Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
«

Sumáre

Halák s nulou, Detroit s rekordom

V NHL sa odohralo v nedeľu šesť zápasov, no najväčšia pozornosť sa venovala Detroitu, ktorému sa podarilo vyrovnať historický rekord. Zo Slovákov sa najviac darilo Jaroslavovi Halákovi, ktorý vychytal svoju šiestu nulu. Ľubomír Višňovský asistoval a zhodil rukavice.

HALÁK VYNULOVAL SAN JOSE

Jaroslav Halák si vynahradil striedania z predchádzajúceho zápasu čistým kontom proti San Jose. Slovenský brankár sa stal druhou hviezdou stretnutia i celého večera, keď 25 zákrokmi pomohol k výhre 3:0. Bolo to zároveň jeho šieste čisté konto v sezóne, čím sa vyrovnal ligovým lídrom Henrikovi Lundqvistovi a Jonathanovi Quickovi. Blues vyhrali štvrtý zápas v rade a doma bodovali už v 18. stretnutí v sérii. Alex Pietrangelo (10) k tomu prispel dvoma gólmi a jednou asistenciou, David Perron (10) jedným gólom. V drese Sharks nechýbal center Michal Handzuš, ktorý odohral takmer 15 minút, počas ktorých bránu svojho krajana neohrozil ani raz. Zo stretnutia si odniesol len 38,5% úspešnosť na vhadzovaniach, keď vyhral päť z 13. Jeho tím prehral tretí zápas z posledných štyroch. Antti Niemi inkasoval dva góly z 27 striel.

Článok pokračuje pod reklamou

RANGERS ZDOLALI CAPITALS 3:2

Ako prvý sa v nedeľu odohral súboj medzi New Yorkom Rangers a Washingtonom Capitals, v ktorom sa z víťazstva 3:2 tešil domáci tím vedený kapitánom Ryanom Callahanom (22), ktorému sa podarilo po piaty raz v posledných štyroch zápasoch skórovať. Na jeho gól neskôr nadviazali aj Ryan McDonagh (5) a Brandon Prust (3), ktorý v 47. minúte strelil víťazný gól počas hry v oslabení. Ukončil ním svoje 48-zápasové čakanie na gól. Brandon Dubinsky zaznamenal dve asistencie a Henrik Lundqvist čelil 26 strelám, z ktorých ho prekonali Alexander Sjomin (15) a John Carlson (7). Michal Neuvirth urobil 25 zákrokov, pričom pätinu z nich tvorili zásahy proti pokusom Mariána Gáboríka. Slovenský krídelník odohral 21 minút a zápas opustil bez bodového zisku s jedným bodyčekom. Jeho tím oslávil tretiu výhru v rade, štvrtú z posledných piatich duelov.

PERRY HETRIKOM POMOHOL ZDOLAŤ BLUE JACKETS

Corey Perry (26) strelil tri góly v jednom zápase po piatykrát v kariére a druhýkrát v tejto sezóne. Hetrik opäť zaknihoval proti Columbusu, ktorý jeho Anaheim zdolal pomerom 5:3. Ryan Getzlaf zaznamenal tri asistencie a do listiny strelcov sa zapísali aj Jason Blake (5) a dvojbodový Bobby Ryan (21). Bodoval aj Ľubomír Višňovský, ktorý zaznamenal jednu asistenciu. Duel však nedohral, pretože bol v druhej tretine po bitke s Derickom Brassardom vylúčený do konca zápasu. Dovtedy stihol odohrať sedem minút a okrem asistencie a 17 trestných minút získal aj dva plusové body. Jonas Hiller urobil 24 zákrokov. Puk vyberal z brány po góloch Fedora Tjutina (4), Aarona Johnsona (3) a Antonia Vermetta (8).

PANTHERS SI PORADILI S ISLANDERS

Dvaja Slováci na seba narazili aj na Long Islande, kde Islanders privítali Floridu. Tá si rozšírila náskok pred Washingtonom na čele Juhovýchodnej divízie na štyri body, keď vyhrala pomerom 4:1. Tyson Strachan strelil svoj prvý gól v NHL a k tretej výhre v rade pomohli aj presné zásahy Tomáša Fleischmanna (18), Krisa Versteega (22) a Jacka Skilleho (3). Panthers prehrávali od štvrtej minúty po góle Fransa Nielsena (10), no v zvyšnom priebehu stretnutia už Jose Theodore gól neinkasoval a zápas opustil s 26 zákrokmi. Tomáš Kopecký odohral necelých 14 minút, počas ktorých zaregistroval tri strely a jeden plusový bod. Naopak, domáci obranca Milan Jurčina si na svoje konto pripísal jeden mínusový bod. V zápase odohral 17 minút a 14 sekúnd, počas ktorých urobil aj tri bodyčeky a zblokoval dve strely.

DETROIT VYROVNAL REKORD

V nedeľu sa hokejistom Detroitu podarilo zaradiť do spoločnosti historických mužstiev Bostonu a Philadelphie, keď na domácom ľade vyhral aj 20. zápas v rade, čím vyrovnali rekordné zápisy z ročníkov 1929/30 a 1975/76. Red Wings v nedeľu uspeli nad Flyers 4:3, keď víťazný gól strelil v úvode tretej tretiny Johan Franzen (22). Strelecky sa presadili aj Niklas Kronwall (12), Pavel Dacjuk (15) a Henrik Zetterberg (11), Joey MacDonald urobil 26 zákrokov a prekonali ho len dvaja hráči – dvojgólový Brayden Schenn (8) a Max Talbot (14). Sergej Bobrovskij opustil duel s 21 zákrokmi. Slovenský obranca Andrej Meszároš v zápase odohral 20 a pol minúty. Počas tohto času zaznamenal jeden mínusový bod a jednu strelu na bránu.

MALKIN DOVIEDOL PENS K VÝHRE NAD BOLTS

Jevgenij Malkin (32) potvrdil formu aj v nedeľu, kedy strelil dva góly, aby doviedol Pittsburgh k výhre 4:2 nad Tampou Bay. Ruský útočník mohol tiež skompletizovať hetrik, no jeho strela do prázdnej brány skončila na pravej tyčke. Okrem neho sa presadili aj Chris Kunitz (16) a Kris Letang (8). Penguins sa podarilo otočiť stav po tom, čo prehrávali 0:2. Brenta Johnsona prekonal v prvej tretine dvakrát Steve Downie (11). Inak sa americký brankár prezentoval 21 zákrokmi. Hosťujúci Mathieu Garon čelil 41 strelám.

LOS ANGELES ZDOLALO DALLAS 4:2

O víťazstve Los Angeles 4:2 nad Dallasom rozhodli hráči, od ktorých sa to čakalo najmenej. Dwight King zaznamenal gól a asistenciu a Jordan Nolan vsietil rozhodujúci presný zásah, aby sa obaja tešili so svojich prvých gólov v NHL. Na streleckej listine im robili spoločnosť Andrej Loktionov (2) a Justin Williams (14), kým Jonathan Quick urobil 26 zákrokov. Prekonali ho len Loui Eriksson (18) a Michael Ryder (21). Kari Lehtonen zastavil 12 z 15 striel.

HVIEZDY VEČERA:
1. Corey Perry (ANA), 2. Jaroslav Halák (STL), 3. Jevgenij Mlakin (PIT)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
J. Halák (STL) 25/25 (100%) - - - - - -
M. Handzuš (SJS) 14:52 0 0 0 0 0 0
T. Kopecký (FLA ) 13:38 0 0 0 +1 3 0
M. Jurčina (NYI) 17:14 0 0 0 -1 0 0
Ľ. Višňovský (ANA) 06:55 0 1 1 +2 0 17
M. Gáborík (NYR) 20:57 0 0 0 0 5 0
A. Meszároš (PHI) 20:25 0 0 0 -1 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Preview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského NHL zverejnila rozpis 2. kola play-off v rámci Východnej konferenciePrekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno AHL: Výsledky sobotných zápasov play-off Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies