Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
«

Sumáre

Hossa prispel gólom k vyrovnaniu série po treťom predĺžení

Druhý zápas finále Západnej konferencie dĺžkou ďaleko prevýšil ten prvý. Anaheim a Chicago potrebovali tri predĺženia na to, aby sa rozhodlo o víťazovi. Tým sa stali Blackhawks, ktorí vyhrali 3:2. Skóroval aj Marián Hossa.


Finále Západnej konferencie

ANAHEIM – CHICAGO 2:3 P3 (stav série: 1-1)

Gól Marcusa Krügera ukončil drámu v druhom zápase finále Západnej konferencii, v ktorom hokejisti Chicaga potrebovali vyše 116 minút predĺženia na to, aby rozhodli o výhre 3:2 nad Anaheimom. Vďaka tejto výhre vyrovnali stav série na 1:1. Corey Crawford k nej prispel 60 zákrokmi, pričom jeho spoluhráči ohrozili Frederika Andersena 56 strelami.

Aj do druhého zápasu série mali podstatne lepší vstup Blackhawks. Kým v tom prvom však góly chýbali, tentokrát prišli dva vďaka využitým presilovkám. Už po dvoch minútach hry otvoril skóre Andrew Shaw, ktorý usmernil do brány strelu Duncana Keitha. V siedmej minúte sa svojho druhého gólu vo vyraďovacích bojoch dočkal Marián Hossa, ktorý dorazil odrazený puk do odkrytej brány aj s pomocou Simona Despresa. O tri minúty neskôr sa domácim podarilo streliť kontaktný gól, keď Andrew Cogliano vyslal na bránu jednoduchú strelu. Tá sa do nej odrazila od korčule Bryana Bickella. Tento moment Ducks nabudil a v druhej polovici tretiny mali pre zmenu prevahu oni. V závere si vytvorili taký tlak, že bol Joel Quenneville nútený využiť svoj oddychový čas. Po ňom zazvonila tyčka Crawfordovej bránky po strele Getzlafa.

Článok pokračuje pod reklamou

Viac šťastia pri zakončení mal kalifornský klub v druhej tretine, ale na ten moment si musel počkať až do 38. minúty. Ešte predtým dlho platilo, že mali herne navrch. V úvode síce mal robotu aj Andersen, no potom viac domáci zamestnávali Crawforda. Ten hlavne dvakrát podržal svoj tím predtým, ako ho prekonal Corey Perry. Do tretej tretiny sa tak vstupovalo za stavu 2:2. Chicago v nej hneď na úvod dostalo šancu hrať presilovku štyroch proti trom, ale nevyužilo ju. V tretej tretine sa hra veľmi neprerušovala a tímy si ani nevytvorili žiadne mimoriadne príležitosti. Prvé predĺženie ich však niekoľko prinieslo. Stav sa nezmenil, ale viac šťastia stálo na strane Chicaga, ktorému dvakrát pomohla bránková konštrukcia. V závere však musel byť v strehu aj Andersen, ktorého Kane ohrozil nepríjemnou strelou do ľavého horného rohu.

Druhé predĺženie prinieslo zaujímavý obojstranný hokej s množstvom šancí. Viac ich mali Ducks, hoci pomer striel bol vyrovnaný 14:14. V deviatej minúte dostalo Chicago presilovkovú šancu a počas nej skóroval opäť Shaw. Puk však poslal do brány úplne zámerne futbalovou hlavičkou, a tak ho rozhodcovia po prezretí videozáznamu správne neuznali. Dráma pokračovala a Anaheim mohol niekoľkokrát rozhodnúť o výhre. Crawford však, rovnako ako na opačnej strane Andersen, svoj tím podržal.

Tretie predĺženie veľa vzrušenia neponúklo. Hráči oboch tímov už toho mali dosť a viac či menej sa len čakalo na chybu súpera. Nakoniec jedna prišla na strane Ducks v 117. minúte. Krüger usmernil za Andersena strelu Seabrooka a po piatich hodinách ukončil najdlhší zápas histórie Blackhawks. Hossa v ňom odohral takmer 33 minút aj so šiestimi strelami a piatimi bodyčekmi. Pre Anaheim išlo o historicky druhý najdlhší duel. 24. apríla 2003 rozhodol prvý zápas 2. kola proti Dallasu až v piatom predĺžení. Séria sa za vyrovnaného sťahuje do Chicaga, kde sa vo štvrtok odohrá tretí duel.

--- pozri aj: Video: Andrew Shaw sa zahral na futbalistu

Krügerov víťazný gól v 117. minúte:


Druhý gól Mariána Hossu v play-off:

Hviezdy duelu: 1. M. Krüger (CHI), 2. C. Crawford (CHI), 3. F. Andersen (ANA)

Joel Quenneville, tréner Blackhawks: „Bola to najintenzívnejšia hra, akú som kedy zažil. Neuveriteľný zápas aj jeho záver. Oba tímy hrali naplno a mali niekoľko šancí ukončiť duel už skôr. Vyhrali sme ten súboj. Krüger strelil dôležitý gól, pretože je to bojovník.“

Bruce Boudreau, tréner Ducks: „Myslím si, že najlepšie sme hrali posledných desať minút druhej tretiny. Po tom, čo strelili prvé dva góly, neskórovali počas piatich tretín. Myslím, že sme teda hrali celkom dobre. Takéto zápasy občas prídu, taký je hokej. Vo štvrtok sa stretneme opäť.“

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Hossa (CHI) 32:55 1 0 1 0 0 6 5



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Preview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského NHL zverejnila rozpis 2. kola play-off v rámci Východnej konferenciePrekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno AHL: Výsledky sobotných zápasov play-off Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies