1.1994). Toto je predsa podobný prípad Nyquista: všetci vieme, že nemá čo robiť v AHL, vie to aj on a priznali to aj Holland a Babcock, no je to len dočasné riešenie.

Panika je predčasná. Prvý zápas sezóny pred nami, a tu je už pochovaný manažér aj s koučom a rovno aj štyri storied NHL careers veteránov.

Čas, chce to len čas.
02.10.2013 - 22:32:59
avatar
kuwo: vďaka za opravu, na Pens som akosi zabudol... PS: taky tak

Dano: najskôr si písal o hráčoch, ktorým manažéri dôverovali a hneď ich hodili do NHL, a teraz vyťahuješ hráčov z 9. kola. Poznáš hráča draftovaného v 9. kole, ktorý okamžite naskočil do NHL? Rád by som poznal jeho meno
02.10.2013 - 22:23:46
avatar
Ejo: Díky. Hlavné je, nech sa darí Red Wings. No a pokiaľ niekoho zaujíma len konkrétny hráč, môže mu predsa založiť vlastnú tému.

Dano: Stamkos, Hall, Nuget-hopkins, Skinner, Kane, Toews - štyri jednotky draftu, jedna sedmička a jedna trojka. Detroit draftoval aspoň zo siedmeho miesta naposledy v roku 1990, čo bolo pred 23 (!) rokmi. Uvádzať tu týchto hráčov a tvrdiť, že s nimi to ide a v Detroite to nejde (plus uvádzanie Muršaka a Hudlera, uf) - príde mi to ako absolútny nezmysel. Takto vysoko draftovaní hráči sú vyberaní preto, pretože môžu do NHL naskočiť okamžite. Sú to mature prospects. Uvádzaš "keby ich draftoval Detroit". Pozor - na "keby" sa hokej nehrá (keby Jágr neodišiel do KHL, keby sa Gretzky nedržiaval vo WHA, keby Howe neodišiel do WHA - to sú otrepané pesničky bez významu) a predsudky nevedú nikam.

Prečo im tú šancu dali v Tampe? Pretože Tampa sa potáca skôr na dne tabuľky ako v jej popredí. Detroit nemá dôvod meniť to, čo funguje. Víťazstvo Calder Cupu: nuž, ak sú všetci tí mladí hráči naozaj takí dobrí, tak sa dočkáme. Tento proces je postupný, akurát problém je v tom, že ľudia momentálne vidia len Nyquista a Tatara. Pritom z minulých rokov: Abdelkader, Helm, Ericsson, Kindl, Andersson, Quincey, Lashoff, Smith atď. Pustiť ich všetkých naraz do NHL? Toto v Detroite nehrozí - neviem len, prečo sa tomu ľudia čudujú.

Chicago nedalo šancu mladým - Chicago sa (tiež) dlhé roky potácalo na dne tabuľky, až malo pár vysokých výberov v drafte, ktorí všetko obrátili (áno - Toews a Kane). Žiadny Toews, Kane, Hall a ďalší na farme Detroitu nehrajú, a rovnako ani žiadny Dacjuk a Zetterberg - pozor na to). Časy dominantného Detroitu sa skončili - tento tím je úplne iný ako tie predošlé; fanúšikovia Detroitu to vedia a dúfajú, že prídu nové.

Niekedy mám pocit, že tieto príspevky smerujú k jedinému: treba padnúť na dno a celé to otočiť, aby sa mohla dať šanca mladým a začalo sa budovať nové mužstvo, kt. by mohlo pravidelne útočiť na Stanley Cup. Čo je vtipné? Takto uvažujú všetky kluby NHL, no vyšlo to len Bostonu a Chicagu. Aká je teda šanca, že "mlaď sa dá naprogramovať tak, aby mohla bojovať o Stanley Cup". Odpoveď: 2 ku 29 - inak povedané: mizivá. Prečo by sa teda Detroit mal do toho vrhať? Meniť to, čo funguje? A že sa neprešlo druhé kolo od roku 2009? Nuž, ako fanúšikovia musíme len fandiť. A že by sme si popri tom neužili radosti? Fú, tak to nie - tej radosti bolo kopec. Fanúšik bude nadávať na Babcocka a Hollanda, keď fanúšikom byť prestáva.

Na čo Detroit robí tréningový kemp? Tento rok v ňom bolo 66 hráčov. 40 vedeli, že sa vrátia na farmu - a že sa tam vrátia aj o rok, aj o dva, niektorí aj o 3-4-5. Ak túto informáciu nezvládnu prijať, potom ich v Detroite netreba. Konkurencia je fajn vec. Boj o miesta tam bol, o 14 miest v útoku bojovalo 17 hráčov (+ do hry ešte vstúpil Glendening - podľa mňa si tento rok určite zahrá, čo bude pre mnohých ďalšia urážka toho, prečo hrá on a prečo nie napr. Jurčo...).

kelly: pozor, vykúpenie kontraktu nebýva len vecou výkonov, ale v prvom rade peňazí. Sammy nie je výborný, ale je obstojný, čo je za tie milióny naozaj málo. Čo však robí Detroit? On mu dáva šancu, pretože vlani žiadnu v podstate nedostal (4 zranenia). Dokáže ponúknuť viac on alebo Tatar. To je na tom to najkrajšie: uvidíme.

elpii: 5-10 % prepočet, zaujímalo by ma, ako si k nemu dospel. Na aktuálnej aktívnej súpiske Red Wings je 23 hráčov. 16 z nich bolo draftovaných Detroitom a nikde inde dosiaľ nehrali. Tvrdenie o tom, že Detroit nemá záujem na vychovávaní vlastných hráčov, je ďalší nehorázny nezmysel (kde na to chodíte?!). Opäť ako v predošlom príspevku = je to len Nyquist a Tatar, no nikoho nezaujíma, že v tíme je už na 10 mladých hráčov, ktorí sa tu postupne dostali v minulých rokoch.

"I Want it Now, I Want it All" - niečo takéto v Detroite nemá šancu. Na prehnané závery typu "nedôvera voči mladým hráčom" je treba roky, nie jedna off-season, jeden tréningový kemp, a čo je smutné, jeden otvárací zápas bez jedného mladíka spod Tatier.

EDIT: kuwo ma v niečom už predbehol, ako pozerám.

< 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 71 >

Krátke správy
Najnovšie články
Nemeňte ho: Nikto z letného trhu nestojí za obetovanie Nemca, znie zo zámoria Zostane Saros v Nashville? Budeme hovoriť, ale viem toto, tvrdí Trotz Studenič zažiaril, bodoval aj Sýkora. Slováci sú ďalej od MS + videoMôže byť voľným hráčom: Dúfam, že budem Rytierom do konca života, tvrdí hviezdny útočník Nečasa zákerný atak Troubu neprekvapil: Je takým typom hráčaUtah bude mať identitu v sezóne 2025/26. Zverejnil potenciálne mená 146 trestných minút i bitka hviezd: Tkachuk vs. Pastrňák + videoSenators sa rozhodli: Udržia si voľbu v prvom kole draftu? Blues podpísali novú dvojročnú zmluvu s útočníkom McDavidovci premrhali vedenie 4:1, jednoznačná záležitosť na FlorideCena Teda Lindsaya má skoro identických finalistov ako Hartova trofej. Chýba len McDavid!Kapitán Rangers predviedol nechutný likvidačný útok na českú hviezdu + video Myslí to vážne?! Hviezda Totonta si vraj najala ľudí na šikanovanie Súpiska Slovenska nemusí byť definitívna. V hre sú ešte posily zo zámoria! Slafkovský prekvapený: Horšie to už byť nemôže, čo je dobréMešár má potenciál rozjasať Bell Centre. To by bol príbeh, ak by to dokázal s číslom 20!Slovensko urobilo posledné, ťažké škrty: Na MS ide týchto 25 hráčov Nemec a Devils by mali spoznať nového trénera už čoskoro Draftovú lotériu vyhral tím, ktorý ešte nikdy jednotku nevyberal! Brankárska opora Canucks by mala pauzovať ešte minimálne takto dlhoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies