Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
«

Sumáre

Halák vychytal ďalšie čisté konto

Vo štvrtok sa odohralo v NHL desať zápasov, v ktorých sa predstavili siedmi Slováci. Jaroslav Halák vychytal svoje druhé čisté konto v rade a bodovali Andrej Meszároš a Marián Gáborík. Z víťazstiev sa však netešili.

HALÁK VYCHYTAL DRUHÚ NULU V RADE

Slovenský brankár Jaroslav Halák urobil 15 zákrokov, aby vychytal svoje druhé čisté konto v rade a pomohol St. Louis k tesnému víťazstvu 1:0 nad Edmontonom, o ktorom gólom rozhodol v 55. minúte obranca Alex Pietrangelo (8). Blues získali aspoň bod v 14 domácich zápasoch v sérii, čím si vytvorili nový klubový rekord. V januári majú bilanciu 7-0-1, sú druhým najlepším tímom NHL po Detroite a v počte vychytaných núl dominujú s deviatimi. Halák, ktorý sa stal treťou hviezdou zápasu, vychytal štyri, pričom pri svojich posledných štyroch štartoch vychytal tri. Gól neinkasoval už 148 minút a 28 sekúnd a v normálnom hracom čase neprehral od 22. novembra. Jeho náprotivok vo štvrtkovom zápase, Nikolaj Chabibulin, zaznamenal 38 zákrokov. V prvých zhruba siedmich minútach čelil 17 strelám, pričom jeho spoluhráči neohrozili Haláka ani raz.

ISLANDERS KONEČNE VYHRALI VO PHILADELPHII

Článok pokračuje pod reklamou

Vo Philadelphii na seba narazili dvaja slovenskí obrancovia. Z víťazstva sa tešil hosťujúci Milan Jurčina. Islanders boli v zápase prestrieľaní, no vyhrali pomerne jasným rozdielom 4:1. Do stredu tretej tretiny si pritom vytvorili trojgólové vedenie, keď sa presadili Matt Moulsson (22), Josh Bailey (4) a Mark Streit (3). Potom na rozdiel dvoch gólov znížil domáci Matt Read (14), ktorý v 51. minúte pokazil Jevgenijovi Nabokovovi čisté konto. Skóre zápasu uzavrel v samom závere stretnutia Michael Grabner, ktorý strelil svoj 14. gól v sezóne do prázdnej brány. John Tavares a P.A. Parenteau opustili duel s dvoma asistenciami, Nabokov urobil 40 zákrokov. New Yorku sa po štyroch rokoch a 13 prehrách v rade konečne podarilo opustiť Philadelphiu s víťazstvom. Jurčina v zápase odohral necelých 19 minút, počas ktorých zblokoval päť striel, urobil štyri bodyčeky a vyslal na Sergeja Bobrovského dve strely. Ruský brankár v službách Flyers opustil duel s 23 zásahmi. Jeho spoluhráč Andrej Meszároš zaznamenal sekundárnu asistenciu pri Readovom góle. Počas 20 minút a 22 sekúnd, ktoré strávil na ľade, zaregistroval aj dve strely, jeden bodyček a dve trestné minúty.

PARK ROZHODOL O VÝHRE PENGUINS NAD RANGERS

Pittsburgh pomaly začína pripomínať ten starý dobrý tím, ktorý sa pohyboval vo vrchných pozíciách tabuľky. Vo štvrtok si to na domácom ľade odniesli ráči NY Rangers. Richard Park (4) strelil víťazný gól v tretej minúte tretej tretiny, Jevgenij Malkin (24) sa presadil dvakrát a Penguins vyhrali pomerom 4:1, aby si rozšírili víťaznú sériu na štyri stretnutia. Do listiny strelcov sa zapísal aj Chris Kunitz (14) a Marc-Andre Fleury urobil 30 zákrokov. Prekonať ho dokázal len Carl Hagelin, ktorý v druhej tretine vyrovnával stav na 1:1 po prihrávke Mariána Gáboríka. Ten nestrelil gól už v siedmich zápasoch v rade, asistoval však v posledných troch. Vo štvrtok si na svoje konto pripísal dokonca až šesť streleckých pokusov. V akcii odohral 20 minút a 38 sekúnd. Henrik Lundqvist zneškodnil 32 striel.

BRUINS ROZHODLI O SVOJOM VÍŤAZSTVE V TRETEJ TRETINE

Boston mieril za druhou prehrou v rade, no dokázal sa spamätať a vďaka jednej dobrej tretine zdolal New Jersey pomerom 4:1, aby vyhral svoj 30. zápas v sezóne. Skóre stretnutia otvoril domáci útočník Petr Sýkora (12) v 19. minúte. Odvtedy sa na gól čakalo do 44. minúty, no neprišiel na radosť domáceho publika. Andrew Ference (3) v nej strelil vyrovnávajúci gól, na ktorý víťazným presným zásahom nadviazal Nathan Horton (17) a do konca zápasu sa presadili ešte aj Gregory Campbell (5) a Chris Kelly (14), ktorý spečatil víťazstvo strelu do prázdnej brány. Tim Thomas prispel k dvom bodom 30 zákrokmi a Shawn Thorton opustil duel s dvoma prihrávkami ako prvá hviezda duelu. V ňom nechýbal ani Zdeno Chára, ktorého čas strávený na ľade sa priblížil k 27 minútam. Odohral 26 minút a 42 sekúnd, počas ktorých zaznamenal plusový bod a Martina Brodeura ohrozil troma streleckými pokusmi. Brankár Devils čelil 24 strelám.

BUFFALO PREHRALO TENTO RAZ VO WINNIPEGU

Výsledok 4:1 bol vo štvrtok populárny, zrodil sa aj v iných zápasoch, okrem iného aj v meraní síl medzi Winnipegom a Buffalom. V ňom sa z víťazstva tešili domáci Jets. Ondřej Pavelec urobil 25 zákrokov a obranca Tobias Enstrom (4) strelil rozhodujúci gól. Andrew Ladd (16), Tim Stapleton (7) a Nik Antropov (6) sa tiež tešili z gólov a Winnipeg si vylepšil bilanciu na 22-20-5. Jediný gól Buffala strelil Drew Stafford (8) a Ryan Miller urobil 29 zákrokov. Sabres si predĺžili negatívny klubový rekord, keď prehrali už 11. zápas vonku v rade. Celkovo sa netešili z výhry v posledných štyroch dueloch. Obranca Andrej Sekera v ňom odohral 24 minút a bol druhým najvyťažovanejším hráčom tímu. Do svojich štatistík si pripísal jeden mínusový bod, no zblokoval aj päť striel súpera a urobil dva bodyčeky.

OTTAWA VYHRALA V SAN JOSE 4:1

Ottawe sa podarilo zaknihovať prvé víťazstvo nad San Jose od októbra 2003, keď v kalifornskom meste uspela pomerom 4:1. Domáci sa síce v štvrtej minúte ujali vedenia zásluhou presného zásahu Brada Winchestera (6), no vo forme chytajúci Craig Anderson už puk za svoj chrbát nepustil a duel opustil s 36 zákrokmi ako druhá hviezda zápasu. Kyle Turris (4) strelil vyrovnávajúci gól a pridal asistenciu pri víťaznom góle, ktorý putoval na konto obrancu Erika Karlssona (7). Prvou hviezdou duelu a stal Colin Greening (11), ktorý vsietil posledné dva góly. Pri oboch asistoval Jason Spezza. Domáci brankár Antti Niemi čelil 21 strelám. V akcii nechýbal ani slovenský center Michal Handzuš, ktorý odohral 14 a pol minúty. Bránu hostí ohrozil trikrát, zblokoval dve strely a na vhadzovaniach mal 46,7% úspešnosť.

BERTUZZI ROZHODOL O VÝHRE RED WINGS

Todd Bertuzzi (10) sa presadil v normálnom hracom čase, no dôležitejší bol jeho úspešne zrealizovaný nájazd v tretej sérii samostatných nájazdoch, ktorým rozhodol o výhre Detroitu 3:2 na ľade Phoenixu. Red Wings vyhrali piaty zápas v rade, aby sa dostali do čela súhrnnej tabuľky NHL. Ian White (6) sa tiež presadil strelecky a Jimmy Howard urobil 31 zákrokov. Prekonali ho len Raffi Torres (7) a Gilbert Brule (2). Mike Smith zastavil 33 striel.

LUPUL DOVIEDOL TORONTO K VÝHRE NAD WILD

Joffrey Lupul hral prvýkrát v útoku bez Phila Kessela, no aj napriek tomu tento produktívny krídelník dokázal nazbierať tri asistencie, aby pomohol Torontu k domácemu víťazstvu 4:1 nad Minnesotou, ktorým si kanadský celok ukončil trojzápasovú sériu prehier. Jonas Gustavsson urobil 20 zákrokov a čisté konto mu v 58. minúte pokazil gól Nicka Johnsona (6). Nazem Kadri (4), Joey Crabb (8), Phil Kessel (25) a Michail Grabovksij (15) strelili góly Maple Leafs. Niklas Backstrom odišiel z ľadu s 29 zákrokmi.

RINNE VYNULOVAL COLUMBUS

Pekka Rinne zastavil všetkých 38 striel, ktorým čelil, aby so svojím štvrtým shutoutom v ročníku doviedol Predators k výhre 3:0 na ľade Blue Jackets. Fínsky brankár pritom v tretej tretine čelil až 18 strelám. Martin Erat zaznamenal gól a asistenciu, Mike Fisher a Shea Weber ho doplnili na listine strelcov a Nashville zaknihoval šieste víťazstvo z posledných siedmich duelov.

FLAMES ZDOLALI KINGS PO NÁJAZDOCH

Michael Cammalleri premenil rozhodujúci samostatný nájazd v druhej sérii, aby rozhodol o víťazstve Calgary 2:1 na ľade Los Angeles. Výrazne k nemu prispel aj Miikka Kiprusoff, ktorý urobil 31 zákrokov a prekonať ho dokázal len Dustin Brown (13), ktorý v štvrtej minúte otvoril skóre zápasu. Vyrovnať sa podarilo v jeho strede Jaromemu Iginlovi (18). Jonathan Quick opustil duel s 24 zákrokmi.

HVIEZDY VEČERA:
1. Pekka Rinne (NSH), 2. Colin Greening (OTT), 3. Jevgenij Nabokov (NYI)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
J. Halák (STL) 15/15 (100%) - - - - - -
A. Sekera (BUF) 23:56 0 0 0 -1 0 0
Z. Chára (BOS) 26:42 0 0 0 +1 3 0
M. Gáborík (NYR) 20:38 0 1 1 0 6 0
A. Meszároš (PHI) 20:22 0 1 1 0 2 2
M. Jurčina (NYI) 18:51 0 0 0 0 2 0
M. Handzuš (SJS) 14:24 0 0 0 0 3 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Preview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského NHL zverejnila rozpis 2. kola play-off v rámci Východnej konferenciePrekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno AHL: Výsledky sobotných zápasov play-off Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies