Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 1. tr.
EDM
1
LAK
1
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
NHL live
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
«

Správy z NHL

Crosby: 10 mesiacov frustrácie, 16 minút poézie

PITTSBURGH – Desať mesiacov frustrácie bolo zabudnutých počas 16 minút hokejovej poézie. Stredný útočník Pittsburghu Penguins Sidney Crosby sa v pondelok vrátil do akcie a ihneď odpovedal na otázku, či bude ešte hrávať taký hokej ako pred otrasom mozgu.

„Skutočne nemôžem nájsť vhodné slová. Bolo to mimoriadne v mnohých ohľadoch,“ povedal tréner Penguins Dan Bylsma, ktorého mužstvo zdolalo New York Islanders pomerom 5:0. Jeho kapitán sa pritom stal prvou hviezdu zápasu i celého večera.

Dvadsaťštyriročný center utrpel v januári otras mozgu. Následne nehral 320 dlhých dní. Na svoj 216. gól v kariére pritom čakal ešte dlhšie – 328 dní. V pondelok sa ho dočkal a to už v úvode zápasu. Ten napokon opustil s dvoma gólmi a dvoma asistenciami.

Článok pokračuje pod reklamou

„Bol som skutočne nadšený. Súčasťou toho čakania na príležitosť hrať je aj čakanie na ten prvý gól. A ten prišiel vskutku skoro, čo bolo pekné,“ skonštatoval Crosby.

„Tie góly a asistencie boli samozrejme skvelé, ale jednoducho ten pocit, keď ste späť na ľade, sa skutočne nedá opísať. Bol som nadšený. Bol som nedočkavý. Mnoho vecí mi prechádzalo hlavou. Najdôležitejšou bolo, aby som si užil hru. To bolo niečo, čo mi počas posledných 10 mesiacoch chýbalo.“

To, že Crosby je mimoriadnou postavou NHL dokumentovala aj skutočnosť, že pri jeho návrate bolo až 250 zástupcov médií, čo je štyrikrát väčšie číslo ako býva zvykom. Duel akoby pripomínal zápasy play-off s tým rozdiel, že hrdina bol len jeden. Diváci spustili ovácie už v momente, kedy sa na veľkoplošných obrazovkách objavilo číslo 87, po ktorom nasledovali ukážky toho najlepšieho v podaní „Sida“. A keď prišiel na ľad, rok stará hala skoro padla.

„Budem mať skvelé spomienky na tento zápas a to z mnohých dôvodov. Bolo vskutku zábavné byť jeho súčasťou. Som šťastný, že to nakoniec išlo dobre,“ povedal Crosby, ktorý tiež absorboval aj bodyček. Už v prvej tretine ho narazil na mantinel Travis Hamonic.

„Bol som na seba nahnevaný, že som sa dostal do tej pozície, ale som rád, že som to zažil tak skoro. Príde ešte viac bodyčekov a pravdepodobne aj tvrdších,“ dodal rodák z Cole Harbour, ktorý ďalší zápas odohrá v stredu proti St. Louis Blues.

Crosby vs. Islanders
Ice-time:
15:54
Presilovky:
04:23
Body:
4 (2+2)
Plus/mínus:
+3
Strely na bránu:
8
Vhadzovania:
66,7 % (14-7)



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Švédi sa tešia na veľkú hviezdu. A čo Slováci? Rozhodlo sa o zranenom Erikovi Černákovi! Hurricanes nemali vlastnú „farmu“. Teraz sa blížia k viacročnej spolupráci s niekdajším partnerom Blues si upísali ďalších dvoch švédskych mladíkov. Do jedného vkladajú veľké nádeje! Anaheim a Carolina si upísali brankárov z Ruska Stars dotlačili úradujúceho šampióna na pokraj vypadnutia! Zlé správy pre obranu Slovenska? Černák dohrával play-off zranený!Finalistami Norrisovej trofeje sú dvaja jej víťazi i mladík, ktorý môže prepísať dejinyDôvod na obavy: Je na tom hviezdny Matthews horšie, ako tím hovorí? NHL naživo: Dallas vo vedení? Koniec pre kráľov?Expert o Slafkovskom: Patrí mu uznanie. Už si vôbec nemyslím, že sú jeho slová prehnané Mešár bol miernym sklamaním. Profesionálny hokej by mu však mohol sadnúť viac Generálny manažér Capitals: Voči Ovečkinovi to nie je fér. Verí Rus, že má stále na Gretzkého rekord? Nemcov tréner je v kontakte s kanadským tímom. Oslovili Devils vedenie Pittsburghu?Sharks majú pri hľadaní nového trénera špeciálnu požiadavku Kedy príde Mičkov do NHL? Mohlo by sa tak stať pred koncom jeho zmluvy v KHL! Obranca Capitals ukončil asistenčný program. Oshie dúfa, že bude v budúcej sezóne schopný hrať Hviezdu Senators čaká operácia, z ktorej sa bude zotavovať dlhšie Slovenský reprezentant prispel k dôležitej výhre. Siaha už na finále! Blues podpísali zmluvy s dvoma Švédmi z elitnej SHLDevils podpísali nové zmluvy s dvoma útočníkmi. S jedným spoluprácu predĺžili Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies