Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
02:00info
TOR
BOS
NHL live
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
NHL live
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
04:00info
VGK
DAL
«

Magazín

Ktoré tímy sú stále na rozhraní postupu do play-off? 

Základná časť smeruje do finále a súboje o posledné vstupenky do play-off sa vyostrujú. Na spodných priečkach sa to mení ako počasie a nakoniec sa do vyraďovacej fázy turnaja môžu dostať aj mužstvá, ktoré s tým už nerátali.

TORONTO MAPLE LEAFS

Zrejme nikto nechápe, čo sa deje s týmto tímom. Ešte pred dvoma týždňami bolo Toronto na 3. mieste vo Východnej konferencii. „Javorové listy" mali 80 bodov a zdalo sa, že postup im už neunikne. A dnes? Toronto má stále 80 bodov, akurát im už patrí 10. miesto na „Východe". V sérii prehier sú horší ako Buffalo, ktoré prehralo „len" sedemkrát v rade po olympijskej prestávke. Toronto už ťahá osemzápasovú šnúru prehier. Je až neuveriteľné, akým spôsobom sa Toronto posunulo na nepostupové pozície. Výpadok formy je jedna vec, ale toto je honba za nepostupom. Dobrý tím, ktorý chce hrať v play-off, skrátka nemôže 15 zápasov pred koncom základnej časti len prehrávať. Hráči Toronta si sami zavarili a ak budú chcieť ísť ďalej, tak sa na to, vlastnou vinou, ešte veľmi nadrú. Tak či onak, Toronto je svojím spôsobom fenomén, pretože toto sme za posledné roky nezažili.

WASHINGTON CAPITALS

„Caps“ sa v podstate celú sezónu pohybujú okolo ôsmeho miesta a zatiaľ im patrí deviate miesto so stratou jediného bodu na ôsmy Columbus. Washington sa posledné roky spolieha hlavne na duo Ovečkin-Bäckström, ale to evidentne nestačí. Do tímu sa postupne zapracoval Dmitrij Orlov a pozornosť je teraz sústredená na ďalšieho talentovaného Rusa, Jevgenija Kuznecova. Pre Capitals je Kuznecov ozaj dobrý úlovok, keď po príchode z KHL nazbieral sedem bodov (2+5) v 10 zápasoch. Hráčom Washingtonu ostáva odohrať už len sedem zápasov a všetky by sa už teraz dali zaradiť do kategórie play-off, pretože to budú veľmi dôležité súboje. A preto by mal Ovečkin zabrať a zase začať skórovať aj pri hre 5 na 5, pretože poslednou dobou sa presadzuje jedine v presilovkách. Zabrať však musí celý tím a pri silnej konkurencii to bude mať Washington náročné.

COLUMBUS BLUE JACKETS

Vlani to Columbusu na poslednú chvíľu tesne nevyšlo, a preto by to hráči v tejto sezóne radi dotiahli do zdarného konca. Pre niekoho je zdarný koniec Stanley Cup, avšak pre Columbus je to play-off. Ich jediná účasť je zo sezóny 2008/2009 a bolo to len na štyri zápasy, keď jednoznačne nestačili na Detroit. A bol to práve Detroit, ktorý vlani postúpil na úkor Columbusu. Ale tento tím dozrel a aj bez Hortona či Gáboríka dokázali jeho hráči víťaziť. Mužstvo hrá zodpovedne dozadu, v počte obdržaných gólov mu patrí 12. miesto v lige a čo je dôležité, góly vie aj dávať. V tejto štatistike sa radí na 15. miesto. Na čo však môže Columbus doplatiť je fakt, že ich jednotka a víťaz Vezinovej trofeje sa potýka so zranením. Ak by to bolo niečo vážnejšie, tak by to bol veľký problém pre Columbus. Tento tím však bude bojovať o play-off do posledného zápasu.

DETROIT RED WINGS

Detroit je mužstvo, ktoré od sezóny 1990/1991 ani raz v play-off nechýbalo. Je to naozaj skvelá séria a nikto z tímu ju nechce prerušiť, a preto spravia hráči Red Wings všetko, aby si zahrali v play-off aj po 23-krát v rade. Lenže Detroit trápi prakticky po celú sezónu veľká maródka. Najhoršie na tom je, že sa týka ich najväčších hviezd. Ale nie nadarmo sa vraví, že všetko zlé je na niečo dobré. Kvôli veľkej absencii hráčov, ktorí sú pevnou súčasťou tímu, dostali šancu mladíci Nyquist, Tatar, Jurčo či Sheahan. A je vidieť, kto bude v budúcnosti patriť k hlavným oporám tímu. Ale predovšetkým treba vyzdvihnúť Nyquista, ktorý hrá zatiaľ svoj najlepší hokej a ťahá mužstvo do play-off. 11 gólov v posledných deviatich zápasoch hovorí za všetko. Nebezpečná je aj druhá formácia Detroitu v zložení Tatar-Sheahan-Jurčo. Keď sú títo traja na ľade, tak môžete vidieť tú energiu, ktorou oplývajú. A Tatar nám ukazuje, v čom je jeho sila, dokáže dať gól z nečakaných pozícií a rovnako ako Hossa sa vyznačuje perfektnou strelou zápästím. Veríme, že Detroit to zvládne aj po 23-krát.

PHOENIX COYOTES

„Kojoti“ sa stále držia na ôsmom mieste, avšak ich náskok na deviaty tím (Dallas) je už len jednobodový. A ďalšia nevýhoda je fakt, že oproti Dallasu majú odohraný o jeden zápas viac. Phoenix hrá sympatický hokej a dokáže poraziť aj papierovo silnejších súperov. V tejto sezóne sa konečne rozbehol klenot menom Mikkel Boedker, pre ktorého je to už šiesta sezóna v NHL. Okrem neho sa môžu spoľahnúť hlavne na svojho kapitána Doana alebo na dobre poskladanú obranu. Ale Phoenix má podobný problém ako Columbus. 25. 3. sa im totiž v poslednej desaťminútovke zranil Smith a tak je Greiss ten, kto má byť oporou tímu v bojoch o play-off. Hoci Greiss nechytá nejako zle, tak rozhodne vám nepridá na psychike, ak sa vám v tomto čase zraní jednotka. Vyzerá to na priamy súboj Phoenixu s Dallasom a ak chcú byť „kojoti“ tí úspešnejší, nesmú si dovoliť zaváhať s mužstvami, ktorým už o nič nejde. A ešte zvládnuť posledný zápas základnej časti, čírou náhodou proti Dallasu.

PHILADELPHIA FLYERS

„Letci“ doslova vstali z popola a po nepresvedčivej prvej polovici sezóny hrajú v tej druhej ako tím hodný play-off. Zabrali najmä Giroux s Voráčkom. Tí boli v prvých dvoch mesiacoch doslova márni. Hneď v úvode ročníka bol prepustený Laviolette, ale ani to „letcov“ nenaštartovalo. „Philla“ sa dlho krčila hlboko pod postupovým miestom, ale dnes sú Flyers znova silní. Okrem spomínaných dvoch sa postupne rozbehli aj Simmonds, Lecavalier, Hartnell aj Read. Hoci dnes patrí Philadelphii 6. miesto, tak rozhodne nič ešte nemá isté. Náskok štyroch bodov na ôsme miesto naznačuje, aká vyrovnaná je Východná konferencia a do konca základnej časti sa môže stať ešte všeličo. Ale ak sa „letci“ dokázali takto zodvihnúť, tak by malo byť v ich silách udržať sa na postupových pozíciách a po ročnej pauze si opäť zahrať play-off. Jedine, že by napodobnili Toronto, ale takýto „husársky kúsok" sa len tak niekomu nepodarí.

Súvisiaci článok:
Play-off sa blíži, kto má ešte teoretickú šancu na postup?




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Je rozhodnuté: Bude Toronto opäť bojovať o prežitie bez najväčšej hviezdy?Na Mastertonovu trofej sú nominovaní brankári a spoluhráč SlovákaNemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Ikonický analytik má pre Ovečkina radu: Schudni! Adam Sýkora sa tešil z úspešného vstupu do série Jeden Slovák v CHL čelí vyradeniu. Tím druhého postupový mečbal nevyužil + videoBrind’Amour si nie je istý svojou budúcnosťou s HurricanesRuský mladík si pri príchode do Toronta mení meno. Mení sa status Matthewsa? Skvelé novinky: Šatan potvrdil ďalšiu posilu Slovenska na majstrovstvách sveta Odchod z NHL a príchod do Ruska? Ružička urobil významnú zmenuTréner Tampy obliekal brankárov do sukní. Teraz sa ospravedlnil Švédi sa tešia na veľkú hviezdu. A čo Slováci? Rozhodlo sa o Erikovi Černákovi! Hurricanes nemali vlastnú „farmu“. Teraz sa blížia k viacročnej spolupráci s niekdajším partnerom Blues si upísali ďalších dvoch švédskych mladíkov. Do jedného vkladajú veľké nádeje! Anaheim a Carolina si upísali brankárov z Ruska McDavid a spol. oslavujú! Obhajca má zrazu nôž na krku Zlé správy pre obranu Slovenska? Černák dohrával play-off zranený!Finalistami Norrisovej trofeje sú dvaja jej víťazi i mladík, ktorý môže prepísať dejinyZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies