Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
«

Sumáre

Halák zvíťazil, Hossa a Meszároš asistovali

Sobotný program NHL priniesol jedenásť stretnutí, v ktorých zasiahli do hry aj siedmi Slováci. Do bodovania sa zapísali iba Hossa a Meszároš. Halák prispel k výhre.

HALÁK DOVIEDOL BLUES K VÝHRE NAD MINNESOTOU

Kevin Shattenkirk premenil ako jediný svoj nájazd a Jaroslav Halák v samostatných nájazdoch neinkasoval ani raz, aby St. Louis zvíťazilo 3:2 nad Minnesotou a pripísalo si už 18. domácu výhru v tejto sezóne. David Perron (3) a Alex Pietrangelo (7) strelili góly Blues v polovici stretnutia a k piatej výhre z posledných šiestich stretnutí prispel aj slovenský brankár, ktorý zlikvidoval 29 striel (16 v druhej tretine), aby sa stal treťou hviezdou zápasu. Haláka, ktorý má od 22. novembra skvelú bilanciu 8-0-3, prekonali iba David McIntyre (1) a Jared Spurgeon (3). Prvý menovaný otvoril stav zápasu v úvodnom dejstve, Spurgeon v 37. minúte vyrovnal na 2:2. Josh Harding zlikvidoval 47 striel, kapitán Wild Mikko Koivu utrpel v prvej tretine nešpecifikované zranenie hornej časti tela a do hry už nezasiahol.

Článok pokračuje pod reklamou

DETROIT PORAZIL CHICAGO, BERTUZZI STRELIL 2 GÓLY

Todd Bertuzzi (8) strelil 38,3 sekundy pred koncom predĺženia svoj druhý gól v stretnutí, ktorým rozhodol o víťazstve Detroitu nad Chicagom v pomere 3:2. Tomas Holmstrom (7) v presilovke v prvej tretine otvoril stav zápasu. Pred koncom prvej časti hry zvýšil náskok Red Wings Bertuzzi, no v základnej hracej dobe už Crawford neinkasoval. Naopak, inkasoval jeho náprotivok Jimmy Howard. V 35. minúte ho prekonal Andrew Shaw (3) a 52 sekúnd pred treťou sirénou aj kapitán Blackhawks Jonathan Toews (23), ktorému asistoval Marián Hossa. Slovenský reprezentant zaznamenal svoju 30. tohtosezónnu asistenciu a stal sa treťou hviezdou duelu. Na ľade strávil 24 minút a pripísal si aj štyri strelecké pokusy. Detroit vyhral štrnásty domáci zápas v rade, čím vyrovnal klubový rekord z roku 1965.

PREDATORS ZDOLALI FLYERS A VYHRALI 4. RAZ V RADE

Zo slovenských hokejistov sa do kanadského bodovania zapísal už len obranca Philadelphie Andrej Meszároš, ktorý nazbieral jednu asistenciu. Flyers však v Nashville neuspeli a domov odleteli s prehrou 2:4. Víťazný gól strelil na začiatku tretej tretiny Nick Spalling (7). Martin Erat (10), Sergej Kosticyn (10) a Mike Fisher (8, prázdna brána) zaznamenali ostatné presné zásahy „predátorov“, ktorí zaknihovali štvrté víťazstvo v sérii. Pekka Rinne urobil 36 zákrokov a góly mu strelili iba Sean Couturier (9) a Wayne Simmonds (12). Meszároš strávil na ľade osemnásť minút a fínskeho gólmana ohrozil dvakrát. Počas tohto obdobia si pripísal aj jeden bodyček.

BIRON VYNULOVAL STRELCOV TORONTA

Newyorskí „jazdci“ sa oklepali zo štvrtkovej prehry v Ottawe v pomere 0:3 a rovnakým výsledkom porazili v Toronte miestnych Maple Leafs. K jedenástej výhre z posledných trinástich duelov prispel najmä náhradný brankár Rangers, Martin Biron, ktorý chytil 20 striel (2. shutout v sezóne) a nazbieral aj jednu asistenciu. Gustavssona z Toronta postupne prekonali Michael Rupp (4), autor víťazného gólu, Brian Boyle (3) a Derek Stepan (10). Krídelník Marián Gáborík vyslal naňho iba jednu strelu počas 18 minút a 22 sekúnd, ktoré strávil v akcii. Hviezdny útočník zaznamenal aj tri bodyčeky, ale v posledných ôsmich zápasoch sa zapísal do streleckej listiny iba raz (5. januára proti Floride). Rangers sa ziskom dvoch bodov dostali opäť na prvú priečku v NHL.

NABOKOV S 300. VÍŤAZSTVOM V KARiÉRE

Tímom z New Yorku sa v sobotu darilo a dva body si do tabuľky pripísali aj „ostrovania“, ktorí v domácom prostredí porazili Buffalo 4:2. Hrdinom zápasu sa stal Michael Grabner (13), ktorý tri minúty pred koncom strelil víťazný gól a v poslednej minúte výhru poistil gólom do prázdnej brány. Matt Moulson (21) a Kyle Okposo (11) tiež skórovali a Jevgenij Nabokov sa stal 26. brankárom v histórii, ktorý pokoril métu 300 výhier. Proti Buffalu chytil 23 striel a prekonali ho iba Patrick Kaleta (3) a Derek Roy (9). V zostave Islanders nechýbal obranca Milan Jurčina, ktorý odohral necelých 19 minút. Nazbieral jeden mínusový bod, dve strely, dva bloky a tri hity.

MARLEAU ROZHODOL O VÝHRE SAN JOSE

Patrick Marleau (17) skóroval tri minúty pred koncom stretnutia, Thomas Greiss zneškodnil 25 striel, aby San Jose zvíťazilo v Columbuse tesne 2:1 a vylepšilo si tohtoročnú bilanciu na 6-0-1. Ryane Clowe (9) sa postaral o prvý presný zásah Sharks, ktorí si pevne držia prvú pozíciu vo svojej divízii. Sanford z Columbusu chytil 31 striel a raz ho ohrozil aj slovenský center Michal Handzuš. Banskobystrický odchovanec strávil na ľade necelých 16 a pol minúty a mal 40-percentnú úspešnosť na vhadzovaniach (4/10). Čestný úspech Blue Jackets zaregistroval Rick Nash (16), najproduktívnejší hráč tímu.

HARRISON, WARD DOVIEDLI „CANES“ K DVOM BODOM

Boston vyhrával nad Carolinou na začiatku tretieho dejstva 2:1, ale Hurricanes v druhej polovici tretiny stav otočili a napokon zvíťazili 4:2. Rozhodujúci gól strelil minútu a pol pred koncom Jay Harrison (7), ktorý nadviazal na góly Patricka Dwyera (5) a Justina Faulka (4). Výhru poistil Eric Staal (11) gólom do prázdnej brány. Cam Ward opustil zápas s 33 zákrokmi, o góly Bostonu sa postarali Patrice Bergeron (12) a Milan Lucic (16). Kapitán Bruins Zdeno Chára bol najvyťažovanejším hráčom zápasu a na ľade strávil 23 a pol minúty. Najvyšší hráč NHL zaknihoval jeden mínusový bod, štyri strely a dva hity. Carolina má v posledných siedmich dueloch bilanciu 5-1-1.

COLORADO VYHRALO V DALLASE 2:1

Colorado zvíťazilo v Dallase tesne 2:1 a v oboch góloch denverského celku mal prsty Paul Stastny. Syn legendárneho Petra Šťastného najskôr v 11. minúte prihral na góly Davidovi Jonesovi (9), aby v polovici tretej tretiny strelil víťazný gól. Jean-Sebastien Giguere chytil 21 striel a troch najlepších hráčov zápasu doplnil Vernon Fiddler (6), ktorý sa ako jediný strelecky presadil z hráčov Stars.

ELIÁŠ ROZHODOL O VÝHRE DEVILS VO WINNIPEGU

Identický výsledok sa zrodil vo Winnipegu, kde domáci Jets nestačili na New Jersey. Domáci kapitán Andrew Ladd (15) poslal svoj tím na konci úvodnej časti hry do vedenia, ale v polovici tretej dvadsaťminútovky Kurtis Foster (2) vyrovnal. O všetkom rozhodol v 53. minúte Patrik Eliáš (16). Martin Brodeur mal 22 zákrokov a Devils pomohol k štvrtej výhre v posledných šiestich zápasoch.

SENATORS VYHRALI ŠTVRTÝ DUEL V RADE

Senators potvrdili skvelú formu z posledných zápasov aj v sobotu na ľade Montrealu, ktorý zdolali 3:2 po samostatných nájazdoch, aby vyhrali štvrtý raz v rade. Ako jediný premenil svoj nájazd Daniel Alfredsson. Kyle Turris (2) a Jason Spezza (19) prekonali Pricea v základnej hracej dobe, zatiaľ čo Tomáš Plekanec (9) a Max Pacioretty (13) sa strelecky presadili v drese „Habs“. Craig Anderson zaknihoval 33 zákrokov.

KINGS SI PORADILI S CALGARY

Kings vyšla najmä druhá dvadsaťminútovka, v ktorej strelili tri góly, a z Calgary si po výsledku 4:1 odniesli dva body. Matt Greene (3) si pripísal víťazný gól, Mike Richards (14), Anže Kopitar (14) a Dustin Brown (12, prázdna brána) tiež skórovali v drese Los Angeles. Jonathan Quick (29/30) inkasoval gól iba z hokejky Michaela Cammalleriho (10), ktorý odohral za svoj staronový tím prvý tohtosezónny duel po tom, čo bol vo štvrtok vymenený z Montrealu.

HVIEZDY VEČERA:
1. Todd Bertuzzi (DET), 2. Mike Richards (LAK), 3. Derek Stepan (NYR)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
J. Halák (STL) 29/31 (93,5%) - - - - - -
M. Hossa (CHI) 23:58 0 1 1 0 4 0
A. Meszároš (PHI) 18:03 0 1 1 0 2 0
M. Gáborík (NYR) 18:22 0 0 0 0 1 0
M. Jurčina (NYI) 18:54 0 0 0 -1 2 0
M. Handzuš (SJS) 16:26 0 0 0 0 1 0
Z. Chára (BOS) 23:30 0 0 0 -1 4 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Preview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského NHL zverejnila rozpis 2. kola play-off v rámci Východnej konferenciePrekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno AHL: Výsledky sobotných zápasov play-off Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies