Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
«

Sumáre

Višňovský hviezdou zápasu, Kopecký a Jurčina vyhrali

Na Silvestra sa v Národnej hokejovej lige odohralo dvanásť zápasov so štvornásobným slovenským zastúpením. Do bodovania sa zapísal iba Višňovský, ktorý strelil jeden gól. Z víťazstiev sa tešili Jurčina a Kopecký.

VIŠŇOVSKÉHO GÓL ANAHEIMU NEPOMOHOL

Skúsený brankár Jean-Sebastian Giguere chytá v dobrej forme a tréner Colorada mu dal šancu aj v súboji proti Anaheimu, jeho niekdajšiemu tímu, ktorý ho pred dvoma rokmi vymenil do Toronta, odkiaľ neskôr putoval do Colorada. Na „Jiggyho“ fanúšikovia nezabudli a privítali ho privítali potleskom v stoji. Ich miláčikovia ich však na konci roka nepotešili, pretože prehrali 2:4. Chuck Kobasew (4) sa v 28. minúte postaral o víťazný gól, Milan Hejduk (11) skóroval dvakrát a Kyle Quincey (4) raz. Ryan O'Reilly dvakrát prihral a Giguere zlikvidoval 18 striel. Trikrát ho ohrozil aj slovenský bek Ľubomír Višňovský, ktorý v 33. minúte za nepriaznivého stavu 0:3 strelil svoj štvrtý tohtosezónny gól. „Káčerom“ sa už do zápasu nepodarilo vrátiť, hoci Bobby Ryan (13) sedem a pol minúty pred koncom znížil na 2:4. Višňovský inak odohral 20 minút a 44 sekúnd, ďalšie dve strávil na trestnej lavici. Topoľčiansky rodák bol vyhlásený za tretiu hviezdu zápasu a na svoje konto si pripísal aj jede mínusový bod, štyri hity a jeden blok. Kým Avalanche vyhrali ôsmy z posledných desiatich duelov, Ducks zvíťazili v uplynulých desiatich zápasoch iba dvakrát.

FLEISCHMANN DOVIEDOL PANTHERS K VÝHRE NAD „HABS“

Článok pokračuje pod reklamou

Útočník Tomáš Fleischmann zaknihoval proti Montrealu dva presné zásahy, aby Florida zvíťazila v domácom prostredí tesne 3:2. Fleischmann najprv na začiatku druhej tretiny svojím 14. gólom v tejto sezóne vyrovnal v presilovke na 1:1 a 41 sekúnd pred koncom zvýšil gólom do prázdnej brány náskok „panterov“. Canadiens sa nevzdali a presne 30 sekúnd pred koncom Erik Cole (16) dokázal strelil kontaktný gól, ale vyrovnávajúci už kanadské mužstvo nedosiahlo. Tento gól inkasoval Clemmensen (17/18), prvý presný zásah Montrealu, ktorý v úvodnom dejstve zaregistroval Travis Moen, skončil za chrbtom Theodorea (9/10). Ten v 25. minúte opustil zápas pre zranenie. V akcii sa predstavil aj slovenský útočník Tomáš Kopecký, ktorý strávil na ľade viac ako osemnásť a pol minúty. Rodák z Ilavy zaknihoval tri strelecké pokusy, dve zblokované strely a prehral dve vhadzovania.

ISLANDERS PORAZILI TRÁPIACI SA EDMONTON

„Olejári“ z Edmontonu sa v posledných týždňoch trápia a v tabuľke Západnej konferencie klesli až na trináste miesto. V sobotu podľahli v New Yorku miestnym Islanders 1:4 a utrpeli už ôsmu prehru v posledných desiatich stretnutiach. Matt Moulson (17) strelil na konci prvej časti hry rozhodujúci gól a nazbieral aj dve asistencie, John Tavares (13) tiež skóroval a asistoval, aby sa stal najlepším hráčom zápasu. P.A. Parenteau (7) a Matt Martin (4) sa postarali o dva góly v sieti Edmontonu na začiatku druhej tretiny a brankár Nabokov urobil 28 zákrokov. Prekonať ho dokázal iba Sam Gagner (4), ktorý v 13. minúte vyrovnal na 1:1. Z víťazstva mal radosť aj robustný bek Milan Jurčina, ktorý odkorčuľoval osemnásť a pol minúty. Zo zápasu si odniesol jeden plusový bod, tri bodyčeky a jednu zblokovanú strelu.

RYDER ROZHODOL O VÝHRE NAD SVOJÍM BÝVALÝM TÍMOM

Ešte počas minuloročného play-off obliekal Michael Ryder dres Bostonu, v lete však ako voľný hráč podpísal zmluvu s Dallasom a v sobotu zaknihoval v súboji proti svojmu niekdajšiemu tímu víťazný gól. Stars nakoniec vyhrali 4:2. Spomínaný útočník strelil rozhodujúci gól v poslednej minúte úvodnej tretiny v presilovej hre. Predtým sa z gólu v bostonskej bráne radovali Loui Eriksson (13) a Trevor Daley (4), ktorý si pripísal aj dve asistencie. Na konci druhej dvadsaťminútovky prekonal Thomasa aj Tom Wandell (2). Lehtonen kryl 18 striel a vyhral svoj prvý duel po návrate do akcie. Dvakrát ho ohrozil aj kapitán „medveďov“ Zdeno Chára, ktorý bol druhým najvyťažovanejším hráčom svojho mužstva. Trenčiansky rodák patril medzi 4 hráčov Bostonu, ktorý nazbierali plusový bod, rozdal tri bodyčeky, zblokoval dve strely a rozhodcovia mu v prvej tretine udelili menší trest za nedovolené bránenie.

STAMKOS HETRIKOM ZNIČIL CAROLINU

Útočník Steven Stamkos strelil svoj druhý hetrik v aktuálnom ročníku a piaty v kariére, aby výrazne prispel k výhre Tampy Bay nad Carolinou v pomere 5:2. „Stammer“ sa postaral o prvé tri góly svojho tímu a v každej tretine strelil jeden gól. Teddy Purcell (7) a Steve Downie (6), ktorý si pripísal aj dve prihrávky, tiež skórovali za Tampu Bay. St. Louis zaznamenal tri asistencie, vrátane jubilejnej 500. v kariére. Garona (24/26) prekonali iba Justin Faulk (2) a Jay Harrison (3).

HOWARD VYNULOVAL ST. LOUIS

Brankár Jimmy Howard si inak ani ukončenie roka nemohol predstaviť. V dueli proti St. Louis zlikvidoval všetkých 31 striel, aby sa stal posledným brankárom, ktorý v roku 2011 udržal čisté konto. Pre Američana to bol 4. shutout v sezóne. Red Wings vyhrali 3:0 a všetky góly zaknihovali v druhej tretine. Víťazný si pripísal Johan Franzen (15). Elliotta prekonali aj Justin Abdelkader (4) a Jiří Hudler (9). Fanúšikovia „červených krídel“ oslavovali už 15. domáce víťazstvo svojho tímu.

WASHINGTON OTOČIL ZÁPAS V COLUMBUSE

Columbus vyhrával na svojom ľade nad Washingtonom vďaka gólom Johna Moorea (2) a Samuela Pahlssona (2) 2:0 po dvoch tretinách, do úspešného konca však nakoniec zápas nedotiahol. Capitals mali výbornú tretiu tretinu a štyrmi gólmi stav zápasu otočili. Alex Ovečkin (16) strelil druhýkrát v rade dva góly, Dennis Wideman (6) strelil víťazný gól a Alexander Semin (10) sa tiež strelecky presadil. Vokoun chytil 35 striel, Columbus je stále najhorším tímom ročníka.

VRBATA 2 GÓLMI PRISPEL K VÍŤAZSTVU COYOTES

Minnesota prežíva krízu a v posledný deň minulého roka prehrala v domácom prostredí proti Phoenixu 2:4. Víťazný presný zásah putoval na konto Radima Vrbatu (18), ktorý skóroval dvakrát. Daymond Langkow (6) a Ray Whitney (14, prázdna brána) sa tiež strelecky presadili. Curtis McElhinney pri svojom prvom štarte od začiatku v drese Coyotes kryl 28 striel. Pierre-Marc Bouchard (9) a Matt Cullen (10) sa postarali o góly Wild, ktorí vyhrali iba jeden z posledných 10 duelov.

JETS VYHRALI ĎALŠÍ DOMÁCI ZÁPAS

Winnipeg potvrdil, že v domácom prostredí patrí medzi najlepšie tímy a v sobotu zdolal Toronto tesne 3:2. Všetky góly videli diváci už v prvých 31 minútach. Blake Wheeler (6) strelil v presilovke rozhodujúci presný zásah, Zach Bogosian (3) a Andrew Ladd (12) sa postarali o ďalšie dva góly. Pavelec zaregistroval 22 úspešných zákrokov a góly inkasoval iba z hokejok Clarka MacArthura (11) a Phila Kessela (21).

KOVAĽČUK A BRODEUR DOVIEDLI DEVILS K VÝHRE

New Jersey stúpa v tabuľke Východnej konferencie nahor a po sobotnom víťazstve nad Pittsburghom v pomere 3:1 figuruje už na šiestom mieste. Najlepším hráčom zápasu bol Iľja Kovaľčuk, ktorý v úvodnej tretine premenil trestné strieľanie a zaznamenal aj dve asistencie. David Clarkson (13) rozhodol o výhre, Zach Parise (13) ju v poslednej minúte poistil gólom do prázdnej brány. Brodeur chytil 29 striel a gól mu strelil iba Chris Kunitz (13).

BUTLER ROZHODOL O VÝHRE OTTAWY

Ani výborný výkon brankára Enrotha, ktorý chytil 44 striel, nepomohol Buffalo k výhre nad Ottawou, ktorá zvíťazila 3:2 po samostatných nájazdoch. V piatej sérii rozhodol o zisku dvoch bodov Bobby Butler, v základnej hracej dobe sa presadili Matt Carkner (1) a Chris Neil (5). Anderson pomohol k víťazstvu 26 zákrokmi a góly inkasoval iba z hokejok Brada Boyesa (5) a Paula Gaustada (3).

KINGS VYHRALI A SÚ NA ČELE PACIFICKEJ DIVÍZIE

Kevin Bieksa (4) otvoril už v štvrtej minúte stav zápasu, ale bol to zároveň jediný gól, ktorý Vancouver proti Los Angeles dosiahol. V ďalších minútach sa postupne presadili „králi“ Brad Richardson (3), Matt Greene (2), Anže Kopitar (11) a Justin Williams (6), aby kalifornské mužstvo zvíťazilo 4:1. Quick podal opäť solídny výkon a chytil 27 striel. Los Angeles strelilo v ročníku iba 86 gólov (29. miesto v NHL), ale momentálne vedie svoju divíziu.

HVIEZDY VEČERA:
1. Steven Stamkos (TBL), 2. Jimmy Howard (DET), 3. Matt Moulson (NYI)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Ľ. Višňovský (ANA) 20:44 1 0 1 -1 3 2
T. Kopecký (FLA) 18:42 0 0 0 0 3 0
M. Jurčina (NYI) 18:33 0 0 0 +1 0 0
Z. Chára (BOS) 23:11 0 0 0 +1 2 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Preview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského NHL zverejnila rozpis 2. kola play-off v rámci Východnej konferenciePrekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno AHL: Výsledky sobotných zápasov play-off Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies